Program za gledanje filmova na kompu
Moderator: Benq
- Point.
#26 Re: Program za gledanje filmova na kompu
Ovaj max amplification mi nije bio izabran ko kod tebe, ostalo sve isto. Ne kontam kako mi na km playeru ili vlc normala zvuk a ovdje ide gore dole.
- Point.
#27 Re: Program za gledanje filmova na kompu
Kako da znam je li 5.1? Surround nemam, prikopcam laptop na tv preko hdmi kabla i tako gledam. Upravo pregledo neki film na vlc i opet toplo hladno zvuk. Nekad kad pricaju moram pojacati da cujem, pa onda ako je neka scena gdje muzika pojacano, pa smanjuj. Ne znam u cemu je stos.avaks wrote:
Je li imaš možda 5.1 ili neki surround pa ti je možda jedan kanal pojačan a neki drugi smanjen?!
- amar1994
#28 Re: Program za gledanje filmova na kompu
koji dekoder koristi MPC-HCPoint. wrote:Kako da znam je li 5.1? Surround nemam, prikopcam laptop na tv preko hdmi kabla i tako gledam. Upravo pregledo neki film na vlc i opet toplo hladno zvuk. Nekad kad pricaju moram pojacati da cujem, pa onda ako je neka scena gdje muzika pojacano, pa smanjuj. Ne znam u cemu je stos.avaks wrote:
Je li imaš možda 5.1 ili neki surround pa ti je možda jedan kanal pojačan a neki drugi smanjen?!
najbolje se pokazao LAV , tj. LAV splitter , LAV audio i LAV video u kombinicaji sa madVR rendererom
ja znam lako da li je 5.1 ili nije , kad se reproducira video u status baru se pojavi LAV crvena i plava ikonica , plava je audio , ovi barovi se pune kako koji zvuk ide , c oznacava centralni zvucnik i uvijek se na njemu reproducira dialog .

mozes probat sa DRC filterom
PS. meni nikad nije legao VLC , uvijek mi je bolji bio MPC-HC
- avaks
#29 Re: Program za gledanje filmova na kompu
Jedino što mi pada na um je da si nekada instalirao neke kodeke koji sada prave problem...
AKo nemaš surround, u postavkama treba da je stereo opcija (možda i na windowsu).
Skinem dosta filmove s 5.1 zvukom ali nemam tih problema ni na računaru ni na lapropu kao ni na tv-u.
AKo imaš neki codec pack instaliran obriši, to je bilo u vakat XP-a, za VLC ili MPC nema potrebe za tim, samo probleme mogu napraviti.
Ja bih od toga krenuo a onda provjerio u postavkama zvučne u samom windowsu ako ti se da čeprkati.
Hajde prvo ovako otiđi u MCP-HC:
Options --> Internal filters --> Audio decoder

Pod Mixing --> Output speaker configuration stavi STEREO ako nije:

Onaj prvi dio mi ovako izgleda, valjda je i kod tebe:

Znači da nije čekirano 5.1, 6.1, 7.1 jer se onda dešava to što si naveo, centralni recimo nemaš a na njemu su dijalozi i onda kada se tako nešto dešava kod tebe je pretiho. Znači program štima za 5 zvučnika odnoso raspoređuje zvuk a kod tebe su samo 2
p.s.
Od video dekodera samo EVR, on je po defaultu i nema frke.
AKo nemaš surround, u postavkama treba da je stereo opcija (možda i na windowsu).
Skinem dosta filmove s 5.1 zvukom ali nemam tih problema ni na računaru ni na lapropu kao ni na tv-u.
AKo imaš neki codec pack instaliran obriši, to je bilo u vakat XP-a, za VLC ili MPC nema potrebe za tim, samo probleme mogu napraviti.
Ja bih od toga krenuo a onda provjerio u postavkama zvučne u samom windowsu ako ti se da čeprkati.

Znači da nije čekirano 5.1, 6.1, 7.1 jer se onda dešava to što si naveo, centralni recimo nemaš a na njemu su dijalozi i onda kada se tako nešto dešava kod tebe je pretiho. Znači program štima za 5 zvučnika odnoso raspoređuje zvuk a kod tebe su samo 2
p.s.
- amar1994
#30 Re: Program za gledanje filmova na kompu
mozda on nema LAV dekodere 
najbolje da pobrise sve i ponovo instalira k-lite codec pack
PS. taj mi je bio najlosiji , vazda problem A/V sinhronizacija kod 24p playbacka

PS. taj mi je bio najlosiji , vazda problem A/V sinhronizacija kod 24p playbacka
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#31 Re: Program za gledanje filmova na kompu
ja na gom,u pokrećem filmove da vidim radi li titl
a na bs player tražim titlove
filmove puštam na stik na tv, a DVD sa power DVDa na laptopu
na tabletu je mx player
dakle GOM
a na bs player tražim titlove
filmove puštam na stik na tv, a DVD sa power DVDa na laptopu
na tabletu je mx player
dakle GOM
- avaks
#32 Re: Program za gledanje filmova na kompu
Nikakvi codec packovi za MPC-HC ne trebaju a pogotovo ne k-lite, kao što rekoh to je bilo u vakat XP-a.amar1994 wrote:mozda on nema LAV dekodere
PS. taj mi je bio najlosiji , vazda problem A/V sinhronizacija kod 24p playbacka![]()
Sada će mu samo zbrku napraviti...
Sve što mu treba ima u programu samom, tako da ne komplikuje neka proba ovo što sam mu naveo pa da vidimo hoće li riješiti problem...
- amar1994
#33 Re: Program za gledanje filmova na kompu
avaks wrote:Nikakvi codec packovi za MPC-HC ne trebaju a pogotovo ne k-lite, kao što rekoh to je bilo u vakat XP-a.amar1994 wrote:mozda on nema LAV dekodere
PS. taj mi je bio najlosiji , vazda problem A/V sinhronizacija kod 24p playbacka![]()
Sada će mu samo zbrku napraviti...
Sve što mu treba ima u programu samom, tako da ne komplikuje neka proba ovo što sam mu naveo pa da vidimo hoće li riješiti problem...
- Point.
#34 Re: Program za gledanje filmova na kompu
Jarane, sve mi je isto ko kod tebe na ovim slikama. Al opet, ostaje isti problem.avaks wrote:Jedino što mi pada na um je da si nekada instalirao neke kodeke koji sada prave problem...
Znači da nije čekirano 5.1, 6.1, 7.1 jer se onda dešava to što si naveo, centralni recimo nemaš a na njemu su dijalozi i onda kada se tako nešto dešava kod tebe je pretiho. Znači program štima za 5 zvučnika odnoso raspoređuje zvuk a kod tebe su samo 2![]()
p.s.
Edit. Sad sam pokusao na laoptop da gledam, dakle bez da ga kopcam na tv i zvuk je dobar. Ne varira, fino se cuje. Kontam da nije sta do Tv ili hdmi kabla?
- amar1994
#35 Re: Program za gledanje filmova na kompu
a postavke drivera , veliki uticaj imajuPoint. wrote:Jarane, sve mi je isto ko kod tebe na ovim slikama. Al opet, ostaje isti problem.avaks wrote:Jedino što mi pada na um je da si nekada instalirao neke kodeke koji sada prave problem...
Znači da nije čekirano 5.1, 6.1, 7.1 jer se onda dešava to što si naveo, centralni recimo nemaš a na njemu su dijalozi i onda kada se tako nešto dešava kod tebe je pretiho. Znači program štima za 5 zvučnika odnoso raspoređuje zvuk a kod tebe su samo 2![]()
p.s.
Edit. Sad sam pokusao na laoptop da gledam, dakle bez da ga kopcam na tv i zvuk je dobar. Ne varira, fino se cuje. Kontam da nije sta do Tv ili hdmi kabla?
- Point.
#36 Re: Program za gledanje filmova na kompu
Imam zadnji driver za HP, danas sam provjeravao. Ako ne misliš na neki drugi driver?amar1994 wrote: a postavke drivera , veliki uticaj imaju
- amar1994
#37 Re: Program za gledanje filmova na kompu
ne ne , mislio sam na ovo , na sta je namjesteno , ja recimo mogu stavit da bude mono , 2.0 , 2.1 , 4.0 , 5.1 i 7.1Point. wrote:Imam zadnji driver za HP, danas sam provjeravao. Ako ne misliš na neki drugi driver?amar1994 wrote: a postavke drivera , veliki uticaj imaju
ak ostavim na 5.1 a ubodem slusalice zvuk je smece i ne cuju se glasovi fino , kad stavim na 2.1 normalni zvukovi

-
tap3ah75
#38 Re: Program za gledanje filmova na kompu
A kako gledati film sa ćirilićnim prevodom?
Kako treba srediti postavke?
- dječak sa šibicama
#39 Re: Program za gledanje filmova na kompu
BS player PRO, sam nadje prijevod, fontove stimas lako, meni najbolji
- avaks
#40 Re: Program za gledanje filmova na kompu
Ako se ne varam radilo mi je ok na MPC HC... Easteurope je pod subtitletap3ah75 wrote:A kako gledati film sa ćirilićnim prevodom?
- avaks
#41 Re: Program za gledanje filmova na kompu
Samo je cijena paprena za nešto što već ima free:dječak sa šibicama wrote:BS player PRO, sam nadje prijevod, fontove stimas lako, meni najbolji

- dječak sa šibicama
#42 Re: Program za gledanje filmova na kompu
skinem ja na warezu original free 
- avaks
#43 Re: Program za gledanje filmova na kompu
Pa MPC-HC je free i bez zajebancija i wareza 
Šta ima ta pro verzija da ovaj nema, osim možda kakvog trojanca injectora u kreku (ili kakav majner to je sada popularno
)?!
Šta ima ta pro verzija da ovaj nema, osim možda kakvog trojanca injectora u kreku (ili kakav majner to je sada popularno
- Point.
#44 Re: Program za gledanje filmova na kompu
Mislim da sam gledao i da nisam mogao naci te postavke. Ako nadjem, sta je normalno da mi zvuk bude ujednacen? 2.1?amar1994 wrote:ne ne , mislio sam na ovo , na sta je namjesteno , ja recimo mogu stavit da bude mono , 2.0 , 2.1 , 4.0 , 5.1 i 7.1Point. wrote:Imam zadnji driver za HP, danas sam provjeravao. Ako ne misliš na neki drugi driver?amar1994 wrote: a postavke drivera , veliki uticaj imaju
ak ostavim na 5.1 a ubodem slusalice zvuk je smece i ne cuju se glasovi fino , kad stavim na 2.1 normalni zvukovi![]()
Izludi me ovo sranje, filma ne mogu pogledati kako Bog kaze.
- avaks
#45 Re: Program za gledanje filmova na kompu
Samo stereo u output ako su 2 zvučnika na TV, to 2.1 je u biti woofer + 2 satelita (zvučnika), 5.1 je woofer (bas kako ti draže) i 5 zvučnika i tako dalje.
Postavke su ti na zvučnoj, u desnom donjem uglu gdje je sat. Sada zavisi koji windows koristiš i koja je zvučna u pitanju.
Tu se malo igraj s postavkama, bitan je output koliko sam skonto jer ako je na laptopu ok onda nije do programa...
Postavke su ti na zvučnoj, u desnom donjem uglu gdje je sat. Sada zavisi koji windows koristiš i koja je zvučna u pitanju.
Tu se malo igraj s postavkama, bitan je output koliko sam skonto jer ako je na laptopu ok onda nije do programa...
- amar1994
#46 Re: Program za gledanje filmova na kompu
upravo tako 
- Rampage
#47 Re: Program za gledanje filmova na kompu
Samo GOM player.
- Point.
#48 Re: Program za gledanje filmova na kompu
Pokušao sam sa različitim playerima, na VLC i MPC mi zvuk varira, na km player je ok samo što se ne mogu postaviti da čita č i ć, na GOM playeru je ok zvuk što se rog variranja tiče ali je loš zvuk, isto da fali basa. Valjda imaju poseban taj neki audioz jer kad pritisnem za zvučnik kraj sata dođe mi od tv postavke i pored njega od gom playera. Kad gledam youtube ok zvuk, onakav kakav treba da bude. I haj ti sad budi pametan tu.avaks wrote:Samo stereo u output ako su 2 zvučnika na TV, to 2.1 je u biti woofer + 2 satelita (zvučnika), 5.1 je woofer (bas kako ti draže) i 5 zvučnika i tako dalje.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#49 Re: Program za gledanje filmova na kompu
PotPlayer odskora "prevodi" engleske prevode (u mkv fajlu ili skinute) preko Google translate... genijalno
Radi odlično i nema više imal' gdje prevod

Radi odlično i nema više imal' gdje prevod

- semirsar
#50 Re: Program za gledanje filmova na kompu
Woow, mogu mislit na sta to lici