sinuhe wrote:Nije se klix nikad politicki profilisao. Npr. nikad nisu imali kolumniste sto bi odredilo i politicku orijentaciju.
A i vijesti tu i tamo znaju biti malo tendenciozne.
sinuhe wrote:Nije se klix nikad politicki profilisao. Npr. nikad nisu imali kolumniste sto bi odredilo i politicku orijentaciju.
Hos rec da je chmoljo sdaovachAZNADAR wrote:sinuhe wrote:Nije se klix nikad politicki profilisao. Npr. nikad nisu imali kolumniste sto bi odredilo i politicku orijentaciju.![]()
Ono kada crvena krajnost misli da je objektivna. Pa ne uredjuju ovaj forum nezavisni moderatori vec klix profil.
Prvo, moderatori foruma ne moderiraju komentare na portalu, niti imaju bilo kakve veze sa redakcijom Klixa. Drugo, moderatori foruma su obično 'regrutovani' iz forumskog, a ne iz partijskog ili profesionalnog puka. Treće, moderiranje foruma se ne plaća, nego je 'community service', tako da ti nema ko šta diktirati jer nisi tu po službenoj dužnosti. I četvrto, moderatori ne znaju čak ni osnovne podatke jedni o drugima (ko su, šta su, gdje rade, itd), koliko sam upućena - a bila sam moderator i nikome od moderatora ne znam ni ime, niti sam ih ikada srela kao 'stvarne ljude' van virtualnog svijeta. Tako da... ova ti teorija u praksi puj pike ne važi.hAZNADAR wrote:sinuhe wrote:Nije se klix nikad politicki profilisao. Npr. nikad nisu imali kolumniste sto bi odredilo i politicku orijentaciju.![]()
Ono kada crvena krajnost misli da je objektivna. Pa ne uredjuju ovaj forum nezavisni moderatori vec klix profil.
piupiu wrote:Prvo, moderatori foruma ne moderiraju komentare na portalu, niti imaju bilo kakve veze sa redakcijom Klixa. Drugo, moderatori foruma su obično 'regrutovani' iz forumskog, a ne iz partijskog ili profesionalnog puka. Treće, moderiranje foruma se ne plaća, nego je 'community service', tako da ti nema ko šta diktirati jer nisi tu po službenoj dužnosti. I četvrto, moderatori ne znaju čak ni osnovne podatke jedni o drugima (ko su, šta su, gdje rade, itd), koliko sam upućena - a bila sam moderator i nikome od moderatora ne znam ni ime, niti sam ih ikada srela kao 'stvarne ljude' van virtualnog svijeta. Tako da... ova ti teorija u praksi puj pike ne važi.hAZNADAR wrote:sinuhe wrote:Nije se klix nikad politicki profilisao. Npr. nikad nisu imali kolumniste sto bi odredilo i politicku orijentaciju.![]()
Mmm, ne sjećam se tačno koji su podforumi bili 'moji', ali bila sam globalni moderator - dakle i na politici kad treba uskočiti, itd - e, to stvarno zahtijeva nekog da moderira na sat, taj je podforum užasno naporan za moderiranje, tu se jednostavno ne može postići ono što je potrebno ako moderator tu ulaže samo svoje slobodno vrijeme uz redovan posao i obaveze.Matzan wrote:Ti si, koliko me pamćenje služi, bila moderator na "Umjetnost i kultura", a to je manje važan PF.
Zato nisi ni plaćena.
Prava lova je na PF "Politika"; tamo se zna satnica.
koliko para toliko i muzikeJThomas wrote:portal je otprilike prije jedno 3 godine baš šiljio za sda. naročito bili upadljivi ajnadžićevi projekti svaki božji dan...sad se vala nema šta reći mimo onoga što je realno ganjanje klikova i pregleda, isprozivaju i njihove koliko i bilo ko poslije žurnala.
Rece lik koji je ovdje poznat po SDA etiketama svim neistomisljenicima. Koliko puta si zakljucio da sam SDA bot?JThomas wrote:portal je otprilike prije jedno 3 godine baš šiljio za sda. naročito bili upadljivi ajnadžićevi projekti svaki božji dan...sad se vala nema šta reći mimo onoga što je realno ganjanje klikova i pregleda, isprozivaju i njihove koliko i bilo ko poslije žurnala.
Denijal Hadžahović!?hAZNADAR wrote:O ne, ja sam dezurni dijasporski nacionalista, sovinista, komunjara, SDA,..... prilicno naporan lik dok si ti koliko se sjecam proglasen za top forumasa, jednog od najpametnijeg od strane klix elite. wow koja cast. Samo zakljucis da je Bosnjastvo = SDA i zavrsio si klix fakultet.
Uostalom Slobodna Bosna je svojevremeno napisala dobar tekst o crvenoj i zelenoj krajnosti. Klix sa svojim topforumasima i SDA locatorima je definitivno crvena krajnost.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/12 ... humor.html
ups, zaboravih da je SB odavno po klixu isto SDA.
Nije valjda da su toj skupini i oni koju podržavaju Komšića?cyprus wrote:Klix ima gluposti među objavama, ali da su baš pod kontrolom SDA, to ne bih rekao... Više su u fazonu neke isforsirane objektivnosti, gdje se i pohvale i kritike rasipaju ravnomjerno prema ljevici i desnici... Forum je naravno tradicionalno left-leaning i strogo anti-SDA, ali to nema nikakve veze sa uređivačkom politikom portala...
Izgleda da je suzavac vec bacen. Lik se zove Danijal Hadžović a ne Denijal Hadžahović.Škobo Habu wrote:Denijal Hadžahović!?hAZNADAR wrote:O ne, ja sam dezurni dijasporski nacionalista, sovinista, komunjara, SDA,..... prilicno naporan lik dok si ti koliko se sjecam proglasen za top forumasa, jednog od najpametnijeg od strane klix elite. wow koja cast. Samo zakljucis da je Bosnjastvo = SDA i zavrsio si klix fakultet.
Uostalom Slobodna Bosna je svojevremeno napisala dobar tekst o crvenoj i zelenoj krajnosti. Klix sa svojim topforumasima i SDA locatorima je definitivno crvena krajnost.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/12 ... humor.html
ups, zaboravih da je SB odavno po klixu isto SDA.![]()
![]()
![]()
De nek' neko baci suzavac...
Itekako forum ima veze sa uređivačkom politikom portala.Škobo Habu wrote:Nije valjda da su toj skupini i oni koju podržavaju Komšića?cyprus wrote:Klix ima gluposti među objavama, ali da su baš pod kontrolom SDA, to ne bih rekao... Više su u fazonu neke isforsirane objektivnosti, gdje se i pohvale i kritike rasipaju ravnomjerno prema ljevici i desnici... Forum je naravno tradicionalno left-leaning i strogo anti-SDA, ali to nema nikakve veze sa uređivačkom politikom portala...
Whatever. Kad se tog ublehaša uzme relevantnog i za cijenovnik pijace na Otoci, onda znaš koliko je sati.hAZNADAR wrote: Izgleda da je suzavac vec bacen. Lik se zove Danijal Hadžović a ne Denijal Hadžahović.