Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Da li ste za izmjenu Ustava u pogledu davanja prava konstitutivnosti Bosancima/Hercegovcima

Poll ended at 04/12/2018 06:22

1. Ustav BiH ima nacističko /fašističke odlike
6
60%
2. Ustav BiH nema nacističko/fašističke odlike
4
40%

Total votes: 10

kmirsad

#26 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by kmirsad »

Vizionar 1985 wrote:Alija veze nema sa terminom Bosnjak kako znam. To je kako znam poteklo od drugih.
I ja imam takve informacije. A bio sam im prilično blizu. Alijina prvobitna zamisao s kojom je ulazio u pregovore je bila Bosanac i Hercegovac. Ideju Bošnjaka su progurali Hasan Čengić, Šefko Omerbašić, i bataljom muftija i hođa... ovi drugi, srpska i hrvatska strana, ali i međunarodna zajednica...kad su to čuli, odmah su htjeli prekinuti pregovore.I bošnjak je teško prošao. Da je alija uspio, svi rezultati rata koje su srbi i hrvati smatrali za sebe korisnim anulirali bi ih. Ispalo bi da su đaba ginuli i đaba činili ratne zločine i genocid . Ostala bi im samo omča i zvono genocidnih naroda, a nez ikakve koristi.Nije Alija imao nikakve šanse.Danas te šanse ipak postoje... Potrebno je da u predsjedništvo ušu Falatar, Hašikadić, pragmatični Ivanić, a u drćavni parlament večina sastavljena od građanskih stranaka... naravno... dobro bi bilo ulinuti dom naroda, a njihove funkcije prenjeti u parlamentarne domove...
I danas njihova politika tu ideju smatra smrtonosnom za RS i Herceg Bosnu.
Last edited by kmirsad on 05/09/2018 10:23, edited 1 time in total.
cyprus

#27 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by cyprus »

Prećerivanje moj kmirso... Osim što se ne mogu kandidovat za preSjednika dok se ne izjasnim drugačije, ne osjećam da sam ičim drugim diskiminiran zato što se ne izjašnjavam konstitutivno...

Kakav bolan antisemitizam, kakav fašizam, kakve žute trake... Fašizma istina ima kod grupa i pojedinaca, al nemojmo pregonit...
kmirsad

#28 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by kmirsad »

cyprus wrote:Prećerivanje moj kmirso... Osim što se ne mogu kandidovat za preSjednika, ne osjećam da sam ičim drugim diskiminiran zato što se ne izjašnjavam konstitutivno...
Ne možeš glasati ni za svog člana predsjedništbva iz reda srpskog naroda... niti se može kandidovati srbin iz federacije...bosanskohercegovački "antisemitizam " je okrenut i prema svim drugim građanima BiH, koji se ne osječaju nekim od konstitutivnih...
Uostalom tu smo da iznosimo svoja mišljenja... ne da ih namečemo...ima još mali milion stvari koje ne možeš biti ako si ostali...
cyprus

#29 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by cyprus »

kmirsad wrote:
cyprus wrote:Prećerivanje moj kmirso... Osim što se ne mogu kandidovat za preSjednika, ne osjećam da sam ičim drugim diskiminiran zato što se ne izjašnjavam konstitutivno...
Ne možeš glasati ni za svog člana predsjedništbva iz reda srpskog naroda... niti se može kandidovati srbin iz federacije...bosanskohercegovački "antisemitizam " je okrenut i prema svim drugim građanima BiH, koji se ne osječaju nekim od konstitutivnih...
Uostalom tu smo da iznosimo svoja mišljenja... ne da ih namečemo...ima još mali milion stvari koje ne možeš biti ako si ostali...
Pa eto, okrenut je i prema konstitutivnim iz "pogrešnih" entiteta... Slažem se ja normalno da je način izbora članova predsjedništva kriminalan, diskriminatoran i svašta nešto, i nadam se da će presuda Sejdić-Finci morat kad tad biti implementirana, ali kamo sreće da nam je to najveći problem u državi...
Haris.ba

#30 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by Haris.ba »

Nadam se da će ovo malo otvoriti oči. :D

Ovo je ustav Belgije

Article 2
Belgium comprises three Communities: the Flemish Community, the French Community
and the German-speaking Community.

Article 3
Belgium comprises three Regions: the Flemish Region, the Walloon Region and the
Brussels Region.

Article 4
Belgium comprises four linguistic regions: the Dutch-speaking region, the Frenchspeaking
region, the bilingual region of Brussels-Capital and the German-speaking region.
Each municipality of the Kingdom forms part of one of these linguistic regions.
The boundaries of the four linguistic regions can only be changed or corrected by
a law passed by a majority of the votes cast in each linguistic group in each House, on
condition that a majority of the members of each group is present and provided that
the total number of votes in favour that are cast in the two linguistic groups is equal to
at least two thirds of the votes cast.

Article 43
§1. For cases determined by the Constitution, the elected members of the House of
Representatives are divided into a Dutch linguistic group and a French linguistic group,
in the manner determined by the law.
§2. For cases determined by the Constitution, senators, except the senator appointed
by the Parliament of the German-speaking Community, are divided into a Dutch
linguistic group and a French linguistic group

Article 67
§ 1. The Senate is composed of sixty senators, of whom :
1° twenty-nine senators appointed by the Flemish Parliament from among its members
or from among the members of the Dutch linguistic group of the Parliament of
the Brussels-Capital Region ;
2° ten senators appointed from among its members by the Parliament of the
French Community ;
3° eight senators appointed from among its members by the Parliament of the
Walloon Region ;
4° two senators appointed from among its members by the French linguistic group
of the Parliament of the Brussels-Capital Region ;
5° one senator appointed from among its members by the Parliament of the German-speaking
Community ;
6° six senators appointed by the senators referred to in 1° ;
7° four senators appointed by the senators referred to in 2° to 4°.

§ 2. At least one of the senators referred to in § 1, 1° is to be legally resident in the
bilingual region of Brussels-Capital on the day of his election.
Three of the senators referred to in § 1, 2° are member of the French linguistic
group of the Parliament of the Brussels-Capital Region. As a departure from § 1, 2°,
one of these three senators must not be a member of the Parliament of the French
Community.

§ 3. The Senate is composed of no more than two-thirds of senators of the same
gender.

§ 4. When a list mentioned in Article 68, § 2 is not represented by senators respectively
referred to in § 1, 1° or in § 1, 2°, 3° or 4°, the senators referred to in § 1, 6° or
in § 1, 7° may be appointed by the Members of the House of Representatives who have
been elected on the aforesaid list.

Article 127
§ 1. The Parliaments of the Flemish and French Communities, each one in so far as
it is concerned, regulate by federate law:
1° cultural matters;
2° education, with the exception of:
a) the setting of the beginning and of the end of compulsory education;
b) minimum standards for the granting of diplomas;
c) the pension scheme;
3° cooperation between the Communities, as well as international cooperation,
including the concluding of treaties for those matters referred to in 1° and 2°.
Stvar je veoma jednostavna. Nije naš ustav ništa čudan ni neobičan u evropskim okvirima. Problem je samo u tome što su neki spavali kada je ratifikovan Protokol 12. :D

Belgija je potpisala Protokol 12. Ali ga nije nikada ratifikovala (jer su znali šta znači). I u biti svi današnji ustavni problemi proizilaze iz Protokola 12. Jer nakon ratifikacije Protokola 12 je odmah došao Sejdić - Finci. I to će sada da bude proces. Trebaće godine, ali kad tada će se morati ustav mijenjati. Da nije ratifikovan Protokol 12, sve bi moglo ostati kako jeste.

https://en.wikipedia.org/wiki/Protocol_ ... man_Rights
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#31 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by Truba »

ti sve znaš :D
kmirsad

#32 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by kmirsad »

cyprus wrote:
kmirsad wrote:
Pa eto, okrenut je i prema konstitutivnim iz "pogrešnih" entiteta... Slažem se ja normalno da je način izbora članova predsjedništva kriminalan, diskriminatoran i svašta nešto, i nadam se da će presuda Sejdić-Finci morat kad tad biti implementirana, ali kamo sreće da nam je to najveći problem u državi...
Pokušaj malo analitički... ama baš svi problemi ove države, rezultat su te trojne konstitutivnosti... ama baš sve... ona im daje osnov za kradu,za korupciju, za nepotizam, za siromašenje privrede i resursa...daje im energiju za prijetnje novim sukubima, daje im osnov za homogenizaciju u kojoj leži njihova snaga, na pravo na veto i zaštitu vitalnih nacionalnig interesa...... nije to tako jednosravno i svodljivo samo na izbor predsjedništva... gdje god se traži troje konstitutivnih, lako se dogovore...
kmirsad

#33 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by kmirsad »

Haris.ba wrote:Nadam se da će ovo malo otvoriti oči. :D

Ovo je ustav Belgije

Article 2
Belgium comprises three Communities: the Flemish Community, the French Community
and the German-speaking Community.

Article 3
Belgium comprises three Regions: the Flemish Region, the Walloon Region and the
Brussels Region.

Article 4
Belgium comprises four linguistic regions: the Dutch-speaking region, the Frenchspeaking
region, the bilingual region of Brussels-Capital and the German-speaking region.
Each municipality of the Kingdom forms part of one of these linguistic regions.
The boundaries of the four linguistic regions can only be changed or corrected by
a law passed by a majority of the votes cast in each linguistic group in each House, on
condition that a majority of the members of each group is present and provided that
the total number of votes in favour that are cast in the two linguistic groups is equal to
at least two thirds of the votes cast.

Article 43
§1. For cases determined by the Constitution, the elected members of the House of
Representatives are divided into a Dutch linguistic group and a French linguistic group,
in the manner determined by the law.
§2. For cases determined by the Constitution, senators, except the senator appointed
by the Parliament of the German-speaking Community, are divided into a Dutch
linguistic group and a French linguistic group

Article 67
§ 1. The Senate is composed of sixty senators, of whom :
1° twenty-nine senators appointed by the Flemish Parliament from among its members
or from among the members of the Dutch linguistic group of the Parliament of
the Brussels-Capital Region ;
2° ten senators appointed from among its members by the Parliament of the
French Community ;
3° eight senators appointed from among its members by the Parliament of the
Walloon Region ;
4° two senators appointed from among its members by the French linguistic group
of the Parliament of the Brussels-Capital Region ;
5° one senator appointed from among its members by the Parliament of the German-speaking
Community ;
6° six senators appointed by the senators referred to in 1° ;
7° four senators appointed by the senators referred to in 2° to 4°.

§ 2. At least one of the senators referred to in § 1, 1° is to be legally resident in the
bilingual region of Brussels-Capital on the day of his election.
Three of the senators referred to in § 1, 2° are member of the French linguistic
group of the Parliament of the Brussels-Capital Region. As a departure from § 1, 2°,
one of these three senators must not be a member of the Parliament of the French
Community.

§ 3. The Senate is composed of no more than two-thirds of senators of the same
gender.

§ 4. When a list mentioned in Article 68, § 2 is not represented by senators respectively
referred to in § 1, 1° or in § 1, 2°, 3° or 4°, the senators referred to in § 1, 6° or
in § 1, 7° may be appointed by the Members of the House of Representatives who have
been elected on the aforesaid list.

Article 127
§ 1. The Parliaments of the Flemish and French Communities, each one in so far as
it is concerned, regulate by federate law:
1° cultural matters;
2° education, with the exception of:
a) the setting of the beginning and of the end of compulsory education;
b) minimum standards for the granting of diplomas;
c) the pension scheme;
3° cooperation between the Communities, as well as international cooperation,
including the concluding of treaties for those matters referred to in 1° and 2°.
Stvar je veoma jednostavna. Nije naš ustav ništa čudan ni neobičan u evropskim okvirima. Problem je samo u tome što su neki spavali kada je ratifikovan Protokol 12. :D

Belgija je potpisala Protokol 12. Ali ga nije nikada ratifikovala (jer su znali šta znači). I u biti svi današnji ustavni problemi proizilaze iz Protokola 12. Jer nakon ratifikacije Protokola 12 je odmah došao Sejdić - Finci. I to će sada da bude proces. Trebaće godine, ali kad tada će se morati ustav mijenjati. Da nije ratifikovan Protokol 12, sve bi moglo ostati kako jeste.

https://en.wikipedia.org/wiki/Protocol_ ... man_Rights
:-D
Haris.ba

#34 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by Haris.ba »

Šta li piše u Švicarskom ustavu?

Helem, jedna od najljepših preambula. Samo pogledajte koji su ovo islamski fundamentalisti.
Preambula
U ime Boga svemogućega!
Švajcarski Ljudi i kantonI,
Imajući u vidu njihove odgovornosti prema stvaranju,
riješenI da obnove svoje savez u cilju jačanja slobode, demokracije, nezavisnost
i mir u duhu solidarnosti i otvorenosti prema svijetu,
odlučni da žive zajedno uz uzajamno razmatranje i uvažavanje njihovih različitosti,
svjesni njihovog zajedničkog dostignuća i njihove odgovornosti prema budućnosti
generacija,
znajući da samo oni koji koriste svoju slobodu ostaju i dalje slobodni, i da se
snaga jednog naroda mjeri dobrobiti njegovih najslabijih članova;
usvajaju sljedeći USTAV
P.S.
Da ne bude da sam ja nešto pogrešno prenio, prva rečenica glasi u originalu:
Au nom de Dieu Tout-Puissant!
Last edited by Haris.ba on 05/09/2018 11:39, edited 1 time in total.
sinuhe

#35 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by sinuhe »

Potaman je vama svima.
Poslije izbora cu pokrenuti i temu. :D
kmirsad

#36 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by kmirsad »

Haris.ba wrote:Šta li piše u Švicarskom ustavu?

Helem, jedna od najljepših preambula. Samo pogledajte koji su ovo islamski fundamentalisti.
Preambula
U ime Boga svemogućega!
Švajcarski Ljudi i kantonI,
Imajući u vidu njihove odgovornosti prema stvaranju,
riješenI da obnove svoje savez u cilju jačanja slobode, demokracije, nezavisnost
i mir u duhu solidarnosti i otvorenosti prema svijetu,
odlučni da žive zajedno uz uzajamno razmatranje i uvažavanje njihovih različitosti,
svjesni njihovog zajedničkog dostignuća i njihove odgovornosti prema budućnosti
generacija,
znajući da samo oni koji koriste svoju slobodu ostaju i dalje slobodni, i da se
snaga jednog naroda mjeri dobrobiti njegovih najslabijih članova;
usvajaju sljedeći USTAV
P.S.
Da ne bude da sam ja nešto pogrešno prenio, prva rečenica glasi u originalu:
Au nom de Dieu Tout-Puissant!
Harise-... pet puta sam ovo pročitao... uzbuđen, malo mi je falilo da zaplačem. I sad, u ljubomori treperim... i raste moj bijes... raste moj gnujev... i stid... koja smo mi stoka od ljudi.
insomnia78

#37 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by insomnia78 »

kmirsad wrote:
Vizionar 1985 wrote:Alija veze nema sa terminom Bosnjak kako znam. To je kako znam poteklo od drugih.
I ja imam takve informacije. A bio sam im prilično blizu. Alijina prvobitna zamisao s kojom je ulazio u pregovore je bila Bosanac i Hercegovac. Ideju Bošnjaka su progurali Hasan Čengić, Šefko Omerbašić, i bataljom muftija i hođa... ovi drugi, srpska i hrvatska strana, ali i međunarodna zajednica...kad su to čuli, odmah su htjeli prekinuti pregovore.I bošnjak je teško prošao. Da je alija uspio, svi rezultati rata koje su srbi i hrvati smatrali za sebe korisnim anulirali bi ih. Ispalo bi da su đaba ginuli i đaba činili ratne zločine i genocid . Ostala bi im samo omča i zvono genocidnih naroda, a nez ikakve koristi.Nije Alija imao nikakve šanse.Danas te šanse ipak postoje... Potrebno je da u predsjedništvo ušu Falatar, Hašikadić, pragmatični Ivanić, a u drćavni parlament večina sastavljena od građanskih stranaka... naravno... dobro bi bilo ulinuti dom naroda, a njihove funkcije prenjeti u parlamentarne domove...
I danas njihova politika tu ideju smatra smrtonosnom za RS i Herceg Bosnu.
Trebali su ostati Muslimani ko u diktaturi
Kakve ti gluposti pises to je za posmatranja
Kejn

#38 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by Kejn »

Nisi ti dobar Mirsade....
kmirsad

#39 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by kmirsad »

Kako bi se uočili vi pametni, da nema nas glupih.
Nigdje nisam rekao da bošnjake treba ukinuti i zanjeniti Bosancima, Izmišljaš .
Kao i obično, pričinjava ti se i svjesno laćeš
, Neka i vas...Bošnjaka i Hrvata i Srba...
Rekao sam da pored postoječih tri konstitutivana treba uvesti još konstitutivne Bosance i Hercegovce.Neka i nas Bosanaca i Hercegovaca.
Ko bi od nas dvojice trebao na posmatranje...
kmirsad

#40 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by kmirsad »

Kejn wrote:Nisi ti dobar Mirsade....
Zašto nisam dobar... objasni... znaš li našpisati nešto svoje... bar dvije prosto proširene rečenice, alo koje će biti plod tvog razmišljanja.
Ti i insomnija ste mi dosadili s ovakvim besmislenim upadicama.
Hajde napiši šta pametno.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#41 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by Truba »

razlika između švice i saudije je očita
a dio problema je bukvalno shvatanje napisanog

rezultate vidimo u albancima u švici na svjetskom prvenstvu :D te velikom salu za sportaša na golmanovom stomaku saudijske arabije
Haris.ba

#42 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by Haris.ba »

Nema kod Saudijaca okolišanja. :D

Sve konretno.
Article 1
The Kingdom of Saudi Arabia is a sovereign Arab Islamic state with Islam as its religion; God's Book and the Sunnah of His Prophet, God's prayers and peace be upon him, are its constitution, Arabic is its language and Riyadh is its capital.

Article 5
(a) The system of government in the Kingdom of Saudi Arabia is that of a monarchy.
(b) Rule passes to the sons of the founding King, Abd al-Aziz Bin Abd al-Rahman al-Faysal Al Sa'ud, and to their children's children. The most upright among them is to receive allegiance in accordance with the principles of the Holy Koran and the Tradition of the Venerable Prophet.
(c) The King chooses the Heir Apparent and relieves him of his duties by Royal order.
(d) The Heir Apparent is to devote his time to his duties as an Heir Apparent and to whatever missions the King entrusts him with.
(e) The Heir Apparent takes over the powers of the King on the latter's death until the act of allegiance has been carried out.

Article 6
Citizens are to pay allegiance to the King in accordance with the holy Koran and the tradition of the Prophet, in submission and obedience, in times of ease and difficulty, fortune and adversity.

Article 7
Government in Saudi Arabia derives power from the Holy Koran and the Prophet's tradition.

Article 8 [Government Principles]
Government in the Kingdom of Saudi Arabia is based on the premise of justice, consultation, and equality in accordance with the Islamic Shari'ah.
Recimo, imam mnogo prijatelja iz Hrvatske koji su zapalili za Irsku. Između ostalog, kažu Hrvatska postaje klerikalna država.
In the Name of the Most Holy Trinity, from Whom
is all authority and to Whom, as our final end, all
actions both of men and States must be referred,
We, the people of Éire,
Humbly acknowledging all our obligations to our
Divine Lord, Jesus Christ, Who sustained our fathers
through centuries of trial,
Gratefully remembering their heroic and
unremitting struggle to regain the rightful
independence of our Nation,
And seeking to promote the common good, with
due observance of Prudence, Justice and Charity, so
that the dignity and freedom of the individual may be
assured, true social order attained, the unity of our
country restored, and concord established with other
nations,
Do hereby adopt, enact, and give to ourselves this
Constitution.
Novak20

#43 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by Novak20 »

Poenta je da Ustav može biti sve za što se dogovorimo, ako se dogovorimo.

Ne mi, naravno. :D
Kikibombona

#44 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by Kikibombona »

kmirsad wrote:
Sarajmen wrote:Autor teme ne vlada pojmovima.
Nemam ništa protiv da mi pojasniš pojmove, rado ću poispravljati. Nisam politikolog, samo obični čovjek koje se u BiH osječa Bosancwem, ali mi ustav ne da, nego me tjetra da budem Ostali...
Bio bih sretan da si ... i pored toga što baš ne vladam pojmovima... ipak shvatio šta sam htio reči, da si shvatio suštinu mog razmišljanja.Bolje jutros nisam znao.
Ne tjera samo tebe vec mnoge druge, npr. Rome, Zidove, Rusine, Madjare, Marsovce, Dzedaje, Hercegovce itd.

BiH je drzava Bosnjaka, Srba i Hrvata. Tako ce ostati dok se drzave i nacionalnosti ne ukinu kao prevazidjeni koncepti drustvenog organizovanja.

Ja sam se izjasnio kao Bosanac. Niti od toga imam stetu niti korist. Ne smatram da sam ugrozen u odnosu na Bosnjake, Srbe i Hrvate. Posten covjek nema nikakve koristi od tih nacionalno-etnickih identiteta. Moze imati jedino stetu, da ga neko mrzi radi imena.
dezurni_ucenik

#45 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacistički ustav...

Post by dezurni_ucenik »

Do Banja Luke se malo skokne pa se promovise ideja o bosancima. Napravis miting ispred Boske, jos zapjevas igra rnr cela jugoslavija.
DaffyDuck

#46 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by DaffyDuck »

U BiH ne postoje građani- JMB(G) protesti, vec samo konstitutivni narodi. Svi van trojnog okvira su diskriminisani.
Lincoln-Burrows

#47 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by Lincoln-Burrows »

Jeli moguće da je 90% onih što se izjasniše kao Bosanci a može i Hercegovci baš svi su ovdje na forumu?
Hoće bit konstitutivni pa bi ukinuli konstitutivne pa ne valjaju kantoni pa evo Ustav pisali dušmani fašistički.
Sanjarko

#48 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by Sanjarko »

kmirsad wrote:Kako bi se uočili vi pametni, da nema nas glupih.
Nigdje nisam rekao da bošnjake treba ukinuti i zanjeniti Bosancima, Izmišljaš .
Kao i obično, pričinjava ti se i svjesno laćeš
, Neka i vas...Bošnjaka i Hrvata i Srba...
Rekao sam da pored postoječih tri konstitutivana treba uvesti još konstitutivne Bosance i Hercegovce.Neka i nas Bosanaca i Hercegovaca.
Ko bi od nas dvojice trebao na posmatranje...
Treba biti dosljedan do kraja. Bosanci i Hercegovci postoje samo zahvaljujuci okupatoru AU koja je 1908 godine u naziv nase drzave dodala Hercegovina od Njemacke titule za vojvodu.

Hercegovina postoji sada ali ja bas to nepriznajem. To je Juzna Bosna po meni.

Dosljedni budite. Ako je Bosna samo je Bosna i mi smo i Bosanci uostalom, po naciji. Da se ja pitam odmah bi izbacio Hercegovina iz naziva.
Lincoln-Burrows

#49 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by Lincoln-Burrows »

Vizionar 1985 wrote:

Dosljedni budite. Ako je Bosna samo je Bosna i mi smo i Bosanci uostalom, po naciji. Da se ja pitam odmah bi izbacio Hercegovina iz naziva.
Tako su govorili u RH taman iza rata da nema Dalmacije nego južna Hrvatska a eno Dalmacija do dan danas.
Sanjarko

#50 Re: Da li BiH ima antisemitski, nacističko/fašistički ustav...

Post by Sanjarko »

Lincoln-Burrows wrote:
Vizionar 1985 wrote:

Tako su govorili u RH taman iza rata da nema Dalmacije nego južna Hrvatska a eno Dalmacija do dan danas.
Dalma postoji vec 2.500 godina a Hecegovina od 1908 godine. Razlika ocigledna. Jos nametnuta u naziv nase drzave.
Locked