Sta bi Srbija radila sa Kosovom i Albancima ako bi Kosovo i htjelo da se vrati u drzavu Srbiju?

Loki2k9

#26 Re: Sta bi Srbija radila sa Kosovom i Albancima ako bi Kosovo i htjelo da se vrati u drzavu Srbiju?

Post by Loki2k9 »

Tempo wrote: 26/02/2021 18:19
Loki2k9 wrote: 26/02/2021 17:46
Tempo wrote: 26/02/2021 17:13

Pa pise ti da se nalaze u drugacijim okolnostima. Da mogu, sunetili bi srbe i hrvate.
Bas je Bosnjacima bitno kako vam kita izgleda. Djizs fakin Krajst, sta moje oci nece procitati...
citaj nesto jednostavnije, nesto sto mozes razumjeti.
Pročitao sam prosto, da prostije i ne može biti. Malo razmisli o mom odgovoru.

Ponavljam, Bošnjaci se ne uče sistematski da mrze kao Srbi. Hrvati, hmm, kako gdje.
neko_sa_strane

#27 Re: Sta bi Srbija radila sa Kosovom i Albancima ako bi Kosovo i htjelo da se vrati u drzavu Srbiju?

Post by neko_sa_strane »

Ne treba ga vraćati ali ga ne treba de jure priznati. De facto već ga je priznala. Sadašnje Kosovo u sastavu Srbije bi nanosilo više štete nego koristi. Srbima i ostalim nealbancima omogućiti zaštitu ali ne samo na papiru i ja bih lično ispregovarao da pod istim uslovima mogu se kretati po svijetu kao i ostali državljani Republike Srbije koji ne žive na Kosovu. Trenutno Srbi na Kosovu mogu posjedovati pasoš Republike Srbije kojeg izdaje Koordinacioni Centar i za njih ne važi vizna liberalizacija što je potpuno nepravedno. Ako ja mogu izvaditi putnu ispravu Republike Srbije i putovati bez viza suludo je to onemogućavati nekome iz Kosovske Mitrovice. Albancima s Kosova sa prebivalištem i mjestom rođenja na Kosovu uskratiti državljanstvo Srbije.
Last edited by neko_sa_strane on 03/03/2021 14:52, edited 1 time in total.
neko_sa_strane

#28 Re: Sta bi Srbija radila sa Kosovom i Albancima ako bi Kosovo i htjelo da se vrati u drzavu Srbiju?

Post by neko_sa_strane »

Loki2k9 wrote: 26/02/2021 00:29 Koji glup topic. Nijedna velesila ovo ne spominje, Kosovo je i de facto i de jure nezavisna država. Granična policija, zasebna valuta, vojska, pozivni broj. To što ih Srbija, Kina i Rusija nisu priznale, svaršeno iz zaboli taki.
Ako ih zaboli tuki zbog čega se insistira na nekakvim pregovorima i kao što senilni američki predsjednik Biden reče o međusobnom priznanju. Srbija je međunarodno priznata država i ne treba joj priznanje nekakvog Kosova.
neko_sa_strane

#29 Re: Sta bi Srbija radila sa Kosovom i Albancima ako bi Kosovo i htjelo da se vrati u drzavu Srbiju?

Post by neko_sa_strane »

Loki2k9 wrote: 26/02/2021 16:36
zlajaBHF wrote: 26/02/2021 15:58
cyprus wrote: 26/02/2021 02:08 Nacionalisti svih boja su isti soj... Razliku čine historijske i geografske okolnosti... Srpski nacionalisti su tokom XX stoljeća dobili dovoljno prostora da se razmašu i pokažu svoje najgore lice... Sada je već drugačija priča, i mislim da se 90-te sigurno ne mogu ponoviti... Ne zato što to srpski nacionalisti ne bi htjeli, nego zato što im je manevarski prostor postao mnogo skučeniji, a oštrica dobro otupljena...

Bošnjacima su karte drugačije pale... I bošnjački nacionalizam jednostavno nema taj luksuz da se iskaže u mjeri u kojoj i srpski... Dakle, ne zato što su ovi nešto merhametli sami po sebi ili što im vjera tako zapovjeda, nego zato što su takve okolnosti...

Sad će biti zanimljivo pratiti koliko se albanski nacionalisti mogu razmahat... Njihov manervarski prostor je uvećan, ali nije beskonačan...
Jel ovo znaci da su Bosnjaci imali sansu, da bi uradili Srbima isto?

Za mene je ovo toliko jadno razmisljanje, da ne znam sta bi rekao..... Fuj
Dakako da ne, jer Bošnjaci su pitom narod i to je činjenica. Većina Srba su sušta suprotnost. Neko napisa da žive od tenzija i to je istina. Oni preko tabloida, jutarnjih emisija, već od sabaha dižu međuetničku mržnju ka drugim narodima. Šta tek rade tokom dana...
Srbi ujutro čim ustanu smišljaju neku novu pakost prema Bošnjacima.
Nacionalniid_BOSANCI

#30 Re: Sta bi Srbija radila sa Kosovom i Albancima ako bi Kosovo i htjelo da se vrati u drzavu Srbiju?

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

neko_sa_strane wrote: 03/03/2021 14:50
Loki2k9 wrote: 26/02/2021 00:29 Koji glup topic. Nijedna velesila ovo ne spominje, Kosovo je i de facto i de jure nezavisna država. Granična policija, zasebna valuta, vojska, pozivni broj. To što ih Srbija, Kina i Rusija nisu priznale, svaršeno iz zaboli taki.
Ako ih zaboli tuki zbog čega se insistira na nekakvim pregovorima i kao što senilni američki predsjednik Biden reče o međusobnom priznanju. Srbija je međunarodno priznata država i ne treba joj priznanje nekakvog Kosova.
Sve je relativno, drzava Srbija je od NATO pakta izgubila rat na Kosovu i bila prisiljena od NATO saveza da prizna kapitulaciju. Neka drzava Srbija bude sretna sto su joj Amerika i EU ikako dozvolile da bilo sta Srbija pregovara oko Kosova, koje vise nije u njenom sastavu.

Druga stvar, ako Srbija ne izvrsi njene obaveze iz dokumenata koje je potpisala nakon vojne, pravne i politicke kapitulacije na Kosovu, moze joj se lako desiti kao kazna zapadnih sila, da Srbiji ukinu medjunarodno priznanje koje je stekla prije rata i napada na Kosovo.
Hemel

#31 Re: Sta bi Srbija radila sa Kosovom i Albancima ako bi Kosovo i htjelo da se vrati u drzavu Srbiju?

Post by Hemel »

Sutra da bude referendum Srbija ne bi prihvatila Kosovo nazad jer bi im ministar odbrane bio Haradinaj a potpredsjednik vlade Kurti.

Srbija je pristala na kurvanje, pitanje je cijene.
neko_sa_strane

#32 Re: Sta bi Srbija radila sa Kosovom i Albancima ako bi Kosovo i htjelo da se vrati u drzavu Srbiju?

Post by neko_sa_strane »

Nacionalniid_BOSANCI wrote: 04/03/2021 15:26
neko_sa_strane wrote: 03/03/2021 14:50
Sve je relativno, drzava Srbija je od NATO pakta izgubila rat na Kosovu i bila prisiljena od NATO saveza da prizna kapitulaciju. Neka drzava Srbija bude sretna sto su joj Amerika i EU ikako dozvolile da bilo sta Srbija pregovara oko Kosova, koje vise nije u njenom sastavu.

Druga stvar, ako Srbija ne izvrsi njene obaveze iz dokumenata koje je potpisala nakon vojne, pravne i politicke kapitulacije na Kosovu, moze joj se lako desiti kao kazna zapadnih sila, da Srbiji ukinu medjunarodno priznanje koje je stekla prije rata i napada na Kosovo.
Da joj uskrate priznanje? Ovaj forum je definitivno najveće leglo idiota kakvih ja u životu nisam sreo. Izbaciće je iz UN-a jer ne želi priznati nezavisnost svoje otete i okupirane teritorije. Svašta čovjek može pročitati.
:lol: :lol:
Usput nije više 1999. Mijenjaju se prilike u svijetu.
Haris.ba

#33 Re: Sta bi Srbija radila sa Kosovom i Albancima ako bi Kosovo i htjelo da se vrati u drzavu Srbiju?

Post by Haris.ba »

Hemel wrote: 04/03/2021 15:35 Sutra da bude referendum Srbija ne bi prihvatila Kosovo nazad jer bi im ministar odbrane bio Haradinaj a potpredsjednik vlade Kurti.

Srbija je pristala na kurvanje, pitanje je cijene.
Ali, bi im postalo zanimljivo gledati skupstinu.

Jest da bi izgledalo ko UN kada Albanci pricaju na albanskom Srbi na slusalicama, i obratno.

Srbiji ima politiku ne vravanja Kosova, vec da napravi situaciju u vezi Kosova da dodje do situacije da se aneksira entitet RS iz BiH, ili da se proglasi ko drzava.

Trenutno im odgovara da pregovori traju desetljecima.
Hemel

#34 Re: Sta bi Srbija radila sa Kosovom i Albancima ako bi Kosovo i htjelo da se vrati u drzavu Srbiju?

Post by Hemel »

Al' Kosovo je srce Srbije. :lol:
Istinu govorim
Location: Fašista, šovinista, nacionalista, govornik bosanskog i sve ono što vi mrzite

#35 Re: Sta bi Srbija radila sa Kosovom i Albancima ako bi Kosovo i htjelo da se vrati u drzavu Srbiju?

Post by Istinu govorim »

Tempo wrote: 26/02/2021 01:23 Morate izaci iz te price o narodima. Narodi ne postoje. To je konstrukt u sluzbi elite. To sto je elita govna koja su isplivala na površinu ne mijenja stvar.
Postoje elite koje koriste svoje podanike, a koje su ubjedili da su narod, za svoje ciljeve. Ciljevi srpske elite, u ovom slucaju govana, su poznati: ubijaj, pljackaj, guzi, truj, tuci. Bilo koga.

Kad neko zakuca u '48.

Seljaci iz Bratunca su preživljavali i imali sve zajedničko u tom klasnom smislu, živili jedni s drugima, a ipak ovi se odlučiše da pobiju svoje komšije, nije im bila dovoljno razvijena klasna svijest šta li.
Istinu govorim
Location: Fašista, šovinista, nacionalista, govornik bosanskog i sve ono što vi mrzite

#36 Re: Sta bi Srbija radila sa Kosovom i Albancima ako bi Kosovo i htjelo da se vrati u drzavu Srbiju?

Post by Istinu govorim »

"Mi dobro znamo, gdje dođe fundamentalizam da se tu više živjeti ne može, nema tolerancije, oni se natalitetom učetvorostručuju, a mi Srbi nismo tome dorasli, ne da samo mi Srbi nismo tome dorasli, čak ni hrišćani u Libanu nisu dorasli tim orijentalnim mentalitetima koje daje islam. Prema tome, mi to ne možemo. Ni Srbi ni Hrvati zajedno natalitetom ne mogu da kontrolišu prodor islama u Evropu, jer za 5–6 godina bi u unitarnoj Bosni Muslimana bilo preko 51%…." - Radovan Karadžić skupština republike srpske Bosne i Hercegovine.

Takvi, ako ne i gori stavovi su bili za Albance sigurno, isti, ako ne i gori planovi su planirani za Albance ko i za Bošnjake. Tako da znamo svi šta bi im se desilo kad bi mogli da vrate Kosovo i rade sve što žele bez sankcija.

Kosovo kao neku drugu "republiku srpsku" da prihvate ? Pa nisu ludi, to smo samo mi/ludi Alija mogo potpisat
Tempo
ZeModerator

#37 Re: Sta bi Srbija radila sa Kosovom i Albancima ako bi Kosovo i htjelo da se vrati u drzavu Srbiju?

Post by Tempo »

Istinu govorim wrote: 04/03/2021 21:24
Tempo wrote: 26/02/2021 01:23 Morate izaci iz te price o narodima. Narodi ne postoje. To je konstrukt u sluzbi elite. To sto je elita govna koja su isplivala na površinu ne mijenja stvar.
Postoje elite koje koriste svoje podanike, a koje su ubjedili da su narod, za svoje ciljeve. Ciljevi srpske elite, u ovom slucaju govana, su poznati: ubijaj, pljackaj, guzi, truj, tuci. Bilo koga.

Kad neko zakuca u '48.

Seljaci iz Bratunca su preživljavali i imali sve zajedničko u tom klasnom smislu, živili jedni s drugima, a ipak ovi se odlučiše da pobiju svoje komšije, nije im bila dovoljno razvijena klasna svijest šta li.

Evo jos jedan delegat nacionalizma.haj procitaj 50 puta sta sam napisao, ali rijec po rijec, sa razumjevanjem.
Istinu govorim

#38 Re: Sta bi Srbija radila sa Kosovom i Albancima ako bi Kosovo i htjelo da se vrati u drzavu Srbiju?

Post by Istinu govorim »

Tempo wrote: 04/03/2021 21:31

Kad neko zakuca u '48.

Evo jos jedan delegat nacionalizma.haj procitaj 50 puta sta sam napisao, ali rijec po rijec, sa razumjevanjem.
Kazazovštine i "nacionalizmi" 'uge Vlaisavljevića prepakovani su i dalje samo to.
Tempo
ZeModerator

#39 Re: Sta bi Srbija radila sa Kosovom i Albancima ako bi Kosovo i htjelo da se vrati u drzavu Srbiju?

Post by Tempo »

Istinu govorim wrote: 04/03/2021 21:34
Tempo wrote: 04/03/2021 21:31

Kad neko zakuca u '48.

Kazazovštine i "nacionalizmi" 'uge Vlaisavljevića prepakovani su i dalje samo to.
haj iš
Haris.ba

#40 Re: Sta bi Srbija radila sa Kosovom i Albancima ako bi Kosovo i htjelo da se vrati u drzavu Srbiju?

Post by Haris.ba »

Za mene je kosovsko pitanje rešeno. To znači da ono više ne postoji kao južna srpska pokrajina. Mi smo u ratu sa Albancima izgubili Kosovo. Da li je to konačno, o tome danas ne možemo da sudimo, jer niko ne zna kako evropska i balkanska istorija mogu da se isfabuliraju u narednim vekovima. Ili veku.

I šta bi onda Dobrica Ćosić rekao, šta je danas najveći srpski nacionalni interes?

Mir je najvažnija stvar. Kao i ekonomski razvoj.

Ili kao što Vukašin Katić kaže "fabrike i profesori"...

Vi nemate dva života, on sada pripada vama, i ako ne ostvarite sebe, izgubljeni ste. Da li ste vi zaista osuđeni da živite u zemlji bez posla i da li se vašoj generaciji put u inostranstvo nudi kao jedina nadoknadu za ovu bedu? Strašna je to kazna za jedan naraštaj. Vi niste krivi za politiku vašeg dede, oca i moju. I nepravedno ispaštate.
Ako nista, fabrike se otvaraju.
Q_Line

#41 Re: Sta bi Srbija radila sa Kosovom i Albancima ako bi Kosovo i htjelo da se vrati u drzavu Srbiju?

Post by Q_Line »

Možda najveću kritiku Vučiću na račun Kosova, ali i mnoštva drugih stvari, uputio je upravo danas preminuli episkop Atanasije, koja možda nije bila toliko poznata u regionalnoj javnosti, je su je prije par godina u Srbiji bili prenijeli tek pojedini opozicioni mediji:

Aleksandar Vučić – diletant i primitivac, samozvani gospodar neba i zemlje
internazionale

#42 Re: Sta bi Srbija radila sa Kosovom i Albancima ako bi Kosovo i htjelo da se vrati u drzavu Srbiju?

Post by internazionale »

Loki2k9 wrote: 26/02/2021 16:35
Tempo wrote: 26/02/2021 01:27
high_volume wrote: 26/02/2021 01:23

Nije tema bošnjački nacionalizam, smanji emocije :-)
Bosnjacki nacionalisti su isti soj, samo se nalaze u drugacijim okolnostima i imaju manju moc, pa im to diktira ponašanje. Hrvatski isto.
Ne znam da bošnjački pretenduju pripajanju teritorija susjednih država, nisu iscrtavane karte devedesetih niti je vršeno sistematsko etničko čišćenje, UZP i genocid. Ne može se porediti.
Strašno im je bitno postalo da izjednače krivicu za devedesete, tako da ih treba pustiti da slobodno nastave guslati. Potpuno je besmisleno truditi se i objašnjavati
Bloo
Globalna šefica

#43 Re: Sta bi Srbija radila sa Kosovom i Albancima ako bi Kosovo i htjelo da se vrati u drzavu Srbiju?

Post by Bloo »

Loki2k9 wrote: 26/02/2021 16:35 Ne znam da bošnjački pretenduju pripajanju teritorija susjednih država,
Ne javno, ali u dubini srca tinja ljubav da nam se Sandzak pripoji... :mrgreen: da vec legaliziramo Sandzaklije po Sarajevu...
bunk

#44 Re: Sta bi Srbija radila sa Kosovom i Albancima ako bi Kosovo i htjelo da se vrati u drzavu Srbiju?

Post by bunk »

Bloo wrote: 04/03/2021 22:35
Loki2k9 wrote: 26/02/2021 16:35 Ne znam da bošnjački pretenduju pripajanju teritorija susjednih država,
Ne javno, ali u dubini srca tinja ljubav da nam se Sandzak pripoji... :mrgreen: da vec legaliziramo Sandzaklije po Sarajevu...
Ja bi radje dio Dalmacije ako moze.. :mrgreen:
Novi_Nick

#45 Re: Sta bi Srbija radila sa Kosovom i Albancima ako bi Kosovo i htjelo da se vrati u drzavu Srbiju?

Post by Novi_Nick »

bunk wrote: 04/03/2021 23:10
Ja bih najradije jedan entitet Republike Bosne i Hercegovine na pola teritorije Srbije u Srbiji. Da taj BH entitet u pola Srbije ima svoj parlament i da moze da koci i sabotira drzavu Srbiju na sve moguce nacine. Uglavnom da taj BH entitet u Srbiji ne dozvoli Srbiji da bude samostalna drzava i da ne moze da se razvija, nego da utice svim sredstvima/alatima BH entitetskog parlamenta da ta drzava propadne u potpunosti.
Hank Paldum

#46 Re: Sta bi Srbija radila sa Kosovom i Albancima ako bi Kosovo i htjelo da se vrati u drzavu Srbiju?

Post by Hank Paldum »

To za Sandžak stoji međutim sa jednom velikom razlikom kod Bošnjaka.
Dok Hrvate interesuje samo herceg-bosna a Bosnu bi halalili.
Dok Srbe samo imteresuje rs a ne entitet Federacija.
Dok bi Albanci nekako prihvatili da izgube Sjever Kosova ali da budu dio Albanije
Kod Bošnjaka je ipak tako da bi voljeli da se pripoji Sandžak ali ne bi dopustili gubitak Banjaluke ili Mostara, nijednog pedlja države.
Dok god postoji šansa da jedino može pripasti nam Sandžak kada bi dopustili da se entitet rs odvoji dotle će samo ostati sa prijateljskim bratskim odnosima sa Sandžakom i ništa drugo.
Svako ko bi od Bošnjaka izjavio da bi dao rs za Sandžak taj ne bi bio pozitivno prihvaćen.
bunk

#47 Re: Sta bi Srbija radila sa Kosovom i Albancima ako bi Kosovo i htjelo da se vrati u drzavu Srbiju?

Post by bunk »

@ wrote: 05/03/2021 10:52

Ja bih najradije jedan entitet Republike Bosne i Hercegovine na pola teritorije Srbije u Srbiji. Da taj BH entitet u pola Srbije ima svoj parlament i da moze da koci i sabotira drzavu Srbiju na sve moguce nacine. Uglavnom da taj BH entitet u Srbiji ne dozvoli Srbiji da bude samostalna drzava i da ne moze da se razvija, nego da utice svim sredstvima/alatima BH entitetskog parlamenta da ta drzava propadne u potpunosti.
Ja bi promijenio svoje u ovo isto ako moze sto i @Novi_Nick
Hank Paldum

#48 Re: Sta bi Srbija radila sa Kosovom i Albancima ako bi Kosovo i htjelo da se vrati u drzavu Srbiju?

Post by Hank Paldum »

Novi_Nick wrote: 05/03/2021 10:52

Pa da se nije izvela Oluja takvo stanje bi danas bilo i u Hrvatskoj. Lahko je Milanoviću danas podjebavati BiH kada oni nemaju te probleme a zna vrlo dobro da je malo falilo kako da 1995. njegova država bude uređena kao BiH tako i da BiH bude rasterećena nekih stvari kao što je se i Hrvatska rasteretila.
Mx

#49 Re: Sta bi Srbija radila sa Kosovom i Albancima ako bi Kosovo i htjelo da se vrati u drzavu Srbiju?

Post by Mx »

bunk wrote: 05/03/2021 11:34
@ wrote: 05/03/2021 10:52

Ja bi promijenio svoje u ovo isto ako moze sto i @Novi_Nick
Slazem se 100%
sandzokan

#50 Re: Sta bi Srbija radila sa Kosovom i Albancima ako bi Kosovo i htjelo da se vrati u drzavu Srbiju?

Post by sandzokan »

Gospođo Bloo, 2021. je godina, Sandžaklije su se davno legalizirale. :kakoste:
Post Reply