US - EU razlika

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

pips

#26 Re: US - EU razlika

Post by pips »

The_Flyer2002 wrote:tekst je preuzet sa auto.blogger.ba
Evo nadjoh u arhivi jedan tekst sa hr auto grupe, koji bi nekome mogao biti zanimljiv.
Meni nije zanimljiv jer je text cisto sranje
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

sto me fino prozva "strucnjakom". hehehehe. nikad tvrdio nisam i najvjerovatnije biti necu. (makar sto se tice bibi-ja) hehehe

sto se tice brzina u evropi. ljudi voze brze vec u usa. ja sam vec reko da golf je najvjerovatnije bio limun. sto se tice razlike ja vjerujem da je ima i da ce je biti. pogledaj lambordjinija. meni se cini da od 98 US verzija ima bolje ubrzanje vec eu docim EU ima veci top speed. ovo je cinjenica i lambo je ovo sam izjavio.

aaaaa
IMA LI RAZLIKE IZMEDJU EVROPSKOG I AMERICKOG FOCUSA???? hehehe dokazi da nema!!!!!

pogledaj ranije modele mercedesa. recimo w124, w201. EU i US verzija.
ne budali jer nisi bas provjerio cinjenice.
sto se tice kocnica. moguce je. ja sam imo mercury grand marqi (ford crown victoria) sa policiskim kocnicama. kada sam bio stavio civilne diskove u roku mjesec dana ih je podero. zasto to? zar se to nije moglo desiti golfu???
Conjuror wrote:1. Clanak samo potvrdjuje da je Golf kanta od auta i da nemoze preci vise od 100000 milja bez velikih problema.
sa ovim si mnogo neprijatelja steko. hehehe
ljudi nisam ja ovo napiso vec on. vidite quote. njegov nick je CONJUROR
nineac

Post by nineac »

Samo nek mi neko objasni da li je ovaj Conjuror normalan. Pa čovjek takve gluposti valja da to nije normalno.
Komentariše ograničenje brzine u HR. Pa u BiH je osim onih 11.5 km auto puta i M17 između Zenice i Sarajeva (100 km/h ograničenje) dozvoljena brzina 60-80 km/h, a nije isključeno ni 40 km/h, pa se vozi neuporedivo brže nego u USA. tj. auta se više eksploatišu. Drugo, conjroru očito kod brzog auta nisu važne kočnice. Da te pitam, kako ti zaustavljaš auto? Otvoriš vrata pa nogom grebeš po asfaltu?
Momak, ne rise, nemaš pojma!
Conjuror

Post by Conjuror »

The_Flyer2002 wrote:
Conjuror wrote:1. Clanak samo potvrdjuje da je Golf kanta od auta i da nemoze preci vise od 100000 milja bez velikih problema.
sa ovim si mnogo neprijatelja steko. hehehe
ljudi nisam ja ovo napiso vec on. vidite quote. njegov nick je CONJUROR
Sto ja?! Pa ne pravim ja golfa! :D
Conjuror

Post by Conjuror »

nineac wrote:Samo nek mi neko objasni da li je ovaj Conjuror normalan. Pa čovjek takve gluposti valja da to nije normalno.
Komentariše ograničenje brzine u HR. Pa u BiH je osim onih 11.5 km auto puta i M17 između Zenice i Sarajeva (100 km/h ograničenje) dozvoljena brzina 60-80 km/h, a nije isključeno ni 40 km/h, pa se vozi neuporedivo brže nego u USA. tj. auta se više eksploatišu. Drugo, conjroru očito kod brzog auta nisu važne kočnice. Da te pitam, kako ti zaustavljaš auto? Otvoriš vrata pa nogom grebeš po asfaltu?
Momak, ne rise, nemaš pojma!
Cekaj bolan, sta ti hoces da kazes sad? Da je 60-80 i 40 kmh brza voznja?! Sad mi je jasno odakle dolazis. Ako je to tebi brza voznja onda pretpostavljam da ti zato kazes da se u Evropi brzo vozi. :D :D
Ja sto me nasmija...
Qler

Post by Qler »

on kaze da se i pored ovih ogranicenja auta deru maximalno! Ja sam sa jaranom na ono malo auto puta vozio 230km/h! A garant nismo jedini!

Relacija SA-Mo128km puta, a znas kakvog smo presli za 54min! Jes da nam je saputnik u Sarajevu povraco' ko beba :D:D:D
nineac

Post by nineac »

Conjuror ja mislim da ti još ni u americi nemožeš da polažeš vozački ispit.
Ti ajro nemaš pojma o vožnji.
Očito si auto prvi put vidio u americi pa tako pričaš o njima.
Conjuror

Post by Conjuror »

nineac wrote:Conjuror ja mislim da ti još ni u americi nemožeš da polažeš vozački ispit.
Ti ajro nemaš pojma o vožnji.
Očito si auto prvi put vidio u americi pa tako pričaš o njima.
Garant je to :-), sta bi drugo biti osim mozda da si ti ostao bez teksta. Samo onaj koji nikad nije izasao van BH moze reci da se u Evropi vozi brze nego u USA i da su Evropska auta bolja od Americkih.
Evo da ti dam malu lekciju o Americi:
U USA zivot bez tockova je nezamisliv. Auto je dio nacionalne kulture pa ces ovdje vidjeti vise sportskih i bijesnih auta ali i auta druge vrste nego igdje drugo na svijetu.
Trkanje je nacionalni sport u Americi. Trkace staze su na svakom cosku i u gradovima i na ruralnim podrucjima i nigdje ih nema vise nego ovdje.
Trkanje je najomiljenija zabava Americkih srednjoskolaca i tinejdzera koji redovno idu na manje prometna mjesta ili napustene staze i trkaju se izmedju sebe ali utrke i na prometnim mjestima nisu rijetke. To je ogroman problem za USA policiju i roditelje jer su saobracajne nesrece #1 na listi uzroka smrti mladjih od 25 godina.
Modificiranje originalnih verzija auta da bi izgledali vise sportski i bili brzi je nacionalni hobi u USA.

Moj nineac, citava Amerika je samo oko para, snage, brzine i mirisa benzina i prestani vise tvrditi da su Evropska auta bolja i brza. Vecina Evropskih auta ovdje izgledaju kao djecija kolica i niko ih nece.
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

evo ga sad govori da su americka auta bolja vec druga.

od sada tvrdim da KINJESKA auta su najbolja i da se razlikuju od svih drugih.

ti conjuror odmices od teme. kao prvo da procitas koji post prije pisanja skuzio bi da je covjek (nineac) vec rekao da je bio u toj FAMOZNOJ americi.
kakvi su putevi u americi??? ravni jel' de? jel to uopste opterecenje za auto da pici konstantnom brzinom od 110 kmh nekih 500km bez stajanja ili okretanja volana. ma daj tada auto ima skoro najmanju potrosnju. (najmanja je na 80kmh ali i 110 je blizu)

ti meni jos nisi odgovorio za FOCUSA. model se prodaje u US i EU. ima li razlike izmedju njih. ima jel de?
naravno da ima. nije isti pogon kao ni modeli.
isto tako zasto je wolfsburg golf bolji i skuplji vec ovaj meksicki?? jel radi prevoza??? ne.

zasto se dosta pro tunera odlucuje za wolfsburg edition vec za ovo drugo?? zato sto je wolfsburg sastavljen u njemackoj.
Conjuror

Post by Conjuror »

The_Flyer2002 wrote:evo ga sad govori da su americka auta bolja vec druga.

od sada tvrdim da KINJESKA auta su najbolja i da se razlikuju od svih drugih.

ti conjuror odmices od teme. kao prvo da procitas koji post prije pisanja skuzio bi da je covjek (nineac) vec rekao da je bio u toj FAMOZNOJ americi.
kakvi su putevi u americi??? ravni jel' de? jel to uopste opterecenje za auto da pici konstantnom brzinom od 110 kmh nekih 500km bez stajanja ili okretanja volana. ma daj tada auto ima skoro najmanju potrosnju. (najmanja je na 80kmh ali i 110 je blizu)

ti meni jos nisi odgovorio za FOCUSA. model se prodaje u US i EU. ima li razlike izmedju njih. ima jel de?
naravno da ima. nije isti pogon kao ni modeli.
isto tako zasto je wolfsburg golf bolji i skuplji vec ovaj meksicki?? jel radi prevoza??? ne.

zasto se dosta pro tunera odlucuje za wolfsburg edition vec za ovo drugo?? zato sto je wolfsburg sastavljen u njemackoj.
Prvo moram da kazem tebi i nenacu da vam vise necu besplatno davati lekcije o autima. :D
Bem ga, citajte malo i obrazujte se pa onda diskutujte.
Kad si vec zapeo za Fokus (nemam pojma sto :? ) da ti odmah kazem da se Fokus u USA ne smatra sportskim autom niti ce to ikad biti. Fokusa u USA kupuju oni sto hoce da ustede na gorivu i brzina ih ne zanima. Jest, znam sta mislis, ali u USA je auto stedljivo ako ima manje od otprilike 2.5 l cc.
Bez obzira na to, najbolji Americki model fokusa je ZXW koji ima 2.3 l motor i 155 KS. Najjaci Evropski model ima 2.0 motor i 145 KS. Znaci slabiji je od Americkog. I koji si ti racku sad zapeo za fokusa podsjeti me opet?
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

haj majke ti prestavi se da znam sta sam to izgubio i ko me to qurcem zove???
nineac

Post by nineac »

Conjuror za tvoju informaciju ja sam zivio u americi, a ponovo bi trebao ubrzo da se zaputim tamo, stoga meni nemožeš srat o tome kako se trkaju na svakom ćošku i slične gluposti, ili kakva auta su tamo pošto sam vozio određeni broj automobila što za lične potrebe što onako iz zezancije, pa mi nemožeš srati o tome kako su američka auta bolja ili kvalitetnija.
Inače ja sam vozao Chryslera LHS 3.5 V6 1997 godište sa pređenih 55.000 milja kojem su svi kederi otpali, termostat mjenjao kada i ulje, a ona žalosna kopija od drveta se svako malo odljepljivala. Naravno trap je posebna priča, krajnice su ja mislim na golfu II većih dimenzija, a dimezije kočnica su prava lakrdija iako je auto dugo preko 5 metara i teško oko 1.6 t. Ubrzanje je bilo korektno do jedno 75 m/ph, ali poslije toga kao da padobran za sobom vučem, dok je jedina stvar koja je valjala bio Infinity CD player, na kojem je naravno pisalo MADE IN JAPAN.
Takođe, vozao sam i F-150 sa 4.6 ltr V8 motorom, koji je moram priznati iamo fenomenalan zvuk, i to je to. Trošio je kao Ferrari enzo a nije išao tako :lol:
Isto tako vozio sam i Golf Iv sa 2.0 motorom, i ogromna je razlika između njega i evropskog modela u performansama.
Stoga, Conjuror ja bi tebi savjetovao da malo provozaš i auta sa ove strane atlantika.
Inače, najjači Focus u Evropi je bio RS sa 215 ks i ST170 sa 170 ks, oba su dolazila sa BREMBO kočnicama.
neko iz mase

Post by neko iz mase »

haters haters haters
kako vise mozete toliko srati da se u EU vozi brze nego u USA. Vidim da ste puni informacija kao neka stvar vitamina. Pri tom se sladite novim informacija koje dobijate od zajedljivih ljudi ili onih koji svoju sansu nisu iskoristili u prekookeanskim drzavama. Prosjecno ogranicenje brzine u USA jeste 65mph (70-75 na nekim mjestima). Cinjenica je da se ove brzine pridrzava 10% vozaca, a svi ostali voze 5-20mph brze. Posto su ceste sire, dopustena brzina kroz grad i naseljena podrucja je puno visa nego u evropi (cisto radi uporedjenja, gdje je u njemackoj ogranicenje 25km, u usa je ogranicenje 25mph). Takodje je u USA izgradjeno puno vise autoputeva kao i zaobilaznica kroz gradove koje olaksavaju tok saobracaja, ciji konkretan rezultat je prosjecno povecanje brzine i smanjenje guzvi na autoputu. Ovo opet kao rezultat podrzava tezu da se u USA vozi brze nego u evropi. Jedini argument za evropu je par autoputeva kroz njemacku (nisam upoznat sa drugim drzavama) koji nemaju ogranicenja.
A sad da odgovorim na zapocetu temu, sva VW auta proizvedena za sjevernoamericko podrucje su izuzetno slabijeg kvaliteta nego ista u evropi. Jedino su motor i transmisija isti jer se proizvode na istom mjestu, a sve ostalo kao limarija, kvalitet plastike , kocnice i gume, sve je losije nego EU. Nisam vozac VW-a nit cu to ikad biti, jer je po mom misljenju najveca glupost voziti bilo koje auto tog koncerna pored izbora koji se ovde (US) nudi. Vecina nasih ljudi se ovdje pali na te automobile zbog neke nostalgije i kroz to isto vozilo se podsjecaju na neka stara vremena i odrzavaju jedinu vezu sa evropom. Zbog tog i negiraju cinjenicu da su golfovi i jette losije nego u evropi. Malo informacija kod bilo kog automehanicara bi im pomoglo da razbiju iluzije
nineac

Post by nineac »

Nisi upravu, kada smo već kod brzine. U USA je ograničenje 110 km/h, rjetko 120 km/h, dok je us vim evropskim zemljama (osim njemačke) 130 km/h (uskoro 150 km/h). Znači ako se krši u americi za 5-20% ograničenje, što nebi u evropi?
Takođe, evropski auto putevi su projektovani za veće brzine, imaju zaštitnu ogradu između traka (ja sam to vidio u USA samo na par mjesta, i to na zaobilaznicama oko grada), dok negdje ni zaustavne trake nema.
Takođe, asfalt koji s ekoristi na EU auto putevima je dosta abrazivniji.
To ej stavr vozačke kulture, u italije je 130 km/h ograničenje, pa ubiše auta više nego njemci koji ga nemaju!
Nedo bog dati američka auta italijanima, poginulo bi pola vozača u italiji :lol:
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

khm khm. zar ti ne smatras SVT focus sportskim autom???? jesi li ga vozio?? ja jesam. dobra prijateljica ga ima.

hocu sa focusem da ti kazem da US i EU verzija nije skoro ni slicna. imaju bruku razlike u svemu. suspenzija, motor, transmisija, unutrasnjost itd itd.
EU focus se proizvodi u evropi a US model dolazi iz US, mexica, kanade i jos nekih djelova svijeta.

jos ne kontam koje lekcije cu ispustiti. sta ti mislis nineac??
whow

Post by whow »

Ma ova se tema svela na neargumentatovano prepucavanje. Stari Rimljani bi rekli " nemo Judex in causa sua" ili sto bih nas narod rekao
" svaki cigo svoga konja hvali"( bez namjere da budem neuctiv prema pripadnicima Romske nacionalnosti ). Stariji Forumasi mozda se sjete casova " Naucnog Socoijalizma" AKA Marxizam i poznate krilatice
" svakom prema potrebama" E to je tacno ono sto proizvodaci automobila pokusavaju da urade " prilagode auto svakodenvnim potrebama , i za svako dzep". Praviti argumente tipa " brzi je bolji" , ili "veci je bolji" je naravno neozbiljno. Svaki iole ozbiljniji auto entuzijasta ce potvrditi da se auti prvenstveno posmatraju kao konacan proizvod , sinteza svih komponenti i djelova , neki idu i tako daleko da ocjenjuju "osjecaj auta". Znaci ponovo puka brzina ne znaci nista sama za sebe, bar ne kod automobila. Drugo i ono malo agrumanata sto se predoce pred ovim forumom ,predstavljaju se veoma tendenciozno i bez logike. Evo ako ja na primjer tvrdim da najjeftinije US auto Pontiac Sunfire koje kosta oko 13.000 KM na cesti ubrzava od 0 (5) -100 km za 7.8 sec da li to znaci da su Europski automobili kante jer ima treba 10, 11, 12 sekundi da postignu isto ubrzanje a kostaju mnogo vise. Ponovo znaci svakom prema potrebama . Gradski saobracaj u Americi je mnogo brzi nego u Europi te stoga i bolje ubrzanje. Sto se konacne brzine tice za ona koji jos uvjek na zele da se pomire sa cinjenicama evo i malo statistike: Dodge SRT cijena 21.000 Canadskih Dollara oko 24.000 KM ubrzava od 0-100 km za 5.3 sekunde , najveca brzina 153 mhr oko 250 km na sat e sada neka mi neko kaze koje Europsko auto za ove pare 24.000km ima ovakve performance i ja vise nikada necu napisti nista na ovom forumu . Ako ovo nisu dobre performance sta onda jeste , usporedbe Audi TT 3.2 Quatro DSG kosta oko 43.000 Cad dollara 48.000 KM te ubrzava do 100 km za 5.9 sekundi i kranja brzina mu je 131 m/hr ili oko 215 km na sat . Da li ovo znaci da je Dodge STR bolji od duplo skupljeg Audije. Naravno da nije ali moze tako izgledati kada se argumenti iznose tendenciozno kao sto se to cini na ovom forumu. U jednom se slazem sa Ninecom : auto treba da se vozi da bi se dala njegova ocjena a ne da se sudi na osnovu onoga sto pise u katalozima. Inace za one sto misle da Americanci ne znaju sta su automobili preporucujem da procitaju test drive o recimo Fordu GT . A ovim sto jos uvijek tvrde da je Europski Golf bolji jer se sastavlja u Njemackoj od njemackih djelova i rukama njemackih radnika bih porucio da pogledaju detaljan spisak dostavljace za Wolfsburg. VW-a quality control je isti u Mexicu kao u Wolfsburgu. Jedina razlika ponovo tvrdim je u podesenosti podvozja koje je u US Jetty nesto mekse to sto neko lupa ( Conjuror ) o limariji je besmislica. A o plastici necu niti da govorim jer znam da je plastika u mojoj Jetty bolja od 99 % plastike u Jettama koje sam vidio u Europi. Svi auto magazini su ocjenili plastiku i materijale u Golfu/ Jetty kao najbolje u klasi , u rangu automobila vise klase nego sto to Jetta/ Golf objektivno jesu -ovo je cinjenica i mogu da skeniram textove ako koga interesuje. Sa druge strane cuo sam da u Sarajevu ugraduju neku jeftinu plastiku u Golfove. Napomenut cu Sarajevo nije u US. U svakom slucaju za zakljucim mnogi ce reci " nije dobro sto je dobro , vech je dobro sto se meni svida". Diskusija je zdrava stvar medutim kada ljudi raspravljaju molio bi ih da predoce dokaze . Misljenja su takoder veoma vazna , medutim treba dozvoliti i oprechna. Toliko , izvinjenje zbog duzine texta.
pips

Post by pips »

e jesi razvuko
nineac

Post by nineac »

sve je to uredu whow, baš tako. Auta se rade za potrebe tržišta. Tako taj Dodge SRT može imati bolje ubrzanje od 90% evropskih auta (koliko je njegov motor efikasan to je već druga priča) ali sama činjenica da košta toliko koliko košta govori da baš nije neko remek djelo auto industrije.
Stoga, ako uzmeš taj audi kojem je krajnja brzina 245 km/h (u evropi) on će pojest tog Dodga jer je auto kompletno daleko bolje odrađeno, počev od iskorištenosti motora pa do kočnica, suspenzije itd. Kod sportskih auta od pozitivnog ubrzanja je važnije negativno (a ne kako Conjuror reče nešto u smislu "šta ima veze kakve kočnice ima").
Ono što ja hoću da kažem da su evropljani malo pretjerali sa tehničkim usavršavanjem auta toliko da ni Toyota više neće to da prati, jer cjene jednostavno odoše u nedogled. Danas svako evropsko kompaktno auto ima ESP,ASR i milion nekih drugih opcija. Sve je to korisno, ali da li ej potrebno to tim autima, jer iako neugradite to u svoje auto, tvornica je već uračunala u cjenu vašeg auta cjenu istraživanja tih djelova.
Meni s elično sviđa što u americi za 13.000 $ možeš dobiti Pontiaca, dok za te paer ovdje možeš kupiti Corsu 1.2.
Conjuror

Post by Conjuror »

nineac wrote: Isto tako vozio sam i Golf Iv sa 2.0 motorom, i ogromna je razlika između njega i evropskog modela u performansama.
Stoga, Conjuror ja bi tebi savjetovao da malo provozaš i auta sa ove strane atlantika.
Inače, najjači Focus u Evropi je bio RS sa 215 ks i ST170 sa 170 ks, oba su dolazila sa BREMBO kočnicama.
E vala jesi tvrdoglav do daske ali konacno sad vidim sta je tvoj problem. Nemoj se ljutiti ali ti si dozivio tzv "kulturni sok" od cega su jedan dio i naravno automobili. Velika vecina Bosanaca (i ostalih Evropljana) koji su dosli u USA je dozivjela isto. Evo o cemu se radi: ti, kao i svi mi prije, smo toliko navikao na Evropska auta, njihovu velicinu i osobine da sve mjeris prema tome. Problem je da su u USA sva auta generalno veca, komfornija, jaca, sa sirim gumama itd da nas sve to neprimjetno okupira po dolasku u US ali su standardi ostali nepromijenjeni. Konkretnije, za sve nas mjerilo najboljeg auta je uvijek bio Mercedes, BMW i Audi dok je Golf pojam za vrlo dobro auto srednje klase.
Eh sad, u US imas masu auta u klasi Mercedesa, BMW, Audija od kojih su mnogi bolji ali mnogi i nisu ali je izbor daleko veci. Golf je u USA ono sto je nama u BiH sada Yugo 45 - jedno manje auto koje ustedi na gorivu i lakse ga parkirati ali se i kvari.
I sad, dosao ti, kao i mnogi drugi prije tebe (pa i ja), sjeo u Golfa u Americi (koji je jos uvijek pojam u Evropi) i cekas da se upali zeleno na semaforu. I kad se upali, ti po gasu kad nit ti se kazaljka na satu dize brzo kao u Evropi a sva druga auta ti pobjegose. Pa probas opet, pa opet, pa jos jednom, uvijek isto. Ti onda mislis da ili nesto nije u redu sa tim golfom ili (kao u tvom slucaju) da su Evropski Golfovi bolji od Americkih. E pa nijedno ni drugo nije tacno nego je razlog sto je vecina Americkih auta bolja i jaca od Golfa pa je normalno da im gledas u rep na semaforu. Osim toga, iako smo svi znali da je brzinometar u USA na milje, nekako smo navikli na Evropske skale jer se ova Americka nesto ne dize brzo :D pa te je malo i to udarilo. Ima jos: u USA su ceste daleko bolje i sire nego u YU gdje smo svi mi vozili pa covjek i nema osjecaj da vozi npr 100kmh nego mu se cini da vozi oko 60kmh.
Vjeruj mi, po dolasku u USA masa Bosanaca je kupovala Golfove, Jette, pa poneko i Mercedese, BMW i Audije po ustaljenom misljenju da su to najbolja auta. Medjutim ubrzo shvate da u USA postoje mnoga druga i bolja od njih (a mnoga su i jeftinija) pa danas jedva mozda 5% Bosanaca jos uvijek vozi Evropska auta. Nemozes vjecno ignorisati cinjenicu daq od oko 300000 Bosanaca u BH tako mali broj Evropska auta a svi mi znamo sta su i kakva su ona, nisi ti jedini koji ih je vozio u BH. A u US vecina nas moze sebi dozvoliti da kupi gotovo bilo koje Evropsko auto ali ljudi nece jer su se opekli prvih godina.
nineac

Post by nineac »

Conjuror za tvoju informaciju ja organski nepodnosim golfa, a silom prilika sam ga vozio. Druga stvar ja uopće nemislim da su Audi &Co najbolja auta. To što imaju bolje performanse od američkih je rezultat većeg ulaganja, bolje tehnologije itd.
Po čemu ti to misliš da su američka auta bolja? De mi samo navedi jednu činjenicu?
Kakve su ti to gluposti koji dolazi sa širim točkovima i slično. Jel to treba da znači da ako auto ima šire točkove da je bolje?
Drugo ja nisam doživio kulturni šok, i vrlo dobro znam razliku između evropskih cesta i američkih jer sam imao priliku voziti i u njemačkoj, Švicarskoj,italiji,francuskoj,španiji, danskoj, pa eto i u americi.
A što su komfornija? Eto taj LHS koji sam ja voziopo udobnosti se nemože nositi sa Renaultom Vel Satisom, a veći je. Džaba, jaro auto je izmišljeno s ove strane atlantika!
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

evo sad tema se prebaci na sociologiju i "kulturni sok"
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

pips wrote:A jeste zakuhali, nego jebo auta imal sta na beledjiju :D
beledjiju???

da mi je samo znati sta ovo znaci.
pips

Post by pips »

znaces kad porastes 8-)
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

dobro tata
whow

Post by whow »

Conjuror nazalolost moram da konstatujem da bi ti sa tvojim neznanjem i nadobudnoshcu upropastio i najbolji argumenat. Ti stvarno neznas nista o Autima i sto vise pricas tvoje neznanje se sve vise potvrduje. Sta tu seres da Bosanci kupuju Europska Auta . Prvo znas da je vecina bosanaca dosla u ameriku bez banke tako da je prvi auto obicno Ford Tempo ili Chevrolet Cavalier. Dok se skupi para za novog Golfa protece puno Mississippi-a. A i sam znas da za te pare kupis Americko auto najmanje srednje klase u poredenju sa Golfom koji je kompakt klasa. Europska auta u americi i svuda drugdje su pojam statusa . Je vjerujem da je tabi tata kupio auto i rekao ti da je to auto najbolje , jer ocigledno neznas nista o autima.
Locked