UBIO SAM VAM RADOVANA !

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

breka

Post by breka »

ne mirise mi ovo ni na sta dobro, vijest o okolnostima u kojem se dogodilo ubistvo, je vrlo stura i nevjesto napisana, podaci su po mom misljenju samo nagadjanja, dokazano jos nije nista. rijec je ocito o nekoj umobolnoj osobi koji je u trenutku slabosti i nesigurnosti uradio ludost. no pricekajmo na zvanicna obavjestenja - ne reagirajmo na kojekakve dojave
orbit

Post by orbit »

mrzim one koji svaku tragediju ispolitiziraju. ubojice u zatvor, a one koji to opravdavaju takodjer :-?
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

gavrilo wrote:
PITARKA_SA wrote:
nebi wrote:ne treba.treba izdvojiti ovog bosniaque,hamikara i onog Bosanac_HR i zatvoriti ih u jednu sobu pa neka rasprave.Ali kladim se da bi oni napravili koaliciju,a mi bi ispusili.
pa mi ga i pusimo svakako a seljacki i nacionalisticki lobi se nanjuse i drze zajedno :roll:
ali nije problem ovaj lik,vec je problem sto je vise od pola bh na citavoj teritoriji ovakvog razmisljanja...... :sad: :sad:
nebi, pitarka... :( sad se jasno vidi ko je u bih ugrozen
da,ovdje su ugrozeni samo oni koji nisu nacionalisti i koji su normalni,a svaki nacionalista ima svoje istomisljenike i svoje okruzenje plodno za ovakve price seljacke :x
e to je nasa tragedija,sto sve ide "mi" ,"vi" , "oni" :sad:
u ovoj zemlji "ne mozes "biti pogodan za drustvo ako nisi "obojen" nekom bojom..bilo koje od tri (fuj)stranke,jer ovaj lik je tipican primjer glasaca na izborima!
dr.

Post by dr. »

Desilo se ubistvo! Za svaku osudu! Saucesce familiji ubijenog!

Nazalost zivimo u drzavi koja nije jos uredjene kao sve normalne evropske zemlje, nego je frankestajnski skrojena, ne nasom voljom.

Mislim da ce se jos mnogo ovakvih stvari desavati, sve dok se ne napravi ona stara milicija s pendrekom. Pa kad nesto pisnes, a oni te opale po glavi.

Trebaju nam jake drzavne institucije u svakom pogledu.

Treba ukinuti segregaciju u skolama, jer ce se po tri razlicite "istinine" uciti u skoli zajedno sa mrznjom koja ce se prenositi na sljedece generacije.

Treba ukinuti podjelu i pohapsit zlocince.

Ubistvo treba procesuirati pred zakonom, a ne zauzimati nacionalne strane.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Zao mi je covjeka...
Iskreno! :(

Od svih sluzbi u Bosni nekako najvise cijenim policajce!
Ne bih im bio na mjestu pored tolikog kriminala kojim su okruzeni, pored tolikih prica o njihovoj potkupljivosti, pored onolikih idiota koji im komanduju...

Jos im samo treba da strepe od onih koji treba da im ledja cuvaju...

:( :( :(
breka

Post by breka »

PITARKA_SA wrote:
gavrilo wrote:
PITARKA_SA wrote: pa mi ga i pusimo svakako a seljacki i nacionalisticki lobi se nanjuse i drze zajedno :roll:
ali nije problem ovaj lik,vec je problem sto je vise od pola bh na citavoj teritoriji ovakvog razmisljanja...... :sad: :sad:
nebi, pitarka... :( sad se jasno vidi ko je u bih ugrozen
da,ovdje su ugrozeni samo oni koji nisu nacionalisti i koji su normalni,a svaki nacionalista ima svoje istomisljenike i svoje okruzenje plodno za ovakve price seljacke :x
e to je nasa tragedija,sto sve ide "mi" ,"vi" , "oni" :sad:
u ovoj zemlji "ne mozes "biti pogodan za drustvo ako nisi "obojen" nekom bojom..bilo koje od tri (fuj)stranke,jer ovaj lik je tipican primjer glasaca na izborima!
slazem se, onaj koji nije obojen je najebao u bosni.
nebi

Post by nebi »

Vidim,ima nas jos normalnih na ovom forumu....drago mi je.
A ovakvi kao hamikar i bosniaque su...nesto kao stetna nuspojava.
proci ce.
gavrilo

Post by gavrilo »

pa zar srbi ne govore hriscani? :shock:
gavrilo

Post by gavrilo »

Vodenjak wrote:Moj je prijedlog da se ne reaguje vise na postove hamikara i bosniaque.
Oni su sami sebi dovoljni!

I zivota vam, ne shirite temu... :sad:
vodenjak jarane... ne mogu... jednostavno ne mogu. gdje su vise ovi moderatori
hananah

Post by hananah »

Necu citati komentare, vec pogadjam ima 80% forumasha koji osudjuju i ne opravdavaju ovaj grozni dogadjaj, zatim je doslo onih 20% (vazda istih za dzihad spremnih kao i za "demokratiju") i onda je odobrilo ovaj dogadjaj, nasli su 1000 razloga i opravdanja za svoje odobravanje, a onda se ovih prvih 80% prvo ibretilo, zatim ovim drugima na fin nacin pokusalo objasniti neke stvari, zatim na malo grublji nacin pa se polovica ovih 8)% spustila na isti nivo rijecnikom i dijalogom, i eto :(
Vazda druga tema isti scenario :(
Pa dokle? Dokle cemo nasjedati na provokacije 20% forumasha umjesto ignorisati ih :(
hananah

Post by hananah »

Sucut porodici ubijenog a nasem narodu, ali zbilja nasem, znaci i Bosnjacima i Srbima i Hrvatima i ostalim manjinama u BiH malo vise pameti, pozitivnosti, strpljenja, nade i lijepih snova, da ne bi zbog jedne upaljene sibice od strane nekog fanatika ponovo gorila citava kuca :(
breka

Post by breka »

hananah wrote:Sucut porodici ubijenog a nasem narodu, ali zbilja nasem, znaci i Bosnjacima i Srbima i Hrvatima i ostalim manjinama u BiH malo vise pameti, pozitivnosti, strpljenja, nade i lijepih snova, da ne bi zbog jedne upaljene sibice od strane nekog fanatika ponovo gorila citava kuca :(
tako je lutko,

sucut i od mene, predurace se sve pa i ovo
repeater

Post by repeater »

svašta će ' nostalgičari ' provaliti, ali ovu još nisam čuo. garant drot. :x
dr. wrote:Mislim da ce se jos mnogo ovakvih stvari desavati, sve dok se ne napravi ona stara milicija s pendrekom. Pa kad nesto pisnes, a oni te opale po glavi.
dgs

Post by dgs »

Drot i to otpusteni
Zadig

Post by Zadig »

Strasti se trebaju smiriti.
Nema potrebe da se naglasava da je bosnjak ubio srbina (iako mogu da zamislim kako o tome pisu medije u RS).

I u drugim drzavama se drotovi rokaju medjusobno. Ako je neko spreman da ubije nekoga i da " Nakon što je ubio svog kolegu, Bandić je deset minuta šutao Bojanovo mrtvo tijelo" uradi ovo, ocito nije normalan i ubio bi ponovo da moze zbog nekog drugog razloga (ne samo nacionalnost druge osobe-kolege).

Ovakve zlocine treba denacionalizirati.
8. sekretar SKOJ-a

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

Dragan

Bilo nas je više za stolom, ali je govorila uglavnom ona. U crnini za jedincem, nakon godinu dana uzaludnog pokušaja da razumije surovu poruku sudbine, kao da se pričom branila od ludila. Ona, koja je sa luđacima razgovarala čitavog života.
A onda je pogledala u mene. Da li zato što je znala da sam pisac. Ili zato jer smo bili u suprotnim vojskama. Ona ljekar u srpskoj, ja bolničar u bosanskoj.
"Bila sam tada na frontu u Hercegovini. U bolnici. Dežurala sam u noćnoj smjeni. Moglo je biti oko ponoći. Sestre su napravile kafu. Onda je neko pokucao. Ušala je mlada žena. Lijepa. U crnini. Jednu ruku je držala u džepu. Sestre su ustale da je izbace, ali ja sam ih zaustavila. Pozvala sam je da nam se pridruži. Kad popije kafu, pitaće me za neki lijek, ako budem imala daću joj, i gotovo.
Sjela je. Ruku nije izvadila iz džepa.
Rekla je da se zove Desa. I ništa više. Vidjela sam da se stidi govoriti pred sestrama. Klimnula sam im glavom da izađu.
Desa je uzdahnula i pogledala me.

- Doktorka, jeste li vi radili u Sarajevu?
- Jesam.
- Je li istina da smo nekad svi živjeli zajedno?
- Kako misliš?
- Pa tako. Muslimani, Srbi, Hrvati...
- Istina je. A zašto pitaš?
- Meni ovdje govore da to nikad nije bilo.
- Bilo je.
- Znam i ja da je bilo. I ja sam studirala u Sarajevu.

I tad je izvadila ruku iz džepa.
Imala je sasušenu šaku. Od rođenja. Djeca su joj se rugala. Ali je bila najbolji đak. I stipendiju dobila. U Sarajevu se upoznala sa Asimom. Vjenčali se. Dobili sina.

- Lijep, kao upisan. I pametan. I dobar. Sreća. Onda se zaratilo. Ja i Asim se razdvojimo. On ostane u Sarajevu, ja se vratim ovamo. Sa Draganom. Računali smo, ovdje je sigurnije, ima hrane, neće dugo trajati... Draganu deset godina. Ide u školu. Ja radim, dođem s posla, on napravio ručak, ispržio jaja. Onda uzme neki stari tranzistor, popravi ga, sam. Zlatne ruke. U školi sve petice. Odličan đak. Ali ne igra se sa ostalom djecom. Njima su očevi o našoj vojsci, a Draganov u Alijinoj. Dosele u našu zgradu izbjeglice. Sa djetetom. Stariji šest godina od mog Dragana. Ali retardiran. Ne izvode ga vani. Moj Dragan se odmah sprijatelji s njim. Svaki dan kako dođe iz škole, uradi zadaću, i kod Nenada. Tako se zvao taj momak. Napravio mu u podrumu podmornicu, pa se igraju. Jednom, ja dođem s posla, vrata otvorena, nema Dragana. Ja ga nešto poželjela, siđem u podrum, a dole, moj Dragan, preklan, sjedi vezan za stolicu, ko živ. Na stepenicama krv. Kako je nisam vidjela kad sam silazila, nije mi nikako jasno. Sve do njihovih vrata. Pozvonim, otvori Nenad, a ruke mu krvave. Meni se noge odsjekle. Pozovem policiju. Oni dođu odmah, Nenad odmah sve prizna. Oni ga pitaju zašto je ubio mog Dragana. A on odgovori: zato što je bio Turčin. Sahranili smo mog Dragana. Tu na groblju. Ali nisu mi dali da napišem prezime. Samo piše na krstu Dragan. Pa sam došla, kad sam čula da ste vi radili u Sarajevu, da vas pitam, jesam li ja to izmislila, ko što ovdje svi govore. Ili smo mi nekad svi živjeli zajedno?"

Eto, čitaoče, treći put ispričane, bez ukrasa i gotovo doslovno kako sam je čuo, pred tobom. Neka mi oproste svi koje sam spomenuo, nisam je mogao zadržati u sebi. I ne znam zašto sam Draganovom prijatelju i ubici posudio svoje ime.

Nenad Veličković

http://www.nenadvelickovic.com
Diona

Post by Diona »

Prica je stvarno potresna. Jos jedan dokaz mrznje. Zalosno... :(
iceman ze

Post by iceman ze »

Ja sam sokiran ovim slucajem sto se desio, citavo vrijeme zelim vjerovati da je nesto bilo drugo posrijedi, a ne ovako kako je napisano. Cinjenica je da je jedan mladi zivot otisao, a na zivotu ostao onaj kome ce da sude. Ja znam kako je raditi u DGS-u imao sam iskustava vezano za to, tako da mi je ovo jako tesko palo. Ljudi ovi momci od dana osnivanja rade pod jednim stalnim pritiskom,stresom, strahom, bilo od strane javnosti ili od strane njihovih pretpostavljenih ili IPTF ili sad EUPM-a. Moralo je negdje se preliti casa, nazalosti uvijek nastradaju oni koji se nadu na pogresnom mjestu u pogresnom trenutku, znaci nevini ljudi. Niko tim ljudima ne pruza ruku pomoci kada je zatrebaju, samo ih tovare dok negdje ne ''pukne'', sad bi se odgovorni koje smatram isto tako krivim za ovaj slucaj trebaju zapitati u svoju profesionalnost i sposobnost u rukovodenju, jer ovo se nije moglo nikako desiti odjesnom i nenadano, ovo je moralo da bude stvar koja se vremenom i vremenom sve vise pogorsavala dok nije se desila tragedija......zalosno, ali je ovo nasa surova stvarnost.
reaktor

Post by reaktor »

nebi wrote:
PITARKA_SA wrote:
hamikar wrote:I strani nas tjeraju na nesto zajednicko!!!!
Ma kakva zajednicka policija!!! Sa Turcima ne treba imati nista zajednicko. Napraviti zid ko u Izraelu koji ce dijeliti Turke i Srbe.
ma nama treba jednu atomsku bombu rokuti ovdje,i da nas nestane!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ne treba.treba izdvojiti ovog bosniaque,hamikara i onog Bosanac_HR i zatvoriti ih u jednu sobu pa neka rasprave.Ali kladim se da bi oni napravili koaliciju,a mi bi ispusili.
vidim da je hamikar opasan gradjevinar... nepismeni jad ne zna da srbi i turci ne granice... ne kontam ovo sa zidovima...

s druge strane ne kontam ni ovo silno prenemaganje kako smo mi divljaci, kako ova zemlja i narod ne zasluzuju nista bolje nego da se ubijaju... halloooo ubio covjek covjeka... tragican slucaj, ogromna tuga za mladim zivotima... ali, nazalost, potpuno "normalna" situacija... sto bi se reklo shit happens... zaista suosjecam sa svim nastradalim, ali ne vidim nikakvog razloga za (poslovicno) kukanje nad hudom nam sudbinom
Zadig

Post by Zadig »

.Ali kladim se da bi oni napravili koaliciju,a mi bi ispusili.
:D

Jarane, ne samo da bi napravili koaliciju, vec bi i janjetine zajedno rucali, a mi bi platili za sve to. :D

Elem, kao sto rekoh, ovaj incident treba denacionalizirati, ludjaka strpati u zatvor, mozda malo love potrositi na psiholosko savjetovanje policijaca (da se mozda identifikuju potencijalni ludjaci), i idemo dalje.

Nema potrebe za pravljenjem teorija i novih mapa, to je suludo.
Zadig

Post by Zadig »

I samo da ponovim.
Narodi Bosne i Hercegovine MOGU DA ZIVE ZAJEDNO!!!!
Ludjaci ne mogu da zive zajedno.
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

:( Pa ljudi ja ovog Bojana znam :( on je iz Zenice, tj. tamo je rođen i tamo je živio :( ne mogu da vjerujem :( tek sam sad čula.... strašno....
Vodenjak

Post by Vodenjak »

reaktor wrote:
s druge strane ne kontam ni ovo silno prenemaganje kako smo mi divljaci, kako ova zemlja i narod ne zasluzuju nista bolje nego da se ubijaju... halloooo ubio covjek covjeka... tragican slucaj, ogromna tuga za mladim zivotima... ali, nazalost, potpuno "normalna" situacija... sto bi se reklo shit happens... zaista suosjecam sa svim nastradalim, ali ne vidim nikakvog razloga za (poslovicno) kukanje nad hudom nam sudbinom
Procitaj, reaktore, onaj tekst od Nenada Velickovica pa ces (mozda) shvatiti zasto se mi to "prenemazemo"!
Nenada (iz price), kojima smo vjerovali (i mnogi to rade jos i danas) i za koje smo mislili da su samo jadni i naivni, zaostali i nesposobni da shvate, retardirani i bezazleni, dakle takvih ima koliko hoces oko nas i na sve strane!

Najgore je sto su isti nemilosrdne ubice svega humanog, svega ljudskog, svega naprednog...

A ubijaju u ime svojih retrogradnih ideja o svojim vjerama, nacijama, drzavama...

Gade mi se, reaktore, svi oni koji - bilo vjeru, bilo naciju, bilo drzavu stavljaju ispred covjeka!
rewritable

Post by rewritable »

S Bojanom sam odrastao. Spadao je u grupu mojih najboljih prijatelja. Fudo, Vlatko, Bugar, Malik, Dario, Boban, Amir, Bojan... Prepoznaće se mnogi

Rat nas je odveo na različite tj. suprostavljene strane. Znam da će neki koji su branili i koji i dalje brane BiH iz zapadnih zemalja pokušati iskriviti ovo što ovde govorim, ali bio je ljudina. Takav mi je ostao u sjećanju. Samo prije nekoliko dana nekome sam rekao da je to jedina osoba o kojoj bi volio nešto čuti , a pogotovo vidjeti nakon rata. Ni slutio nisam kako...

Beware of what you wish for, because you might get it, kaže jedna poslovica.

Znaš da nisam tako mislio,

Zbogom PRIJATELJU....[/i][/b]
Vodenjak

Post by Vodenjak »

rewritable wrote:S Bojanom sam odrastao. Spadao je u grupu mojih najboljih prijatelja. Fudo, Vlatko, Bugar, Malik, Dario, Boban, Amir, Bojan... Prepoznaće se mnogi

Rat nas je odveo na različite tj. suprostavljene strane. Znam da će neki koji su branili i koji i dalje brane BiH iz zapadnih zemalja pokušati iskriviti ovo što ovde govorim, ali bio je ljudina. Takav mi je ostao u sjećanju. Samo prije nekoliko dana nekome sam rekao da je to jedina osoba o kojoj bi volio nešto čuti , a pogotovo vidjeti nakon rata. Ni slutio nisam kako...

Beware of what you wish for, because you might get it, kaže jedna poslovica.

Znaš da nisam tako mislio,

Zbogom PRIJATELJU....[/i][/b]
Kapu skidam @rewritable!

Hrabro, casno i posteno od tebe!
Post Reply