A valjda mu je ovaj odgovorio i ovaj vidio kad je to uradio, valjda očekivao to sutradan.славянин wrote:A kako mu sef zna da otvara sluzbeni mailmayab wrote:Pričao mi poznanik iz SAD, kolega po struci, kaze, ako poslije 17h otvori sluzbeni email, sef ga zove na razgovor i pita zasto to radi, jer mu on sad mora to platiti kao prekovremene sate, te ga moli da to ne radi, jer ovaj nema namjeru da im plaća nikakve prekovremene....... ameriko Čemeriko
Radno vrijeme..... van radnog vremena
- mayab
#26 Re: Radno vrijeme..... van radnog vremena
- славянин
#27 Re: Radno vrijeme..... van radnog vremena
Nista to... on sihtaricu na kompu popunjava po zavrsetku radnog vremena... posle moze imati dodatne sate ali samo uz odobrenje supervizora... nema to ocu ja jos sati pa ho rukmayab wrote: A valjda mu je ovaj odgovorio i ovaj vidio kad je to uradio, valjda očekivao to sutradan.
-
mali jomu
#28 Re: Radno vrijeme..... van radnog vremena
mayab wrote: Pričao mi poznanik iz SAD, kolega po struci, kaze, ako poslije 17h otvori sluzbeni email, sef ga zove na razgovor i pita zasto to radi, jer mu on sad mora to platiti kao prekovremene sate, te ga moli da to ne radi, jer ovaj nema namjeru da im plaća nikakve prekovremene....... ameriko Čemeriko![]()
dobar, a i jeste ba tako.....
na moru si na plazi a radis punom parom..... umjesto da ti posao ne pada na pamet, osim skoljki, jezeva, ribe i morskih pasa, i hoce li ti ostat koji fening za autobuske karte da se mozes vratit kuci ili ces sa trebom auto-stopom.......
-
tester33
#29 Re: Radno vrijeme..... van radnog vremena
mali jomu wrote:tester33 wrote: Nemam takvih problema.... Kod mene je nokia 3310 ...![]()
Ti stara skola.....![]()
Nova skola.......![]()
-
mali jomu
#30 Re: Radno vrijeme..... van radnog vremena
istrosila mi se baterija, dok je napunim stoji mi lova 
-
mali jomu
#31 Re: Radno vrijeme..... van radnog vremena
Pardon, znam da je nezgodno ali jeste li otvorili e-mail? 
-
mali jomu
#32 Re: Radno vrijeme..... van radnog vremena
Pardon, oh izvinite znam da je nezgodno ali jeste li, ovaj, je li vam upaljen lap-top ili mobilni, mozda kod mene konekcija nije u redu 
- madner
#33 Re: Radno vrijeme..... van radnog vremena
Svaki sat se naplati.
- Bancho
#34 Re: Radno vrijeme..... van radnog vremena
Nakon radnog vremena ni zeni se ne javljam...
-
mali jomu
#35 Re: Radno vrijeme..... van radnog vremena
Sta ce ti telefon u hali?

Muškarci sedam sati godišnje provedu krijući se u kupatilu gdje traže mir i tišinu..... Kako se navodi u istraživanju, glavni razlozi su jer se tamo sklanjaju....
"Kako smo doznali, kupatilo je mjesto koje mnogi muškarci doživljavaju kao 'svetište'...."
Čak 25 posto ispitanih reklo je da ne znaju kako bi izdržali da se ne sklone u kupatilo, a 23 posto je reklo kako im je kupatilo "sklonište od svega, najsigurnije mjesto koje imaju".

Muškarci sedam sati godišnje provedu krijući se u kupatilu gdje traže mir i tišinu..... Kako se navodi u istraživanju, glavni razlozi su jer se tamo sklanjaju....
"Kako smo doznali, kupatilo je mjesto koje mnogi muškarci doživljavaju kao 'svetište'...."
Čak 25 posto ispitanih reklo je da ne znaju kako bi izdržali da se ne sklone u kupatilo, a 23 posto je reklo kako im je kupatilo "sklonište od svega, najsigurnije mjesto koje imaju".
- Ironman_88
#36 Re: Radno vrijeme..... van radnog vremena
To je prije svega stvar međuljudskih odnosa između tebe i poslodavca. Poslodavac koji meni izlazi u susret i kojem se i ja mogu obratiti u svako doba dana i noći kad trebam nešto, u tom odnosu naravno da nije nikakav problem odgovoriti mail ili odraditi neku stvar van radnog vremena ili za vikend. Poslodavac koji samo traži a ništa ne daje, u tim situacijama mi je vrlo bitan funkcionalan work-life balance
Bio sam u obje situacije, trenutno sam srećom u prvoj navedenoj.
- ho oponopono
#37 Re: Radno vrijeme..... van radnog vremena
mali jomu wrote:Širi pristup bežičnom internetu i raširena upotreba mobilnih telefona produžila je radni dan....
Bolji internet utjecao na to da se produže radni sati i da ljudi koriste laptop računare i mobilne telefone.
Ovo je postavilo pitanje o ravnoteži između posla i privatnog života i da li je zdravo produžavati radni dan kada ljudi rutinski odgovaraju na poslovne mejlove izvan redovnog radnog vremena.
Pitanje, ako je put do posla postao praktično dio tog posla, zar onda ne bi trebalo da se prizna u radno vrijeme?
...neće da može, da gori ne reagujem...
-
UNC33
#38 Re: Radno vrijeme..... van radnog vremena
Tacno, ukoliko su placeni po satu. Par puta sam morala intervenisati da ne bi kod HR zavrsiliславянин wrote:A kako mu sef zna da otvara sluzbeni mailmayab wrote:Pričao mi poznanik iz SAD, kolega po struci, kaze, ako poslije 17h otvori sluzbeni email, sef ga zove na razgovor i pita zasto to radi, jer mu on sad mora to platiti kao prekovremene sate, te ga moli da to ne radi, jer ovaj nema namjeru da im plaća nikakve prekovremene....... ameriko Čemeriko
Ovi nesretnici sto su na salary mogu 24/7 nikoga nije briga.