Pročitao sam prosto, da prostije i ne može biti. Malo razmisli o mom odgovoru.
Ponavljam, Bošnjaci se ne uče sistematski da mrze kao Srbi. Hrvati, hmm, kako gdje.
Ako ih zaboli tuki zbog čega se insistira na nekakvim pregovorima i kao što senilni američki predsjednik Biden reče o međusobnom priznanju. Srbija je međunarodno priznata država i ne treba joj priznanje nekakvog Kosova.
Srbi ujutro čim ustanu smišljaju neku novu pakost prema Bošnjacima.Loki2k9 wrote: ↑26/02/2021 16:36Dakako da ne, jer Bošnjaci su pitom narod i to je činjenica. Većina Srba su sušta suprotnost. Neko napisa da žive od tenzija i to je istina. Oni preko tabloida, jutarnjih emisija, već od sabaha dižu međuetničku mržnju ka drugim narodima. Šta tek rade tokom dana...zlajaBHF wrote: ↑26/02/2021 15:58Jel ovo znaci da su Bosnjaci imali sansu, da bi uradili Srbima isto?cyprus wrote: ↑26/02/2021 02:08 Nacionalisti svih boja su isti soj... Razliku čine historijske i geografske okolnosti... Srpski nacionalisti su tokom XX stoljeća dobili dovoljno prostora da se razmašu i pokažu svoje najgore lice... Sada je već drugačija priča, i mislim da se 90-te sigurno ne mogu ponoviti... Ne zato što to srpski nacionalisti ne bi htjeli, nego zato što im je manevarski prostor postao mnogo skučeniji, a oštrica dobro otupljena...
Bošnjacima su karte drugačije pale... I bošnjački nacionalizam jednostavno nema taj luksuz da se iskaže u mjeri u kojoj i srpski... Dakle, ne zato što su ovi nešto merhametli sami po sebi ili što im vjera tako zapovjeda, nego zato što su takve okolnosti...
Sad će biti zanimljivo pratiti koliko se albanski nacionalisti mogu razmahat... Njihov manervarski prostor je uvećan, ali nije beskonačan...
Za mene je ovo toliko jadno razmisljanje, da ne znam sta bi rekao..... Fuj
Sve je relativno, drzava Srbija je od NATO pakta izgubila rat na Kosovu i bila prisiljena od NATO saveza da prizna kapitulaciju. Neka drzava Srbija bude sretna sto su joj Amerika i EU ikako dozvolile da bilo sta Srbija pregovara oko Kosova, koje vise nije u njenom sastavu.neko_sa_strane wrote: ↑03/03/2021 14:50Ako ih zaboli tuki zbog čega se insistira na nekakvim pregovorima i kao što senilni američki predsjednik Biden reče o međusobnom priznanju. Srbija je međunarodno priznata država i ne treba joj priznanje nekakvog Kosova.
Da joj uskrate priznanje? Ovaj forum je definitivno najveće leglo idiota kakvih ja u životu nisam sreo. Izbaciće je iz UN-a jer ne želi priznati nezavisnost svoje otete i okupirane teritorije. Svašta čovjek može pročitati.Nacionalniid_BOSANCI wrote: ↑04/03/2021 15:26Sve je relativno, drzava Srbija je od NATO pakta izgubila rat na Kosovu i bila prisiljena od NATO saveza da prizna kapitulaciju. Neka drzava Srbija bude sretna sto su joj Amerika i EU ikako dozvolile da bilo sta Srbija pregovara oko Kosova, koje vise nije u njenom sastavu.neko_sa_strane wrote: ↑03/03/2021 14:50Ako ih zaboli tuki zbog čega se insistira na nekakvim pregovorima i kao što senilni američki predsjednik Biden reče o međusobnom priznanju. Srbija je međunarodno priznata država i ne treba joj priznanje nekakvog Kosova.
Druga stvar, ako Srbija ne izvrsi njene obaveze iz dokumenata koje je potpisala nakon vojne, pravne i politicke kapitulacije na Kosovu, moze joj se lako desiti kao kazna zapadnih sila, da Srbiji ukinu medjunarodno priznanje koje je stekla prije rata i napada na Kosovo.
Ali, bi im postalo zanimljivo gledati skupstinu.
Tempo wrote: ↑26/02/2021 01:23 Morate izaci iz te price o narodima. Narodi ne postoje. To je konstrukt u sluzbi elite. To sto je elita govna koja su isplivala na površinu ne mijenja stvar.
Postoje elite koje koriste svoje podanike, a koje su ubjedili da su narod, za svoje ciljeve. Ciljevi srpske elite, u ovom slucaju govana, su poznati: ubijaj, pljackaj, guzi, truj, tuci. Bilo koga.
Istinu govorim wrote: ↑04/03/2021 21:24Tempo wrote: ↑26/02/2021 01:23 Morate izaci iz te price o narodima. Narodi ne postoje. To je konstrukt u sluzbi elite. To sto je elita govna koja su isplivala na površinu ne mijenja stvar.
Postoje elite koje koriste svoje podanike, a koje su ubjedili da su narod, za svoje ciljeve. Ciljevi srpske elite, u ovom slucaju govana, su poznati: ubijaj, pljackaj, guzi, truj, tuci. Bilo koga.
Kad neko zakuca u '48.
Seljaci iz Bratunca su preživljavali i imali sve zajedničko u tom klasnom smislu, živili jedni s drugima, a ipak ovi se odlučiše da pobiju svoje komšije, nije im bila dovoljno razvijena klasna svijest šta li.
Kazazovštine i "nacionalizmi" 'uge Vlaisavljevića prepakovani su i dalje samo to.Tempo wrote: ↑04/03/2021 21:31Istinu govorim wrote: ↑04/03/2021 21:24Tempo wrote: ↑26/02/2021 01:23 Morate izaci iz te price o narodima. Narodi ne postoje. To je konstrukt u sluzbi elite. To sto je elita govna koja su isplivala na površinu ne mijenja stvar.
Kad neko zakuca u '48.
Seljaci iz Bratunca su preživljavali i imali sve zajedničko u tom klasnom smislu, živili jedni s drugima, a ipak ovi se odlučiše da pobiju svoje komšije, nije im bila dovoljno razvijena klasna svijest šta li.
Evo jos jedan delegat nacionalizma.haj procitaj 50 puta sta sam napisao, ali rijec po rijec, sa razumjevanjem.
haj išIstinu govorim wrote: ↑04/03/2021 21:34Kazazovštine i "nacionalizmi" 'uge Vlaisavljevića prepakovani su i dalje samo to.Tempo wrote: ↑04/03/2021 21:31Istinu govorim wrote: ↑04/03/2021 21:24
Kad neko zakuca u '48.
Evo jos jedan delegat nacionalizma.haj procitaj 50 puta sta sam napisao, ali rijec po rijec, sa razumjevanjem.
Ako nista, fabrike se otvaraju.Za mene je kosovsko pitanje rešeno. To znači da ono više ne postoji kao južna srpska pokrajina. Mi smo u ratu sa Albancima izgubili Kosovo. Da li je to konačno, o tome danas ne možemo da sudimo, jer niko ne zna kako evropska i balkanska istorija mogu da se isfabuliraju u narednim vekovima. Ili veku.
I šta bi onda Dobrica Ćosić rekao, šta je danas najveći srpski nacionalni interes?
Mir je najvažnija stvar. Kao i ekonomski razvoj.
Ili kao što Vukašin Katić kaže "fabrike i profesori"...
Vi nemate dva života, on sada pripada vama, i ako ne ostvarite sebe, izgubljeni ste. Da li ste vi zaista osuđeni da živite u zemlji bez posla i da li se vašoj generaciji put u inostranstvo nudi kao jedina nadoknadu za ovu bedu? Strašna je to kazna za jedan naraštaj. Vi niste krivi za politiku vašeg dede, oca i moju. I nepravedno ispaštate.
Strašno im je bitno postalo da izjednače krivicu za devedesete, tako da ih treba pustiti da slobodno nastave guslati. Potpuno je besmisleno truditi se i objašnjavatiLoki2k9 wrote: ↑26/02/2021 16:35Ne znam da bošnjački pretenduju pripajanju teritorija susjednih država, nisu iscrtavane karte devedesetih niti je vršeno sistematsko etničko čišćenje, UZP i genocid. Ne može se porediti.
Ja bih najradije jedan entitet Republike Bosne i Hercegovine na pola teritorije Srbije u Srbiji. Da taj BH entitet u pola Srbije ima svoj parlament i da moze da koci i sabotira drzavu Srbiju na sve moguce nacine. Uglavnom da taj BH entitet u Srbiji ne dozvoli Srbiji da bude samostalna drzava i da ne moze da se razvija, nego da utice svim sredstvima/alatima BH entitetskog parlamenta da ta drzava propadne u potpunosti.
To za Sandžak stoji međutim sa jednom velikom razlikom kod Bošnjaka.
Ja bi promijenio svoje u ovo isto ako moze sto i @Novi_Nick@ wrote: ↑05/03/2021 10:52Ja bih najradije jedan entitet Republike Bosne i Hercegovine na pola teritorije Srbije u Srbiji. Da taj BH entitet u pola Srbije ima svoj parlament i da moze da koci i sabotira drzavu Srbiju na sve moguce nacine. Uglavnom da taj BH entitet u Srbiji ne dozvoli Srbiji da bude samostalna drzava i da ne moze da se razvija, nego da utice svim sredstvima/alatima BH entitetskog parlamenta da ta drzava propadne u potpunosti.
Pa da se nije izvela Oluja takvo stanje bi danas bilo i u Hrvatskoj. Lahko je Milanoviću danas podjebavati BiH kada oni nemaju te probleme a zna vrlo dobro da je malo falilo kako da 1995. njegova država bude uređena kao BiH tako i da BiH bude rasterećena nekih stvari kao što je se i Hrvatska rasteretila.Novi_Nick wrote: ↑05/03/2021 10:52Ja bih najradije jedan entitet Republike Bosne i Hercegovine na pola teritorije Srbije u Srbiji. Da taj BH entitet u pola Srbije ima svoj parlament i da moze da koci i sabotira drzavu Srbiju na sve moguce nacine. Uglavnom da taj BH entitet u Srbiji ne dozvoli Srbiji da bude samostalna drzava i da ne moze da se razvija, nego da utice svim sredstvima/alatima BH entitetskog parlamenta da ta drzava propadne u potpunosti.
Slazem se 100%bunk wrote: ↑05/03/2021 11:34Ja bi promijenio svoje u ovo isto ako moze sto i @Novi_Nick@ wrote: ↑05/03/2021 10:52Ja bih najradije jedan entitet Republike Bosne i Hercegovine na pola teritorije Srbije u Srbiji. Da taj BH entitet u pola Srbije ima svoj parlament i da moze da koci i sabotira drzavu Srbiju na sve moguce nacine. Uglavnom da taj BH entitet u Srbiji ne dozvoli Srbiji da bude samostalna drzava i da ne moze da se razvija, nego da utice svim sredstvima/alatima BH entitetskog parlamenta da ta drzava propadne u potpunosti.