Dugme vs. Dino - KONCERTI

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Stitch__

#1 Dugme vs. Dino - KONCERTI

Post by Stitch__ »

:lol: naravno da je neuporedivo hehehe al ovaj post dragog nam kolege scorpia zasluzuje svoju temu
Autor: SCORPIUS Poslano: 16/06/2005 12:33
Stitch__ wrote:
Skoro wrote:Jao kako ste vi smjesni ljudi- eto sada ne valja Dino a dzaba ste ulazili na njegov koncert a valja Brega koji vas dere za karte i da ne spominjem ostalo....
E jesmo i mi narod

pa da je dino lupio 20km za kartu ne bi mu dosla 3 i po covjeka na kosevo

Ne piši gluposti, Dino stalno održava koncerte, neka ovi fuj čobanski rokeri dođu za 4 godine i stave kartu 20 KM sve ljudi što bi im došlo bi bilo - 10 000 ljudi jer bi im najmanje toliko trebalo da pokriju troškove koševa.(Pa dobro koncert nije bio ni pola ko Dinin, svi su čekali da se nešto počne dešavati ali ništa, sve što vrijedi izdvojiti su 4 - 5 zadnih pjesama - narod uglavnom otišao nezadovoljan sa koševa)

Mislim za 20 KM su mogli i vatromet napraviti i pjevati duže sa manje onih sranja najava i filmova, ali ti troškovi trebaju pokriti bregine godšnje izdatke jahte.
Dino je naša prava velićina, koja nikog ne vrijeđa svojim pjesmama,ja ga doživljavam kao patriotu.
:lol: :lol:
sta vi velite?
Last edited by Stitch__ on 16/06/2005 16:48, edited 1 time in total.
pitt

Post by pitt »

Ja mislim da ti je bolje da se sam kaznis nego da te mi kaznjavamo za otvaranje jos jedne teme o bregi ii dugmetu. Mogo si bar sacekat.....jedno par godina.
Stitch__

Post by Stitch__ »

moj pitt i meni su isli na k**** do juce sa ovim temama, al sam sinoc vidio da zasluzuju ovoliku frku :-) da si bio ovdje, znao bi sta govorim :D ju es ej :P
pitt

Post by pitt »

vjeruj mi, dosta mi je halabuke o njima na forumu a da sam bio tamo pomahnito bih skroz. Jebo ti to kad se jebena politika u sve upetlja. I jebo dinu, btw. :D
pivka

Post by pivka »

kako se uopće i po čemu mogu usporediti bijelo dugme i dino merlin!?
stvarno glupa tema!
Stitch__

Post by Stitch__ »

pivka wrote:kako se uopće i po čemu mogu usporediti bijelo dugme i dino merlin!?
stvarno glupa tema!
govorim o koncertima :x

ma pitt...eh...i mene ta politika...nervira u najmanju ruku...al tema nije vezana za politiku, nego za muziku :)

ne zachatavaj jebemti :x :D
Prenj

Post by Prenj »

Brega se uvijek trudio da kopira razne svjetske rokere, ovisno od trenda koji je bio popularan, a Dino se uvijek trudio da kopira Bregu ...
I tako je to, do dana danasnjeg ... :D
Stitch__

Post by Stitch__ »

ma jah, znamo svi za patetiku "uspavanke za gorana b.", :D

ali ja govorim o k-o-n-c-e-r-t-i-m-a :x :D
the_stick

Post by the_stick »

pokusat cu da se uklopim u 'objektivnost' ostalih clanova foruma.....

odgovorno tvrdim da je dinin koncert bio bolji...

btw, nisam bio ni na jednom ni na drugom koncertu... samo tvrdim.. :D
pivka

Post by pivka »

Stitch__ wrote:
pivka wrote:kako se uopće i po čemu mogu usporediti bijelo dugme i dino merlin!?
stvarno glupa tema!
govorim o koncertima :x

:D
pa ni koncertno ih ne možeš usporediti.
mr_orange

Post by mr_orange »

Nit' sam bio na Dininom koncertu, a vala nesto mi se cini da ni sad ne bih.
MUNAFIK

Post by MUNAFIK »

interesantna je stvar da je dosta raje pjevlalo dinine pjesme na koncertu bjelog :) :) :-)
Bosnom behar, da te nije Alija, ili je to bilo samo u mom blizem okruzenju!!!
ako cu bireti izmedju Brege i Merlina definitivno biram Merlina, makar nije bio neutralan dok su srbi i hrvati vrsili agresiju ako nista drugo. i u Bosni i Hercegovini je sve politika to se treba svatiti vec jednom!!! sretno vam svima
UBL

Post by UBL »

...
Last edited by UBL on 15/11/2008 23:48, edited 1 time in total.
hadis

Post by hadis »

Prenj wrote:Brega se uvijek trudio da kopira razne svjetske rokere, ovisno od trenda koji je bio popularan, a Dino se uvijek trudio da kopira Bregu ...
Bio jedan umjetnik u nasem Sarajevu, bio je i otisao je zbog ko zna cega, al bio je i ostace najveci umjetnik Sarajeva!!!!
Dino je dobar al nikad nece biti ni do koljena VELIKOM BREGI I JOS VECEM BIJELOM DUGMETU!!!

Halo narode pa jeste li vi uopce svjesni da je Bijelo Dugme NAJVECA SARAJEVSKA I BH GRUPA!!!
PA JEL DOSTA VISE POREDJENJA S IKIM DRUGIM!!!PA NEUPOREDIVI SU SA SVIMA!!!
DUGME JE SARAJEVO, A SARAJEVO JE DUGME!SVE ostalo dobro promuckajte i sto ne valja prolijte!!!!
Qler

Post by Qler »

bio i na jednom i na drugom koncertu

Dugme mnogo bolje! Ustvari, najbolji koncert na ovim prostorima! "Filmovi" koje navodi SCORPION su trajali 2min! E ako je to dosadno, onda stvarno! A jos su bili extra! Ja nikog nisam vidio da napusta stadion, a volio bih jer ja na terenu nisam imao mjesta da se pomaknem!
mojhaver

Post by mojhaver »

Evo da i ja dam svoj komentar i vidjenje u vezi ove teme,
naime bavim se muzikom dugi niz godina i poznajem vecinu tih muzicara
koji sviraju u Dugmetu i koji sviraju sa Dinom,
ovako stoje stvari ja Bregu ne volim kao covjeka ali moram staviti ruku na srce i reci da je on stvarno No1 u svom poslu, kao gitarista on je kanta, ljudi koji su bili na koncertu su mogli primjetiti da on jedva sastavi dva tona ali ipak dodje da svira, citvao vrijeme nije prisustvovao probama i opet je dosao da svira, Zoran Redzic basista p aon nije svirao posljednih 20 godina a i kad je svirao prije nije znao svirati vec je bio u raji zbog svog brata Fadila Redzica koji je vrhunski basista koji je svirao sa Indexima, po svemu sudeci na koncertu su jedni Bubnjari ponesto znali svirati a ovi ostali su bili kao skolski bend, Tifu su skroz zeznuli, hej sviraju Padaju Zvjezde nema nikakve energije koja je potrebna i naravno da ni Tifa nije mogao da zapjeva kako treba, ulgavnom Dino Merlin dovede sve vrkunske muzicare i opet ne moze napraviti ono sto su napravili Dugmici tj gomila staraca koji ne znaju svirati, hocu reci Brega udari dlan o dlan i to nam je svima bauk, a Dino Caraobnjak se nevjerovatno trudi da bude kao Brega ali mu ne uspjeva i sumnjam da ce ikome od ovih generacija poci za rukom da uradi nesto kao sto je brega uradio u svojoj karijeri, zato Brega je Brega a Dino se ipak ne moze i ne smije porediti sa Bregom
UBL

Post by UBL »

...
Last edited by UBL on 15/11/2008 23:48, edited 1 time in total.
Stitch__

Post by Stitch__ »

UBL wrote:
hadis wrote:
Prenj wrote:Brega se uvijek trudio da kopira razne svjetske rokere, ovisno od trenda koji je bio popularan, a Dino se uvijek trudio da kopira Bregu ...
Bio jedan umjetnik u nasem Sarajevu, bio je i otisao je zbog ko zna cega, al bio je i ostace najveci umjetnik Sarajeva!!!!
Dino je dobar al nikad nece biti ni do koljena VELIKOM BREGI I JOS VECEM BIJELOM DUGMETU!!!

Halo narode pa jeste li vi uopce svjesni da je Bijelo Dugme NAJVECA SARAJEVSKA I BH GRUPA!!!
DUGME JE SARAJEVO, A SARAJEVO JE DUGME!SVE ostalo dobro promuckajte i sto ne valja prolijte!!!!
To je stvar misljenja...
ne nego stvar cinjenica!

mogu ja imat misljenje da je 7UP najveca sarajevska i bh grupa, al dzaba kad to nije tako :D
Svileni

Post by Svileni »

Stitch__ wrote:
UBL wrote:
hadis wrote: Bio jedan umjetnik u nasem Sarajevu, bio je i otisao je zbog ko zna cega, al bio je i ostace najveci umjetnik Sarajeva!!!!

To je stvar misljenja...
ne nego stvar cinjenica!

mogu ja imat misljenje da je 7UP najveca sarajevska i bh grupa, al dzaba kad to nije tako :D
Cuj 7UP nije najveca sarajevska i BIH grupa!!! Pa, ko je onda, majku mu?
Mister Big

Post by Mister Big »

Samo da kazem da je muzika stvar ukusa...tako da je glupo porediti Dina i Bregu.

Cijenim obojicu zbog njihovog rada al ipak mislim da je Brega jači, ako ne kao autor onda kao muzičar sa poslovnim "njuhom". Ipak je Brega stvarao u vremenu jače konkurencije i fakat je stvorio nešto što do tad nije bilo poznato na ovim krajevima.

Dino kao autor nam je postao posebno drag kroz rat i njegove "političke izlete" prema određenim ljudima, što ga je stavilo u poziciju "nacionalnog blaga". To u svakom slučaju ne umanjuje njegovu vrijednost ali joj daje neki "gorak ukus", nekako nametnut.

U svakom slučaju, smatram da je Brega stvaralački nedodirljiv, pogotovo ako se uzme činjenica da on praktično nije ništa uradio za BiH čak možda i protiv BiH ali ipak je ostao "gore" gdje jeste tj, među legendama.

Da nije bilo rata, vjerujem da bi ovakvo poređenje Dina i Brege bilo smiješno i potpuno bespotrebno...
Stitch__

Post by Stitch__ »

muzika jeste stvar ukusa, i ne poredim njihovu muziku nego koncerte, atmosferu, raju, ugodjaj....i to :)
pivka

Post by pivka »

MUNAFIK wrote:interesantna je stvar da je dosta raje pjevlalo dinine pjesme na koncertu bjelog :) :) :-)
ako cu bireti izmedju Brege i Merlina definitivno biram Merlina, makar nije bio neutralan dok su srbi i hrvati vrsili agresiju ako nista drugo. i u Bosni i Hercegovini je sve politika to se treba svatiti vec jednom!!! sretno vam svima
da,da samo su srbi i hrvati radili zločine po bosni!adj skuliraj malo!
UBL

Post by UBL »

...
Last edited by UBL on 15/11/2008 23:47, edited 1 time in total.
whoami

Post by whoami »

Fan sam i Bregin i Dinin, ali samo hocu da budem objektivan.
Razglas, svijetla, svirka, atmosfera - sve je bilo bolje na Dininom koncertu.
Dinin koncert je izgledao svjetski, ovo mi je izgledalo malo Balkanski.
.a.l.a.k.

Post by .a.l.a.k. »

whoami wrote:Fan sam i Bregin i Dinin, ali samo hocu da budem objektivan.
Razglas, svijetla, svirka, atmosfera - sve je bilo bolje na Dininom koncertu.
Dinin koncert je izgledao svjetski, ovo mi je izgledalo malo Balkanski.
slazem se sa whoami. bio sam na koncertu dininom i dugmetovom. vec poslije cetvrte pjesme sam htio otici sa dugmica jer su zvucali amaterski. mislim da su se raja popalila zbog nostalgije, uspomena i lijepih vremena. muzicki dugme je propalo jos prije 15 godina. dino je dostigao profesionalni uspon prije nekoliko godina i svaki put uz novu plocu ponudi nesto novo. njegova ekipa je moj apsolutni favorite. ko ne vjeruje ili nije bio na koncertu nek si priusti dvd kosevo i sve ce mu se samo kazati.
Post Reply