ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

MrRango

#1 ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke

Post by MrRango »

Pozdrav svima.
Vidim da ProCredit Banka nudi novi paket usluga za male novootvorene biznise i otvorene u posljednjih 6 mjeseci praktički bez ikakve naknade 12 mjeseci. Besplatno otvaranje i vođenje računa u KM, bez provizije za domaći platni promet (osim naloga sa statusom "hitno") internet bankarstvo uz besplatan token, bez vezanja ugovorom na period trajanja te usluge od 12 mjeseci. Nakon isteka tog perioda od 12 mjeseci, mjesečna naknada za ovaj paket usluga je 20KM.
Uporedno otvaranjem računa za obrtnike, automatski otvaraju i račun na ime vlasnika koji je također bez naknade prvih 6 mjeseci, a poslije biraj paket koji želiš, ali i tu cijenom su povoljni, bez provizije za domaći platni promet. Jedina mana je nedostatak mreže bankomata u svim gradovima, ali uz opciju x5 podizanja na bilo kojem bankomatu bilo koje banke bez naknade je u neku ruku prihvatljivo budući da 90% transakcija se može završiti karticom.

Šta vi mislite o ovoj banci, njihovoj ponudi usluga, da li imate iskustva sa istom, kakva je mobilna aplikacija za stanovništvo.
nelex25

#2 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke

Post by nelex25 »

Za biznise je OK, već dvije godine smo kod njih, prije smo godinama bili u Unicredit. Komunikacija je dobra i susretljivi su, manja su banka i nije kao nekad u Unicreditu da te razvlače od odjela do odjela. INternet bankarstvo im je top, isto kao i Unicredit. Jedini minus jeste što kad pošalješ elektronski nalog na obradu brzo dobije status "zaprimljen" ali naloge provode svaka 2 sata i onda ćeš nekad čekati max do 2 sata da nalog dobije status "završeno". A nekad brzinski trebaš nekom poslati onu pdf potvrdu da je nalog izvršen pa to zeza. Ako Centralna banka uvede konačno instant sistem transakcija ovo će se riješiti. U biti, nakon godina kod Unicredit, sad nam je ovdje bolje.

Što se tiče stanovništva, najviše kaskaju sa aplikacijom koja je u odnosu na Unicredit 5 puta lošija iako možeš neke osnovne stvari sa njom uraditi, ali npr. ne možeš ni 10 % kao sa Unicredit (ne možeš javne prihode, trajne naloge, nemaju Google Pay već kroz svoju aplikaciju imaju opciju nfc plaćanja itd). Prednost je što u paketu dobiješ internet bankarstvo koje sve ovo što app ne može radi savršeno. U paketu za 10 KM imaš BAM transakcijski, EUR transakcijski, BAM štedni i EUR štedni, možeš 5 podizanja besplatno na bilo kojem bankomatu i do 20 elektronskih naloga nema provizije, tako da u biti tih 10 KM mjesečne naknade pošteno iskoristiš. Obećali su da će razviti bolju aplikaciju, ali još ništa.
starboy018

#3 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke

Post by starboy018 »

nelex25 wrote: 13/05/2025 12:22 Za biznise je OK, već dvije godine smo kod njih, prije smo godinama bili u Unicredit. Komunikacija je dobra i susretljivi su, manja su banka i nije kao nekad u Unicreditu da te razvlače od odjela do odjela. INternet bankarstvo im je top, isto kao i Unicredit. Jedini minus jeste što kad pošalješ elektronski nalog na obradu brzo dobije status "zaprimljen" ali naloge provode svaka 2 sata i onda ćeš nekad čekati max do 2 sata da nalog dobije status "završeno". A nekad brzinski trebaš nekom poslati onu pdf potvrdu da je nalog izvršen pa to zeza. Ako Centralna banka uvede konačno instant sistem transakcija ovo će se riješiti. U biti, nakon godina kod Unicredit, sad nam je ovdje bolje.

Što se tiče stanovništva, najviše kaskaju sa aplikacijom koja je u odnosu na Unicredit 5 puta lošija iako možeš neke osnovne stvari sa njom uraditi, ali npr. ne možeš ni 10 % kao sa Unicredit (ne možeš javne prihode, trajne naloge, nemaju Google Pay već kroz svoju aplikaciju imaju opciju nfc plaćanja itd). Prednost je što u paketu dobiješ internet bankarstvo koje sve ovo što app ne može radi savršeno. U paketu za 10 KM imaš BAM transakcijski, EUR transakcijski, BAM štedni i EUR štedni, možeš 5 podizanja besplatno na bilo kojem bankomatu i do 20 elektronskih naloga nema provizije, tako da u biti tih 10 KM mjesečne naknade pošteno iskoristiš. Obećali su da će razviti bolju aplikaciju, ali još ništa.
danas su uveli Google Pay

Image
madesa

#4 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke

Post by madesa »

odlicna banka , prije nekoliko godina (cca 10 ) su imali problema oko vlasnistva i poslovali su u minusu ali zadnje 3-4 godine su se bas podigli. Pogotovo oko malih preduzeca.
Recimo kad mjenjas eure odes samo na bankomat i tu rijesis sve dok npr odem u BBI i trazim da mi u eure zamjeni , pocne pricati kako se moram najaviti, trenutno nemam eura i sl. Kod njih sve ima u bankomatu i mala je provizija :thumbup:
k4mi

#5 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke

Post by k4mi »

starboy018 wrote: 14/05/2025 12:34 danas su uveli Google Pay

Image
:thumbup:

dodao karticu, dodje i sms za aktivaciju i onda potvrda da je dodana kartica
madesa

#6 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke

Post by madesa »

k4mi wrote: 15/05/2025 01:17

Image

meni su rekli samo da je za zaposlenike , jos je testna verzija
HelaS

#7 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke

Post by HelaS »

nelex25 wrote: 13/05/2025 12:22 Za biznise je OK, već dvije godine smo kod njih, prije smo godinama bili u Unicredit. Komunikacija je dobra i susretljivi su, manja su banka i nije kao nekad u Unicreditu da te razvlače od odjela do odjela. INternet bankarstvo im je top, isto kao i Unicredit. Jedini minus jeste što kad pošalješ elektronski nalog na obradu brzo dobije status "zaprimljen" ali naloge provode svaka 2 sata i onda ćeš nekad čekati max do 2 sata da nalog dobije status "završeno". A nekad brzinski trebaš nekom poslati onu pdf potvrdu da je nalog izvršen pa to zeza. Ako Centralna banka uvede konačno instant sistem transakcija ovo će se riješiti. U biti, nakon godina kod Unicredit, sad nam je ovdje bolje.

Imaju li u ponudi mobilnu aplikaciju za pravna lica (+ devizni račun)?

Po gornjem opisu ne bih odlučio za ovu banku. Transakcije moraju biti istovremene sa puštanjem naloga, pano i prelazak na sljedeća polja da su jednostavni i da kratko traje. Meni je to bitnije od cijene mjesečne naknade
dzenanalic22

#8 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke

Post by dzenanalic22 »

madesa wrote: 15/05/2025 11:07

Image

Mogu oni da govore šta hoće, ali Google je jučer dozvolio dodavanje svih kartica.
HelaS

#9 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke

Post by HelaS »

dzenanalic22 wrote: 15/05/2025 11:49
Spoiler
Show

Mogu oni da govore šta hoće, ali Google je jučer dozvolio dodavanje svih kartica.
Svih kartica svih banaka u BiH?
tramvajtrojka

#10 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke

Post by tramvajtrojka »

HelaS wrote: 15/05/2025 11:53
dzenanalic22 wrote: 15/05/2025 11:49
Spoiler
Show

Svih kartica svih banaka u BiH?
Svih kartica procredit banke
k4mi

#11 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke

Post by k4mi »

ja jutros platio uredno, tako da im dobro radi ako citaju forum :D
edoe52

#12 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke

Post by edoe52 »

Image
Čudno je što nisu ni stranicu napravili, niti su ikoga obavijestili da od sada nude g pay. Samo su uveli, i još ostavili onaj stari ProPay.
vanjki

#13 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke

Post by vanjki »

MrRango wrote: 13/05/2025 10:33 Pozdrav svima.
Vidim da ProCredit Banka nudi novi paket usluga za male novootvorene biznise i otvorene u posljednjih 6 mjeseci praktički bez ikakve naknade 12 mjeseci. Besplatno otvaranje i vođenje računa u KM, bez provizije za domaći platni promet (osim naloga sa statusom "hitno") internet bankarstvo uz besplatan token, bez vezanja ugovorom na period trajanja te usluge od 12 mjeseci. Nakon isteka tog perioda od 12 mjeseci, mjesečna naknada za ovaj paket usluga je 20KM.
Uporedno otvaranjem računa za obrtnike, automatski otvaraju i račun na ime vlasnika koji je također bez naknade prvih 6 mjeseci, a poslije biraj paket koji želiš, ali i tu cijenom su povoljni, bez provizije za domaći platni promet. Jedina mana je nedostatak mreže bankomata u svim gradovima, ali uz opciju x5 podizanja na bilo kojem bankomatu bilo koje banke bez naknade je u neku ruku prihvatljivo budući da 90% transakcija se može završiti karticom.

Šta vi mislite o ovoj banci, njihovoj ponudi usluga, da li imate iskustva sa istom, kakva je mobilna aplikacija za stanovništvo.
Definitivno su promjenili poslovanje na bolje i trenutno su sa cijjenama najpovoljniji.Prije tri godine sam jedva pobjegao iz banke,jer su mi digli kamate i bili su grozni
edoe52

#14 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke

Post by edoe52 »

Da li neko ima info sto se tice Apple Paya za ProCredit?
pinkman

#15 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke

Post by pinkman »

Sve se hvale kako su digitalna banka, a nigdje ih jos sa Apple Pay :D
eeddiinn

#16 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke

Post by eeddiinn »

Ništa od toga. Premali su i premala im je baza klijenata za tako skup projekat.
_deCKarD

#17 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke

Post by _deCKarD »

eeddiinn wrote: 29/07/2025 10:20 Ništa od toga. Premali su i premala im je baza klijenata za tako skup projekat.
Imaju sve na gotovo iz Srbije, tamo im radi AP. Samo trebaju kopirati.
eeddiinn

#18 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke

Post by eeddiinn »

Nije stvar implementacije.
Ono sto je skupo jesu projekti kod karticnih kuca, procesora i certifikacija.
To svaka banka mora platiti bez obzira da li je u nekoj drugoj državi već implementirano.
_deCKarD

#19 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke

Post by _deCKarD »

eeddiinn wrote: 29/07/2025 10:39 Nije stvar implementacije.
Ono sto je skupo jesu projekti kod karticnih kuca, procesora i certifikacija.
To svaka banka mora platiti bez obzira da li je u nekoj drugoj državi već implementirano.
Na mail su mi ranije jos odgovorili da ce biti dostupan AP u narednom periodu i da rade na uvodjenju, ne znam sto bi lagali
eeddiinn

#20 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke

Post by eeddiinn »

Pa eto ti čekaj i nadaj se. :-D
rida1976

#21 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke

Post by rida1976 »

_deCKarD wrote: 29/07/2025 10:23
eeddiinn wrote: 29/07/2025 10:20 Ništa od toga. Premali su i premala im je baza klijenata za tako skup projekat.
U Srbiji su bili prva banka koja je uvela apple pay
edoe52

#22 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke

Post by edoe52 »

rida1976 wrote: 29/07/2025 10:59
_deCKarD wrote: 29/07/2025 10:23
U Srbiji su bili prva banka koja je uvela apple pay
Znam i tek poslije par mjeseci su druge banke pocele uvoditi plus im je dosta bolja app u Srbiji, zato mi je cudno sto jos nema kod nas ali eto rekli su da ce biti. Sigurno ce svaka banka vremenom uvesti apple pay inace ce klijenti preci na neku drugu cim se i kod nas procuje koliko je ap dobra usluga
eeddiinn

#23 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke

Post by eeddiinn »

To sa vremenom će uvesti je vrlo neodređeno. Raiffeisen kao druga najveća banka u BiH je 2 godine kasnila sa uvođenjem Google pay za ostalim, pa onda skontaj kada će to biti da sve ostale uvedu apple pay.
edoe52

#24 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke

Post by edoe52 »

ProCredit kaze da bi apppe pay trebao biti uskoro omogucen, pretpostavljam da bi vec jednog utorka u Augustu mogli vidijeti pustenu uslugu
rida1976

#25 Re: ProCredit Bank - mišljenja, iskustva, preporuke

Post by rida1976 »

Ne igraju utorci vise ulogu nikakvu. Utorak je dan kad usluga starta u drzavi.
Post Reply