spreca wrote: ↑28/11/2019 17:13
takojegovorio wrote: ↑28/11/2019 16:37
spreca wrote: ↑28/11/2019 16:06
Nije valjda da ocekujes da cu da pisem onako kako ce to odgovarati tebi ili nekome drugom na ovom forumu...ja ovdje iznosim svoje misljenje i ne ispunjavam nicije zelje jer ovo je samo Forum....ti si prvi za ovih 14 godina koji mi kaze da bih se ja samo svadjao....da nisi od kakve loze Karadjordjevica
Nisam od Karađorđevića, niti bilo kojih drugih.Časno sam služio JNA i to u Travniku i Sarajevu(Titovu JNA).Opet kažem ne želim da se svađam ,niti od tebe očekujem da mi ispunjavaš želje.Različito mislimo i baš mislim da je to dobro, jer da imamo isto mišljenje bilo bi dosadno.Šta je to loše da sam i od loze Karađorđevića? On je u srpskoj istoriji,naglašavam u srpskoj a ne bošnjačkoj istaknuta figura.Kao što bošnjaci slave svoje heroje tako i svi drugi narodi.
Pokrenuo sam temu jer na prostoru bivše SFRJ javljaju se mnogi tzv. plemići, što mi je iskren da budem pomalo smiješno.Otac mi je bio mašinski inžinjer a mati radila u SDK(Služba društvenog knjigovodstva.)Ništa posebno.Koliko mi je smiješno za muslimanske plemiće age i begove,toliko mi je i smiješno za decu oficira JNA.Ispade da su svi imali u kući barem jednog generala JNA,a to nije niti može biti istina.
Eto...prakticno si sam sebi odgovorio na pitanje...vec sam gore u jednom postu rekao sta mislim o Agama ,Begovima ,Knezovima,carevima ,kraljevima i raznim Kar adjordjevicima i boli me kita sta o tome misle Srbi,Bosnjaci i drugi,to je njihova stvar....isto mislim o bivsim i mnogim sadasnjim generalima kad si ih vec spomenuo
Pošteno,kako Srbi vole da kažu!
No moram da ti ispričam nešto pošto smo se izmirili.
2000 i neke dođem ja u Sarajevo.Bio sam četiri dana,ali nešto mi se jako smiješno desilo.Bio sam sa rođacima i prijateljima,ali tog dana oni su bili na poslu,tako da sam sam šetao Ferhadijom.Bližio se podne namaz i ja krenem u jednu džamiju u ul.Ferhadiji.Klanjam ja sunet,bilo je leto,kad poče nešto da mi krklja u stomaku.Ja počeh da se suzdržavam,ali ne mogu.Gledam oko sebe i odjednom istrčim iz džamije i počnem da tražim prvi lokal...imao sam proliv! Poslije mi je bilo jako smiješno.
Drugi put sam klanjao u begovoj džamiji,ali kada sam vidio kakvi sve likovi su tu bilo me je strah i jedva sam čekao da se namaz završi.NJisu to balkanski likovi,nego crni ljudi i pravi crnci,s kojima ja nemam nikakve veze.
Nemoj ovo da uzmeš za zlo!