belfy wrote: ↑15/09/2020 22:31
mislim da je ova tema dobar pokazatelj kako svi na politici mogu: komentarisati lose poteze, "otkrivati" sve lose sto znamo da se desava, ukazivati na greske "onih drugih", smijati se, ismijavati i, generalno receno - srati. no, kada im se postavi jedno jednostavno pitanje cak ga ne mogu ni procitati pravilno nego nastavljaju svoju mantru. neki mozda i ne razumiju pitanje, dok ostali ne znaju ni sta bi rekli na isto.
ili, ukratko receno, vecina javljanja na politici je od strane ljudi koji nemaju svoje misljenje, nego prenose tudje. bilo da su ga culi u stranci ili na youtube-u ili bilo gdje na internetu. u najboljem slucaju to su navijaci sa tribina za svoje miljenike na forumu ili licne poznanike. kada im se postavi pitanje van takvog okvira odgovor i moze biti samo tisina ili nebuloza jer njihovu glavu odavno koriste drugi.
doduse, po broju pregleda imamo i one koji "samo citaju", ili sto bi se reklo - traze svoje misljenje po internetu...
Kako ti ne razumijes da nemamo dovoljno kapacitirane ljude da rade to sto si ti zamislio, oni koji to mogu raditi su stranci, njih treba platiti, a za placanjem nema volje jer nas vode cobani bez ikakvog strateskog principa i pravca djelovanja.
Ljude koje si pomenuo ne mogu organizirati ozbiljniji pokret, zato sto nisu kapacitirani, sto su svi bili samo glasnogovornici interesnih grupacija, kada su zalelujali nestali su sa scene. Nemaju oni nikakvu moc, lobiranje i promisljanje se u ozbiljnom svijetu placa, platiti niko nece, a mi nismo Albanci i nikada necemo biti, zato mi nemamo ni naznaku drzave, a oni prave drugu, tri kontrolisu.