Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
tetejac wrote:Vi pored očiju slijepi. Fino se na klipovima vidi kako naređuje da se selo popali a zarobljenici strijeljaju. Koliki kreten i pizda moraš biti da podržavaš to? Pizde od vojnika bez obira radi li se o Srbima, Hrvatima ili Muslimanima. Nabijem ih na kurac, svakog’ ‘ko je radio ovo. Herojski je kad zarobljeniku daš cigaru i odvedeš ga na razmjenu, sahraniš i označiš grob neprijateljskog vojnika itd. a ne ovo.
Montirani klipovi, kao sto su i vama katolicima pravoslavci u Hrvatskoj radili.
I da ponovim: "SANA 95" je za vasu "Oluju" humanitarna misija.
tetejac wrote:Vi pored očiju slijepi. Fino se na klipovima vidi kako naređuje da se selo popali a zarobljenici strijeljaju. Koliki kreten i pizda moraš biti da podržavaš to? Pizde od vojnika bez obira radi li se o Srbima, Hrvatima ili Muslimanima. Nabijem ih na kurac, svakog’ ‘ko je radio ovo. Herojski je kad zarobljeniku daš cigaru i odvedeš ga na razmjenu, sahraniš i označiš grob neprijateljskog vojnika itd. a ne ovo.
Dosta dobro montirani. Jel’ montirano ubistvo Vlade Šantića?
Imate vi boljih ljudi za heroje od ovoga što je palio i strijeljao.
Vau ala si mu spustio totalno sam frapiran, mislim da nece izađi iz kuce par dana od šoka.
Stara priča na brdovitom balkanu njima su njihovi heroji bez obzira kakvi su, nama su naši i magični krug če se nastavljat' mnoooooooooogo vremena poslije nego što mi postanemo skeletoni.
Kojeg Santica, jel' mozda onog sto je prepustao/prodavao polozaje cetnicima u jeku najvece ofanzive istih protiv Armije BiH u
bihackoj regiji? Da ironija bude veca, radi se o par hrvatskih sela koja su braca cetnici temeljito opljackala i splalila, a koje je nakon togao slobodio V Korpus, a ne HVO.
Oni svoju zemlju oslobodiše...i uzeše frtalj naše.Pa ti vidi...U nas puno heroja a ništa ne oslobodismo...
Oslobodise na nacin koji smo vidjeli u "Oluji".
A nama palamude zbog par cetalja.
Btw., s onolikom prednoscu, sto u ljudstvu, sto u naoruzanju, cekase 4 godine da zapucaju na bracu cetnike.
Cuj ovog PM strašljivca koji nije smio proviriti kako sam kaze prema grbavici skidao amblem MUP-a na ulasku u AP da ga ne bi juka vidio u jeku ofanzive zadnje kaze jedino što je mogao je baciti se na travu i nikako više ne ustati.
I onda dođe ovdje pricati kako su hrvati oslobodili iako su imali milijardu gradova u kojem nije bilo srpskog življa, a zaboravlja da je svega 12 posto srba zivjelo 91 u Hr.
Kod nas se govna krila u komšiluku.
Evo dobro ti na kraju napisao, 4 godine jadovi čekali mi im bili živi zid u Bihacu dok su se oni naoružavali i obucavali ljude.
Last edited by 90minut on 30/10/2019 11:14, edited 1 time in total.
90minut wrote:Cuj ovog PM strašljivca koji nije smio proviriti kako sam kaze prema grbavici skidao amblem MUP-a na ulasku u AP da ga ne bi juka vidio u jeku ofanzive zadnje kaze jedino što je mogao je baciti se na travu i nikako više ne ustati.
I onda dođe ovdje pricati kako su hrvati oslobodili iako su imali milijardu gradova u kojem nije bilo srpskog življa, a zaboravlja da je svega 12 posto srba zivjelo 91 u Hr.
Evo dobro ti na kraju napisao, 4 godine jadovi čekali mi im bili živi zid u Bihacu dok su se oni naoružavali i obucavali ljude.
Zdravo lažove! Još nisi našao to što mi imputiraš?
I opet palamudiš o ratu a tek se bio rodio? Doduše,ti si odbijao napade u Širokom brijegu sa ostalim napušenim huliganima...čak su i pucali na tebe
Oni svoju zemlju oslobodiše...i uzeše frtalj naše.Pa ti vidi...U nas puno heroja a ništa ne oslobodismo...
Oslobodise na nacin koji smo vidjeli u "Oluji".
A nama palamude zbog par cetalja.
Btw., s onolikom prednoscu, sto u ljudstvu, sto u naoruzanju, cekase 4 godine da zapucaju na bracu cetnike.
90minut wrote:Cuj ovog PM strašljivca koji nije smio proviriti kako sam kaze prema grbavici skidao amblem MUP-a na ulasku u AP da ga ne bi juka vidio u jeku ofanzive zadnje kaze jedino što je mogao je baciti se na travu i nikako više ne ustati.
I opet palamudiš o ratu a tek se bio rodio? Doduše,ti si odbijao napade u Širokom brijegu sa ostalim napušenim huliganima...čak su i pucali na tebe
Ma kakav ti i rat ratovao si isto toliko koliko sam ja ratovao u pelenama, a to koliko ne poznaješ situaciju u hrvatskoj s stanovništvom je tek za ismijavanja.
Uglavnom nemoj slucajno viriti sakrij se dobro, baš kao što bi se i danas sakrio kao što ti sam kazeš da pukne odma bi se ispalio i da ne pricam o tome koliko pljuješ po obuci oružanih snaga i obicnog civilnog stanovništva evo te citam dugo vec takav profil ratnika si da pričaš kao da bi nam opet granica bila na palama toliko si istraumiran.
Ma kakav ti i rat ratovao si isto toliko koliko sam ja ratovao u pelenama, a to koliko ne poznaješ situaciju u hrvatskoj s stanovništvom je tek za ismijavanja.
Uglavnom nemoj slucajno viriti sakrij se dobro, baš kao što bi se i danas sakrio kao što ti sam kazeš da pukne odma bi se ispalio i da ne pricam o tome koliko pljuješ po obuci oružanih snaga i obicnog civilnog stanovništva evo te citam dugo vec.
Ja vjerujem da te obuzme nešto toplo kad se sjetiš tog osjecaja svaki put kad si zakoračio na AP kad si morao skinuti od tog silnog straha od par šamara.
Prvo, potpuno je izlišno ovo "akademsko" teoretisanje o bilo kome i bilo kojoj situaciji od strane onih koji su bili daleko od konkretnih događaja i nisu ni primirisali barut a kamo li se našli u nekoj od bezizlaznih situacija
Drugo, događaji su imali međusobnu uzročno-posljedićnu vezu i uslovljenost tako da ostati principijelan i dosljedan ne da nije mogao ni jedan komandant nego nije mogao ni običan borac
Treće, kada se dođe u situaciju biti ili nebiti logoka je malo drugačija od ovog pukog teoretisanja posebno kada je odnos snaga drastično i neuporedivo različit
Četvrto, svaki zločin jeste zločin i ništa drugo ali broj, obim, monstruoznost i dr. svakog zločina ne znači da su svi zločini apsolutno isti i u istoj ravni i da svi zločinci zaslužuju potpuno identičan tretman i kaznu jer lično znam ljude koji su svojim očima gledali stradanja svojih najbližih koji su ni krivi ni dužni pobijeni i njihova žudnja za osvetom je bila žestoka, dugotrajna i teško je je bilo kontrolisati
I na kraju napadati nedužne iz čista mira i braniti sebe, porodicu i dr., nije i ne može biti isto