ODVRATNO "PETROL" GORIVO !!!
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Zadig
U ceskoj bio slican problem, samo sto jedno vrijeme se nije pisalo koje pumpe su tocile nekvalitetan benzin, vec su samo placale kazne, a i dalje pravile prekrsaje.
Onda tek kad su krenuli da objavljuju na kojim pumpama se nasli los benzin je cijela akcija dobila na efektu.
Nije bosna jedina s ovim problemom
Onda tek kad su krenuli da objavljuju na kojim pumpama se nasli los benzin je cijela akcija dobila na efektu.
Nije bosna jedina s ovim problemom
-
IlijaLadin
Na izlazu iz Tuzle prema Bijeljini i Zvorniku, u Simin Hanu je postavaljena Petrolova pumpa. Kao što reče prethodnik za pumpe u Konjicu i ova je skoro uvijek prazna. U TK ima more benzinskih pumpi, o kvaliteti goriva na njima je teško govoriti, ali, kako rekoh ranije, kada naspem gorivo na EP fakat auto ide bolje i manje troši! To je fakat, kome ne paše ta ČINJENICA može pričati svoje priče, a iskustva većine forumaša govore EP-u u prilog. ha ja.
-
El-Vedex
Jebem ja njima svima mater . . .
A posebno Mehi Ljubijankicu i njegovoj Benziskoj pumpi u Kraini , aj majko mila kad ponovo odem u Krainu jebacu mu sve po spisku... Ja evo sad dodje iz grada a sa puta sam doshao prije tri dana sav sjeban valja mi izgleda majstoru ici. Moj snazni benzinac jednostavno citavim putem je slabije vukao a josh je neshto iu pucalo iz auspuha ko da vozim kakvo Zastavino auto, evo treci dan se vozam iskljucivo po gradu i samo nabiram huju . . . Jer posto se ja ne kuzim u te stvari nisam ni sumnjao na gorivo ali vi ljudi otvoriste mi ochi , ja sam mislio da su mozda svjecice oslabile jer sad mi ono ko zatrza ko da ce mi nestat goriva pa opet dobije snagu . . . i to me nervira... dvije godine vozim bez problema samo mjenjam ulje i filtere i sipam gorivo. . . i bash sam nabacio nove montizere , registrovo , kupio nove gume i sad me ovo jebe . . .
Izgleda da je bash do goriva . . . a joj ako mi je najebalo neshto vece neka pumba ili slichno sranje . . . I ne bude li mi motor radio kao shto sam naviko da radi , zapalicu onu benzisku tamo . . .a Mehu Ljubijankica Vlasnika ima da objesim za muda . . . Mater im seljachku . . . Pumpadzisko-profitersku .
A posebno Mehi Ljubijankicu i njegovoj Benziskoj pumpi u Kraini , aj majko mila kad ponovo odem u Krainu jebacu mu sve po spisku... Ja evo sad dodje iz grada a sa puta sam doshao prije tri dana sav sjeban valja mi izgleda majstoru ici. Moj snazni benzinac jednostavno citavim putem je slabije vukao a josh je neshto iu pucalo iz auspuha ko da vozim kakvo Zastavino auto, evo treci dan se vozam iskljucivo po gradu i samo nabiram huju . . . Jer posto se ja ne kuzim u te stvari nisam ni sumnjao na gorivo ali vi ljudi otvoriste mi ochi , ja sam mislio da su mozda svjecice oslabile jer sad mi ono ko zatrza ko da ce mi nestat goriva pa opet dobije snagu . . . i to me nervira... dvije godine vozim bez problema samo mjenjam ulje i filtere i sipam gorivo. . . i bash sam nabacio nove montizere , registrovo , kupio nove gume i sad me ovo jebe . . .
Izgleda da je bash do goriva . . . a joj ako mi je najebalo neshto vece neka pumba ili slichno sranje . . . I ne bude li mi motor radio kao shto sam naviko da radi , zapalicu onu benzisku tamo . . .a Mehu Ljubijankica Vlasnika ima da objesim za muda . . . Mater im seljachku . . . Pumpadzisko-profitersku .
-
The_Flyer2002
JEBES TI TAKU DRZAVU KOJA NE STITI SVOJE LJUDE
ljudi skupite se ispred vlade i strajkujte da se provjerava gorivo na benzinskim pumpama. dovezite auta i zablokirajte saobracaj. uzmite racune od mehanicara i trazite da ih vlada plati jer su i oni odgovorni sto se taka sranja dopustaju.
ljudi skupite se ispred vlade i strajkujte da se provjerava gorivo na benzinskim pumpama. dovezite auta i zablokirajte saobracaj. uzmite racune od mehanicara i trazite da ih vlada plati jer su i oni odgovorni sto se taka sranja dopustaju.
-
Driver
Dobar prijedlog za to okupljanje pred Vladom. Ljudi, nema dobre i loše benzinske pumpe. Svi mute kako stignu. Prirodom posla, sipao sam gdje sam stizao i nekad imao belaja, a nekad ne. Sad sipam kod jarana, čiji rođak vozi cisternu za ..... pumpu. Nađu ti se oni u jednom šumarku, ovaj izvali u prikolicu 500 litara čistog goriva, a rođak mu u kamion dolije 500 litara vode i ode na vagu na terminal. Kod tog jarana gorivo ko suza i nikad nemam problema. Između nas, u BiH, čini mi se postoje četiri agencije za kontrolu kvalitete goriva, ali ni jedna ne radi kako bi trebala. Tako je Asa Auto "popizdila" kad su im šefovi iz Volfsburga zabranili prodaju Audija A8 sa 3.0 TDI mašinom zbog, pogađate, lošeg goriva. Ljudi fino angažovali jednu od agencija i hajd na posao. Nezvanično je bilo da je tada, prije dvije godine, samo INA dobila prolaznu ocjenu. Kažu da ova laboratorija u Doboju, svaki dan kontroliše gorivo na obližnjim pumpama, ali rezultate niko ne objavljuje. Eto toliko. Badava se svađate, nećete ništa postići. Mislim da bi trebali nešto zajednički napravit. Dotad sipaj i moli boga da se nisi zeznuo. Usput, probajte Brkić Petrol na Alipašinom. Nije loše gorivo, a zavisi od isporuke
- phil manzanera
Da bi shvatio o cemu se radi konkretno na ovome topicu, moras imati moderan dizel automobil sa tzv. pumpom pod visokim pritiskom, znaci - nemas Bosh pumpu, nego ovu drugu. Svjedoci smo iz ratnih iskustava da Bosh pumpa ide i na pticije govno. Ali, to nije tema. A, ni benzinci.
-
mg
Odlicno si to rekao.
Nije tema stari dizelas i benzinac. A za novije me boli kurac. Ono ko svako svoj problem. Zato i jeste ovako u drzavi. Razmisli malo...
Eh pa sve ovo bez katalizatora sto se vozi, sve sto dimi, sve ce to da pospijesi razvoj nekog karcinoma na svima nama. Ali znas sta je tu utjesno? Sto ce i njihova djeca da trunu. Sto iz vlade, sto od profitera.
A i starija auta trose vise, ako je gorivo losijeg kvaliteta. Pa na ove cijene 2 litra na 100 km nije malo...
Onda sverc i nemogucnost kontorle, extra profit naftasima, a nama lose ceste i rupe...
Nismo ni svjesni koliko ovo stvari povlaci, jednu za drugom...
Nije tema stari dizelas i benzinac. A za novije me boli kurac. Ono ko svako svoj problem. Zato i jeste ovako u drzavi. Razmisli malo...
Eh pa sve ovo bez katalizatora sto se vozi, sve sto dimi, sve ce to da pospijesi razvoj nekog karcinoma na svima nama. Ali znas sta je tu utjesno? Sto ce i njihova djeca da trunu. Sto iz vlade, sto od profitera.
A i starija auta trose vise, ako je gorivo losijeg kvaliteta. Pa na ove cijene 2 litra na 100 km nije malo...
Onda sverc i nemogucnost kontorle, extra profit naftasima, a nama lose ceste i rupe...
Nismo ni svjesni koliko ovo stvari povlaci, jednu za drugom...
-
The_Flyer2002
STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK! STRAJK!
JEBITE IM MAJKU USLJAVU!!!!!!
JEBITE IM MAJKU USLJAVU!!!!!!
- phil manzanera
Jarane, ja sam naj*bo na PETROL-u sa autom sa pumpom pod visokim pritiskom, kao sto i ti istu pumpu imas! Uci na greskama i iskustvu drugih. Ustvari, nije greska, ko bi to mogao znati unaprijed. Sad ih ganjam, ko imali bi volje za razgovor. Cisto sumnjam, ali vidjecemo, obzirom da je slovenacki PETROL priznao gresku i vec isplacuju odstetu putem TRIGLAV osiguravajuce kuce (objavile ljubljanske novine "Delo"). Ali, obzirom da je BiH poligon sa zamorcicima za sve, cisto sumnjam da cu se dokopati love, tim prije jer nemam racune.........
-
emehovic
#39 gorivo
pozdrav svima
pa da vam kazem sto se tice prljavstine u gorivu nije to samo slucaj u BiH.ja zivim u USA 5 godina i zapusivanje filtera te voda u gorivu su mi se vec nekoliko puta desili.razlika je od benziske do benzijske pumpe .ista vrsta goriva sa razlicitih pumpi ne daje istu miljazu (nekada razlika zna biti i 70 milja na rezervoar goriva.sto znaci da iako su ovdje striktne kontrole uvjek se nekako da izmaci svemu tome pa prolopoviti.ja generalno testiram uvjek koliko mogu preci sa punim rezervoarom te sam nakon nekog vremena pronasao sebi pumpe gdje tocim (nekada je bolje kupiti i skuplje gorivo koje vam da vise predjenih milja nego jeftino a manje
DOBRO je ugraditi sebi magnet koji jonizira gorivo prije ulaska u injector (kako se to kaze na bosanskom)te omogucava bolje sagorijevanje.meni licno mehanicar je rekao da na svakih 10 punjenja ubacim(ne skupe preciscace) vec jednu posebnu vrstu veoma jakog alkohola koje koriste moleri.to omogucava da voda koja udje sa gorivom(zato sto se ne mjesa sa gorivom)pomjesa sa tim alkoholom i lakse izgori tj izadje vani
pa da vam kazem sto se tice prljavstine u gorivu nije to samo slucaj u BiH.ja zivim u USA 5 godina i zapusivanje filtera te voda u gorivu su mi se vec nekoliko puta desili.razlika je od benziske do benzijske pumpe .ista vrsta goriva sa razlicitih pumpi ne daje istu miljazu (nekada razlika zna biti i 70 milja na rezervoar goriva.sto znaci da iako su ovdje striktne kontrole uvjek se nekako da izmaci svemu tome pa prolopoviti.ja generalno testiram uvjek koliko mogu preci sa punim rezervoarom te sam nakon nekog vremena pronasao sebi pumpe gdje tocim (nekada je bolje kupiti i skuplje gorivo koje vam da vise predjenih milja nego jeftino a manje
DOBRO je ugraditi sebi magnet koji jonizira gorivo prije ulaska u injector (kako se to kaze na bosanskom)te omogucava bolje sagorijevanje.meni licno mehanicar je rekao da na svakih 10 punjenja ubacim(ne skupe preciscace) vec jednu posebnu vrstu veoma jakog alkohola koje koriste moleri.to omogucava da voda koja udje sa gorivom(zato sto se ne mjesa sa gorivom)pomjesa sa tim alkoholom i lakse izgori tj izadje vani
- manijak1
nego jel taj magnet može ( levat sam žešći po pitanjima automehanike jedino kad me spuca kakva nevolja onda se uputim a kad prođe zaboravimDOBRO je ugraditi sebi magnet koji jonizira gorivo prije ulaska u injector (ubrizgivač jonizator)
-
ado-šampion
Ja nemam problema sa svojim, benzinskim, motorom, ali očigledna mi je razlika u potrošnji kod nekih pumpi. Tako sam sve do nedavno sipao na Selexu i činilo mi se da mi auto previše troši (95 ili 98 bezolovni, svejedni), dok nisam zadnji put nasuo na INI BMB 95. Na nekih 120 km 8 litara (po slobodnoj procjeni, prema kazaljci), što je super za benzinski motor od 90 konja. Dok sam sipao na Selexu trošio je sigurno oko 10 (opet slobodna procjena). Prošle godine kad sam išao na more do Neuma sam potrošio oko 28 litara goriva, što daje potrošnju od nekih 7,5 litara, a od Mostara sa se vratio bukvalno trećom brzinom, jer je bilo gadno nevrijeme.
-
emehovic
#43 gas jonizator
odgovor za manijaka 1
da ti kazem da ni ja nisam neki mehanicar sem sto moram posto u americi mehanicareva satnica je (kad ga placas ne kad radis)start 80 dolara sat pa koliko vremena potrosi plus djelovi,stoga se snalazimo koliko mozemo.za ove jonizatore koliko znam idu na sve vrste goriva s tim sto na dizelasima ide jaci magnet.ako prosvrljas po internetu naci ces ih kamaru na prodaji medjutim uz malo snalazljivosti mozes sam da ga napravis jer ja sam svoj takodje sam skrpio.vazno je da dobavis dva vrlo jaka magneta dimenzija otprilike 5mm x 20mm x 20mm ili( 5 x 20 x 30 jaci).mogu napraviti foto od mog a imam i par fotografija od originala pa gledajuci njih mozes sebi smisliti kako i sto.vazno je da ne znjecis cjev ili kablo sa gorivom(koje ide prema injektoru).javi ako ti treba skica ili par slika [email protected]
da ti kazem da ni ja nisam neki mehanicar sem sto moram posto u americi mehanicareva satnica je (kad ga placas ne kad radis)start 80 dolara sat pa koliko vremena potrosi plus djelovi,stoga se snalazimo koliko mozemo.za ove jonizatore koliko znam idu na sve vrste goriva s tim sto na dizelasima ide jaci magnet.ako prosvrljas po internetu naci ces ih kamaru na prodaji medjutim uz malo snalazljivosti mozes sam da ga napravis jer ja sam svoj takodje sam skrpio.vazno je da dobavis dva vrlo jaka magneta dimenzija otprilike 5mm x 20mm x 20mm ili( 5 x 20 x 30 jaci).mogu napraviti foto od mog a imam i par fotografija od originala pa gledajuci njih mozes sebi smisliti kako i sto.vazno je da ne znjecis cjev ili kablo sa gorivom(koje ide prema injektoru).javi ako ti treba skica ili par slika [email protected]
-
ado-šampion
Ne bih se složio za Selex. Pročitaj moj prethodni odgovor.
Uglavnom ovo sve što mi pišemo su pretpostavke i teorija, najrealniji je onaj Nineacov odgovor da mu sa EP gorivom nije podešavao paljenje, što znači da ima 95 oktana (ako se radilo o BMB 95), što automatski znači da nema vode. To je realno, a ovo sve ostalo su pretpostavke. Opet, Selex je toliko loš da sam mogao primjetiti povećanu potrošnju u odnosu na Inu u približno istim uslovima.
Uglavnom ovo sve što mi pišemo su pretpostavke i teorija, najrealniji je onaj Nineacov odgovor da mu sa EP gorivom nije podešavao paljenje, što znači da ima 95 oktana (ako se radilo o BMB 95), što automatski znači da nema vode. To je realno, a ovo sve ostalo su pretpostavke. Opet, Selex je toliko loš da sam mogao primjetiti povećanu potrošnju u odnosu na Inu u približno istim uslovima.
-
Nex
#46 Gorivo je shit
Gorivo na Selexu, Petrolu, Kopexu, El-Tariku i dosta drugih ne valja **rcu,nedavno sam krenuo na odmor i u nemogucnosti da sipam na INI jer su oni supci zatvorili bili cestu naspem na Selexu 10 lit, pa onda iza Zenice dospem gorivo. Na putu do Zenice auto je cijelim putem stucalo, imam direktno ubrizgavanje i pravo je osjetljivo na prisustvo vode u gorivu. Na Brkicu sam prije sipao, jedno vrijeme dobro a onda lose,an na El-Tariku zimus sipao sam dva puta i morao cistiti rezervoar, bilo je oko 15 lit vode.
Od tada samo INA i tosam cuo od mnogih majstora da je dobro. Inace kolege ako primjetite da imate vode u gorivu, potrosite rezervoar do kraja pa onda prije ponovnog sipanja goriva (mislim na benzine) na pumpi uspite 2dl cistog alkohola 96% u rezervoar.Alkohol veze vodu i procisti sistem i diznu ili dizne.
Samo INA, iako im je gorivo skuplje nego kod ovih nasih lopova bolje je.
Nedavno sam bio u Spaniji i da im vidioteshita od goriva, ima puno vode a kosta 2,40 KM.
Pazite se goriva dok ne krenemo svi na struju>
Vozdrica
Od tada samo INA i tosam cuo od mnogih majstora da je dobro. Inace kolege ako primjetite da imate vode u gorivu, potrosite rezervoar do kraja pa onda prije ponovnog sipanja goriva (mislim na benzine) na pumpi uspite 2dl cistog alkohola 96% u rezervoar.Alkohol veze vodu i procisti sistem i diznu ili dizne.
Samo INA, iako im je gorivo skuplje nego kod ovih nasih lopova bolje je.
Nedavno sam bio u Spaniji i da im vidioteshita od goriva, ima puno vode a kosta 2,40 KM.
Pazite se goriva dok ne krenemo svi na struju>
Vozdrica
-
RPM
... nevezano toliko uz temu al' ... mislim da je PVP pumpa kod nas u narodu prozvana Bosh pumpa po proizvodjacu ... ne?phil manzanera wrote:Da bi shvatio o cemu se radi konkretno na ovome topicu, moras imati moderan dizel automobil sa tzv. pumpom pod visokim pritiskom, znaci - nemas Bosh pumpu, nego ovu drugu. Svjedoci smo iz ratnih iskustava da Bosh pumpa ide i na pticije govno. Ali, to nije tema. A, ni benzinci.
- phil manzanera
Ne znam jesam li ja stvarno PEH, ili gorivo u BiH (generalno) zaista ne valja. Evo najnoviji dogadjaj. Podjem ti ja na put u Hrvatsku, rezervoar prazan do dna. Naspem gorivo (dizel) skoro do vrha na pumpi Energopetrol kod glavne poste i suda u Sarajevu. Vec nakon nekoliko km ustanovim da auto ide sa velikim naporom (kao da je rucna zategnuta, a nije), nema snage, a uz Ivan jedva drugom, morao sam ponekada i u prvu presaltati. I kotrljam se tako do potrosenih pola rezervoara i sve kontam razje*ao mi se auto. Ali, posto sam ja tvrdoglav, svratim kod nekog usputnog "hand-arbeit" majstora u Hrvatskoj da mi isprazni rezervoar, naspem neko gorivo na nekoj hrvatskoj pumpi i vidi cuda - auto ide k'o nov!
E, je*em mu mater, ne znam sta bi rekao........ Izgleda da je gorivo u BiH "varjabilno" dobro i lose, kako im se zalomi. Ali takodjer znam da ceh mi placamo i to dooooobar ceh.
E, je*em mu mater, ne znam sta bi rekao........ Izgleda da je gorivo u BiH "varjabilno" dobro i lose, kako im se zalomi. Ali takodjer znam da ceh mi placamo i to dooooobar ceh.
-
Skoro
Energopetrol godinama ima najcisce gorivo! Razlozi:IlijaLadin wrote:Ovo za povećanje snage kod korištenja goriva sa Energopetrola potpisujem. U principu sipam gorivo na prvoj pumpi na koju naidjem sa rizičnim količinama goriva u rezervoaru, ali katkad sam namjerno tražio EPetr. pumpu da bih kod njih nasuo. Auto je išlo mnogo bolje.
Što se tiče slovenaca, ne bih trošio riječi.
- nabavka najboljeg evropskog goriva (gorivo sa posebnim EU certifikatom)
- punjenje u cisterne uz obaveznu kontrolu inspektora i bazdarenje
- pretakanje u rezervoare uz kontrolu i bazdarenje (takav je zakon -drzavna firma)
- redovna kontrola nivoa vode i njeno ispumpavanje iz rezervoara
- .....
Ovo nije sve ali da ne duljim vise, moj babo radi u EP pa znam sve ovo
- phil manzanera
Tvoj babo jarane vjerovatno radi u KANCELARIJI a ne na pumpi. I nije voda problem..........