Praznovjerje
-
Zreli
Evo sad da vam kazem dva ozbiljna predskazanja:
Ruskom pjesniku Puskinu predskazala je jedna njmacka gatra da ce umrijeti u 37 godini zivota od ruke jednog velikom plavog covjeka. Ona mu je predskazala da jos tri prorocanstva, i ona su se sva tri obistinila. Kuriozitet je da je isao na dvoboj za tim plavim tipom, i da je on to sve znao. Zadnju knjigu koju je napisao poceo je rijecima: "izgleda da ce se ispuniti predskazanje, kojim mi je recno da cu umirijeti od ruke ..."
On je jos jednom isao na puc u Carski grad i 14. dezembra presao me je zec nekoliko puta preko puta i vidio je popa usput, i to je los znas u Rusiji, i onda se vratio sa pola puta. Te noci je izbio puc u Petrogradu( nije Petrograd, vec grad gdje je Carsko selo na Nevi) koje je skrsen i u kome je vjesano pet dekabarista.
Hitler isto nije smio da ide dalje od Slovenije, jer mu je njegova prorocica rekla da ce biti ubijen.
Kad je Franjo Ferdinand ubijen u Sarajevu 1914, to jutro neposredno prije (!) smrti mu je drzao mesu njegov odgajivac i bisof u Becu.
Ruskom pjesniku Puskinu predskazala je jedna njmacka gatra da ce umrijeti u 37 godini zivota od ruke jednog velikom plavog covjeka. Ona mu je predskazala da jos tri prorocanstva, i ona su se sva tri obistinila. Kuriozitet je da je isao na dvoboj za tim plavim tipom, i da je on to sve znao. Zadnju knjigu koju je napisao poceo je rijecima: "izgleda da ce se ispuniti predskazanje, kojim mi je recno da cu umirijeti od ruke ..."
On je jos jednom isao na puc u Carski grad i 14. dezembra presao me je zec nekoliko puta preko puta i vidio je popa usput, i to je los znas u Rusiji, i onda se vratio sa pola puta. Te noci je izbio puc u Petrogradu( nije Petrograd, vec grad gdje je Carsko selo na Nevi) koje je skrsen i u kome je vjesano pet dekabarista.
Hitler isto nije smio da ide dalje od Slovenije, jer mu je njegova prorocica rekla da ce biti ubijen.
Kad je Franjo Ferdinand ubijen u Sarajevu 1914, to jutro neposredno prije (!) smrti mu je drzao mesu njegov odgajivac i bisof u Becu.
Last edited by Zreli on 06/06/2005 15:04, edited 1 time in total.
-
Zadig
vodena, stanibalu trebaju karte za dugme,vodolija_33 wrote:Da li je to biro-biro ili to ti samo tako misliš?Mislim, ima li čika u bijelim odijelima oko tebe i da li te često posmatraju? Da li se često histerično smiješ u tom svom "prelijepom birou"? Otkada se smiješ tako histerično? Čuješ li glasove? Da li se tvoja košulja, pođahkad, veže na leđima?Zreli wrote: u svakom slucaju, mislim da sam napravio kvalitetne simpanze od vas i smijao sam se histericno u mom predivnom birou, i mislio ima slucajeva u nas...:D
javi mu se ako ih jos nisi prodala
PS nadam se da si bolje
-
Zreli
Da, idi preprodaj te karte ...Zadig wrote:vodena, stanibalu trebaju karte za dugme,vodolija_33 wrote:Da li je to biro-biro ili to ti samo tako misliš?Mislim, ima li čika u bijelim odijelima oko tebe i da li te često posmatraju? Da li se često histerično smiješ u tom svom "prelijepom birou"? Otkada se smiješ tako histerično? Čuješ li glasove? Da li se tvoja košulja, pođahkad, veže na leđima?Zreli wrote: u svakom slucaju, mislim da sam napravio kvalitetne simpanze od vas i smijao sam se histericno u mom predivnom birou, i mislio ima slucajeva u nas...:D
PS nadam se da si bolje
-
vodolija_33
A tebi ne treba nikakav prorok da skontaš da ti se u dan pišeZreli wrote:Evo sad da vam kazem dva ozbiljna predskazanja:
-
vodolija_33
karte sam prodalaZadig wrote: vodena, stanibalu trebaju karte za dugme,
PS nadam se da si bolje
-
xygirl
a sta se desi ako ti mali gavran (mali
) sleti u dvoriste i vristi po cijeli dan, pa dovuce za sobom jos mamu i tatu gavrana pa ti vadi zivce po cijeli dan itd
ili recimo ako kucna/pitoma macka uhvati goluba i nosi ga u kucu
da li to znaci da ona ustvari vise nije kucna
ili da je bila samo gladna ?
eto, to se meni desilo ovih dana...

ili recimo ako kucna/pitoma macka uhvati goluba i nosi ga u kucu
eto, to se meni desilo ovih dana...
-
vodolija_33
zreliZreli wrote:bice joj bolje, ozdravice tapkarosicaZadig wrote:
PS nadam se da si bolje
pa-pa
- pitt
Gluho bilo.......to treba dr. Lectora pitati za misljenjexygirl wrote:a sta se desi ako ti mali gavran (mali) sleti u dvoriste i vristi po cijeli dan, pa dovuce za sobom jos mamu i tatu gavrana pa ti vadi zivce po cijeli dan itd
![]()
ili recimo ako kucna/pitoma macka uhvati goluba i nosi ga u kucuda li to znaci da ona ustvari vise nije kucna
eto, to se meni desilo ovih dana...![]()
- Lace
oboje...al vise prazna...trenutnoZadig wrote:Lace, jesi ti prazna, ili vjerna?Lace wrote:ako na jednoj strani teme vidim necija 3 ili vise postova sa 3 ili vise ispisanih redova onda vjerujem da taj daje najveci doprinos temi ...zreli je apsolutni pobjednik![]()
-
xygirl
vidis, dobro jepitt wrote:Gluho bilo.......to treba dr. Lectora pitati za misljenjexygirl wrote:a sta se desi ako ti mali gavran (mali) sleti u dvoriste i vristi po cijeli dan, pa dovuce za sobom jos mamu i tatu gavrana pa ti vadi zivce po cijeli dan itd
![]()
ili recimo ako kucna/pitoma macka uhvati goluba i nosi ga u kucuda li to znaci da ona ustvari vise nije kucna
:D
enivej, pitticu cijenimo i tvoj trud
- Lace
Zreli wrote:o cemu ti to, mala ... dont eat yellow snow ...Lace wrote:ako na jednoj strani teme vidim necija 3 ili vise postova sa 3 ili vise ispisanih redova onda vjerujem da taj daje najveci doprinos temi ...zreli je apsolutni pobjednik![]()
evo je topic sa intelektualnim zahtjevima, na kome se ne moze svako ukljuciti ...
samo sam komentarisala ucestalost postova i zabavila sam se nebulozama nastalim iz dosade...nazalost moj intelekt ne ispunjava intelektualne zahtjeve ove teme pa ni ne mogu vise od ovoga napisat...
-
Zreli
stvarno je tvoj zivot uzbudljiv.xygirl wrote:a sta se desi ako ti mali gavran (mali) sleti u dvoriste i vristi po cijeli dan, pa dovuce za sobom jos mamu i tatu gavrana pa ti vadi zivce po cijeli dan itd
![]()
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
uh to je strashni znak da je macka tebe prihvatila kao svog gospodara....strashno....xygirl wrote:a sta se desi ako ti mali gavran (mali) sleti u dvoriste i vristi po cijeli dan, pa dovuce za sobom jos mamu i tatu gavrana pa ti vadi zivce po cijeli dan itd
![]()
-
vodolija_33
Zreli, poklopile su ti se kašikeZreli wrote:evo da ti kazem jos samo ovo: Ja sam jednom sanjao kako je jedna macka uhvatila misa i drzi ga u zubima. ISTINA! Sta to znaci? Ja znam.
-
Zreli
Da. Imas pravo, al kad bi se dobro, dobro zajebavali.Zadig wrote:TO ZNACI DA JE KRAJNJE VRIJEME!!!Zreli wrote:evo da ti kazem jos samo ovo: Ja sam jednom sanjao kako je jedna macka uhvatila misa i drzi ga u zubima. ISTINA! Sta to znaci? Ja znam.
Macka znaci dobra treba ...
- pitt
Boze mili sta vi sanjate
Ja sam sanjao da se kupam u sampanjcu u Playboy mansion sa zecicama.
heftu poslije sna upoznam dvije zecice na partiju
. Kad sam spomenuo san samo su se pogledae i rekle da je bilo fino caskati sa mnom
Doktore, da li sam ja normalan?
Vjerni citalac NN
Ja sam sanjao da se kupam u sampanjcu u Playboy mansion sa zecicama.
Doktore, da li sam ja normalan?
Vjerni citalac NN