Dugme vs. Dino - KONCERTI
Moderator: _BataZiv_0809
- supersonic
nisam bio na dininom koncertu i ne mogu objektivno reci koji je bio bolji. mislim da se ta dva koncerta ne mogu porediti. kao sto neko rece, dugme ne svira vec 15 god, a dino svira(po mom ukusu od 92' lose)
a sto se tice "poslovnog" razmisljanja, dino je lukaviji. napravi duete sa one 2 iz hrvatske i prodaje se u hrvatskoj, napravi duet sa zeljkom i prodaje se u srbiji, a nama ovdje prosipa pricu o patriotizmu.
a sto se tice "poslovnog" razmisljanja, dino je lukaviji. napravi duete sa one 2 iz hrvatske i prodaje se u hrvatskoj, napravi duet sa zeljkom i prodaje se u srbiji, a nama ovdje prosipa pricu o patriotizmu.
-
MUNAFIK
u svakom slucaju oni su vrsili agresiju, citaj malo bolje, a sto se zlocina ticee to svako znaa nema se tu sta pisatii yna se dobro ko je koliko pravio zlocine ali nemam pojma sto ti ovo pisem ali hajd kad sam vec iskucao nek ide....pivka wrote:da,da samo su srbi i hrvati radili zločine po bosni!adj skuliraj malo!MUNAFIK wrote:interesantna je stvar da je dosta raje pjevlalo dinine pjesme na koncertu bjelog![]()
![]()
![]()
ako cu bireti izmedju Brege i Merlina definitivno biram Merlina, makar nije bio neutralan dok su srbi i hrvati vrsili agresiju ako nista drugo. i u Bosni i Hercegovini je sve politika to se treba svatiti vec jednom!!! sretno vam svima
bio sam na dininom i dugmetovom koncertu i dinin je puno bolje i profesionalnije uradjen, bar po mom misljenju...
a halid je legenda
-
pivka
sorry stari ali selo moga tate kraj Brčkog su rasturili muslimani,a ne srbi!MUNAFIK wrote:u svakom slucaju oni su vrsili agresiju, citaj malo bolje, a sto se zlocina ticee to svako znaa nema se tu sta pisatii yna se dobro ko je koliko pravio zlocine ali nemam pojma sto ti ovo pisem ali hajd kad sam vec iskucao nek ide....pivka wrote:da,da samo su srbi i hrvati radili zločine po bosni!adj skuliraj malo!MUNAFIK wrote:interesantna je stvar da je dosta raje pjevlalo dinine pjesme na koncertu bjelog![]()
![]()
![]()
ako cu bireti izmedju Brege i Merlina definitivno biram Merlina, makar nije bio neutralan dok su srbi i hrvati vrsili agresiju ako nista drugo. i u Bosni i Hercegovini je sve politika to se treba svatiti vec jednom!!! sretno vam svima
bio sam na dininom i dugmetovom koncertu i dinin je puno bolje i profesionalnije uradjen, bar po mom misljenju...
a halid je legenda![]()
![]()
- Kaktusssss
Evo kako ja citam ovu raspravu....
Brega - Dino = sokac/srbin - musliman
Hmmmmm....ma jebi ga, Dino je nas....dajem glas za Dinu....
Meni licno jedini album Merlina koji je sjeo je bio njihov prvenac...
Ostalo je sve bilo nesto bezze....
Ama bas svaka jebena tema zavrsi sa ovim......
Pivkana,
Hajde ba dosta je....na zalost puno je sela gorilo u BiH....doslo je vrijeme da ih gradimo i popravljamo, sa takvom raspravom nidje necemo stici...
Hajde uzdravlje.....
Hmmmmm....ma jebi ga, Dino je nas....dajem glas za Dinu....
Pivkana,
Hajde ba dosta je....na zalost puno je sela gorilo u BiH....doslo je vrijeme da ih gradimo i popravljamo, sa takvom raspravom nidje necemo stici...
Hajde uzdravlje.....
-
pivka
ne,nego me samo tip užasno živcira kad spominje agresiju.sve 3 strane imaju svog agresora i gotovo.i ovo uopće nije tema da se o tome raspravlja,slažem se.ali kad se sve svodi na glupu politiku i pljuvanje nekog ako je za vrijeme rata otišao iz sarajeva.Kaktusssss wrote:Evo kako ja citam ovu raspravu....
Hmmmmm....ma jebi ga, Dino je nas....dajem glas za Dinu....![]()
Pivkana,
Hajde uzdravlje.....
i ja isto dajem glas za Dinu jer na zadnjem koncertu u Zagrebu nas je raspametio za 3 sata.nisam sebi mogla doći.a uopće me nije briga ni koje je vjere,ni dio živi ni kaj radi doma sa ženom. kao pjevaču i zabavljaču mu dižem kapu!
-
zzzzz
Na koncertu Merlina nisam bio, ali sam prijatno iznenadjen nakon sto sam pogledao koncert na BHT1. Ulozili su puno truda i stvarno je sve izgledalo profesionalno.whoami wrote:Fan sam i Bregin i Dinin, ali samo hocu da budem objektivan.
Razglas, svijetla, svirka, atmosfera - sve je bilo bolje na Dininom koncertu.
Dinin koncert je izgledao svjetski, ovo mi je izgledalo malo Balkanski.
Sto se muzike tice, mislim da je glupa tvrdnja da je jedino prvi Merlinov album bio dobar. Ja ga nikad nisam volio i njegova muzika mi je bila nekakav prosjek koji necu kupiti ali mogu slusati ako slucajno cujem na radiju, sve dok nije izdao album "Sredinom" a kasnije i "Burek" (na tom albumu mi je jedino naslovna numera bezveze)
Sazrio je kao tekstopisac i muzicar, pjesme mu imaju smisao i poruku, ubacio je etno prizvuka, doveo dobre goste itd.
Po meni jedino bas zadnja dva albuma vrijede ostalo je.... ko' sto rekoh. Mislim da je motiv onih koji ga kritikuju bas sad, kad radi puno bolje nego prije, to sto u njemu vide neku personifikaciju bosnjackog nacionalizma ili sta ti ja znam.
Jednostavno ne mogu drugacije objasniti da se neko lozi na pjesmu "Lipe cvatu" a onda kaze da mu je "Svicarska" ili "Subota" shund
-
hajdar
pa ne mogu da vjerujem da ljudi tvrde da je merlin bolji od dugmeta. po meni je merlin na sarajevskoj muzickoj sceni tek negdje na 3-4. mjestu (iza dugmeta, indexa...) pa mislim da se oni ne mogu porediti. i jos bih nesto da dodam, brega je uvijek govorio za svoje pjesme "jesam, tu sam uzeo odamo, tu otamo itd.", a dino je jednom prilikom izjavio "meni je Allah dz.s. u isti trenutak poslao inspiraciju kada i michael jacksonu"
ok je vjera i sve, ali sto je previse previse je!!!
atmosfera na koncertu BD-a je bila PUNO bolja nego na dininom, a to sto je dinin bio profesionalnije uradjen, nema veze. meni je npr. bila bolja i svirka na revivalu zabranjenog pusenja od dininog koncerta (da napomenem one koji ne znaju, odrzana u jos nerenoviranom domu mladih)!!!
atmosfera na koncertu BD-a je bila PUNO bolja nego na dininom, a to sto je dinin bio profesionalnije uradjen, nema veze. meni je npr. bila bolja i svirka na revivalu zabranjenog pusenja od dininog koncerta (da napomenem one koji ne znaju, odrzana u jos nerenoviranom domu mladih)!!!
-
ObiVan
Mislim da je smijesno uopste bilo sta pisati na ovu temu. Ne da bih isticao ijednu od navedenih licnosti. Medjutim iskoristiti cu priliku da nesto konkretno kazem za muziku na koncertu Dugmeta. Ko ima sluha i razumije se bar malo u muziku, te poznaje pjesme koje su svirali mogao je da cuje i osjeti bezbroj Breginih propusta. Osjetilo se da covjek cak i ne poznaje vise pjesme, da ne kazem da nije vjezbao, jer je to premalo receno. Pjevaci su redovno bili izbacivani iz takta i bili prinudjeni da improviziraju, a Brega je pokusao da na sto bolji nacin pokrije svoje "fule"
Cak je pojednostavio pjesme onako kako bi to neko odsvirao na nekom derneku bez bilo kakve posebnosti. Izuzetak je samo par pjesama, gdje bih istakao "Sanjao sam nocas da te nema" Trenutno mi ne pada jos koji izuzetak na pamet, medjutim smatram davati Bregi epitet gitariste je ravno smisljanju nekog mita. Naravno da je Brega znao svirati, medjutim nikada najbolje, mozda najprofitabilnije. Ljudi koji su imali bar malo uvida u muzicku scenu grada, njima se ne treba spomenuti ime jednog Bode Kovacevica, koji je za Bregu bio Hendrix. A isto vrijedi i za Fadila Redzica po pitanju basa.
Kada govorite o Dugmetu ne mozete osporiti popularnost, jer je to jedino istinito cemu je Brega ikada tezio. Ko mu to zamjeri, taj moze zamjeriti golubu sto se sere nekom na glavu. Ali ako vec raspravljate o kvalitetu. Ono cega je Brega sam najvise svjestan, to je da nikada nije mogao prismrditi Indeksima. Muzika jeste dobrim dijelom pitanje ukusa, ali kvalitet je dobrim dijelom pitanje znanja i sposobnosti. Brega je napravio dosta toga, ali da je velikan sjetio bi se na svom koncertu Davorina Popovica, koji ga je pozvao prvi u Sarajevo i u zagrljaj primio na bini, tako pokusavsi da ga vrati raji.
Neko drugi bi odsvirao u cast bar par sekundi necega od Indeksa u cast nekome i necemu. Neko ili mozda skoro svako, ali ne Brega.
Vidite kako se moze nesto napisati na temu bez da se udje u bilo kakve nacionalne struje, jer ako nije neophodno onda ih zaista ne bi trebalo potezati, niti ih furati.
Cak je pojednostavio pjesme onako kako bi to neko odsvirao na nekom derneku bez bilo kakve posebnosti. Izuzetak je samo par pjesama, gdje bih istakao "Sanjao sam nocas da te nema" Trenutno mi ne pada jos koji izuzetak na pamet, medjutim smatram davati Bregi epitet gitariste je ravno smisljanju nekog mita. Naravno da je Brega znao svirati, medjutim nikada najbolje, mozda najprofitabilnije. Ljudi koji su imali bar malo uvida u muzicku scenu grada, njima se ne treba spomenuti ime jednog Bode Kovacevica, koji je za Bregu bio Hendrix. A isto vrijedi i za Fadila Redzica po pitanju basa.
Kada govorite o Dugmetu ne mozete osporiti popularnost, jer je to jedino istinito cemu je Brega ikada tezio. Ko mu to zamjeri, taj moze zamjeriti golubu sto se sere nekom na glavu. Ali ako vec raspravljate o kvalitetu. Ono cega je Brega sam najvise svjestan, to je da nikada nije mogao prismrditi Indeksima. Muzika jeste dobrim dijelom pitanje ukusa, ali kvalitet je dobrim dijelom pitanje znanja i sposobnosti. Brega je napravio dosta toga, ali da je velikan sjetio bi se na svom koncertu Davorina Popovica, koji ga je pozvao prvi u Sarajevo i u zagrljaj primio na bini, tako pokusavsi da ga vrati raji.
Neko drugi bi odsvirao u cast bar par sekundi necega od Indeksa u cast nekome i necemu. Neko ili mozda skoro svako, ali ne Brega.
Vidite kako se moze nesto napisati na temu bez da se udje u bilo kakve nacionalne struje, jer ako nije neophodno onda ih zaista ne bi trebalo potezati, niti ih furati.
-
Aorta
Sa http://www.bosnjaci.net...
18. juni 2005.
Refleksije nakon koncerta: Da li je kriv latentni i ponekad manifestni četnik Bregović ili je kriv narod riba?
MI SMO FAKAT NAROD RIBA!
Piše: Ahmed PAŠIĆ
ČETNICI I BIJELO DUGME (slika koju smo dobili nakon koncerta): Ko je kriv? Da li je kriv latentni i ponekad manifestni četnik Bregović ili je kriv narod riba? To je isto kao ono pitanje: šta je bilo prije, koka ili jaje? Da smo kako treba, mogao je Bregović svirati goloj travi na Koševu i pjevati »Miriše pelin, pusto polje...« Ovako mogu na Koševu uskoro očekivati sličan »spektakl« četnikuše, poznate po partizanskom imenu Ceca...
Naučnici su ugotovili da riba ima samo tri sekunde memorije. To znači da ona poslije tri sekunde ne zna, šta je bilo prije četiri sekunde. Prilično interesantan hajvan.
To me veoma potsjeća na Bošnjake. Unikatan narod koji mazohistički podnosi sve ratove, genocide i pokolje od uvijek jednih te istih krvopija, a nakon tri sekunde sjedi sa njima za stolom i raspravlja o tome »Da li ima neka tajna veza?«
Poziv »Zelenih beretki« da se otkaže koncert grupe »Bijelo dugme« je bio jedan jadni vapaj u kozmo(na)politanskom Sarajevu kojeg nije šljivio niko živ. Možda bi bilo fajde i efekta da su se zvali »Zelena dugmad«...
Kaže Bregović u intervjuju za Dane da je on u toku rata promovirao Sarajevo sa svojim koncertima. »Lažeš zlato, lažeš dušo...« Prosto je nevjerovatno da »čovjek«, rođeni Sarajlija u stilu najvećeg latentnog četnika JAVNO opsuje rahmetli Aliju Izetbegovića i da onda mase tih istih Sarajlija dođu na njegov koncert. Skoro 70.000 ljudi je tri sata padalo u trans pod taktirkom »Ćiribiribele« i »Đurđevdana«. Pored »Šehidskog mezarja«. Taj dan su naše šehidi grdne rane prekrili ljigavi »Ruzmarin, snjegovi i šaš«...
Neki smo dan u mom rodnom gradu gledali film »Marš smrti«. Srebrenički genocid. Uskoro će deset godina od stravičnog pokolja. Jučerašnji koncert ili bolje rečeno broj Bošnjaka na njemu, je dokaz da je samo pitanje vremena, kada ćemo gledati »Marš smrti - drugi dio«...
Ko je kriv? Da li je kriv latentni i ponekad manifestni četnik Bregović ili je kriv narod riba? To je isto kao ono pitanje: šta je bilo prije, koka ili jaje? Da smo kako treba, mogao je Bregović svirati goloj travi na Koševu i pjevati »Miriše pelin, pusto polje...« Ovako mogu na Koševu uskoro očekivati sličan »spektakl« četnikuše, poznate po partizanskom imenu Ceca...
Hvala ti Gorane! Koliko poznajem i (ne)razumijem Balkan, vidimo se u sljedećem ratu. S tom razlikom da će neki u »tvom« rodnom gradu biti ubijani, silovani, nenaspavani i gladni, a drugi će lutati po svijetu, glumeći »Bitangu i princezu«.
Ali šta poslije rata? Ne boj se. Narod riba će ponovo doći na tvoj koncert.
Pa makar »Doživjeli stotu«...
18. juni 2005.
Refleksije nakon koncerta: Da li je kriv latentni i ponekad manifestni četnik Bregović ili je kriv narod riba?
MI SMO FAKAT NAROD RIBA!
Piše: Ahmed PAŠIĆ
ČETNICI I BIJELO DUGME (slika koju smo dobili nakon koncerta): Ko je kriv? Da li je kriv latentni i ponekad manifestni četnik Bregović ili je kriv narod riba? To je isto kao ono pitanje: šta je bilo prije, koka ili jaje? Da smo kako treba, mogao je Bregović svirati goloj travi na Koševu i pjevati »Miriše pelin, pusto polje...« Ovako mogu na Koševu uskoro očekivati sličan »spektakl« četnikuše, poznate po partizanskom imenu Ceca...
Naučnici su ugotovili da riba ima samo tri sekunde memorije. To znači da ona poslije tri sekunde ne zna, šta je bilo prije četiri sekunde. Prilično interesantan hajvan.
To me veoma potsjeća na Bošnjake. Unikatan narod koji mazohistički podnosi sve ratove, genocide i pokolje od uvijek jednih te istih krvopija, a nakon tri sekunde sjedi sa njima za stolom i raspravlja o tome »Da li ima neka tajna veza?«
Poziv »Zelenih beretki« da se otkaže koncert grupe »Bijelo dugme« je bio jedan jadni vapaj u kozmo(na)politanskom Sarajevu kojeg nije šljivio niko živ. Možda bi bilo fajde i efekta da su se zvali »Zelena dugmad«...
Kaže Bregović u intervjuju za Dane da je on u toku rata promovirao Sarajevo sa svojim koncertima. »Lažeš zlato, lažeš dušo...« Prosto je nevjerovatno da »čovjek«, rođeni Sarajlija u stilu najvećeg latentnog četnika JAVNO opsuje rahmetli Aliju Izetbegovića i da onda mase tih istih Sarajlija dođu na njegov koncert. Skoro 70.000 ljudi je tri sata padalo u trans pod taktirkom »Ćiribiribele« i »Đurđevdana«. Pored »Šehidskog mezarja«. Taj dan su naše šehidi grdne rane prekrili ljigavi »Ruzmarin, snjegovi i šaš«...
Neki smo dan u mom rodnom gradu gledali film »Marš smrti«. Srebrenički genocid. Uskoro će deset godina od stravičnog pokolja. Jučerašnji koncert ili bolje rečeno broj Bošnjaka na njemu, je dokaz da je samo pitanje vremena, kada ćemo gledati »Marš smrti - drugi dio«...
Ko je kriv? Da li je kriv latentni i ponekad manifestni četnik Bregović ili je kriv narod riba? To je isto kao ono pitanje: šta je bilo prije, koka ili jaje? Da smo kako treba, mogao je Bregović svirati goloj travi na Koševu i pjevati »Miriše pelin, pusto polje...« Ovako mogu na Koševu uskoro očekivati sličan »spektakl« četnikuše, poznate po partizanskom imenu Ceca...
Hvala ti Gorane! Koliko poznajem i (ne)razumijem Balkan, vidimo se u sljedećem ratu. S tom razlikom da će neki u »tvom« rodnom gradu biti ubijani, silovani, nenaspavani i gladni, a drugi će lutati po svijetu, glumeći »Bitangu i princezu«.
Ali šta poslije rata? Ne boj se. Narod riba će ponovo doći na tvoj koncert.
Pa makar »Doživjeli stotu«...
-
whoami
jedna mala napomena :
Dino je u 4 godine DVA puta svirao na Kosevu i napunio ga.
I to bez 14.000 Coca- Cola karti ovaj drugi put.
Pa kome se nije svidjalo prvi put kad je dosao besplatno, nije morao platiti za drugi.
A da je Dino dao da se 14.000 karti podijeli, bilo bi da ne moze napuniti pa mora dijeliti. A da je stavio 20 km , bilo bi da krade narod.
I eto, to smo mi.
A koncerti su NEUSPOREDIVI.
Dugme bi trebalo biti stid jer su ponizili raju koja je dosla, svojom svirkom. Nije bilo nikakvog show-a.
Sve je izgledalo kao prije 20 godina.
Tako nam i treba.
Dino je u 4 godine DVA puta svirao na Kosevu i napunio ga.
I to bez 14.000 Coca- Cola karti ovaj drugi put.
Pa kome se nije svidjalo prvi put kad je dosao besplatno, nije morao platiti za drugi.
A da je Dino dao da se 14.000 karti podijeli, bilo bi da ne moze napuniti pa mora dijeliti. A da je stavio 20 km , bilo bi da krade narod.
I eto, to smo mi.
A koncerti su NEUSPOREDIVI.
Dugme bi trebalo biti stid jer su ponizili raju koja je dosla, svojom svirkom. Nije bilo nikakvog show-a.
Sve je izgledalo kao prije 20 godina.
Tako nam i treba.
-
Stitch__
jeste pateticni
dino je mogao "napuniti" (relativan pojam, neistinit za ovaj koncert!) Kosevo sa besplatnim ulazom, ili ulazom od 5km
da je stavio 20 doslo bi mu 3 i po covjeka.
nemoguce je da atmosfera bude bolja na koncertu na kojem se na prste ruke moze nabrojati koliko je starih-dobrih hitova otpjevano (merlin) u odnosu na onaj na kojem je 3 sata publika, od baba i deda do djecice, neprestano pjevala svaki stih!
i
dino je mogao "napuniti" (relativan pojam, neistinit za ovaj koncert!) Kosevo sa besplatnim ulazom, ili ulazom od 5km
nemoguce je da atmosfera bude bolja na koncertu na kojem se na prste ruke moze nabrojati koliko je starih-dobrih hitova otpjevano (merlin) u odnosu na onaj na kojem je 3 sata publika, od baba i deda do djecice, neprestano pjevala svaki stih!
i
-
Stitch__
jashta radi.UBL wrote:Pises gluposti!! Da malo "razmislis" (relativan pojam, neistinit u tvom slucaju), shvatio bi i zasto. Kao sto sam vec rekao, Dino svira vec dugi niz godina i za to vrijeme je u kontinuitetu svakih par godina odrzavao koncerte, tako da dosta raje nece otici na njegov koncert ako im cijena karte ne odgovara jer znaju da ce za to opet imati priliku. S druge strane, ovo je bila jedinstvena prilika da ljudi jos jednom prisustvuju koncertu jedne od najboljih ex-yu grupa koja vec duze vrijeme ne svira i ta prilika se vise nece ponoviti. Da je situacija obrnuta, Dino bi bez problema napunio Kosevo i uz visu cijenu karte.Stitch__ wrote:jeste pateticni![]()
i
bil ti radije platio 20KM da slusas tekstilne pjesme (svila...something) il one tipa "Za srecu su potrebni misici"
raja su dosla jer su mislili da ce pjevat stare pjesme....what a zajeb....retard hendikepirani...
-
reaktor
moj zzzzz, sta da ti kazem osim, sta djeca znaju o zavicaju...zzzzz wrote:Na koncertu Merlina nisam bio, ali sam prijatno iznenadjen nakon sto sam pogledao koncert na BHT1. Ulozili su puno truda i stvarno je sve izgledalo profesionalno.whoami wrote:Fan sam i Bregin i Dinin, ali samo hocu da budem objektivan.
Razglas, svijetla, svirka, atmosfera - sve je bilo bolje na Dininom koncertu.
Dinin koncert je izgledao svjetski, ovo mi je izgledalo malo Balkanski.
Sto se muzike tice, mislim da je glupa tvrdnja da je jedino prvi Merlinov album bio dobar. Ja ga nikad nisam volio i njegova muzika mi je bila nekakav prosjek koji necu kupiti ali mogu slusati ako slucajno cujem na radiju, sve dok nije izdao album "Sredinom" a kasnije i "Burek" (na tom albumu mi je jedino naslovna numera bezveze)
Sazrio je kao tekstopisac i muzicar, pjesme mu imaju smisao i poruku, ubacio je etno prizvuka, doveo dobre goste itd.
Po meni jedino bas zadnja dva albuma vrijede ostalo je.... ko' sto rekoh. Mislim da je motiv onih koji ga kritikuju bas sad, kad radi puno bolje nego prije, to sto u njemu vide neku personifikaciju bosnjackog nacionalizma ili sta ti ja znam.
Jednostavno ne mogu drugacije objasniti da se neko lozi na pjesmu "Lipe cvatu" a onda kaze da mu je "Svicarska" ili "Subota" shund.
naravno da je dinin koncert bio bolji muzicki, produkcijski, kako kod zelis. ovaj neki koji se javlja kao nekakav poznavalac muzike... hahaha ma dajjj sine.
druga je stvar sto je koncert bd. bio emotivno nabijeniji (sto je i razumljivo), iako, sjecam se 1. dininog na kosevu... kakve su tu emocije bileeee
helem, svaka cas za usporedbu lipe cvatu sa subotom ili svicarskom...
a na lipe skocise rockeri, digose ruke u zrak, valjda proradi seljacki gen, sta li...
helem, treba biti realan, dugme je bilo davno... i dino je bio, ali jos uvijek jeste... i naravno da i dino moze odsvirati dva koncerta hitova bez ponavljanja pjesama... i naravno da je sarajevo veliko jer je imalo dugme i jer ima dinu
ali vidim jos nesto... ima ih koji vise vole bregino govno od dinine torte...
vjerovatno ima i obrnutih primjera, ali ruku na srce, brega mi je uvijek bio blizi govnima, a meni torte drage
-
SCORPIUS
#44 ˝stick˝ nemoj majke ti više da moje postove ˝nosaš˝po temama
Porediš promociju novog Dininog albuma i par hitova par dernjavaca.Kao što neko napisa na nekom forumu razlog raspadanja dugmića je što su dosegli svoj maksimum, prije svega Brega.Danas vodi neke horove za svadbe i sprovode, zajebana velićina.Ovi prostori su željni roka pa što neko od nih dugmića nije uspio kao pojedinac.A kada je u pitanju Dino neko reće da je poćeo biti velićina tek 92.Zar to ne navodi na neka pitanja, s čime je vezana ta godina.U to vrijeme nije smio ispoljavati svoj talenat kako ga danas ispoljava.Dino se morao prilagođavati komunizmu a ne raditi ono za šta je talentovan.sada u drugom sistemu Dino je dokazao svoju velićinu bujrum i Bregi da nešto napravi kao pojedinac.Ako je njegov maksimum pjesmice tipa kalašnjikov svaka čast brega ali si nula za Dinu.Stitch__ wrote:jashta radi.UBL wrote:Pises gluposti!! Da malo "razmislis" (relativan pojam, neistinit u tvom slucaju), shvatio bi i zasto. Kao sto sam vec rekao, Dino svira vec dugi niz godina i za to vrijeme je u kontinuitetu svakih par godina odrzavao koncerte, tako da dosta raje nece otici na njegov koncert ako im cijena karte ne odgovara jer znaju da ce za to opet imati priliku. S druge strane, ovo je bila jedinstvena prilika da ljudi jos jednom prisustvuju koncertu jedne od najboljih ex-yu grupa koja vec duze vrijeme ne svira i ta prilika se vise nece ponoviti. Da je situacija obrnuta, Dino bi bez problema napunio Kosevo i uz visu cijenu karte.Stitch__ wrote:jeste pateticni :D
i
bil ti radije platio 20KM da slusas tekstilne pjesme (svila...something) il one tipa "Za srecu su potrebni misici" :lol: il mozda pjesmu "Burek" sa neinventivnim i DOSADNIM melodijama, il da slusas 3409584390358 genijalnih pjesama bijelog dugmeta?
raja su dosla jer su mislili da ce pjevat stare pjesme....what a zajeb....retard hendikepirani...
A ti stick mani se velićanja tih dernjevaca, kao za njih SA ima posebnu čar.Znaš li da će zaraditi 12 miliona maraka( sva tri koncerta) ne računajući medijska prava i slično da su pravi pjevali bi mnogo duže jer ih je bilo trojca a eto Dino je pobijedio njih čak četvoricu.(+ Brega).Lafo zaplaka Bebek, kulminacija onog šow-a.Brega ne ubada nikako na onoj gitari.Svađe među njima, pljuvanja.
Volio ih neko ili ne (čast Tifi) ondje su bili samo zbog novca a ne muzike.Zafalilo svima para.Narod se napalio nostalgija i ta sranja, ma za čim nostalgija što smo bili nesvrstani, od naroda Juge.Dino svoje koncerte radi zbog naroda i zato i stavlja simbolicnu cijenu.Njemu da je do para...hm...Znaš li koliko su mu nudili da dođe pjevat u SCG?Čovjek zna šta je svetinja.Nažalost ovdje je nemoguće ne vezati politiku i muziku.
Ako ti pjesme dugmića smatraš genijalnim, to je pokazatelj sigurno tvog intelektualnog dosega.Ne naginji se kroz prozor pa sto puta,lažeš vještice...Možda je to i pitanje ukusa ja smatram da pjesma treba imati svoju ˝dubinu˝ a ne površnost kao kod navedenih.
a ti si sigurno opterećen brojevima kakve ba gluposti valjaš tri i po čovjeka, možda ta polutica se trebala odnositi na nakog iz Srbije, kakve brojke bilijarde hitova spomiješ pa toliko nije nastalo pjesama u ovom regionu kroz čitavu historiju.
-
Ali_G
POmenu neko genijalnost pjesme Selma. Ja fakat ne vidim sta je to tako dobro u toj pjesmi. Citava se pjesma vrti oko jedne strofe, i oko refrena. Nek mi neki filozof sad izvuce tajnu poruku iz toga. Pjesme takvog tipa nikad necu cijeniti. A posto se vec omalovazava Dinin rad, da pomenemo neke dubokoumne hitove: ciribiribela, da sam pekar, pediculis, planine itd itd
-
Stitch__
#47 Re: ˝stick˝ nemoj majke ti više da moje postove ˝nosaš˝po te
Porediš promociju novog Dininog albuma i par hitova par dernjavaca.Kao što neko napisa na nekom forumu razlog raspadanja dugmića je što su dosegli svoj maksimum, prije svega Brega.Danas vodi neke horove za svadbe i sprovode, zajebana velićina.Ovi prostori su željni roka pa što neko od nih dugmića nije uspio kao pojedinac.A kada je u pitanju Dino neko reće da je poćeo biti velići[/size]na tek 92.Zar to ne navodi na neka pitanja, s čime je vezana ta godina.U to vrijeme nije smio ispoljavati svoj talenat kako ga danas ispoljava.Dino se morao prilagođavati komunizmu a ne raditi ono za šta je talentovan.sada u drugom sistemu Dino je dokazao svoju velićinu bujrum i Bregi da nešto napravi kao pojedinac.Ako je njegov maksimum pjesmice tipa kalašnjikov svaka čast brega ali si nula za Dinu.
A ti stick mani se velićanja tih dernjevaca, kao za njih SA ima posebnu čar.Znaš li da će zaraditi 12 miliona maraka( sva tri koncerta) ne računajući medijska prava i slično da su pravi pjevali bi mnogo duže jer ih je bilo trojca a eto Dino je pobijedio njih čak četvoricu.(+ Brega).Lafo zaplaka Bebek, kulminacija onog šow-a.Brega ne ubada nikako na onoj gitari.Svađe među njima, pljuvanja.
Volio ih neko ili ne (čast Tifi) ondje su bili samo zbog novca a ne muzike.Zafalilo svima para.Narod se napalio nostalgija i ta sranja, ma za čim nostalgija što smo bili nesvrstani, od naroda Juge.Dino svoje koncerte radi zbog naroda i zato i stavlja simbolicnu cijenu.Njemu da je do para...hm...Znaš li koliko su mu nudili da dođe pjevat u SCG?Čovjek zna šta je svetinja.Nažalost ovdje je nemoguće ne vezati politiku i muziku.
Ako ti pjesme dugmića smatraš genijalnim, to je pokazatelj sigurno tvog intelektualnog dosega.Ne naginji se kroz prozor pa sto puta,lažeš vještice...Možda je to i pitanje ukusa ja smatram da pjesma treba imati svoju ˝dubinu˝ a ne površnost kao kod navedenih.
a ti si sigurno opterećen brojevima kakve ba gluposti valjaš tri i po čovjeka, možda ta polutica se trebala odnositi na nakog iz Srbije, kakve brojke bilijarde hitova spomiješ pa toliko nije nastalo pjesama u ovom regionu kroz čitavu historiju.
kad smo kod dubine, "sanjao sam nocas da te nemam", "Sta bi dao da si na mom mjestu" "Te noci kad odem..." itd itd su pjesme o kojima dino moze sanjati.
meni je poznat dubokoumni dinin uradak LJUBAV NIJE PARADAJZ
dernjavci?
puh-lease
-
JD
#48 Re: ˝stick˝ nemoj majke ti više da moje postove ˝nosaš˝po te
Ovo je internet forum a ne cas bosanskog jezika i gramatike, tako da nacin na koji neko pise nema nikakve veze sa njegovom intelektualnoscu.Stitch__ wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
to su valjda "urbani" "Intelektualni" dinini fanovi
![]()
odakle si ti?
Kad si ti vec toliki perfekcionista gdje si ti svoj pravopis zaboravio?
Prvo slovo u recenici se pise velikim slovom, imena se pisu velikim slovom, stavlja se tacka na kraj recenice, itd. se pise sa tackom na kraju, da ne nabrajam jos...