SEVERANCE

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Digla_da_kreci

#1 SEVERANCE

Post by Digla_da_kreci »

Hajde da ovdje na jednom mjestu tabirimo sta se desava iz epizode u epizodu.

Bice masovnog spojlanja, pa sugerisem da ne citaju oni koji nisu gledali, a namjeravaju, i ko ne zeli da im se kvari cejf.

https://www.imdb.com/title/tt11280740/

Za pocetak, je li iko ista skonto? :D
dale cooper

#2 Re: SEVERANCE

Post by dale cooper »

:thumbup: Za temu. :-D
tap3ah75

#3 Re: SEVERANCE

Post by tap3ah75 »

Ja sam pregledao prvu sezonu
Čekam da se druga završi pa da i nju iz cuga pregledam.
A vidim da je neki belaj bio i to pogolem izgleda :lol:
kakavdanakneiskustvu

#4 Re: SEVERANCE

Post by kakavdanakneiskustvu »

Digla_da_kreci wrote: 11/02/2025 17:18 Hajde da ovdje na jednom mjestu tabirimo sta se desava iz epizode u epizodu.

Bice masovnog spojlanja, pa sugerisem da ne citaju oni koji nisu gledali, a namjeravaju, i ko ne zeli da im se kvari cejf.

https://www.imdb.com/title/tt11280740/

Za pocetak, je li iko ista skonto? :D
ja nisam, a ne znam vala da se i moze sta skontati.
Digla_da_kreci

#5 Re: SEVERANCE

Post by Digla_da_kreci »

Dakle, Irvin je od pocetka druge sezone sumnjao u Helly i u cetvrtoj epizodi je potvrdio kad nije reagovala na njihovu internu salu Hey kids, what's for dinner i kad je nazvala Milchicka prvim imenom Seth.

Njega ce sada ''ubiti'', odnosno penzionisati, obrisati mu innie memoriju i onda ce zivjeti samo spoljni svijet?

Helly je cijelo vrijeme outie?

Sta je sa Dzemmom? Negdje su je premjestili da se vise ne bi srela sa Markom. Ona je znaci u potpunosti innie i otkako je ona nestala, pojavila se ona klinka, creepy af i ne kontam koja je njena uloga. Da je ona kcerka od Dzemme i Marka, nema mi logike. Mozda je klonirana?
Last edited by Digla_da_kreci on 11/02/2025 18:07, edited 1 time in total.
dale cooper

#6 Re: SEVERANCE

Post by dale cooper »

Digla_da_kreci wrote: 11/02/2025 17:30 Dakle, Irvin je od pocetka druge sezone sumnjao u Helly i u cetvrtoj epizodi je potvrdio kad nije reagovala na njihovu internu salu Hey kids, what's for dinner i kad je nazvala Milchicka prvim imenom Seth.

Njega ce sada ''ubiti'', odnosno penzionisati, obrisati mu innie memoriju i onda ce zivjeti samo spoljni svijet?

Helly je cijelo vrijeme outtie?

Sta je sa Dzemmom? Negdje su je premjestili da se vise ne bi srela sa Markom. Ona je znaci u potpunosti innie i jeste li primijetili otkako je ona nestala da se pojavila ona klinka?
Helena (outie) jednostavno ima drugačiju personalnost od Haley što je Irvin "pokupio" na nekim stvarima koje je ova rekla.

Mislim da nije. Switch se desio nakon one pobune na kraju druge sezone. Mislim da tu ima i lične znatiželje od strane Helene, jer mi se čini
da nije baš sretna u RL.

Vjerovatno da su je premjestili. Ko zna i koja je njena pozicija u hijearhiji Lumena. :zoka:
Digla_da_kreci

#7 Re: SEVERANCE

Post by Digla_da_kreci »

Totalno mi je nejasno kako je Lumon pustio da se vrati kad je jasno da bi se mogla razotkriti. Ali bome je u prvoj sezoni briljilara, meni ni za dva zivota ne bi palo na pamet da je krtica. Helena outie je neka zloca koja Helly innie ne smatra uopste osobom.

Cobelku su htjeli uvaliti na neku izmisljenu poziciju samo da je zadrze i da suti, ali zafrkana i ona, nije se dala zeznuti. Zanima me sta ce dalje biti s njom i hoce li ih izdati vanjskom svijetu.
numizmatic

#8 Re: SEVERANCE

Post by numizmatic »

Zbog Marka. Žele da Mark završi Cold Harbor, i kad su mu pokušali dati novi tim, to je propalo. Tad je The Board odlučio da mu moraju dati šta hoće, "including Helly R" :D
video

#9 Re: SEVERANCE

Post by video »

Pa valjda je jasno da je crvenokosa zacopaTa u Marka i jos da je ona the boss ove sarade
-Chesterfield-

#10 Re: SEVERANCE

Post by -Chesterfield- »

Digla_da_kreci wrote: 11/02/2025 17:30 Dakle, Irvin je od pocetka druge sezone sumnjao u Helly i u cetvrtoj epizodi je potvrdio kad nije reagovala na njihovu internu salu Hey kids, what's for dinner i kad je nazvala Milchicka prvim imenom Seth.

Sta je sa Dzemmom? Negdje su je premjestili da se vise ne bi srela sa Markom. Ona je znaci u potpunosti innie i otkako je ona nestala, pojavila se ona klinka, creepy af i ne kontam koja je njena uloga. Da je ona kcerka od Dzemme i Marka, nema mi logike. Mozda je klonirana?
Irvin je od početka druge sezone imao sumnje u Helly, a u četvrtoj epizodi mu se to potvrdilo kad nije reagovala na njihovu internu šalu "Hey kids, what's for dinner?" i kad je Milchicka nazvala pravim imenom – Seth. Sad ga vjerovatno čeka "penzionisanje", što vjerovatno znači da će mu obrisati innie memoriju. U tom slučaju, ostaje samo njegov outie, potpuno nesvjestan svega što je doživio unutra. To je baš jezivo kad malo bolje razmisliš – kao da jedan dio tebe samo nestane.

Helly je, čini se, od početka outie. Ponaša se previše samouvjereno i ne uklapa se u dinamiku ostalih likova koji su izgubljeni i zbunjeni. Ima taj stav kao da zna više nego što pokazuje, pa vjerovatno ima neku važnu ulogu u cijeloj priči.

Što se tiče Dzemme, djeluje da su je premjestili na neko drugo mjesto da se ne sretne s Markom. Možda je čak dio nekog posebnog programa. Izgleda da je ona u potpunosti innie, bez sjećanja na vanjski svijet. A ta creepy klinka… totalno zbunjujuća. Ne djeluje mi da je njihova kćerka jer to nema baš logike. Možda je neka vrsta eksperimenta – kao klon ili čak spoj innie i outie osobnosti. Lumon očito radi neke bizarne stvari s identitetima i sjećanjima, pa ništa ne bi iznenadilo.
dale cooper

#11 Re: SEVERANCE

Post by dale cooper »

numizmatic wrote: 11/02/2025 20:05 Zbog Marka. Žele da Mark završi Cold Harbor, i kad su mu pokušali dati novi tim, to je propalo. Tad je The Board odlučio da mu moraju dati šta hoće, "including Helly R" :D
Mene interesuje na kakvim zlokobnim pizdarijama Lumon Industries zaista radi iza ove new agey fasade. :D
numizmatic

#12 Re: SEVERANCE

Post by numizmatic »

Kako će Helly biti od početka outie? Pokušala se ubiti a doslovno se probudila usred Helenine gala večere na kojoj je Helena trebala održati govor kako joj je super biti innie :D
I tad su je ukinuli, i otad preuzima Helena.
Inače, mogu misliti kako je njoj zabavno, savladali su je na toj večeri a zatim se budi u ledenoj vodi gdje je drži Irving :lol:
Edin H.

#13 Re: SEVERANCE

Post by Edin H. »

Klinka je sjajan manager i vrhunski motivator i nadam da će preuzeti poziciju od Milcheka :izet:
numizmatic

#14 Re: SEVERANCE

Post by numizmatic »

Milčekov ples je nešto posebno :D

Image
Digla_da_kreci

#15 Re: SEVERANCE

Post by Digla_da_kreci »

numizmatic wrote: 11/02/2025 23:03 Kako će Helly biti od početka outie? Pokušala se ubiti a doslovno se probudila usred Helenine gala večere na kojoj je Helena trebala održati govor kako joj je super biti innie :D
Inače, mogu misliti kako je njoj zabavno, savladali su je na toj večeri a zatim se budi u ledenoj vodi gdje je drži Irving :lol:
Ma komentarisala sam drugu sezonu, ona je tu cijelo vrijeme Helena koliko sam ubrala. Mislim da je malo i ljubomorna na Helly kada je gledala one snimke njenog poljupca sa Markom. Onda ga je iskoristila i za ses. :P
numizmatic wrote: 12/02/2025 11:24 Milčekov ples je nešto posebno :D

Image
Milkshake, Milkshake. :lol:
Digla_da_kreci

#16 Re: SEVERANCE

Post by Digla_da_kreci »

Edin H. wrote: 12/02/2025 03:02

Klinka je sjajan manager i vrhunski motivator i nadam da će preuzeti poziciju od Milcheka :izet:
Uh bas mi izaziva nelagodu kad se pojavi. Mozda je ona prvi eksperiment od djece koja je fully severed, nesto je trabunjala da je bila crossing guard prije MDR.
numizmatic

#17 Re: SEVERANCE

Post by numizmatic »

Digla_da_kreci wrote: 12/02/2025 14:58
numizmatic wrote: 11/02/2025 23:03 Kako će Helly biti od početka outie? Pokušala se ubiti a doslovno se probudila usred Helenine gala večere na kojoj je Helena trebala održati govor kako joj je super biti innie :D
Ma komentarisala sam drugu sezonu, ona je tu cijelo vrijeme Helena koliko sam ubrala. Mislim da je malo i ljubomorna na Helly kada je gledala one snimke njenog poljupca sa Markom. Onda ga je iskoristila i za ses. :P

Image
Jest, još je Helena sve snimke sa Helly R detaljno pregledala. I odmah je šutnula, u fazonu šta ima neka tamo innie da ima više života od mene
Ah da, jeza me je prošla od njenog starog. Fetid moppet jao :lol:
Edin H.

#18 Re: SEVERANCE

Post by Edin H. »

numizmatic wrote: 12/02/2025 19:14
Digla_da_kreci wrote: 12/02/2025 14:58

Image
Jest, još je Helena sve snimke sa Helly R detaljno pregledala. I odmah je šutnula, u fazonu šta ima neka tamo innie da ima više života od mene
Ah da, jeza me je prošla od njenog starog. Fetid moppet jao :lol:
Ja volim Kier-a :oops:
desni

#19 Re: SEVERANCE

Post by desni »

Tek se zakuhalo :lol:
Severance season 3 – Ben Stiller (I still can’t believe he’s one of the masterminds being Severance) has just confirmed that the writers room is assembled and working on the season 3 script, where the stated goal is not to keep audiences waiting three years between seasons this time around. Writing season 3 as season 2 is airing is certainly a promising start.
Digla_da_kreci

#20 Re: SEVERANCE

Post by Digla_da_kreci »

desni wrote: 13/02/2025 02:18
Digla_da_kreci wrote: 10/02/2025 17:49 Irving mi je najslozenija licnost tamo. Mislim, lik slusa metal, dovoljan razlog da mi bude favorit, hahah. Salu na stranu, ispocetka mi je bio i podosadan dok nisam pocela kontati njegove hintove od snova, crteza, sta prica, pa do njega ko je vani. U drugoj sezoni sva njegova inteligencija sa military mentality dolazi do izrazaja, a cetvrtu epizodu je briljirao. Ono sto mi je najzagonetnije su mape u njegovom stanu koje prate lokacije zaposlenih, export hall, telefonski poziv iz govornice i to sto ga je Burt pratio. Zbog ovog poziva i military backgrounda, pomisljam da je mooozda na zadatku undercover poslat od gov. da istrazi Lumon.
Irving je najjači lik još od kad su ga odveli u onu sobu gdje se smijao kad su mu navodili neke od njegovih dobrih osobina vani :mrgreen:

I meni je on najbolji od njih 4. I najzagonetniji. Otac mu je bio u vojsci, to smo vidjeli na slici iz njegovog stana, ima i neke medalje, ne znam da li pripadaju njegovom ocu ili njemu a on takodjer ima skills kao da je bio u Navy, pogotovo je to izrazeno u s2e4. Kao da ima ptsd zbog cega njegov outie ne spava, u stanu noci provodi tako sto pije kafu i slusa Motorhead (lol) i repetitivno slika onaj crni hodnik, a kad dodje na posao drijema - sto im je zabranjeno, i dok drijema ima snove iz vana.

Ima li neko objasnjenje otkud mu one mape i imena zaposlenih u stanu napolju?
I zasto crta Export hall o kojem nista ne zna, a crta ga tako detaljno bez greske? Moguce da je povezan sa onom Reghabi i da su prije radili skupa, mozda je nju i zvao u govornici. On misli da radi u Lumonu 3 godine, a ustvari je unutra 9 godina, tako da mi je to jedino objasnjenje da je prije ove pozicije bio na nekoj drugoj i otuda mu podsvijesno dolazi taj hodnik.
Spoiler
Show
Image
karanana

#21 Re: SEVERANCE

Post by karanana »

necu nista od postova citat dok ne stignem seriju u svom toku, samo da se tuspasim, ponovo poceo i odgledo 4 epizode prve sezone dosad. kao i ranije....dosadnjikava, spora, tu i tamo se desi nesto sto te malo podigne ali vrlo brzo te umrtvi, epizoda mi traje po 2-3 sata da je pogledam uz pauze, chachkanje po telefonu i tako to. ali posto nema nista drugo i posto je generalno hvalite, nastavljam, mozda se popravi dinamika. mislim da ima dosta rupa izmedju innie i outtie prelaza, vraticu se ovde da vidim sta pisete i mozda da i ja spomenem te rupe dok ih potpuno skontam i razradim.
Ateista

#22 Re: SEVERANCE

Post by Ateista »

I ja sam u pocetku umalo odustao, prvi dio prve sezone su bas bespotrebno razvukli i bila je smor, tek u neka doba je postalo zanimljivo ali stvarno vrijedi.
Ideja je neuobicajena i zanimljiva,svidja mi se nacin kako se neke stvari sad razvijaju.
numizmatic

#23 Re: SEVERANCE

Post by numizmatic »

I meni je isto bilo otprilike prve tri epizode. Umalo sam odustala. A onda... :lol:
Ateista

#24 Re: SEVERANCE

Post by Ateista »

Mene zanima sta je stvarna svrha onih koji rade tu, pogotovo ovi "precistaci makropodataka", da li njihov posao ima neku svrhu ili je neki eksperiment u pitanju, i zasto im je Mark toliko vazan?
Ja pretpostavljam da su oni ciljano i namjerno stavili da se on i njegova zena sretnu kao unutrasnji, mozda da vide koliko je razdvajanje uspjesno ili nesto tako, ali tesko da je to slucajnost, u tome sigurno ima neka kvaka, isto tako ne vjerujem da je slucajno ona bas sad "penzionisana" ili sklonjena na drugu poziciju.

Postavlja se pitanje i koji su motivi Helene da uopste ubaci sebe tu? Zbog svoje pozicije joj sigurno to nije neophodno kao posao, tako da je i to sa nekim ciljem, ili dio eksperimenta, te zasto je spavala sa Markom, nesto sumnjam da je samo zaljubljena u njega i da to sve radi zbog toga?

Ne znam da li je neko primijetio jedan detalj kako je u prvoj sezoni kad Mark dolazi na posao parking firme uvijek bio poluprazan, ogroman prostor sa malim brojem vozila. Poslije onog incidenta sa prekovremenim radom kad se ponovo vratio na posao, puno je vise vozila, parking je poprilicno popunjen. Ne vjerujem ni to da je slucajnost, ono je bas bilo ciljano da se prikaze taj poluprazan prostor, samo je pitanje zasto i zasto je sad popunjen?

Zanimljivo je pitanje da li bi iko stvarno pristao na ovako nesto, da te razdvoje i da neka kopija tvoje licnosti radi umjesto tebe a ti ne moras nista raditi, vec kako dodjes na posao tako i zavrsis sa poslom? Sa jedne strane moze zvucati primamljivo da prakticno primas platu za posao koji ne radis, ali sa druge strane veliki dio zivota preskocis. Ja licno ne bih na to mogao pristati.
karanana

#25 Re: SEVERANCE

Post by karanana »

evo sustigo sam. mislio sam da ne kontam dosta, ali izgleda da tako i treba da bude i da nisam manje skonto od onog sto se i desilo i sto nam daju. sta mislite da li pisci imaju ideju kud gone i kako ce sve zatvoriti ili idu sezonu po sezonu?

bude nekad zapetljano da skontas kako se neko ne sjeca necega ali tako je kako je. imao sam nekih pitanja i ucinilo mi se da sam skonto rupe ali sad sam zaboravio ko da i ja zivim u nekom innie outtie svijetu, trebo sam zapisati.
ali sjecam se par: komsinica ms selvig, kako se on nikad nije zapitao sta ona radi u lumenu i je li severed? ona mu je prodala neku pricu da ima neku svoju radnju, pa kako onda ona zivi u lumenovom smjestaju gdje zive lumen uposlenici? dobro to mi je manja rupa.
malo veca rupa mi je kad se desavao onaj lumen event pustali su slike i slajd showuve uposlenika MDR....zar se nisu bojali da bi neko sa tog eventa mogo uslikati te slike i pokazati ih nekom od innija koje zna iz vidjenja i onda bi se inniji mogli skupiti i u outtie svijetu? nije ni to neka velika rupa alie eto....
ko da sam imo jos nekih rupa ali sam zaboravio. vidis nisam skonto to kad je irv skonto helly da nije ona jer nije skontala salu, a tako se i epizoda mislim zvala.
sve u svemu, eto gledam, ali ne mogu reci da sam pretjerano navucen iako sam pregledo 10ak epizoda za 3-4 dana. i nastavicu, cisto da vidim koliko ce sve sjebat kad je u pitanju rasplet.
sve ovo moze biti i neka personifikacija office zivota, gdje udjes potrosis svojih 8 sati u necemu nebitnom i onda se vratis u 16 sati "normalnog" zivota.
Post Reply