Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
vauvau wrote:
Hrđao bi i renault da nije od plastičnih flaša napravljen. Istopi se na suncu jačem.
A ford hrđa katastrofa, to jedino ne vide ovi što ga voze.
Plus što izgleda imaju problema sa motorima velikih.
A nije ni čudo kad im francuzi prave motor.
amar1994 wrote:uglavnom reno ne moze bit bolji od forda da se na glavu nasadi
fer poredjenje bi bio mk3 focus ili meagane 3..
To zavisi od afiniteta kupca... uopste se nisam doticao izbora koji ce kupac napraviti, cak sam rekao da mene nikako ne posluša, vec sam reagovao na gornji komentar kojim se sasvim jednostavno kaze covjeku da govori neistine bez ikakvih dokaza o tome osim mitova i legendi i bez poznavanja cinjenica...
pa ne znam i meni govore isto ,ne mozes ubjedit ljude da nije isto lesh iz uvoza i ispravan auto..
Ljudi ne mogu da pogledaju činjenicama u oči, a svi normalni ljudi su svjesni da je ford nikakav auto, a renault još gori. Pa pogledaj samo statistike šta kažu. Kvarovi i hrđa najveći problem. Moraš baš biti luzer pa forda kupiti.
amar1994 wrote:uglavnom reno ne moze bit bolji od forda da se na glavu nasadi
fer poredjenje bi bio mk3 focus ili meagane 3..
To zavisi od afiniteta kupca... uopste se nisam doticao izbora koji ce kupac napraviti, cak sam rekao da mene nikako ne posluša, vec sam reagovao na gornji komentar kojim se sasvim jednostavno kaze covjeku da govori neistine bez ikakvih dokaza o tome osim mitova i legendi i bez poznavanja cinjenica...
pa ne znam i meni govore isto ,ne mozes ubjedit ljude da nije isto lesh iz uvoza i ispravan auto..
Qler wrote:Passat B6 hrdja ko lud, kao Golfovi tih godina...ali to je ok... Mercedes svaki propupa bez greske... ali Ford hrdja...
Da, njih nisam spomenuo, jer se piše o fordu i renaultu. A volkswagen i mercedes hrđaju isto ako ne i gore od forda. Plus što mercedes kupuje motor od renaulta ili dacije pa je to još gore.
Ne bih zelio da ova tema ode u pogresnom pravcu, pa bih zamolio ovog vauvau da ode negdje drugo jer svojim komentarima vrijedja inteligenciju drugih ljudi.
Travnicki, hvala na iskustvu iz prve ruke, takodjer hvala svima na konstruktivnim komentarima. Kako bi se u ovu pricu uklopila Astra H? Vidio sam par ocuvanih tog godista i ne znam da li se slazete, ali mi se cini kao dobra odluka da je mozda bolje gledati model na zalasku jer su do tada rjesene djecije bolesti. Volio bih cuti sta bi mislite o tome, mada ipak prevagu donosi konkretno stanje automobila, ali dobro. Lijepo je biti informisan na vrijeme o svemu
...
o astri ne znam toliko da bih je mogao komentarisati...
Inace i za Focus Mk2 je 2011 izlazna godina, i zna se naći tih modela nakrcanih opremom...
...
Ako naletis na astru h classic,1.6 benzinac moze plin bez problema i pozdana auta,vecina njih je prva ruka nije smece..
To sa djecijim bolestima vecinom nije tacn i ne budu rjesene tokom eksplotacije modela(osim ako se radi o zescim zajebima),tako da mane koje ima npr. 2004 ima i 2007 godiste,u to budi siguran..
Drug je duzio astru h classic 2013 kupljena i vozena do prošle godine, 1.7 cdti, cini mi se verzija od 110 ks, 6 brzina rucni mjenjac, i za to vrijeme nije kahnula a presao oko 130 000 km..
konektovan wrote:Drug je duzio astru h classic 2013 kupljena i vozena do prošle godine, 1.7 cdti, cini mi se verzija od 110 ks, 6 brzina rucni mjenjac, i za to vrijeme nije kahnula a presao oko 130 000 km..
Pa dosta dobrih stvari sam cuo o tom motoru, isto kao i o 1.5dci sa 110ks. Evo cujem i ovdje da je 1.6 tdci odlican izbor, tako da sam ipak potvrdio ono sto sam pretpostavljao i dosad, kupiti ono koje je u najboljem stanju u principu nema velikih razlika izmedju megane, focusa i astre, sve je stvar licnih preferencija i konkretnog modela na koji se naidje, jer je svaki bio dobar dok je bio nov.
Industrialyzer wrote:Ne bih zelio da ova tema ode u pogresnom pravcu, pa bih zamolio ovog vauvau da ode negdje drugo jer svojim komentarima vrijedja inteligenciju drugih ljudi.
Travnicki, hvala na iskustvu iz prve ruke, takodjer hvala svima na konstruktivnim komentarima. Kako bi se u ovu pricu uklopila Astra H? Vidio sam par ocuvanih tog godista i ne znam da li se slazete, ali mi se cini kao dobra odluka da je mozda bolje gledati model na zalasku jer su do tada rjesene djecije bolesti. Volio bih cuti sta bi mislite o tome, mada ipak prevagu donosi konkretno stanje automobila, ali dobro. Lijepo je biti informisan na vrijeme o svemu
Prijatelj imao astru 1.8 benzin, kupljena u AC Boras, prvi vlasnik je dao staro za novo. Vozio je bez kvarova i na benzin i kasnije na plin, dugo. Poslije je i on dao kao staro za novo.
Industrialyzer wrote:Ne bih zelio da ova tema ode u pogresnom pravcu, pa bih zamolio ovog vauvau da ode negdje drugo jer svojim komentarima vrijedja inteligenciju drugih ljudi.
Nema se šta ko vrijeđati, to su činjenice. Onaj ko ima problema s činjenicama ima problem sa samim sobom. Ford hrđa, renault plastičurina reciklirana.
Ne primajte se ljudi na njegove komentare molim vas, unisti se svaka tema zbog gluposti. Ima ovdje par ljudi cije komentare izuzetno cijenim i sa uzivanjem ih citam, i znam da ovakvi trolovi tjeraju te ljude i onda ce forum biti na nivou bhtuning i onda ga mozes jebati.
Industrialyzer wrote:
Koliko kosta krovni kofer thule sa montazom?
Thule su skupi ali jesu kvalitetni ne samo materijalom već i načinom kopčanja, otvaranjem na sve strane , dobrim bravicama i slično... cijena ti zavisi od modela, a ne znam šta misliš pod montažom... u pincipu sam postaviš i skineš kad želiš bitno je da imaš poprečne krovne nosače...
Samo da napomenem da prodajem felge 16'' 5x108 Ford original sa Mk3 mondea ghia 2005 godina, sa zimskim gumama conti ts 850, 2013 dvije i 2015 dvije gume.
Industrialyzer wrote:
Thule su skupi ali jesu kvalitetni ne samo materijalom već i načinom kopčanja, otvaranjem na sve strane , dobrim bravicama i slično... cijena ti zavisi od modela, a ne znam šta misliš pod montažom... u pincipu sam postaviš i skineš kad želiš bitno je da imaš poprečne krovne nosače...
Pa iskren da budem, ovaj put ne zelim bilo sta da kupujem neprovjereno i nepouzdano. Ostavio sam novca za takve stvari, jer mi trebaju. Sad ide varijanta gdje ce se auto odrzavati bas onako kako bi trebalo, svabski sto bi se reklo Ako nemam poprecne nosace, mogu li to kod njih sve zavrsiti? Da slucajno ne znas okvirnu cijenu, je li to 200, 500 ili 1000KM za ove njihove standardne modele?
Industrialyzer wrote:
Industrialyzer wrote:
Pa iskren da budem, ovaj put ne zelim bilo sta da kupujem neprovjereno i nepouzdano. Ostavio sam novca za takve stvari, jer mi trebaju. Sad ide varijanta gdje ce se auto odrzavati bas onako kako bi trebalo, svabski sto bi se reklo Ako nemam poprecne nosace, mogu li to kod njih sve zavrsiti? Da slucajno ne znas okvirnu cijenu, je li to 200, 500 ili 1000KM za ove njihove standardne modele?
Što se tiče cijene trenutno na službenoj web stranici ažuriraju cjenovnik pa je najbolje direktno ih kontaktirati ili otići na lice mjesta... ako nemaš nosače Thule ima i to ali ja sam pristalica fabričkih nosača... i ja koristim Thule nosače bicikla ali poprečne nosače sam nabavio fabričke nekako mi je to 100% sigurno...
U principu na oglasima imaš Thule kofere od 200 do 1000 KM a vjerujem da ima modela novih i preko 1000 .... može se čak i iznajmiti ako ga nećeš koristiti redovno...
U svakom slučaju kad odlučiš koje auto onda prema njemu trebaš potražiti i ostalo...
Imaš kontakt na web stranici pa direktna pitanja su najbolja...