ejs gavra i kod tebe se sve vrti oko tih srba i politike, de sta o napisi o ljubavi, heroinu....gavrilo wrote:da i ja kazem nesto za televiziju...
ovaj uvod me vise podsjetio na kritiku cetnika o srbima
Za propast BiH su krivi Bosanci/Bosnjaci
- Alfons Kauders
-
eni05
@alfons
nisam mislio na neko globalno rijesenje svih problema, da se puno uraditi i privatno, eto doticni nek dovede nekog iz bosne kod sebe, nadje toj osobi posao da nesto zaradi, da mu smjestaj, to vani, nek se lik vrati u Bosnu s parama, i eto, nisam rekao da pravi revoluciju, Tito itd....
nisam mislio na neko globalno rijesenje svih problema, da se puno uraditi i privatno, eto doticni nek dovede nekog iz bosne kod sebe, nadje toj osobi posao da nesto zaradi, da mu smjestaj, to vani, nek se lik vrati u Bosnu s parama, i eto, nisam rekao da pravi revoluciju, Tito itd....
- Alfons Kauders
Nije to lose, kad bi bili uvezani i slozni poput Albanaca ili Sandzaklija, pa da tako guramo nas narod, lijepo bi to bilo....eni05 wrote:@alfons
A ja bi ih doceko da granici kad krenu nazad i orobio do zanjeg ojra...
-
gavrilo
nas narodAlfons Kauders wrote:Nije to lose, kad bi bili uvezani i slozni poput Albanaca ili Sandzaklija, pa da tako guramo nas narod, lijepo bi to bilo....eni05 wrote:@alfons
- Alfons Kauders
U tom kontekstu, kad treba zavrnut kakve pare... Svi su moj narod... Od Eskima do Aboridzana...gavrilo wrote:nas narodAlfons Kauders wrote:Nije to lose, kad bi bili uvezani i slozni poput Albanaca ili Sandzaklija, pa da tako guramo nas narod, lijepo bi to bilo....eni05 wrote:@alfons
to ti opet samo o bosnjacima ...
-
gavrilo
vidi se da si buduci pravnik... samo mislis na pareAlfons Kauders wrote:U tom kontekstu, kad treba zavrnut kakve pare... Svi su moj narod... Od Eskima do Aboridzana...I ja nisam Bosnjak...
dosta vise... jos uvjek mi je cista vesta sto se tice bana zbog chata
-
haris303
danas wrote:ima istine u ovome sto ne nacionalniid_bosanac napisao...
a za tebe bosanac123: i ja bih se stidjela da sam kojim slucajem bosnjakinja, srpkinja ili hrvatica na SDA, SDS, ili HDZ liniji. ali ako si vec "bosanac" (sudeci po tvom nicku), onda se ne trebas stidjeti, jer nicim nisi ugrozio svoje sugradjane.
...haj ti damo ne pametuj plaho ... ili hoces mozda reci da je Amor Masovic koji je u SDA manji Bosanac od tebe koja si u SAD ..... nemojte tako .... ipak nije fazon .... te iskljucive price su fakat za malu djecu ....
- Alfons Kauders
moderacija banirajte gavrila:gavrilo wrote:vidi se da si buduci pravnik... samo mislis na pareAlfons Kauders wrote:U tom kontekstu, kad treba zavrnut kakve pare... Svi su moj narod... Od Eskima do Aboridzana...I ja nisam Bosnjak...
![]()
dosta vise... jos uvjek mi je cista vesta sto se tice bana zbog chata
1. chata
2. samo prica o politici
3. kad se ne prica o politici, on sve opet navuce na politiku
4. ne navija ni za zelju ni za sarajevo
5. ubio je Franza !
- Alfons Kauders
Care moj za mene je svako ko je u SDA manji Bosanac od mene, bez obzira na zasluge... Mozda je veci Bosnjak, al Bosanac nikako...haris303 wrote:danas wrote:ima istine u ovome sto ne nacionalniid_bosanac napisao...
a za tebe bosanac123: i ja bih se stidjela da sam kojim slucajem bosnjakinja, srpkinja ili hrvatica na SDA, SDS, ili HDZ liniji. ali ako si vec "bosanac" (sudeci po tvom nicku), onda se ne trebas stidjeti, jer nicim nisi ugrozio svoje sugradjane.
...haj ti damo ne pametuj plaho ... ili hoces mozda reci da je Amor Masovic koji je u SDA manji Bosanac od tebe koja si u SAD ..... nemojte tako .... ipak nije fazon .... te iskljucive price su fakat za malu djecu ....
- Alfons Kauders
jos gore !gavrilo wrote:sa tackom 4 se nebi slozijo... navijam za sarajevo, kada je premijer liga u pitanju...
al djes bolan franza ubit ?! dobar cojk ko ljeb bio !
- Nacionalniid_BOSANCI
Jarane, s kim si takav siharis303 wrote:danas wrote:ima istine u ovome sto ne nacionalniid_bosanac napisao...
Last edited by Nacionalniid_BOSANCI on 30/07/2005 19:59, edited 1 time in total.
-
haris303
Alfons Kauders wrote:Care moj za mene je svako ko je u SDA manji Bosanac od mene, bez obzira na zasluge... Mozda je veci Bosnjak, al Bosanac nikako...haris303 wrote:danas wrote:ima istine u ovome sto ne nacionalniid_bosanac napisao...
... e frajeru nemas ti na to pravo .... nisi ti akreditovan da se po tvom nahodjenju mjeri necija ljubav prema BiH ....
-
gavrilo
to je ovako bilo.. tog dana sam slucajno bio u sarajevo kod nekog jarana. i tako mi popili dvije, tri kad ono neka guzvara na ulici. izadjem ja ono neki papak se kurci u kocijama i pokazuje na mene i pita koji je ono mali tamo? ja pod rakijom kome ti mali... i jbgAlfons Kauders wrote:jos gore !gavrilo wrote:sa tackom 4 se nebi slozijo... navijam za sarajevo, kada je premijer liga u pitanju...![]()
ajde sala na stranu... ne skreci sa teme.
za moderatore... vidite vi kako me samo lopovi sa foruma navlace na tanak led?
-
haris303
E probaj to "pravo" da iskoristis u nekoj drugoj zemlji .... pa nam javi kako si prosao...gavrilo wrote:e jarane u demokratskom drustvu svako ima pravo na toharis303 wrote:... e frajeru nemas ti na to pravo .... nisi ti akreditovan da se po tvom nahodjenju mjeri necija ljubav prema BiH ....
- Alfons Kauders
Ha nije bio u kocijama jebo ga ti, vec u autu !gavrilo wrote:to je ovako bilo.. tog dana sam slucajno bio u sarajevo kod nekog jarana. i tako mi popili dvije, tri kad ono neka guzvara na ulici. izadjem ja ono neki papak se kurci u kocijama i pokazuje na mene i pita koji je ono mali tamo? ja pod rakijom kome ti mali... i jbgAlfons Kauders wrote:jos gore !gavrilo wrote:sa tackom 4 se nebi slozijo... navijam za sarajevo, kada je premijer liga u pitanju...![]()
ajde sala na stranu... ne skreci sa teme.
za moderatore... vidite vi kako me samo lopovi sa foruma navlace na tanak led?
Koga li si tek ti ubio... Kocijasa nekog jadnog na Vrelu Bosne...
-
haris303
...ma gavro, jesi se to ti promangupis'ogavrilo wrote:probao sam ... i nistaharis303 wrote:E probaj to "pravo" da iskoristis u nekoj drugoj zemlji .... pa nam javi kako si prosao...svajcarska narodna partija je kao navodno patriotska a po najvise skode ovoj drzavi
- Alfons Kauders
Harise dragi, ko si sad pa ti da meni odredjujes o cemu ja smijem razmisljati i na koji nacin ? Cuj "nisi ti akreditovan"...haris303 wrote:E probaj to "pravo" da iskoristis u nekoj drugoj zemlji .... pa nam javi kako si prosao...gavrilo wrote:e jarane u demokratskom drustvu svako ima pravo na toharis303 wrote:... e frajeru nemas ti na to pravo .... nisi ti akreditovan da se po tvom nahodjenju mjeri necija ljubav prema BiH ....
Ja imam pravo na svoje misljenje i svoju slobodu, a ako ti to smeta, bujrum ko cetnici pusku u ruku i u sumu...
-
haris303
... ma nije tu problem nikakav.... vidim ja od pocetka da ti mene i cetnike iz sume isto tretiras.... neka tako i ostane....Alfons Kauders wrote:Harise dragi, ko si sad pa ti da meni odredjujes o cemu ja smijem razmisljati i na koji nacin ? Cuj "nisi ti akreditovan"...haris303 wrote:E probaj to "pravo" da iskoristis u nekoj drugoj zemlji .... pa nam javi kako si prosao...gavrilo wrote: e jarane u demokratskom drustvu svako ima pravo na to![]()
Ja imam pravo na svoje misljenje i svoju slobodu, a ako ti to smeta, bujrum ko cetnici pusku u ruku i u sumu...
-
AjvazDedo
#50 Re: Za propast BiH su krivi Bosanci/Bosnjaci
Sretno ti onda AmerikanacBosanac123 wrote:Najveci krivci za propast BiH su Bosanci, odnosno Bosnjaci, koji u ogromnoj vecini slucajeva ne mare niti za Bosnu niti za Bosnjastvo. Ono malo Srba i Hrvata koji se osjecaju Bosancima je kap vode u okeanu propale drzave i propale nacije. Za Bosanca i Bosnjaka je najvaznije da je njegovom dupetu dobro, a sta je sa drzavom i narodom - to ga ne zanima. Vjerovatno ovo sto vam pricam znate iz svog vlastitog iskustva, ali necete da priznate. Mizernost Bosanaca i Bosnjaka se odlikuje i u tome sto su apsolutno nemocni. Primjera radi, na internetu ima na hiljade pro-srpski orijentiranih autora koji nijecu da se genocid u Srebrenici ikada desio. Medjutim, nigdje Bosanaca i Bosnjaka da se odupru tim komentarima. Kako ce se i oduprijet kada vise po Bosanskim stranicama praveci se pametni, a nedo Bog napisati clanak na Engleskom jeziku i objaviti ga na internetu. A kako ce i kada zive godinama na zapadu a jos ni Engleski jezik neznaju pravilno pricati. Sta dalje da se prica - SRAMIM SE sto sam Bosanac i sto sam Bosnjak. SRAMIM SE, citajte mi sa usana. Nisam Srbin, nisam Hrvat, nisam Kinez, nisam Japanac, ali se sramim sto sam iz BOSNE, sto sam Bosnjak, sto sam Bosanac, sto pripadam ovom narodu, sto sam izasao iz ovog naroda, sramim se toga i taj dio mog identiteta mi se gadi. Ne zelim da razmisljam o Bosni i Hercegovini, ne zelim da razmisljam o Bosnjackom narodu, ne zelim da razmisljam o Islamu, o muslimanima, o pravoslavcima, o katolicima, o Hrvatima, o Srbima, o Balkanskom primitivizmu, o Bosanskom primivizmu, o Bosanskom mizerluku, o ljudima Bosne kojih nema gorih nigdje na ovom svijetu. Fuj!
Od danas pa nadalje vise nikada necu procitati vijesti o Bosni, vise nikada necu navratiti ni na jednu BiH stranicu, vise nikada necu da imam nista ni sa Bosnom, ni sa Bosnjacima, ni sa Muslimanima, ni sa Hrvatima, ni sa Srbima. Zivim na Zapadu sa normalnim ljudima, ne treba mi Balkanski sljam, ni u vijestima, ni u privatnom, ni u javnom zivotu.
DOVIDJENJA!