Da li je Klix.ba portal postao glasilo SDA??

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

hAZNADAR

#26 Re: Da li je Klix.ba portal postao glasilo SDA??

Post by hAZNADAR »

sinuhe wrote:Nije se klix nikad politicki profilisao. Npr. nikad nisu imali kolumniste sto bi odredilo i politicku orijentaciju.
:lol: :lol: Ono kada crvena krajnost misli da je objektivna. Pa ne uredjuju ovaj forum nezavisni moderatori vec klix profil.

A i vijesti tu i tamo znaju biti malo tendenciozne.
detroit-mercy

#27 Re: Da li je Klix.ba portal postao glasilo SDA??

Post by detroit-mercy »

hAZNADAR wrote:
sinuhe wrote:Nije se klix nikad politicki profilisao. Npr. nikad nisu imali kolumniste sto bi odredilo i politicku orijentaciju.
:lol: :lol: Ono kada crvena krajnost misli da je objektivna. Pa ne uredjuju ovaj forum nezavisni moderatori vec klix profil.

Hos rec da je chmoljo sdaovac :mrgreen:.
piupiu

#28 Re: Da li je Klix.ba portal postao glasilo SDA??

Post by piupiu »

hAZNADAR wrote:

Prvo, moderatori foruma ne moderiraju komentare na portalu, niti imaju bilo kakve veze sa redakcijom Klixa. Drugo, moderatori foruma su obično 'regrutovani' iz forumskog, a ne iz partijskog ili profesionalnog puka. Treće, moderiranje foruma se ne plaća, nego je 'community service', tako da ti nema ko šta diktirati jer nisi tu po službenoj dužnosti. I četvrto, moderatori ne znaju čak ni osnovne podatke jedni o drugima (ko su, šta su, gdje rade, itd), koliko sam upućena - a bila sam moderator i nikome od moderatora ne znam ni ime, niti sam ih ikada srela kao 'stvarne ljude' van virtualnog svijeta. Tako da... ova ti teorija u praksi puj pike ne važi. :D
hAZNADAR

#29 Re: Da li je Klix.ba portal postao glasilo SDA??

Post by hAZNADAR »

Nisi vise moderator? :cry: Pa kome cu sad zvocati, cmolji ne smijem - zaheban nakav, blo me ignorise,... :-|

Pa osjetio sam ja da se nesto desava cim je klix odluku gradonacelnice Amsterdama da se ezani ne pustaju na razglas - nazvao sramotnom. Eto prosjecnom muslimanu u Evropi ne smeta sto nema ezana i svak zna vala na sat pogledat,... al klixu postalo sramotno. Ti skide znackicu i pored preporuka. Ovo je vala za razmisljanje. More bit da je uvodnicar u pravu.
Matzan

#30 Re: Da li je Klix.ba portal postao glasilo SDA??

Post by Matzan »

piupiu wrote:
hAZNADAR wrote:

Prvo, moderatori foruma ne moderiraju komentare na portalu, niti imaju bilo kakve veze sa redakcijom Klixa. Drugo, moderatori foruma su obično 'regrutovani' iz forumskog, a ne iz partijskog ili profesionalnog puka. Treće, moderiranje foruma se ne plaća, nego je 'community service', tako da ti nema ko šta diktirati jer nisi tu po službenoj dužnosti. I četvrto, moderatori ne znaju čak ni osnovne podatke jedni o drugima (ko su, šta su, gdje rade, itd), koliko sam upućena - a bila sam moderator i nikome od moderatora ne znam ni ime, niti sam ih ikada srela kao 'stvarne ljude' van virtualnog svijeta. Tako da... ova ti teorija u praksi puj pike ne važi. :D

Ti si, koliko me pamćenje služi, bila moderator na "Umjetnost i kultura", a to je manje važan PF.
Zato nisi ni plaćena.
Prava lova je na PF "Politika"; tamo se zna satnica. :)
piupiu

#31 Re: Da li je Klix.ba portal postao glasilo SDA??

Post by piupiu »

Matzan wrote:Ti si, koliko me pamćenje služi, bila moderator na "Umjetnost i kultura", a to je manje važan PF.
Zato nisi ni plaćena.
Prava lova je na PF "Politika"; tamo se zna satnica. :)
Mmm, ne sjećam se tačno koji su podforumi bili 'moji', ali bila sam globalni moderator - dakle i na politici kad treba uskočiti, itd - e, to stvarno zahtijeva nekog da moderira na sat, taj je podforum užasno naporan za moderiranje, tu se jednostavno ne može postići ono što je potrebno ako moderator tu ulaže samo svoje slobodno vrijeme uz redovan posao i obaveze.
JThomas

#32 Re: Da li je Klix.ba portal postao glasilo SDA??

Post by JThomas »

portal je otprilike prije jedno 3 godine baš šiljio za sda. naročito bili upadljivi ajnadžićevi projekti svaki božji dan...sad se vala nema šta reći mimo onoga što je realno ganjanje klikova i pregleda, isprozivaju i njihove koliko i bilo ko poslije žurnala.
todd_smith

#33 Re: Da li je Klix.ba portal postao glasilo SDA??

Post by todd_smith »

JThomas wrote:portal je otprilike prije jedno 3 godine baš šiljio za sda. naročito bili upadljivi ajnadžićevi projekti svaki božji dan...sad se vala nema šta reći mimo onoga što je realno ganjanje klikova i pregleda, isprozivaju i njihove koliko i bilo ko poslije žurnala.
koliko para toliko i muzike

doduse koliko znam izasla je info prije par godina da su Klix braca clanovi HDZa
hAZNADAR

#34 Re: Da li je Klix.ba portal postao glasilo SDA??

Post by hAZNADAR »

JThomas wrote:portal je otprilike prije jedno 3 godine baš šiljio za sda. naročito bili upadljivi ajnadžićevi projekti svaki božji dan...sad se vala nema šta reći mimo onoga što je realno ganjanje klikova i pregleda, isprozivaju i njihove koliko i bilo ko poslije žurnala.
Rece lik koji je ovdje poznat po SDA etiketama svim neistomisljenicima. Koliko puta si zakljucio da sam SDA bot? :lol:

Bice da uvodnicar teme ima sapatnika.
JThomas

#35 Re: Da li je Klix.ba portal postao glasilo SDA??

Post by JThomas »

nisi ti bot, ti si prosvjetitelj i razbistritelj, sa malo elemenata imača pojma.
hAZNADAR

#36 Re: Da li je Klix.ba portal postao glasilo SDA??

Post by hAZNADAR »

O ne, ja sam dezurni dijasporski nacionalista, sovinista, komunjara, SDA,..... prilicno naporan lik dok si ti koliko se sjecam proglasen za top forumasa, jednog od najpametnijeg od strane klix elite. wow koja cast. Samo zakljucis da je Bosnjastvo = SDA i zavrsio si klix fakultet.
Uostalom Slobodna Bosna je svojevremeno napisala dobar tekst o crvenoj i zelenoj krajnosti. Klix sa svojim topforumasima i SDA locatorima je definitivno crvena krajnost.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/12 ... humor.html

ups, zaboravih da je SB odavno po klixu isto SDA. :lol:
Škobo Habu

#37 Re: Da li je Klix.ba portal postao glasilo SDA??

Post by Škobo Habu »

hAZNADAR wrote:O ne, ja sam dezurni dijasporski nacionalista, sovinista, komunjara, SDA,..... prilicno naporan lik dok si ti koliko se sjecam proglasen za top forumasa, jednog od najpametnijeg od strane klix elite. wow koja cast. Samo zakljucis da je Bosnjastvo = SDA i zavrsio si klix fakultet.
Uostalom Slobodna Bosna je svojevremeno napisala dobar tekst o crvenoj i zelenoj krajnosti. Klix sa svojim topforumasima i SDA locatorima je definitivno crvena krajnost.

Denijal Hadžahović!? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

De nek' neko baci suzavac...
JThomas

#38 Re: Da li je Klix.ba portal postao glasilo SDA??

Post by JThomas »

ja šta god pišem, što ponekad prozovem par političkih bubnjara i par kvarnjaka - svako se za sebe može uvjeriti jel to tako ili nije. jesam li ja u pravu, ili sam kreten, ili sam kreten u pravu. a ti prozivaš društvene grupe i slojeve upitnog postojanja. i vidiš mene sebe ne vidiš...
cyprus

#39 Re: Da li je Klix.ba portal postao glasilo SDA??

Post by cyprus »

Klix ima gluposti među objavama, ali da su baš pod kontrolom SDA, to ne bih rekao... Više su u fazonu neke isforsirane objektivnosti, gdje se i pohvale i kritike rasipaju ravnomjerno prema ljevici i desnici... Forum je naravno tradicionalno left-leaning i strogo anti-SDA, ali to nema nikakve veze sa uređivačkom politikom portala...
Škobo Habu

#40 Re: Da li je Klix.ba portal postao glasilo SDA??

Post by Škobo Habu »

cyprus wrote:Klix ima gluposti među objavama, ali da su baš pod kontrolom SDA, to ne bih rekao... Više su u fazonu neke isforsirane objektivnosti, gdje se i pohvale i kritike rasipaju ravnomjerno prema ljevici i desnici... Forum je naravno tradicionalno left-leaning i strogo anti-SDA, ali to nema nikakve veze sa uređivačkom politikom portala...
Nije valjda da su toj skupini i oni koju podržavaju Komšića?
hAZNADAR

#41 Re: Da li je Klix.ba portal postao glasilo SDA??

Post by hAZNADAR »

Škobo Habu wrote:
hAZNADAR wrote:O ne, ja sam dezurni dijasporski nacionalista, sovinista, komunjara, SDA,..... prilicno naporan lik dok si ti koliko se sjecam proglasen za top forumasa, jednog od najpametnijeg od strane klix elite. wow koja cast. Samo zakljucis da je Bosnjastvo = SDA i zavrsio si klix fakultet.

Denijal Hadžahović!? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

De nek' neko baci suzavac...
Izgleda da je suzavac vec bacen. Lik se zove Danijal Hadžović a ne Denijal Hadžahović.
hAZNADAR

#42 Re: Da li je Klix.ba portal postao glasilo SDA??

Post by hAZNADAR »

Škobo Habu wrote:
cyprus wrote:Klix ima gluposti među objavama, ali da su baš pod kontrolom SDA, to ne bih rekao... Više su u fazonu neke isforsirane objektivnosti, gdje se i pohvale i kritike rasipaju ravnomjerno prema ljevici i desnici... Forum je naravno tradicionalno left-leaning i strogo anti-SDA, ali to nema nikakve veze sa uređivačkom politikom portala...
Nije valjda da su toj skupini i oni koju podržavaju Komšića?
Itekako forum ima veze sa uređivačkom politikom portala.
Dovoljno je uostalom procitati oprostajno pismo one Lejle Colak koja je izasla iz klix kuhinje. Uglavnom iste predrasude i zablude kao i na forumu. Klix je lijevo orjentiran portal, urednistvo takodjer lijevo orjentirano.

Bolje receno ono sto carsijaneri tumace kao lijevo,..
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#43 Re: Da li je Klix.ba portal postao glasilo SDA??

Post by Chmoljo »

ko maksim po diviziji...
Tomahawk11
Globalni moderator

#44 Re: Da li je Klix.ba portal postao glasilo SDA??

Post by Tomahawk11 »

I meni se čini da su neko političko prepucavanje sa primjesama lične osnove prebacili na ovu temu :hmpf:
spreca

#45 Re: Da li je Klix.ba portal postao glasilo SDA??

Post by spreca »

Klix nije nicji ali je i svaciji...rade po narudzbi kad treba objaviti neku vijest ili tekst ko ji je vec pripremljen za objavu...uzmu lovu i objave clanak da i ne pogledaju sta pise...ko vise plati vise jase
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#46 Re: Da li je Klix.ba portal postao glasilo SDA??

Post by _BataZiv_0809 »

Klix je novinarstvo po mjeri jugoslovenskih standarda vrednovanja naroda.
madner

#47 Re: Da li je Klix.ba portal postao glasilo SDA??

Post by madner »

Portal odavno prenosi clanke koje ljudi iz SDA diktiraju. Nekad im je mrsko bilo sta ispraviti, pa se primjeti da nema promjene lica. Saopstenje SDA kao novost bez potpisa.

Ili intervju sa Aljosom :D , gdje Aljosa ukazuje na propuste.
hAZNADAR

#48 Re: Da li je Klix.ba portal postao glasilo SDA??

Post by hAZNADAR »

Gdje ce kolo bez dva glavna Kokana. :lol: A taman se bio zapitao sto ih nema.

Valjda je nekima klix postao SDA zato sto ne pljuje Bosnjake dovoljno.
madner

#49 Re: Da li je Klix.ba portal postao glasilo SDA??

Post by madner »

Koja logika. :D
Škobo Habu

#50 Re: Da li je Klix.ba portal postao glasilo SDA??

Post by Škobo Habu »

hAZNADAR wrote: Izgleda da je suzavac vec bacen. Lik se zove Danijal Hadžović a ne Denijal Hadžahović.
Whatever. Kad se tog ublehaša uzme relevantnog i za cijenovnik pijace na Otoci, onda znaš koliko je sati. :roll:
Post Reply