Moja greska, hvala za info
ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke
Moderator: anex
-
edoe52
-
starboy018
-
HelaS
#28 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke
Pa dobro, razumljivo je: U ponedjeljak bankari dolaze na posao nakon vikenda, pa dok uključe kompjutore i opremu, pa jutarnja kafa, pa kratki brifing sa upravom, pa pauza i razgovori s utiscima sa vikenda, taman je vrijeme za kraj radnog dana, tako da sve ostaje za sutradan - u utorak
-
eeddiinn
#29 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke
Samo sto nije do bankara već do Apple.
Uvijek je utorak nema veze da li je država već otvorena ili ne.
Uvijek je utorak nema veze da li je država već otvorena ili ne.
-
HelaS
#30 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke
Pa dobro, razumljivo je: U ponedjeljak Appleovci dolaze na posao nakon vikenda, pa dok uključe kompjutore i opremu, pa jutarnja kafa, pa kratki brifing sa upravom, pa pauza i razgovori s utiscima sa vikenda, taman je vrijeme za kraj radnog dana, tako da sve ostaje za sutradan - u utorak
- rida1976
-
starboy018
#32 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke
prije dva mjeseca uveli, tek sad objavljuju 
-
k4mi
#33 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke
Cekali da namjeste i bankomate. Probao danas i radi
-
edoe52
#34 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke
ProCredit Kosovo juce uveo apple pay, ovi nasi jos nista
https://procreditbank-kos.com/shq/apple-pay/
https://procreditbank-kos.com/shq/apple-pay/
-
sarajevosa
#35 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke
Da li se može uplatiti novac na nekim drugim bankomatima besplatno? Pošto imaju vrlo malo bankomata da nemaju neki dogovor?
-
MrRango
#36 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke
Koliko znam ne može polog novca na bankomatima drugih banaka, samo podizanje novca može.sarajevosa wrote: ↑30/10/2025 23:46 Da li se može uplatiti novac na nekim drugim bankomatima besplatno? Pošto imaju vrlo malo bankomata da nemaju neki dogovor?
Moj dojam sa ovom bankom za 4 mjeseca:
-Vrlo loše izveden princip rada internet bankarstva za pravna lica, ni blizu kao ELBA kod Intesa ili ASA banke a koje su mi jedne od najboljih.
-Imao problem prilikom pokušaja prenosa sredstava sa privatnog računa na račun druge banke, nisam nikako mogao izvršiti prenos, ni uz pomoć call podrške, i tada sam odustao od korištenja privatnog računa u ovoj banci.
-Prednost što u osnovnom paketu za privatni račun imaš i avista račun (lično ne volim da su sve pare na tekućem računu raspoložive, preferiram da je odvojeno na avista računu i tekućem računu za tekuću potrošnju). ALi istu uslugu ima i ISP banka i to sa jeftinijim paketom usluga.
-Nedostatak mreže poslovnica, što predstavlja nedostatak za pravna lica, imajući u vidu da potvrde o izvršenoj uplati taksi za bilo koju državnu instituciju moraju biti ovjerene pečatom banke (u originalu naravno)
-Nisam koristio usluge kreditiranja ili nekih drugih njihovih proizvoda, tako da na tu temu nemam iskustva.
Trenutno sam na njihvoj akciji "0 troškova za prvih 12 mjeseci za novoosnovane firme"-što stvarno i znači 0KM troškova (nema mjesečne naknade, nema provizije na naloge u UPP), što mi je dobra prednost i ušteda, vidjeti ću kako će se preostalih 8 mjeseci pokazati, da li bi ostao i dalje sa njima raditi. Nakon tih 12 mjeseci mogu bez ikakvog opravdanja zatvoriti račun i prebaciti se na neku drugu banku, tj. nisam vezan da ostanem i dalje kod njih.
-
sarajevosa
#37 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke
Meni je to bila prva banka jer su imali održavanje računa najjeftinije tipa 1.5 - 2 KM a imali su više bankomata. Kasnije nekad u budućnosti počeli skidati 10-tak KM za održavanje računa dok su drugi bili recimo 2-4 KM, bez da sam to uopšte znao. Mislim da to niko ne radi nego samo ponudi da se pređe na drugi paket ako želiš ako ne ostane ti po starom, ali su oni valjda prebacili te bez pitanja na neki paket recimo koji ima internet bankarstvo i razne druge stvari, a taj osnovni paket bez tih dodatnih usluga valjda više ne postoji ali nisam siguran.MrRango wrote: ↑31/10/2025 23:44Koliko znam ne može polog novca na bankomatima drugih banaka, samo podizanje novca može.sarajevosa wrote: ↑30/10/2025 23:46 Da li se može uplatiti novac na nekim drugim bankomatima besplatno? Pošto imaju vrlo malo bankomata da nemaju neki dogovor?
-Vrlo loše izveden princip rada internet bankarstva za pravna lica, ni blizu kao ELBA kod Intesa ili ASA banke a koje su mi jedne od najboljih.
-Imao problem prilikom pokušaja prenosa sredstava sa privatnog računa na račun druge banke, nisam nikako mogao izvršiti prenos, ni uz pomoć call podrške, i tada sam odustao od korištenja privatnog računa u ovoj banci.
-Prednost što u osnovnom paketu za privatni račun imaš i avista račun (lično ne volim da su sve pare na tekućem računu raspoložive, preferiram da je odvojeno na avista računu i tekućem računu za tekuću potrošnju). ALi istu uslugu ima i ISP banka i to sa jeftinijim paketom usluga.
-Nedostatak mreže poslovnica, što predstavlja nedostatak za pravna lica, imajući u vidu da potvrde o izvršenoj uplati taksi za bilo koju državnu instituciju moraju biti ovjerene pečatom banke (u originalu naravno)
-Nisam koristio usluge kreditiranja ili nekih drugih njihovih proizvoda, tako da na tu temu nemam iskustva.
Trenutno sam na njihvoj akciji "0 troškova za prvih 12 mjeseci za novoosnovane firme"-što stvarno i znači 0KM troškova (nema mjesečne naknade, nema provizije na naloge u UPP), što mi je dobra prednost i ušteda, vidjeti ću kako će se preostalih 8 mjeseci pokazati, da li bi ostao i dalje sa njima raditi. Nakon tih 12 mjeseci mogu bez ikakvog opravdanja zatvoriti račun i prebaciti se na neku drugu banku, tj. nisam vezan da ostanem i dalje kod njih.
-
edoe52
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#39 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke
Hmm.. ne radi login sa kredencijalima koji su validni. Vjerovatno nisu sve "ukljucili"edoe52 wrote: ↑10/02/2026 13:34 https://apps.apple.com/hr/app/procredit ... 6754638640
Jos samo apple pay![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#40 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke
Koja je razlika izmedju ta dva racunaMrRango wrote: ↑31/10/2025 23:44Koliko znam ne može polog novca na bankomatima drugih banaka, samo podizanje novca može.sarajevosa wrote: ↑30/10/2025 23:46 Da li se može uplatiti novac na nekim drugim bankomatima besplatno? Pošto imaju vrlo malo bankomata da nemaju neki dogovor?
-
edoe52
#41 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke
Iz PC kazu da bi app uskoro trebala biti pustena, pretpostavljam da ce nakon toga izbrisati onu staru i sve prebaciti na novu. Isto izgelda da ova nova ima opciju mtokena sto je super jer prije nikako nisu nudili tu uslugugentoo wrote: ↑10/02/2026 17:39Hmm.. ne radi login sa kredencijalima koji su validni. Vjerovatno nisu sve "ukljucili"edoe52 wrote: ↑10/02/2026 13:34 https://apps.apple.com/hr/app/procredit ... 6754638640
Jos samo apple pay![]()
- gentoo
#42 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke
Podizu naknadu za prenos izmedju vlastitih racuna EUR > KM sa 0.3% na 0.5%. Lagano se priblizavaju 1% sto par drugih banaka naplacuje za prilive iz inostranstva.. Vjerovatno priprema za SEPA i besplatne transakcije svakako 
-
akcija007
#43 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke
Nece biti SEPA besplatna transakcija. U Crnoj Gori naplacuju nalnade do 2 eur za obradu priliva iz SEPA-a
Unutar EU je SEPA besplatna ali izvan EU nece biti
Unutar EU je SEPA besplatna ali izvan EU nece biti
- gentoo
#44 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke
SEPA je besplatna jer je tako dizajnirana. Banke mogu (bar ove nase) da to sto naplacuju zovu nekako drugo ali ne da naplate "SEPA transakciju"
-
akcija007
#45 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke
Banke u Crnoj Gori naplauju naknafe po SEPA transakcija i to:
Priliv iz EU kroz SEPA na tekuci racun otvoren u Crnoj Gori je:
Do 20 000 eur naknada 1,99 eur
Preko 25 000 eur nannada je 25 eur
Odlivi iz Crnke Gore prema EU :
Do 200 eur je bez naknade jednom dnevno , drugo i svako sljedece dnevno placanje je 4 eur
Od 200,01 eur Do 20 000 eur je 4 eur
Preko 20 000 eur je 50 eur naknada
Kod svih banala u Crnoj Gori je ista ova tarifa za Medjunarodni platni promet kroz SEPA semu . Tako da kada kada i kod nas dodje SEPA, nece biti besplatna.
Priliv iz EU kroz SEPA na tekuci racun otvoren u Crnoj Gori je:
Do 20 000 eur naknada 1,99 eur
Preko 25 000 eur nannada je 25 eur
Odlivi iz Crnke Gore prema EU :
Do 200 eur je bez naknade jednom dnevno , drugo i svako sljedece dnevno placanje je 4 eur
Od 200,01 eur Do 20 000 eur je 4 eur
Preko 20 000 eur je 50 eur naknada
Kod svih banala u Crnoj Gori je ista ova tarifa za Medjunarodni platni promet kroz SEPA semu . Tako da kada kada i kod nas dodje SEPA, nece biti besplatna.
-
starboy018
#46 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke
danas bio update aplikacije, dobila je Apple Wallet-support sertifikat.
vjerovatno vrlo brzo ce pustiti AP
- gentoo
#47 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke
Ja sam vec 2-3x dobio obavijest da stara mobilna app prestaje sa radom 20.5. Moguce da ce sutra pustiti AP s obzirom da je Utorak.. We shall seestarboy018 wrote: ↑18/05/2026 13:48 danas bio update aplikacije, dobila je Apple Wallet-support sertifikat.
-
bogata_sirotinja
#48 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke
Kakva su vam iskustva sa ovom bankom?
Kakva vam je nova app za mobilno bankarstvo?
-
nelex25
#49 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke
Nova aplikacija je vrhunska. Ranija je bila takav odron da je bila neupotrebljiva. Imam i UniCredit i procredit i sad su vrlo vrlo slične obje aplikacije, sad se preko app može sve tako da suštinski više i ne trebaš internet bankarstvo. Ranije im je aplikacija bila najveći minus, sad je skroz OK.bogata_sirotinja wrote: ↑16/06/2026 22:58 Kakva su vam iskustva sa ovom bankom?
-
eeeeeee
#50 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke
nelex25 wrote: ↑18/06/2026 11:36Nova aplikacija je vrhunska. Ranija je bila takav odron da je bila neupotrebljiva. Imam i UniCredit i procredit i sad su vrlo vrlo slične obje aplikacije, sad se preko app može sve tako da suštinski više i ne trebaš internet bankarstvo. Ranije im je aplikacija bila najveći minus, sad je skroz OK.bogata_sirotinja wrote: ↑16/06/2026 22:58 Kakva su vam iskustva sa ovom bankom?
Da im se app popravila jeste.
Međutim, paketi su im užasno skupi 5 ili 10 KM mjesečno. Ostale banke evo npr. Raiffeisen koju isto kritikujemo ima paket za 4 KM pa čak i za 0 KM i daje 90% onoga što korisniku treba u domaćem plaćanju.
Što se međunarodnog plaćanja tiče i primanja novca kome treba mislim da Procredit nema konkurenta.
Moja preporuka smanjite cijene paketa niste konkurentni s drugim bankama.