Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post Reply
LBVIEW

#26 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by LBVIEW »

tetejac wrote:Vi pored očiju slijepi. Fino se na klipovima vidi kako naređuje da se selo popali a zarobljenici strijeljaju. Koliki kreten i pizda moraš biti da podržavaš to? Pizde od vojnika bez obira radi li se o Srbima, Hrvatima ili Muslimanima. Nabijem ih na kurac, svakog’ ‘ko je radio ovo. Herojski je kad zarobljeniku daš cigaru i odvedeš ga na razmjenu, sahraniš i označiš grob neprijateljskog vojnika itd. a ne ovo.
Montirani klipovi, kao sto su i vama katolicima pravoslavci u Hrvatskoj radili.
I da ponovim: "SANA 95" je za vasu "Oluju" humanitarna misija. :izet:
broj dva

#27 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by broj dva »

E moj djeda mraze. Boljih i vecih trolova od tebe je bilo na forumu. Ali ako vec moras, samo ti...
tetejac

#28 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tetejac »

LBVIEW wrote:
tetejac wrote:Vi pored očiju slijepi. Fino se na klipovima vidi kako naređuje da se selo popali a zarobljenici strijeljaju. Koliki kreten i pizda moraš biti da podržavaš to? Pizde od vojnika bez obira radi li se o Srbima, Hrvatima ili Muslimanima. Nabijem ih na kurac, svakog’ ‘ko je radio ovo. Herojski je kad zarobljeniku daš cigaru i odvedeš ga na razmjenu, sahraniš i označiš grob neprijateljskog vojnika itd. a ne ovo.
Dosta dobro montirani. Jel’ montirano ubistvo Vlade Šantića?
Imate vi boljih ljudi za heroje od ovoga što je palio i strijeljao.
Manual

#29 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by Manual »

tetejac wrote:
LBVIEW wrote:
Imateli Vi ikakvog heroja?
90minut

#30 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by 90minut »

Vau ala si mu spustio totalno sam frapiran, mislim da nece izađi iz kuce par dana od šoka.

Stara priča na brdovitom balkanu njima su njihovi heroji bez obzira kakvi su, nama su naši i magični krug če se nastavljat' mnoooooooooogo vremena poslije nego što mi postanemo skeletoni.
PM72

#31 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by PM72 »

Manual wrote: Imateli Vi ikakvog heroja?
Oni svoju zemlju oslobodiše...i uzeše frtalj naše.Pa ti vidi...U nas puno heroja a ništa ne oslobodismo... ;-)
LBVIEW

#32 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by LBVIEW »

tetejac wrote:
LBVIEW wrote:
Kojeg Santica, jel' mozda onog sto je prepustao/prodavao :oops: polozaje cetnicima u jeku najvece ofanzive istih protiv Armije BiH u
bihackoj regiji? Da ironija bude veca, radi se o par hrvatskih sela koja su braca cetnici temeljito opljackala i splalila, a koje je nakon togao slobodio V Korpus, a ne HVO.
LBVIEW

#33 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by LBVIEW »

PM72 wrote:
Oni svoju zemlju oslobodiše...i uzeše frtalj naše.Pa ti vidi...U nas puno heroja a ništa ne oslobodismo... ;-)
Oslobodise na nacin koji smo vidjeli u "Oluji". :wink:
A nama palamude zbog par cetalja.
Btw., s onolikom prednoscu, sto u ljudstvu, sto u naoruzanju, cekase 4 godine da zapucaju na bracu cetnike. :wink:
90minut

#34 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by 90minut »

Cuj ovog PM strašljivca koji nije smio proviriti kako sam kaze prema grbavici skidao amblem MUP-a na ulasku u AP da ga ne bi juka vidio u jeku ofanzive zadnje kaze jedino što je mogao je baciti se na travu i nikako više ne ustati.

I onda dođe ovdje pricati kako su hrvati oslobodili iako su imali milijardu gradova u kojem nije bilo srpskog življa, a zaboravlja da je svega 12 posto srba zivjelo 91 u Hr.

Kod nas se govna krila u komšiluku.

Evo dobro ti na kraju napisao, 4 godine jadovi čekali mi im bili živi zid u Bihacu dok su se oni naoružavali i obucavali ljude.
Last edited by 90minut on 30/10/2019 11:14, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#35 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by dječak sa šibicama »

Da se zove Jovan ili Ante, bio bi ratni zlocinac na osnovu dostupnih snimaka. Sta tu nije jasno.
PM72

#36 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by PM72 »

90minut wrote:Cuj ovog PM strašljivca koji nije smio proviriti kako sam kaze prema grbavici skidao amblem MUP-a na ulasku u AP da ga ne bi juka vidio u jeku ofanzive zadnje kaze jedino što je mogao je baciti se na travu i nikako više ne ustati.

I onda dođe ovdje pricati kako su hrvati oslobodili iako su imali milijardu gradova u kojem nije bilo srpskog življa, a zaboravlja da je svega 12 posto srba zivjelo 91 u Hr.

Evo dobro ti na kraju napisao, 4 godine jadovi čekali mi im bili živi zid u Bihacu dok su se oni naoružavali i obucavali ljude.
Zdravo lažove! Još nisi našao to što mi imputiraš?
I opet palamudiš o ratu a tek se bio rodio? Doduše,ti si odbijao napade u Širokom brijegu sa ostalim napušenim huliganima...čak su i pucali na tebe :lol:
PM72

#37 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by PM72 »

LBVIEW wrote:
PM72 wrote:
Oslobodise na nacin koji smo vidjeli u "Oluji". :wink:
A nama palamude zbog par cetalja.
Btw., s onolikom prednoscu, sto u ljudstvu, sto u naoruzanju, cekase 4 godine da zapucaju na bracu cetnike. :wink:
Sve se slažem ali oni svoju zemlju oslobodiše...
90minut

#38 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by 90minut »

PM72 wrote:
90minut wrote:Cuj ovog PM strašljivca koji nije smio proviriti kako sam kaze prema grbavici skidao amblem MUP-a na ulasku u AP da ga ne bi juka vidio u jeku ofanzive zadnje kaze jedino što je mogao je baciti se na travu i nikako više ne ustati.

I opet palamudiš o ratu a tek se bio rodio? Doduše,ti si odbijao napade u Širokom brijegu sa ostalim napušenim huliganima...čak su i pucali na tebe :lol:
Ma kakav ti i rat ratovao si isto toliko koliko sam ja ratovao u pelenama, a to koliko ne poznaješ situaciju u hrvatskoj s stanovništvom je tek za ismijavanja.

Uglavnom nemoj slucajno viriti sakrij se dobro, baš kao što bi se i danas sakrio kao što ti sam kazeš da pukne odma bi se ispalio i da ne pricam o tome koliko pljuješ po obuci oružanih snaga i obicnog civilnog stanovništva evo te citam dugo vec takav profil ratnika si da pričaš kao da bi nam opet granica bila na palama toliko si istraumiran.
PM72

#39 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by PM72 »

90minut wrote:
PM72 wrote:

Ma kakav ti i rat ratovao si isto toliko koliko sam ja ratovao u pelenama, a to koliko ne poznaješ situaciju u hrvatskoj s stanovništvom je tek za ismijavanja.

Uglavnom nemoj slucajno viriti sakrij se dobro, baš kao što bi se i danas sakrio kao što ti sam kazeš da pukne odma bi se ispalio i da ne pricam o tome koliko pljuješ po obuci oružanih snaga i obicnog civilnog stanovništva evo te citam dugo vec.
Promjeni dilera.
tetejac

#40 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tetejac »

Ubistvo Vlade Šantića, zapovjednika HVO-a u Bihaću. Jel’ montirano?
90minut

#41 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by 90minut »

tetejac wrote:Ubistvo Vlade Šantića, zapovjednika HVO-a u Bihaću. Jel’ montirano?
Pusti ba vidiš da ti odma u kontru priča o nekim imaginarnim izdajama da bi pokrio atentat.

Nema ti ovdje nikakvog priznavanja bilo čega produži dalje ha ja.

Jesi ponosan danas na skidanje amblema MUP- da ga ne bi Juka vidio a PM?
PM72

#42 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by PM72 »

90minut wrote:
tetejac wrote:Ubistvo Vlade Šantića, zapovjednika HVO-a u Bihaću. Jel’ montirano?
Pusti ba vidiš da ti odma u kontru priča o nekim imaginarnim izdajama da bi pokrio atentat.

Nema ti ovdje nikakvog priznavanja bilo čega produži dalje ha ja.

Jesi ponosan danas na skidanje amblema MUP- da ga ne bi Juka vidio a PM?

Nemoj koristiti jeftinu travu,nađi boljeg dilera-imaš žestoke prenose.Kažu da uvaljuju sušenu balegu...
90minut

#43 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by 90minut »

Ja vjerujem da te obuzme nešto toplo kad se sjetiš tog osjecaja svaki put kad si zakoračio na AP kad si morao skinuti od tog silnog straha od par šamara. :kiss:
tetejac

#44 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tetejac »

Hoće li to hadžijo? Čekamo odgovor.
Maraschino

#45 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by Maraschino »

PM72 wrote:
...ali opstadosmo, dosta sta nam je bilo namijenjeno i kakve smo startne pozicije imali.
Maraschino

#46 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by Maraschino »

dječak sa šibicama wrote:Da se zove Jovan ili Ante, bio bi ratni zlocinac na osnovu dostupnih snimaka. Sta tu nije jasno.
Ne sudi se na osnovu montiranih snimaka nego djela.
mishic

#47 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by mishic »

Prvo, potpuno je izlišno ovo "akademsko" teoretisanje o bilo kome i bilo kojoj situaciji od strane onih koji su bili daleko od konkretnih događaja i nisu ni primirisali barut a kamo li se našli u nekoj od bezizlaznih situacija
Drugo, događaji su imali međusobnu uzročno-posljedićnu vezu i uslovljenost tako da ostati principijelan i dosljedan ne da nije mogao ni jedan komandant nego nije mogao ni običan borac
Treće, kada se dođe u situaciju biti ili nebiti logoka je malo drugačija od ovog pukog teoretisanja posebno kada je odnos snaga drastično i neuporedivo različit
Četvrto, svaki zločin jeste zločin i ništa drugo ali broj, obim, monstruoznost i dr. svakog zločina ne znači da su svi zločini apsolutno isti i u istoj ravni i da svi zločinci zaslužuju potpuno identičan tretman i kaznu jer lično znam ljude koji su svojim očima gledali stradanja svojih najbližih koji su ni krivi ni dužni pobijeni i njihova žudnja za osvetom je bila žestoka, dugotrajna i teško je je bilo kontrolisati
I na kraju napadati nedužne iz čista mira i braniti sebe, porodicu i dr., nije i ne može biti isto
Maraschino

#48 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by Maraschino »

Prvo, Vladu nije ubio ovaj HEROJ o kome pricamo
a drugo, Vlado se okliznuo u Unu ako cemo imputirati.
tetejac

#49 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tetejac »

Maraschino wrote:
I to je to? :-)
Dobro. Vlado se okliznuo u Unu.
Maraschino

#50 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by Maraschino »

tetejac wrote:
Maraschino wrote:
I to je to? :-)
Dobro. Vlado se okliznuo u Unu.
Tako pricaju u Bihacu. Zapili se pravo, Vlado nazdravljao Tudjmanu a ignorisao Aliju, onako pijan otisao rigati i oklizne se u Unu.

Odakle tebi da ga je heroj ubio?
Post Reply