piercing
Moderator: anex
- flora.sa
micika..ja neću to da uradim ZATO što je to nekome sexy...rekla sam već ranije, da mi je to bilo odvratno, ali sam se prraaavo naložila kada sam vidjela kako ima stvarno lijepih pircinga...
želim da vidim kako bi to na meni izgledalo...
sicky, gazz..stvrno ste grozne
...dajte iskustva, cijene...da se pripremim...
neću valjda morati da čekam septembarsku platu...ako budem čekala, proći će me želja za tim...
želim da vidim kako bi to na meni izgledalo...
sicky, gazz..stvrno ste grozne
neću valjda morati da čekam septembarsku platu...ako budem čekala, proći će me želja za tim...
-
xygirl
ma naravno mici da je vec poprilicno isfurano sve (uh nemoj mi ni spominjati tetovaze u ovom gradu svega timicika wrote:Sta vam je bolanmeni je to bilo interesantno prije par godina
vec je isfuralo,bas kao i tetovaze
mozes biti sexy i bez busenja
DTL: "nevidljivo" mjesto kako ti kazes... mislila sam na pupak
nekad davno si mogla te stvari raditi u staklenom gradu, mada nisam sigurna za pupak (ali znam da su radili piercing) i nisam sigurna da li to uopste vise postoji, sumnjam... ali vec rekoh u skenderiji pravo dobro rade ... a ja sam to davno nekad na skroz trecem mjestu uradila
-
FFK as Lucy01
Ja sam imala jedan piercinig u jeziku, tri u jednom uhu i i tri u drugom, ali sam povadila sve iz "objektivnih" razloga
Sada hocu da stavim malu dijamantsku nausnicu na nos, ono ta trane, k'o Indijke
, ali cu i to morati vaditi, skoro pa svaki dan.
Inace vise volim piercing nego tetovaze, jer je piercing privremen (mogu se predomisliti, izvaditi piercing i problem rijesen), dok sa tetovazama jedino mogu da ih uklonim laserskom procedurom, koja bi me kostala k'o 5 tetovaza
I ne mogu sebe da zamislim sa tetovazom kad mi bude 60 godina

Sada hocu da stavim malu dijamantsku nausnicu na nos, ono ta trane, k'o Indijke
Inace vise volim piercing nego tetovaze, jer je piercing privremen (mogu se predomisliti, izvaditi piercing i problem rijesen), dok sa tetovazama jedino mogu da ih uklonim laserskom procedurom, koja bi me kostala k'o 5 tetovaza
I ne mogu sebe da zamislim sa tetovazom kad mi bude 60 godina
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Ja imam istetoviranog tvora na guzici
-
sunday_morning
na zubu vec imam odavno...i ovdje (u BIH) je to pomalo out, ali nikad nije ni zazivjelo u potpunosti kao trend. licno, nisam za tetovaze, piercing i sl...mislila sam da ce mi cirkon smetati ili da cu se zasititi nakon par mjeseci..ali kako vrijeme prolazi to postaje dio tebe, fakat bi mi bilo neobicno bez nj....to znaci, ako se vec odlucujete na tetovazu, piercing ili slicne stvari...bitno je da se zaista vama svidja i da to ne radite jer je trend i eto da malo privucete paznju...ako je izbor siguran i pravi, ako vam stoji, onda to i sredina prihvata (cak i najzadrtiji konzervativci) jer je to dio vase osobnosti, vaseg stila.PR80. wrote:A jeste li cure razmisljale o "piercingu" na zubu?U Bosni sam bila ali nisam fakat nikog vidjela sa takvim ''piercingom''.... ovamo je vise to i out na neki nacin, ali kad je nesto fino onda tome rok ne prolazi.![]()
razmisljala sam prosle godine da uradim malu dijamantsku bombicu na nosu, ali..nezgodno mi je zbog posla, morala bih stalno skidati.
- Bumbar
Prije par sedmica sam bila u staklenom i trazila onaj tatoo shop ali izgleda da su preselili...trazila za sestrin piercing nakit (na desnoj ruci izmedju palca i kaziprsta je probusila).xygirl wrote:[
DTL: "nevidljivo" mjesto kako ti kazes... mislila sam na pupak
nekad davno si mogla te stvari raditi u staklenom gradu, mada nisam sigurna za pupak (ali znam da su radili piercing) i nisam sigurna da li to uopste vise postoji, sumnjam... ali vec rekoh u skenderiji pravo dobro rade ... a ja sam to davno nekad na skroz trecem mjestu uradila...ne u BiH
Ima i na ilidzi...ali mi se ovaj na skenderiji cini pravo dobar (barem prema vasoj prici).
- Bumbar
[quote="Lucy01"]Ja sam imala jedan piercinig u jeziku, tri u jednom uhu i i tri u drugom, ali sam povadila sve iz "objektivnih" razloga
uote]
Posao?...mene malo fax buni...znam da ima cura sa piercingom u obrvi (i fakat me zaboli...ako probusim to je za mene i ne zanimaju me profesori) ali mi ne bi bio fazon da me na ispitima cudno gledaju.
uote]
Posao?...mene malo fax buni...znam da ima cura sa piercingom u obrvi (i fakat me zaboli...ako probusim to je za mene i ne zanimaju me profesori) ali mi ne bi bio fazon da me na ispitima cudno gledaju.
- anais_nin
#41 Re: piercing
mogle smo skupa floraflora.sa wrote:bijah na moru i dobih iznenadnu želju da uradim piercing...
e sad, ako znate gdje je moguće to uraditi u Sa, koliko je sigurno, prednosti, mane, cijene..sve, sve, sve...
izvolite...
za cijene ne znam, ali meni su takodje preporucili skenderiju, ja sam svoj piercing davno radila u kanadi, ali eto zarastao mi, pa me sada spopalo hocu opet
xy i meni je isto...ja pola svojih povadila zbog radi posla...ali svako malo pustim kosu pa podjidjam raznorazne lude mendjuhe po usima i onda se osjecam ko prije...
i meni je obrva na zenama super cool...pogotovo ko ima lijepe oci, pa samo male diskretne kuglice na obrvi, ne halkica...to mi je super
- flora.sa
#42 Re: piercing
ako me ne prođe želja za tim...anais_nin wrote:mogle smo skupa floraflora.sa wrote:bijah na moru i dobih iznenadnu želju da uradim piercing...
e sad, ako znate gdje je moguće to uraditi u Sa, koliko je sigurno, prednosti, mane, cijene..sve, sve, sve...
izvolite...![]()
za cijene ne znam, ali meni su takodje preporucili skenderiju, ja sam svoj piercing davno radila u kanadi, ali eto zarastao mi, pa me sada spopalo hocu opeti samo da znas fakat ne boli...samo treba drama paziti nakon busenja da se ne inficira (je li ono gazz prije dan dva svoj busila....nek ne dira rukama pupak mada ce je garant svrbiti)....a ti sa probusenim jezikom, ne znam jesu li ti rekli ali pazi sta jedes, jezik se najlakse inficira, kad preguras prvih 7 dana poslije je fakat ok...i super izgleda
![]()
xy i meni je isto...ja pola svojih povadila zbog radi posla...ali svako malo pustim kosu pa podjidjam raznorazne lude mendjuhe po usima i onda se osjecam ko prije...
i meni je obrva na zenama super cool...pogotovo ko ima lijepe oci, pa samo male diskretne kuglice na obrvi, ne halkica...to mi je superal' ko ima ozbiljno radno mjesto zeznuto mu je pravo
elem, raspitam se za cijenu pa javnem...a ti trk preko Ivana u naš kanton...
- anais_nin
#43 Re: piercing
ista sammmmmmmmflora.sa wrote:
ako me ne prođe želja za tim......trebala bih to što prije uraditi, jer poznavajući sebe, to će mi za 15 dana ponovo biti bezze....
elem, raspitam se za cijenu pa javnem...a ti trk preko Ivana u naš kanton......pa da to se probušimo
a stalno sam vam u kantonu, ko komarci sam ni raidom me ne mozete otjerati
- flora.sa
za tatoo se ne sekiram..nema šanse da me uhvati luda za tim...
ili možda ima???
ma ne...ne bih stvarno uradila nešto na što bih bila osuđena na cijeli život, a laserko skidanje je troduplo skuplje...tako da je pirce ipak bolji, sigurniji, jefitiniji, a i uvijek ga mogu skinuti kada mi dosadi...
i šta je nama cure????
odjednom skoro sve koke
sa foruma hoće da se buše????

ili možda ima???
ma ne...ne bih stvarno uradila nešto na što bih bila osuđena na cijeli život, a laserko skidanje je troduplo skuplje...tako da je pirce ipak bolji, sigurniji, jefitiniji, a i uvijek ga mogu skinuti kada mi dosadi...
i šta je nama cure????
odjednom skoro sve koke
- anais_nin
bolje da nas je puklo na bushenje nego na drmanje
flora postoje semi-trajne tetovaze, one sto duraju 2-3 godine, ja sam to vec jednom radila, meni je to super, ali onaj ko ti to radi mora biti pravo pravo vrstan u svom poslu
flora postoje semi-trajne tetovaze, one sto duraju 2-3 godine, ja sam to vec jednom radila, meni je to super, ali onaj ko ti to radi mora biti pravo pravo vrstan u svom poslu
- flora.sa
ne tatoo ne volem...anais_nin wrote:bolje da nas je puklo na bushenje nego na drmanje![]()
![]()
jedino mjesto gdje bih nešto tetovirala, a to bi MORALO biti jedino neko stilizirano sunce, je gležanj desne noge...
to sam radila i kanom prošlog ljeta...
inače, te privremene tetovaže, vjerovatno ne izgledaju isto prvi dan, i poslije 2 godine...vjerovtno boje nakon nekog vremena počnu da blijede, tako da to, nakon tog perioda izgleda puuuno lošije, i neprof.urađeno...
imam takav osjećaj...možda se varam...ali ja to zamišljam kao farbanje kose, ili preljev nekim kolor-šamponom, boja nije ista prvi i petnaesti dan...