Zicara i psi

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

mayab

#26 Re: Zicara i psi

Post by mayab »

Stvarno,čini mi se da ne bi bio veliki problem nabaviti nekoliko kaveza za pse od strane koncesionara žičare, ali ne, to je namjerno urađeno da se psi i ostale beštije i njihovi vlasnici obeshrabre da pokušaju vući sa sobom beštiju :lol:
Nismo mi ni Njemačka ni Švecka, a bogme ni Rvacka , eto u neposrednom susjedstvu je normala ući u šoping centar sa psom, a kod nas nema teorije!
Ipak smo mi šupak civilizacije, kako kažu oni DK :run:
mali Ninja

#27 Re: Zicara i psi

Post by mali Ninja »

nikakve zvijeri i ine zivotinje nisu dobrodosle u ljudskom drustvu, fuj...
The BEN10

#28 Re: Zicara i psi

Post by The BEN10 »

Aferim za birokratiju, konačno neka korist od nje!
Paša, ako si uzdurisao pašče, onda fino izvoli i nabavi kutiju za njega. I budeš onda dingospo od glave do pete. Pa ga fino metneš u kabinu i vozaj se do mile volje.
vješalica

#29 Re: Zicara i psi

Post by vješalica »

mayab wrote:Stvarno,čini mi se da ne bi bio veliki problem nabaviti nekoliko kaveza za pse od strane koncesionara žičare, ali ne, to je namjerno urađeno da se psi i ostale beštije i njihovi vlasnici obeshrabre da pokušaju vući sa sobom beštiju :lol:
Nismo mi ni Njemačka ni Švecka, a bogme ni Rvacka , eto u neposrednom susjedstvu je normala ući u šoping centar sa psom, a kod nas nema teorije!
Ipak smo mi šupak civilizacije, kako kažu oni DK :run:
Ako je u susjedstvu normala ili u Europi onda prosječni Bosanski metalitet smatra da i kod nas to po defaultu mora biti normala,što nije tačno
Tržni centri nisu mjesta gdje se pašćad mogu izvoditi,iz milion razloga a pretežno higijenskih,pogotovo kad se uzme za činjenicu da se prodaju i osjetljivi proizvodi
Treba buhe,bolesti,i fekalije unositi u TC....

Što se tiče Zapada i njihovih higijenskih (ne)navika mi smo to za njih izmislili,dok se domaća furda i fukaraština nije ugledala na njih,pa nam se ekspresno vratile bolešćine koje su u ondašnjem "mrskom diktatorskom" sistemu bile iskorijenjene
Samo nek je zapadno,pa makar i govno bilo sa šljokicama
vješalica

#30 Re: Zicara i psi

Post by vješalica »

The BEN10 wrote:Aferim za birokratiju, konačno neka korist od nje!
Paša, ako si uzdurisao pašče, onda fino izvoli i nabavi kutiju za njega. I budeš onda dingospo od glave do pete. Pa ga fino metneš u kabinu i vozaj se do mile volje.
Čudi me da vlasnik nema nikako korpe,moguće da i javni prevoz protivno pravilima uvodi pašće
lijepa u dusi

#31 Re: Zicara i psi

Post by lijepa u dusi »

:thumbup:

Evo tacno ne vjerujem sta frajer napisa, problem mu je kavez koji zauzima malo vise mjesta od samog cukice? I odakle vam ideja uopste da neko nesto treba za vas? :lol:

Pa ljudi dragi, na nekim fakultetima postoje terenske nastave koje su obavezne i bez kojih se ne moze dobit potpis, kostaju boga oca za dan, dva ili tri, valjda je prioritet recimo da se tu obezbijede sredstva, ako je vec obavezno, jelte. Ali hoce kurac, a kamoli da neko vama nabavi nesto za cuku. Ako ti se svidjaju pravila, ispostuj i vozaj se, ako ne, niko te ne tjera :D

Nego, kako smo svi bezobrazni, ti kupis govna iza svoga cuke, a niko da te pohvali i recimo sjeti se obezbijedit ti hranu za njega. Bas smo stoka.
vješalica

#32 Re: Zicara i psi

Post by vješalica »

Ako kupi govna gdje ih odlaže? Kod nas nema kante za pasije/životinjske fekalije
Al kupi...po forumu
The BEN10

#33 Re: Zicara i psi

Post by The BEN10 »

lijepa u dusi wrote:

Evo tacno ne vjerujem sta frajer napisa, problem mu je kavez koji zauzima malo vise mjesta od samog cukice? I odakle vam ideja uopste da neko nesto treba za vas? :lol:

Pa ljudi dragi, na nekim fakultetima postoje terenske nastave koje su obavezne i bez kojih se ne moze dobit potpis, kostaju boga oca za dan, dva ili tri, valjda je prioritet recimo da se tu obezbijede sredstva, ako je vec obavezno, jelte. Ali hoce kurac, a kamoli da neko vama nabavi nesto za cuku. Ako ti se svidjaju pravila, ispostuj i vozaj se, ako ne, niko te ne tjera :D

Nego, kako smo svi bezobrazni, ti kupis govna iza svoga cuke, a niko da te pohvali i recimo sjeti se obezbijedit ti hranu za njega. Bas smo stoka.
Ono, imam pašče, ali želim da mi država kupi korpu u kojem ću ga nosati. :-) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
HAHAHAHAHAHAHAHAHHAAHAHAHHAHAHAA
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#34 Re: Zicara i psi

Post by Truba »

volim pse
oko kuće i doma
ali za vodanje po gradu niks
mali Ninja

#35 Re: Zicara i psi

Post by mali Ninja »

da se ispravim, samo ukoliko covjek ima neku korist od zivotnje, u tom slucaju neka je nabavi ali drzi van kuce i na mjestima koje predvidi za njih da mogu bez problema obitavati.

gradske dekorativne skevrije ne donose nikakvu korist osim kojekakvim aktivistima sto se u neka doba nakace na budzet pa cuclaju lovu za ublehu, cast pastirima sto imaju pse od kojih imaju korist..

PAS NIJE ZASTITA OD LOPOVA, ovo cisto da mi se neki kontras ne nadje sa ovim komentarom :D
r_faruk

#36 Re: Zicara i psi

Post by r_faruk »

hhaarree wrote:neki udbasi mi uvecavaju smanjena slova, prijavicu vas IATA-i

Kako se rekne zicara na engleskom da proguglam jel se ovo prakticira i u drugim drzavam ili smo ipak predvodnici u regulisanju zracnog zicanog saobracaja?
ako se ne varam rece se Cablecar
Zejnep

#37 Re: Zicara i psi

Post by Zejnep »

E čuj psi u žičari :-)
basicm

#38 Re: Zicara i psi

Post by basicm »

To sto neko smatra svoje kerce cistim i bezopasnim ne mora znaciti da jeste, ostavice svoje dlake u dupetrag na sjedistima na koje kasnije moraju sjesti ljudi. Ili sta unervozi se hajvan pa podje napadati na sred puta...
Joj gospode evropske!
ado_sar

#39 Re: Zicara i psi

Post by ado_sar »

Ebli vas kerovi, sjebase liftove, parkove, sad hocete i zicaru
dječak sa šibicama

#40 Re: Zicara i psi

Post by dječak sa šibicama »

Ja sam cujo da se pascad potpisuje po liftovima, autobusima, ono FSZ, FCS, 1921, Rulof pickamaterina.
problemnatravunu

#41 Re: Zicara i psi

Post by problemnatravunu »

Samo budite svjesni činjenice da se džaba opirete tom vodanju pasa po žičari, ili shopping centrima :lol: , s obzirom da je grad pun lutalica o kojima se slabo brine, a malo ko i kupi njihova govna, ili pazi gdje sve zapišavaju! :lol:
Uzalud vam trud svirači...
A sa druge strane, svako ljudsko biće koje ima psa kao kućnog ljubimca, itekako tog psa drži čistim, često čišćim od dosta naših sugrađana, ma samo se provozajte tramvajem ili trolejbusom, ograisaćete garant :lol:
Tako da,nemojte biti tako tvrdih stavova :bih:
insomnia78

#42 Re: Zicara i psi

Post by insomnia78 »

Jes. A lutalice su mahom s neba pale. Nisu ih iscerala ta ljudska bica koja drze zivotinje
I na divnom zapadu svake godine se u ovo doba vodi kampanja da se ljubimci ne izbacuju na ulicu i ostavljaju po odmoristima autoputeva jer gazde idu na godisnji
Hajte molim vas
The BEN10

#43 Re: Zicara i psi

Post by The BEN10 »

basicm wrote:

To sto neko smatra svoje kerce cistim i bezopasnim ne mora znaciti da jeste, ostavice svoje dlake u dupetrag na sjedistima na koje kasnije moraju sjesti ljudi. Ili sta unervozi se hajvan pa podje napadati na sred puta...
Joj gospode evropske!
Hajde ljudi, al mala djeca koja obično dok sjede pređu rukama preko sjedala 10 puta. Njih naravno ne možeš iskontrolisati 100% da ne stavljaju ruke/prste u usta prije nego ih operu.
Ma dobro je neko rekao - *rš pokondirenim tikvurinama. :-D
Truba

#44 Re: Zicara i psi

Post by Truba »

pas je evolutivna slijepa ulica nastala pripitomljavanjem vuka
nema prirodnih neprijatelja niti prirodnog plijena
izuzetno prljava i smrdljiva životinja, bez nadzora čovjeka, koja se ne zna brinuti sama o sebi kao npr mačka
ni za šta se ne koristi osim za zadovoljenje nekih fiks ideja vlasnika ( ne govorimo o psima za slijepe ili bombaše ili drogalj tražilice)
česti su u društvu beskućnika, psihičkih slučajeva, uličnih kriminalaca...svejedno mu je ko je vlasnik :D
sjetite se nacista logora i pasa :D dobre životinje koje nikom ne bi nanijele zlo, osim ako ih ne naučiš... white dog... psi koji napadaju samo crnce... i tome slično

napušten pas je jadan sam za sebe... mačka ima ponosa i ode kad joj se nešto ne sviđa kad dobiješ prinovu ili kad pozornost prebacis s mačke na nešto drugo

ne kaže se beze pasji život

cijenjen je u našoj kulturi, često je zamjena za prijatelja ili potomka
dok u nekim drugim kulturama je dobar obrok

ne znam koliko ima vrsta pasa ali za balkanoida možda vrijede 3-4 vrste... ovčari, čuvari...
sve ostalo je snobizam, kurčenje i tome slično ( ovo se odnosi samo na one pse koji žive u soliterima)

pas je za ljude koji žive u kućama i imaju okućnicu
soliteri... NIX
vješalica

#45 Re: Zicara i psi

Post by vješalica »

Minjaturne neke vrste pasa i općenito tzv rasne cukilice nisu ništa drugo no produkt čovječijih kompleksa da dobiju cukicu po svojoj mjeri,jer rasni psi su u suštini križanci da bi se dobio tzv rasni produkt

Psi ljudima pojedinim samo pokušava biti zadovoljenje taštine i niskihprimitivnih strasti i ništa dalje od toga
realna do boli

#46 Re: Zicara i psi

Post by realna do boli »

Velika je razlika izmedzu zivotinja psa i covjeka, u korist psa.
problemnatravunu

#47 Re: Zicara i psi

Post by problemnatravunu »

Što više upoznajem ljude, psi su mi sve draži!
Truba

#48 Re: Zicara i psi

Post by Truba »

koji psi?
oni iz okolice mathauzena i aušvica što su lovili ljude :?
Truba

#49 Re: Zicara i psi

Post by Truba »

Image
realna do boli

#50 Re: Zicara i psi

Post by realna do boli »

Black swan wrote:koji psi?
oni iz okolice mathauzena i aušvica što su lovili ljude :?
Te pse su obucili ljudi. Ljudi su stavili ljude u logore, ne psi.
Post Reply