Neka pobijedi onaj koji na najbolji nacin predstavi svoj program, nije to nikakav problem.Danguba wrote: ↑17/02/2026 21:04 Moj Gandalfe u sta si se ti upetljao umjesto da uzivas u Italiji, jelima i svom hobiju.
Ako nemas neke direktne koristi, niko ti nece reci hvala kada se uvali u fotelju.
Kod nas bukvalno pobjedjuje ko broji a ne ko glasa.
Sta ako se ti koji se mnogo angazujes oko toga na kraju razocaras jer ce neko dobiti vise glasova nego sto ''treba''(konkurencija bilo koja ili babini kojih ima na desetine hiljada tamo).
Cekam da se jos jave oni glasni sto su govorili kako dijaspora ne smije i nema pravo da glasa i odlucuje o njihovoj sudbini.
Jos jednom, nikada od rata na ovamo nisam glasao ni u BiH ni u drugoj drzavi gdje imam pravo glasa.
Ne zelim da moj glas remeti neciju volju.
Problem je sto je na izborima 2022. glasalo 755 hiljada ljudi manje nego 1996. Problem je sto je puno lakse manipulisati sa manje ljudi, kupi par medija, stavi par botova online i eto ti pola baze. E ako prosirimo tu bazu, onda se moras i potruditi za te glasove. Moras nesto i uraditi. Smijesno ovo postaje ba. Pa iskacu portali pred izbore ko gljive poslije kise. Napravi nesto.ba stavi par vijesti, prodaj se pod novinara i onda pisi sta god te plate. Tek februar poceo, niko ni sa kim ne prica. Drzava zaboravljena. Ja nisam u Bosni (a i da jesam ne bih se bavio politikom, glava brzo zaboli od toga), ali jesam u Americi i vec se bavim povezivanjem nase zajednice ovdje (izbori su samo trenutna stvar, koja je jako bitna, ali je samo jedna od mnogih). Na kraju dana cu sjesti sam sa sobom i reci da li sam uradio sve sto je u mojoj moci (a to nije toliko puno), ili nisam. Nista vise, nista manje.