AFC Asian Cup 2019

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

cyprus

#26 Re: AFC Asian Cup 2019

Post by cyprus »

Razočaro me Tajland, iako su bili solidni u prvom poluvremenu... S druge strane, Indija izgleda nikad jača... Chhetri bi konačno mogao doć na svoje na ovom turniru...

Uglavnom, dosad nijedan favorit nije pobijedio... Hoćel ovi Asadovi biti prvi? :) Ako Harbin bude u elementu, teško da ga Palestinci mogu zaustavit...
AmiĐa_Idriz

#27 Re: AFC Asian Cup 2019

Post by AmiĐa_Idriz »

Jebote gdje je skide :shock:
pizarro

#28 Re: AFC Asian Cup 2019

Post by pizarro »

omar little wrote:mulerovac ,dokle je ovaj turnir, daj neki standing :D
poceo u petak a finale 1. februara, znaci mozemo cijeli januar uzivati u ovom spektaklu 8-)
takticki ima dosta deficita, ali bitno je da se ljudi trude i ne treba previse sitniciariti :D
moj favorit je juzna koreja jer imaju solidnu ekipu a i na klupi je paulo bento koji zna svoj zanat.
pizarro

#29 Re: AFC Asian Cup 2019

Post by pizarro »

i gdje su sad svi oni koji su bahato tvrdili da je indijski fudbal propao???
AmiĐa_Idriz

#30 Re: AFC Asian Cup 2019

Post by AmiĐa_Idriz »

Sve tripujem Mohamed Salah igra za Palestinu :mrgreen:
AmiĐa_Idriz

#31 Re: AFC Asian Cup 2019

Post by AmiĐa_Idriz »

Koliko se simuliranje toleriše :roll:
cyprus

#32 Re: AFC Asian Cup 2019

Post by cyprus »

Nego, zadržaše Palestinci nulu (nisam gledao, ne znam kako su igrali)... Biće zanimljivo kad budu igrali protiv Jordana... Mogli bi neredi u Amanu bit :oops:
AmiĐa_Idriz

#33 Re: AFC Asian Cup 2019

Post by AmiĐa_Idriz »

cyprus wrote:Nego, zadržaše Palestinci nulu (nisam gledao, ne znam kako su igrali)... Biće zanimljivo kad budu igrali protiv Jordana... Mogli bi neredi u Amanu bit :oops:
Zadržali tako što Sirijci ne znaju naprijed ništa :mrgreen:
cyprus

#34 Re: AFC Asian Cup 2019

Post by cyprus »

Danas započinju i grupe C i D... Kratka analiza:

Grupa C

Objektivno, ovo je grupa u kojoj bi trebalo biti najmanje dilema... Južna Koreja i Kina bi ovo trebale glatko proći... Dovoljno je reći da za Južnu Koreju igra Son, i samim tim ova selekcija postaje favorit u srazu sa 90% azijskih reprezentacija... A nije sam Son, ima tu još dosta kvalitetnih igrača... Kina naravno nema taj kvalitet, ali obzirom koliko su se naložili na fudbal u zadnje vrijeme, valjda je red da njihova reprezentacija nešto konačno i napravi... Koliko daleko će dogurati ne znam, ali prolazak grupe ne bi trebao doći u pitanje... Kirgistan se našao na ovom prvenstvu samo zato što je ono prošireno... Za njih je uspjeh što su se uopšte našli ovdje... Vjerovatno će svaki gol proslaviti kao pobjedu... Ako ko šta uspije uraditi, to će vjerovatno biti ove njihove Švabe... Naime, sve do raspada SSSR-a, širom te države je živjelo i dosta Nijemaca... Neke od njih je zapalo i da se rode u Kirgistanu... I sad je nekolicinu takvih nahvatao kirgistanski fudbalski savez da igraju za njih... Filipinci se također zadnjih godina oslanjaju na svoju dijasporu, pa su i ostvarili određeni napredak zahvaljujući ljudima nekarakterističnih prezimena za filipinsko područje, ili igračima koje je rodila majka Filipinka... Najpoznatiji je svakako golman Etheridge, ali njega neće biti na ovom prvenstvu, zato što je šupački Cardiff zatražio od filipinskog saveza da ga poštedi, jer ovima gori pod nogama u EPL... Tim su filipinske šanse na ovom prvenstvu dodatno umanjene, ali vjerujem da je i njima sam plasman na prvenstvo dovoljno veliki uspjeh...

Grupa D

U grupi D također ne bi trebalo biti mnogo neizvjesnosti... Iran i Irak su kudikamo jači od Jemena i Vijetnama... Za Irance znamo da su velesila u Aziji... Na proteklom svjetskom prvenstvu smo vidjeli da postaju konkurentni i na globalnom nivou, i mislim da bi sve osim prvog mjesta u ovoj grupi bila senzacija... Ja im prognoziram i šampionsku titulu na kraju... Irak nam je nešto veća nepoznanica, ali i oni su za azijske prilike vrlo vrlo solidna ekipa... Naime, ne tako davno, oni su bili i pobjednici ovog takmičenja... Najpoznatiji igrač im je Ali Adnan, koji već nekoliko godina igra u Seriji A... Pored njega, okosnicu ekipe čine igrači iz iranske i katarske lige... Sa druge strane, Jemen je debitant na ovom takmičenju, i realno najslabija arapska reprezentacija... Ovaj posljednji rat i bježanija u ovoj državi je dovela do toga da neki jemenski igrači ostvare angažmane u nešto jačim ligama u regiji, što se odrazilo pozitivno na kvalitet same A selekcije (slično kao kod Sirije), ali mislim i dalje nedovoljno da bi ugrozili Irak i Iran... Vijetnamski fudbal pomalo napreduje u zadnje dvije decenije, ulažu dosta, nedavno im je recimo mlada selekcija učestvovala na svjetskom prvenstvu... Ali mislim da i za njih važi isto što i za Jemen - ne vjerujem da su još uvijek dorasli da ozbiljno napadnu prve dvije pozicije... Ipak, možda se provuku u osminu finala preko trećeg mjesta...

Dakle, danas očekujem sigurne pobjede Kine, Koreje i Irana...
AmiĐa_Idriz

#35 Re: AFC Asian Cup 2019

Post by AmiĐa_Idriz »

Gledaj ti Erikssona drtine, još se ne da.
AmiĐa_Idriz

#36 Re: AFC Asian Cup 2019

Post by AmiĐa_Idriz »

Tek sam sad vidio šta je golman Kirgistana danas uradio :-)
muha_sa

#37 Re: AFC Asian Cup 2019

Post by muha_sa »

na kojem kanalu gledate :?
Bazinga1234

#38 Re: AFC Asian Cup 2019

Post by Bazinga1234 »

muha_sa wrote:na kojem kanalu gledate :?
Bude na Areni.
muha_sa

#39 Re: AFC Asian Cup 2019

Post by muha_sa »

Bazinga1234 wrote:
muha_sa wrote:na kojem kanalu gledate :?
Bude na Areni.
hvala :-D sad cu da šaltam
Bazinga1234

#40 Re: AFC Asian Cup 2019

Post by Bazinga1234 »

Iran poveo, gol sličan onom golu Španije protiv nas u zadnjoj tekmi.
AmiĐa_Idriz

#41 Re: AFC Asian Cup 2019

Post by AmiĐa_Idriz »

Iran će daleko dogurati.
AmiĐa_Idriz

#42 Re: AFC Asian Cup 2019

Post by AmiĐa_Idriz »

Uf :mrgreen:
muha_sa

#43 Re: AFC Asian Cup 2019

Post by muha_sa »

uvališe i drugi
muha_sa

#44 Re: AFC Asian Cup 2019

Post by muha_sa »

boMMe i treci :D
AmiĐa_Idriz

#45 Re: AFC Asian Cup 2019

Post by AmiĐa_Idriz »

Još pred Rusiju sam govorio da je Queirozova družina sve samo ne naivna, i nisu se tamo obrukali.

A ovdje sad, završnica, hladno.
pizarro

#46 Re: AFC Asian Cup 2019

Post by pizarro »

za ove filipine igraju skoro sve polufilipinci.
i ja sve mislio to neka drzavica, kad vidim imaju preko 100 miliona stanovnika :shock:
El_comadante

#47 Re: AFC Asian Cup 2019

Post by El_comadante »

prvi put debitiju na prvenstvu: Kirgistan, Jemen i Filipini. Jemen prvi put pod ovim imenom igrao je Južni Jemen nekada...
cyprus

#48 Re: AFC Asian Cup 2019

Post by cyprus »

Teže nego što se očekivalo, ali jučer ipak bez iznenađenja - tri keca... A kako već rekoh - smatram da Iran definitivno ide do kraja... Kompaktni su, Queiroz ima kontinuitet i zna šta radi, prvenstvo im se održava u susjedstvu, svi faktori im pogoduju...

A danas samo dvije utakmice, između ostalog i jedna iz grupe E... O njoj ukratko:

Grupa E

Iako i ova grupa ima dva izraženija favorita u odnosu na druge dvije ekipe, ovdje su snage nešto poravnatije nego u prethodne dvije grupe... Saudijska Arabija i Katar jesu bliži prolasku dalje, ali i Liban i Sjeverna Koreja imaju šta reći... Saudija uvijek igra dobro na azijskim prvenstvima (sa izuzetkom dva posljednja puta)... Šest puta su bili finalisti, od toga tri puta osvojili... Sigurno su za respekt na azijskom kontinentu, s tim da više ne ulaze baš u najuži krug favorita... U međuvremenu se i konkurencija zaoštrila, tako da više nisu među nedodirljivim... Vjerujem da mogu proći grupu, ali vjerovatno će se napatiti... Katar gradi ekipu za predstojeće svjetsko prvenstvo, i već par decenija kotiraju solidno u Aziji, uz enormna ulaganja u klupski fudbal... Ne znam koliko će na njih uticat činjenica da trenutno nisu u dobrim diplomatskim odnosima sa domaćinima ovog svjetskog prvenstva, ali mislim da mogu do prvog mjesta... Sjeverna Koreja je uvijek misterija... Većina igrača dolazi iz domaćeg prvenstva, koje je potpuna nepoznanica za vanjski svijet, uz nekolicinu njih koji se pokušavaju dokazati i u inostranstvo... Posljednjih godina ne igraju baš tako dobro, kao onda kad su otišli na svjetsko prvenstvo, ali neki novi bum nije nemoguć... Libanci su možda i najmanje spektakularna ekipa ovdje, ali nisu ni oni bez šansi... Tipujem na dosta ikseva u ovoj grupi...
pizarro

#49 Re: AFC Asian Cup 2019

Post by pizarro »

a nije to slucajno da on ovdje vec 5 dana umjesto jedne tacke uvijek koristi po tri :D
cyprus

#50 Re: AFC Asian Cup 2019

Post by cyprus »

:?
Post Reply