SEVERANCE

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Digla_da_kreci

#26 Re: SEVERANCE

Post by Digla_da_kreci »

Svaka ćas sto si azuran, bgm sam mislila da ces odustati kao i od Dark. :D

Kontam oko tog naselja... Taj town gdje se radnja odvija se zove Kier i cini se da svi tu negdje blizu zive. Markova sestra je 15 minuta udaljena i po izgledu njihove kuce dalo bi se zakljuciti da je ona van grada, onaj park gdje je senator bio sa zenom tu je dolazio i Mark sa cukom, onaj Pips bar u koji izlaze je isto tu negdje. Ali mi je nejasno da u -preko ograde- razgovorima sa komsijama niko ne spomene slucajno sta radi ili gdje radi. Vise bi smisla imalo da im je zabranjeno pricati vani bilo sta gdje i za koga rade, ali nije. Evo, ne znam, Senade. Mozda se to nekad razjasni, jer bice jos i epizoda i sezona.

A sto se Helene tice, ma ima milion hintova oko nje. Nije znala ni kako se pali ono racunalo kad je dosla na posao u s2e1, sto je davalo naznake da je outie.
Gala event je bio privatni samo za Lumon kremu i odabrani press gdje se provjerilo sta je snimano i sta ce se pustiti u javnost, jednom su u vezi necega sto su pricali Helena i team bukvalno rekli da they had to spin a cover story.

Hocu jos da kazem da Harmony Cobel definitivno ima neku proslost sa familijom Eagan.
Cold Harbor im je kljucni projekt jer je rijec o repliciranju personalitija, ljudskih osobina i memorije, a ima veze i sa Cobel koja jako zeli da vodi bas taj project i da preuzme kontrolu nad Markom koji je vazan zbog Dzemme. Vidjeli smo koliko je involvirana i u njegov privatni zivot. Ona ima neke licne motivacije, ali ne znam tacno koje. U s1e6 je prikazano kako cuva u kuci razlicite uspomene i vazne predmete, isla je u Eagan skolu za djevojcice, cuva tubu za hranjenje/disanje i bolnicku narukvicu s imenom ''Charlotte Cobel'' i datumom rodjenja, i po godini bi se dalo pretpostaviti da joj je to majka. Jedna od teorija je da se nesto desilo njenoj majci i da je pokusava vratiti pamcenje/ozivjeti, a da su za eksperiment uzeli Dzemmu nakon saobracajne nesrece. U jednoj epizodi, Dzemma (Ms. Casey) spominje kako se sjeca samo 107 sati svog zivota, sto sugerise da se njihov rad bazira na manipulaciji sjecanjima i svijescu i da je ona u potpunosti chipirana. Cobel je u jednoj epizodi poslala Marka na wellness seansu sa Ms.Casey i pomno pratila sta ce se desiti izmedju njih, a prethodno je ukrala svijecu iz Markove kutije u podrumu sa stvarima njegove zene i postavila je u wellness prostor da vidi hoce li im proraditi ikakva sjecanja. I sad kad su joj dali otkaz, imam osjecaj da im se zeli osvetiti ali opet ne smije zbog majke koju oni drze moozda. Uglavnom, Harmony Cobel je neka visa sila tamo. :D
Ateista wrote: 14/02/2025 13:29 Ne znam da li je neko primijetio jedan detalj kako je u prvoj sezoni kad Mark dolazi na posao parking firme uvijek bio poluprazan, ogroman prostor sa malim brojem vozila. Poslije onog incidenta sa prekovremenim radom kad se ponovo vratio na posao, puno je vise vozila, parking je poprilicno popunjen. Ne vjerujem ni to da je slucajnost, ono je bas bilo ciljano da se prikaze taj poluprazan prostor, samo je pitanje zasto i zasto je sad popunjen?
Zanimljivo, nisam obracala paznju na puni-prazni parking, ali jesam primijetila da je Helly bila takodjer parkirana medju obicnim zaposlenima kad je Mark zamalo udario dok je isla prema svom autu poslije posla, a kasnije kad Harmony dolazi ispred firme da prica sa Helenom o uslovima da se vrati, Helena je izasla iz firme i ispred je cekao personalni vozac sa autom, posto je jel ona kcerka od CEO Lumona.
Auta su stara, a radnja se odvija u nekom realnom vremenu, vidjeli smo na Markovoj driver's licence da je '78 godiste i da mu istice 2020., bas kao sto je unutar Lumona neka starija tehnologija a vani opet cini se imaju smartphone i moderne stvari.

Kakva je peta epizoda?
Edit: pregledala. Performance review za Milkšejka mi je hit. :lol:
Ateista

#27 Re: SEVERANCE

Post by Ateista »

Digla_da_kreci wrote: 17/02/2025 19:36 Svaka ćas sto si azuran, bgm sam mislila da ces odustati kao i od Dark. :D

Kontam oko tog naselja... Taj town gdje se radnja odvija se zove Kier i cini se da svi tu negdje blizu zive. Markova sestra je 15 minuta udaljena i po izgledu njihove kuce dalo bi se zakljuciti da je ona van grada, onaj park gdje je senator bio sa zenom tu je dolazio i Mark sa cukom, onaj Pips bar u koji izlaze je isto tu negdje. Ali mi je nejasno da u -preko ograde- razgovorima sa komsijama niko ne spomene slucajno sta radi ili gdje radi. Vise bi smisla imalo da im je zabranjeno pricati vani bilo sta gdje i za koga rade, ali nije. Evo, ne znam, Senade. Mozda se to nekad razjasni, jer bice jos i epizoda i sezona.

A sto se Helene tice, ma ima milion hintova oko nje. Nije znala ni kako se pali ono racunalo kad je dosla na posao u s2e1, sto je davalo naznake da je outie.
Gala event je bio privatni samo za Lumon kremu i odabrani press gdje se provjerilo sta je snimano i sta ce se pustiti u javnost, jednom su u vezi necega sto su pricali Helena i team bukvalno rekli da they had to spin a cover story.

Hocu jos da kazem da Harmony Cobel definitivno ima neku proslost sa familijom Eagan.
Cold Harbor im je kljucni projekt jer je rijec o repliciranju personalitija, ljudskih osobina i memorije, a ima veze i sa Cobel koja jako zeli da vodi bas taj project i da preuzme kontrolu nad Markom koji je vazan zbog Dzemme. Vidjeli smo koliko je involvirana i u njegov privatni zivot. Ona ima neke licne motivacije, ali ne znam tacno koje. U s1e6 je prikazano kako cuva u kuci razlicite uspomene i vazne predmete, isla je u Eagan skolu za djevojcice, cuva tubu za hranjenje/disanje i bolnicku narukvicu s imenom ''Charlotte Cobel'' i datumom rodjenja, i po godini bi se dalo pretpostaviti da joj je to majka. Jedna od teorija je da se nesto desilo njenoj majci i da je pokusava vratiti pamcenje/ozivjeti, a da su za eksperiment uzeli Dzemmu nakon saobracajne nesrece. U jednoj epizodi, Dzemma (Ms. Casey) spominje kako se sjeca samo 107 sati svog zivota, sto sugerise da se njihov rad bazira na manipulaciji sjecanjima i svijescu i da je ona u potpunosti chipirana. Cobel je u jednoj epizodi poslala Marka na wellness seansu sa Ms.Casey i pomno pratila sta ce se desiti izmedju njih, a prethodno je ukrala svijecu iz Markove kutije u podrumu sa stvarima njegove zene i postavila je u wellness prostor da vidi hoce li im proraditi ikakva sjecanja. I sad kad su joj dali otkaz, imam osjecaj da im se zeli osvetiti ali opet ne smije zbog majke koju oni drze moozda. Uglavnom, Harmony Cobel je neka visa sila tamo. :D
Ateista wrote: 14/02/2025 13:29 Ne znam da li je neko primijetio jedan detalj kako je u prvoj sezoni kad Mark dolazi na posao parking firme uvijek bio poluprazan, ogroman prostor sa malim brojem vozila. Poslije onog incidenta sa prekovremenim radom kad se ponovo vratio na posao, puno je vise vozila, parking je poprilicno popunjen. Ne vjerujem ni to da je slucajnost, ono je bas bilo ciljano da se prikaze taj poluprazan prostor, samo je pitanje zasto i zasto je sad popunjen?
Zanimljivo, nisam obracala paznju na puni-prazni parking, ali jesam primijetila da je Helly bila takodjer parkirana medju obicnim zaposlenima kad je Mark zamalo udario dok je isla prema svom autu poslije posla, a kasnije kad Harmony dolazi ispred firme da prica sa Helenom o uslovima da se vrati, Helena je izasla iz firme i ispred je cekao personalni vozac sa autom, posto je jel ona kcerka od CEO Lumona.
Auta su stara, a radnja se odvija u nekom realnom vremenu, vidjeli smo na Markovoj driver's licence da je '78 godiste i da mu istice 2020., bas kao sto je unutar Lumona neka starija tehnologija a vani opet cini se imaju smartphone i moderne stvari.

Kakva je peta epizoda?
Edit: pregledala. Performance review za Milkšejka mi je hit. :lol:
Znaci svaka cast za pamcenje toliko detalja, pola stvari o kojima pises nisam uopste upratio. :lol:
Pogotovo sa pocetka prve sezone kad nisam bio siguran ni hocu li nastaviti gledati seriju, pa valjda pratio samo djelimicno.

U pravu si da je Halley bila parkirana medju obicnim ljudima, toga se sjecam kad je Mark naletio na nju, da li je to neka rupa u seriji ili namjerno nisam siguran. Isto za parking, mozda za pilot nisu imali dovoljno sredstava pa manje auta, ali ipak sumnjam da je to.
Zanimljivo je i to oko tehnologije, bas sam malo citao na internetu oko tog nesklada, da je to kao namjerno uradjeno da se stvori taj neki bezvremenski osjecaj. Mene je sokiralo kad sam prvi put vidio smartphone i mislio da je greska jer sam po kompjuterima i autima bio uvjeren da je radnja smjestena u 90-te. Dodatno je tom utisku 90-tih davao i onaj snijeg, nekako zadnjih godina od globalnog zagrijavanja kod nas vise nema toliko snijega i nema pravih zima po gradovima, i kad vidim onakvu atmosferu i to me podsjeca na 90-te i 2000-te kada je jos znalo biti pravih zima i u Sarajevu.

Vrlo vjerovatno da rad ima neke veze sa manipulacijom svjescu, i definitivno je u pitanju i neki eksperiment oko toga koliko se on sjeca svoje "bivse" zene i da je to sve sa saobracajnom nesrecom na neki nacin namjesteno, da im je zbog toga on toliko bitan i slicno.
Edin H.

#28 Re: SEVERANCE

Post by Edin H. »

Eki sad’ zadaće oko računanja vremena.

https://screenrant.com/severance-season ... explainer/

Al’ su se zapetljali. :D
Bazinga1234

#29 Re: SEVERANCE

Post by Bazinga1234 »

Znači i Burt ima neku veću ulogu u svemu. Poziva Irvinga na večeru dok onaj krupni tip, Drummond ulazi u Irvingovu kuću. Još se i onaj muž od Burta izlanuo da je Burt dosta duže u Lumonu - 20 godina.
Digla_da_kreci

#30 Re: SEVERANCE

Post by Digla_da_kreci »

He’s a madr fakr moollleee. :twisted:
Digla_da_kreci

#31 Re: SEVERANCE

Post by Digla_da_kreci »

:lol:
Image
Edin H.

#32 Re: SEVERANCE

Post by Edin H. »

Bazinga1234 wrote: 21/02/2025 16:01 Znači i Burt ima neku veću ulogu u svemu. Poziva Irvinga na večeru dok onaj krupni tip, Drummond ulazi u Irvingovu kuću. Još se i onaj muž od Burta izlanuo da je Burt dosta duže u Lumonu - 20 godina.
Burt je mutavelić žešći :D , još se peiključio Lumonu da bi mogao ići u raj sa Fieldsom, jer drugačije ne bi mogao :-)
Ateista

#33 Re: SEVERANCE

Post by Ateista »

Ja imam utisak da Burt nije ni bio razdvojen i da je onaj party zbog penzionisanja bio samo farsa. Svako od njih ima dva jasno razlicita identiteta kao vanjski i unutrasnji, Burt mi djeluje potpuno isti.
karanana

#34 Re: SEVERANCE

Post by karanana »

slazem se, jer ako si gej vani, ne moras biti i unutra, i obratno. zar nije irvingu ms cassey rekla da je njegov outtie dobar jebac? doduse nije rekla jebac koga.
ima tu generalno dosta rupa kad je u pitanju innie/outtie. na primjer kako to da znas sve iz vana tipa kulture, jezika, govora, citanja, matematike, kompjutera, prirodnih nagona, nauke, kako znas sta je heftarica, sta je kopir masina, sta se i kako radi u wc-u....a ne znas ko si i sta si vani ko covjek. samo ti taj dio izbrisu. doduse izgleda da ne znaju nista o knjigama koje su procitali i sta su kroz zivot naucili, ali opet znaju....
ne znam....ko pratim seriju ali mi nije to to.
da ponovim jos jednom pitanje, sta mislite, znaju li autori serije gdje i dokle gone?
Ateista

#35 Re: SEVERANCE

Post by Ateista »

karanana wrote: 24/02/2025 04:31 slazem se, jer ako si gej vani, ne moras biti i unutra, i obratno. zar nije irvingu ms cassey rekla da je njegov outtie dobar jebac? doduse nije rekla jebac koga.
ima tu generalno dosta rupa kad je u pitanju innie/outtie. na primjer kako to da znas sve iz vana tipa kulture, jezika, govora, citanja, matematike, kompjutera, prirodnih nagona, nauke, kako znas sta je heftarica, sta je kopir masina, sta se i kako radi u wc-u....a ne znas ko si i sta si vani ko covjek. samo ti taj dio izbrisu. doduse izgleda da ne znaju nista o knjigama koje su procitali i sta su kroz zivot naucili, ali opet znaju....
ne znam....ko pratim seriju ali mi nije to to.
da ponovim jos jednom pitanje, sta mislite, znaju li autori serije gdje i dokle gone?
Ja cak i nisam mislio na to sto je gay, sexualna orjentacija je u vecini slucajeva urodjena, tako da bi nekom mojom logikom kod razdvajanja to trebalo da bude isto kod vanjske i unutrasnje osobe. I vanjski Irv je koliko vidim gay, nije to nikad jasno rekao ali nije iznenadjen time sto je njegov unutrasnji gay i ne djeluje mi kao da mu je to nesto strano.
Vise sam mislio generalno na Burtovo ponasanje i personalnost, kod svakog od njih ima neke primijetne razlike izmedju vanjskog i unutrasnjeg, svako je za sebe malo drugacija osoba, kod Burta to nisam vidio, a opet ne bih rekao da je to slucajno. Osim toga, onaj pogled na kraju i samo to sto su zvali Irvinga dok mu je neko kopao po stvarim,a ocito je da i kao vanjski rade za Lumon.

To kako znaju jezik i slicno, koliko znam i kad neko dobije amneziju i ne sjeca se nicega prije neke nesrece, uglavnom znaju pricati i znaju mnoge stvari koje su postale automatizam, valjda su dva razlicita dijela mozga zaduzena za naucene stvari koje radimo po automatizmu i za sjecanja, tako da sa te strane i ovo razdvajanje moze imati smisla, da utice na dio mozga vezan za sjecanja, ne na onaj drugi.
Digla_da_kreci

#36 Re: SEVERANCE

Post by Digla_da_kreci »

To za memoriju i ja mislim, obrisana im je personalna, ali nije generalna. Odnosno, implicitna i eksplicitna memorija. I na samom pocetku serije kada se Helly pojavljuje lezeci na stolu i pocnu joj postavljati pitanja, pitaju je zna li gdje je rodjena i zna li reci ime bilo koje drzave. Na prvo nije znala odgovoriti, na drugo jeste.

A za Burta sam zbunjena je li ili nije bio razdvojen, ali je jasno da je za Lumon radio mnogo duze od onog predstavljanja u video na partiju penzionisanja gdje je rekao da je unutra sedam godina. I kuca mu je drugacija od ostalih uposlenih, ali opet nije toliko napucana da pomislim da je jedan od Eagana. Kao da je Burt sa ciljem pozvao Irvina na veceru da bi za to vrijeme onaj lik Drummond mu provalio u kucu i prekopao fajlove za koje mi je i dalje misterija otkud svi oni dokumenti kod Irvina. I btw, gdje nestade cuko Radar pa nije scepao provalnika. :skoljka:
Irvin nije glup. Mislim da on puno vise konta sta se desava nego sto je to pokazao u zadnjoj epizodi.
Ateista

#37 Re: SEVERANCE

Post by Ateista »

Digla_da_kreci wrote: 24/02/2025 09:32 To za memoriju i ja mislim, obrisana im je personalna, ali nije generalna. Odnosno, implicitna i eksplicitna memorija. I na samom pocetku serije kada se Helly pojavljuje lezeci na stolu i pocnu joj postavljati pitanja, pitaju je zna li gdje je rodjena i zna li reci ime bilo koje drzave. Na prvo nije znala odgovoriti, na drugo jeste.

A za Burta sam zbunjena je li ili nije bio razdvojen, ali je jasno da je za Lumon radio mnogo duze od onog predstavljanja u video na partiju penzionisanja gdje je rekao da je unutra sedam godina. I kuca mu je drugacija od ostalih uposlenih, ali opet nije toliko napucana da pomislim da je jedan od Eagana. Kao da je Burt sa ciljem pozvao Irvina na veceru da bi za to vrijeme onaj lik Drummond mu provalio u kucu i prekopao fajlove za koje mi je i dalje misterija otkud svi oni dokumenti kod Irvina. I btw, gdje nestade cuko Radar pa nije scepao provalnika. :skoljka:
Irvin nije glup. Mislim da on puno vise konta sta se desava nego sto je to pokazao u zadnjoj epizodi.
Ni ja ne mislim da je Burt jedan od Eagana, ali je sigurno neki od radnika na malo visoj i ozbiljnijoj poziciji, puno vise upetljan u sve to. Naravno, ne mora obavezno znaciti da nije bio razdvojen, eno i Halley je jedna od njih pa se razdvojila, tako da moguce da je i Burt, samo eto nesto mi ostavlja utisak kao da nije.

Irving vanjski definitino zna puno vise nego sto prica, prikazano je da ima kontakt sa nekim sa kim dijeli informacije, ali je pitanje sa kim, moguce sa onom sto radi reintegraciju. Kako god, jasno je da i on i Burt tu igraju igre.

Citao sam neke teorije o njihovom poslu, jedna od njih je da oni makropdaci predstavljaju vracanje memorije i svijesti kod Cassey koja je ili klonirana ili je prezivjela saobracajnu nesrecu, ima i to nekog smisla, ali sam poprilicno uvjeren da je njima glavni cilj svega ovoga da svijest onog svog osnivaca prebace u neko tijelo, da li necije drugo kojem su izbrisali svijest ili u njegovo klonirano, te da i ostali clanovi familije mogu to raditi, da budu na neki nacin besmrtni. Ima i teorija da ono nije vracanje svijesti kod Cassey vec brisanje iste, kako bi njeno tijelo iskoristili da neciju svijest prebace.
dale cooper

#38 Re: SEVERANCE

Post by dale cooper »

Sjajna sedma epizoda sa emotivnom pričom i fenomenalnom režijom (i to od režiserke čiji je ova epizoda bila režijski debi!) Onaj Eternal Sunshine
vibe koji je DDK spominjala je u ovoj epizodi posebno jak.
zomri

#39 Re: SEVERANCE

Post by zomri »

pa inače cijeli koncept je 70% ESOSM, kad se već gađamo skraćenicama :D da u onim flashbacks je baš taj vibe, čak i mark liči na jima carreya, frizurica i to.

dosta vidim poveznica sa lostom i naravno pretečom svega tp, puno easter eggova postavljaju, baš za zaroviti se.
karanana

#40 Re: SEVERANCE

Post by karanana »

meni mark lici na tom cruza za sirotinju
karanana

#41 Re: SEVERANCE

Post by karanana »

Iiiii jos jedna pogledana epizoda koju nisam skonto. A i na telefonu bio.
Zasto se patim? Samo zato sto postujem ddg ukus ali ovo mi nikako ne ide kako bi trebalo.
Digla_da_kreci

#42 Re: SEVERANCE

Post by Digla_da_kreci »

Joj tuzne epizode. Jadna Dzemma, ona znaci ima vise innies i na njoj obavljaju testiranja u svakoj sobi. Ostala je jos soba Cold Harbor, sto znaci njen kraj gdje ce je utopiti, izvaditi joj cip iz glave i replicirati programiranje kako bi vratili Kiera.

Kada je pitala doktora sta ce se desiti nakon sto posjeti sve sobe, on je odgovorio You will see the world again, and the world will see you. Onda pita da li ce vidjeti Marka, na sta joj odgovara da ce Mark imati koristi od svijeta koji Dzemma stvara, a Kier ce ukloniti svu njegovu bol. Ovo dovodi do pretpostavke da ce u potpunosti ukloniti Dzemmu iz Markovog zivota i da ce se Mark vani osloboditi bola i sjecanja na nju. Zbog ovoga nikada nisam htjela pogledati Eternal Sunshine do kraja. :sad:

Doktor je rekao Dzemmi da je Mark nastavio dalje sa zivotom i da ima dijete, u sta ona nije povjerovala, i ako je zele dalje povrijedjivati i manipulisati, mogu joj pokazati sex njega i Helly. A mozda na kraju Mark stvarno bude sa Helenom ako ona zatrudni.

Jedina nada da se ovako ne desi je da Mark napolju skonta sve i ne zavrsi Cold Harbor project i da onda nekako izbave Dzemmu sa testing floora i da je Reghabi izlijeci vani.

Je li krajnji cilj Lumona da stvore svijet bez boli, odnosno da se cipiras i zivis vani bez neugodnih iskustava? Da stvore besmrtnost i blazenost jer bi innies patili umjesto njih vani?

Reference na Smrt Ivana Iljica je sve ikad.
dale cooper

#43 Re: SEVERANCE

Post by dale cooper »

Digla_da_kreci wrote: 02/03/2025 18:22 Joj tuzne epizode. Jadna Dzemma, ona znaci ima vise innies i na njoj obavljaju testiranja u svakoj sobi. Ostala je jos soba Cold Harbor, sto znaci njen kraj gdje ce je utopiti, izvaditi joj cip iz glave i replicirati programiranje kako bi vratili Kiera.

Kada je pitala doktora sta ce se desiti nakon sto posjeti sve sobe, on je odgovorio You will see the world again, and the world will see you. Onda pita da li ce vidjeti Marka, na sta joj odgovara da ce Mark imati koristi od svijeta koji Dzemma stvara, a Kier ce ukloniti svu njegovu bol. Ovo dovodi do pretpostavke da ce u potpunosti ukloniti Dzemmu iz Markovog zivota i da ce se Mark vani osloboditi bola i sjecanja na nju. Zbog ovoga nikada nisam htjela pogledati Eternal Sunshine do kraja. :sad:

Doktor je rekao Dzemmi da je Mark nastavio dalje sa zivotom i da ima dijete, u sta ona nije povjerovala, i ako je zele dalje povrijedjivati i manipulisati, mogu joj pokazati sex njega i Helly. A mozda na kraju Mark stvarno bude sa Helenom ako ona zatrudni.

Jedina nada da se ovako ne desi je da Mark napolju skonta sve i ne zavrsi Cold Harbor project i da onda nekako izbave Dzemmu sa testing floora i da je Reghabi izlijeci vani.

Je li krajnji cilj Lumona da stvore svijet bez boli, odnosno da se cipiras i zivis vani bez neugodnih iskustava? Da stvore besmrtnost i blazenost jer bi innies patili umjesto njih vani?

Ne kontam kako će ovo vratiti Kiera? :zoka: Kier je davno umro.
karanana

#44 Re: SEVERANCE

Post by karanana »

ja ne znam odakle je sve pohvatala, ali svaka cast, jer ja sam potpuno izgubljen na nivou toga da mislim da cu odustat.
Digla_da_kreci

#45 Re: SEVERANCE

Post by Digla_da_kreci »

dale cooper wrote: 03/03/2025 02:14 Ne kontam kako će ovo vratiti Kiera? :zoka: Kier je davno umro.
Reinkarnacija, kloniranje, votevr. :D Da uskrsnu Kiera koji je otac-osnivac i ovi u njega vjeruju kao da je bog Lumon kulta. Da trenutno usavrsavaju tehnologiju za prijenos njegove svijesti u neko tijelo.

Znam da je ludo, ali teoretisemo. :lol:
dale cooper

#46 Re: SEVERANCE

Post by dale cooper »

Digla_da_kreci wrote: 03/03/2025 03:18
dale cooper wrote: 03/03/2025 02:14 Ne kontam kako će ovo vratiti Kiera? :zoka: Kier je davno umro.
Reinkarnacija, kloniranje, votevr. :D Da uskrsnu Kiera koji je otac-osnivac i ovi u njega vjeruju kao da je bog Lumon kulta. Da trenutno usavrsavaju tehnologiju za prijenos njegove svijesti u neko tijelo.

Znam da je ludo, ali teoretisemo. :lol:
Ah...teorija...kontam da sam nešto konkretno profulao. :D

Koliko vremena to provodiš po Severance redditu? I da li te sve te teorije izluđuju? :D
Digla_da_kreci

#47 Re: SEVERANCE

Post by Digla_da_kreci »

Pa sve su teorije gdje pokusavamo dokuciti dze gone iz epizode iz epizodu kako koji detalj nam prikazu ili zakomplikuju, nista konkretno i nisu razotkrili. :D

Aktivno diskutujem na redditu i discordu i sprzen mi je mozak od svih teorija, ali ja bas uzivam u ovome, i ja sam severed. :lol:
Digla_da_kreci wrote: 22/02/2025 15:18 Image
Ateista

#48 Re: SEVERANCE

Post by Ateista »

dale cooper wrote: 03/03/2025 02:14
Digla_da_kreci wrote: 02/03/2025 18:22 Joj tuzne epizode. Jadna Dzemma, ona znaci ima vise innies i na njoj obavljaju testiranja u svakoj sobi. Ostala je jos soba Cold Harbor, sto znaci njen kraj gdje ce je utopiti, izvaditi joj cip iz glave i replicirati programiranje kako bi vratili Kiera.

Ne kontam kako će ovo vratiti Kiera? :zoka: Kier je davno umro.
Mozda imaju na neki nacin "kopiranu" njegovu svijest, pa zele da je prebace u nekog, ili mozda da ga kloniraju pa da vrate nekako njegovu svijest iz originala.
Sve su to samo teorije, ali kad se pogleda na koji nacin ovi na visim pozicijama djeluju kao kult i postuju ga kao neko bozanstvo, tesko je shvatiti sta bi to drugo moglo biti njima toliko vazno da se tome toliko posvete.
Edin H.

#49 Re: SEVERANCE

Post by Edin H. »

Jedva čekam da uskrsne Keir :D
Digla_da_kreci

#50 Re: SEVERANCE

Post by Digla_da_kreci »

Vratila nam se Cobelica u ljutoj limuzini jaca nego ikad. Golfic zakon haha :lol:

Znaci ona je izumila chip a Eaganovi joj preuzeli project. Jao kako ce da im se osvetiii. :gunjastajl:
Post Reply