Program za gledanje filmova na kompu

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Point.

#26 Re: Program za gledanje filmova na kompu

Post by Point. »

Ovaj max amplification mi nije bio izabran ko kod tebe, ostalo sve isto. Ne kontam kako mi na km playeru ili vlc normala zvuk a ovdje ide gore dole.
Point.

#27 Re: Program za gledanje filmova na kompu

Post by Point. »

avaks wrote:
Je li imaš možda 5.1 ili neki surround pa ti je možda jedan kanal pojačan a neki drugi smanjen?!
Kako da znam je li 5.1? Surround nemam, prikopcam laptop na tv preko hdmi kabla i tako gledam. Upravo pregledo neki film na vlc i opet toplo hladno zvuk. Nekad kad pricaju moram pojacati da cujem, pa onda ako je neka scena gdje muzika pojacano, pa smanjuj. Ne znam u cemu je stos.
amar1994

#28 Re: Program za gledanje filmova na kompu

Post by amar1994 »

Point. wrote:
avaks wrote:
Je li imaš možda 5.1 ili neki surround pa ti je možda jedan kanal pojačan a neki drugi smanjen?!
Kako da znam je li 5.1? Surround nemam, prikopcam laptop na tv preko hdmi kabla i tako gledam. Upravo pregledo neki film na vlc i opet toplo hladno zvuk. Nekad kad pricaju moram pojacati da cujem, pa onda ako je neka scena gdje muzika pojacano, pa smanjuj. Ne znam u cemu je stos.
koji dekoder koristi MPC-HC

najbolje se pokazao LAV , tj. LAV splitter , LAV audio i LAV video u kombinicaji sa madVR rendererom :wink:

ja znam lako da li je 5.1 ili nije , kad se reproducira video u status baru se pojavi LAV crvena i plava ikonica , plava je audio , ovi barovi se pune kako koji zvuk ide , c oznacava centralni zvucnik i uvijek se na njemu reproducira dialog .

Image

mozes probat sa DRC filterom

PS. meni nikad nije legao VLC , uvijek mi je bolji bio MPC-HC
avaks

#29 Re: Program za gledanje filmova na kompu

Post by avaks »

Jedino što mi pada na um je da si nekada instalirao neke kodeke koji sada prave problem...
AKo nemaš surround, u postavkama treba da je stereo opcija (možda i na windowsu).
Skinem dosta filmove s 5.1 zvukom ali nemam tih problema ni na računaru ni na lapropu kao ni na tv-u.

AKo imaš neki codec pack instaliran obriši, to je bilo u vakat XP-a, za VLC ili MPC nema potrebe za tim, samo probleme mogu napraviti.
Ja bih od toga krenuo a onda provjerio u postavkama zvučne u samom windowsu ako ti se da čeprkati.

Hajde prvo ovako otiđi u MCP-HC:
Options --> Internal filters --> Audio decoder
Image

Pod Mixing --> Output speaker configuration stavi STEREO ako nije:
Image

Onaj prvi dio mi ovako izgleda, valjda je i kod tebe:
Image

Znači da nije čekirano 5.1, 6.1, 7.1 jer se onda dešava to što si naveo, centralni recimo nemaš a na njemu su dijalozi i onda kada se tako nešto dešava kod tebe je pretiho. Znači program štima za 5 zvučnika odnoso raspoređuje zvuk a kod tebe su samo 2 :mrgreen:

p.s.
Od video dekodera samo EVR, on je po defaultu i nema frke.
amar1994

#30 Re: Program za gledanje filmova na kompu

Post by amar1994 »

mozda on nema LAV dekodere :D

najbolje da pobrise sve i ponovo instalira k-lite codec pack :thumbup:

PS. taj mi je bio najlosiji , vazda problem A/V sinhronizacija kod 24p playbacka :D :evil:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#31 Re: Program za gledanje filmova na kompu

Post by Truba »

ja na gom,u pokrećem filmove da vidim radi li titl
a na bs player tražim titlove

filmove puštam na stik na tv, a DVD sa power DVDa na laptopu :D

na tabletu je mx player

dakle GOM :mrgreen:
avaks

#32 Re: Program za gledanje filmova na kompu

Post by avaks »

amar1994 wrote:mozda on nema LAV dekodere :D

PS. taj mi je bio najlosiji , vazda problem A/V sinhronizacija kod 24p playbacka :D :evil:
Nikakvi codec packovi za MPC-HC ne trebaju a pogotovo ne k-lite, kao što rekoh to je bilo u vakat XP-a.
Sada će mu samo zbrku napraviti...

Sve što mu treba ima u programu samom, tako da ne komplikuje neka proba ovo što sam mu naveo pa da vidimo hoće li riješiti problem...
amar1994

#33 Re: Program za gledanje filmova na kompu

Post by amar1994 »

avaks wrote:
amar1994 wrote:mozda on nema LAV dekodere :D

Nikakvi codec packovi za MPC-HC ne trebaju a pogotovo ne k-lite, kao što rekoh to je bilo u vakat XP-a.
Sada će mu samo zbrku napraviti...

Sve što mu treba ima u programu samom, tako da ne komplikuje neka proba ovo što sam mu naveo pa da vidimo hoće li riješiti problem...
:thumbup:
Point.

#34 Re: Program za gledanje filmova na kompu

Post by Point. »

avaks wrote:Jedino što mi pada na um je da si nekada instalirao neke kodeke koji sada prave problem...
AKo nemaš surround, u postavkama treba da je stereo opcija (možda i na windowsu).
Skinem dosta filmove s 5.1 zvukom ali nemam tih problema ni na računaru ni na lapropu kao ni na tv-u.

AKo imaš neki codec pack instaliran obriši, to je bilo u vakat XP-a, za VLC ili MPC nema potrebe za tim, samo probleme mogu napraviti.
Ja bih od toga krenuo a onda provjerio u postavkama zvučne u samom windowsu ako ti se da čeprkati.

Image

Image

Image

Znači da nije čekirano 5.1, 6.1, 7.1 jer se onda dešava to što si naveo, centralni recimo nemaš a na njemu su dijalozi i onda kada se tako nešto dešava kod tebe je pretiho. Znači program štima za 5 zvučnika odnoso raspoređuje zvuk a kod tebe su samo 2 :mrgreen:

p.s.
Jarane, sve mi je isto ko kod tebe na ovim slikama. Al opet, ostaje isti problem. :place1:

Edit. Sad sam pokusao na laoptop da gledam, dakle bez da ga kopcam na tv i zvuk je dobar. Ne varira, fino se cuje. Kontam da nije sta do Tv ili hdmi kabla?
amar1994

#35 Re: Program za gledanje filmova na kompu

Post by amar1994 »

Point. wrote:
avaks wrote:Jedino što mi pada na um je da si nekada instalirao neke kodeke koji sada prave problem...

p.s.
Jarane, sve mi je isto ko kod tebe na ovim slikama. Al opet, ostaje isti problem. :place1:

Edit. Sad sam pokusao na laoptop da gledam, dakle bez da ga kopcam na tv i zvuk je dobar. Ne varira, fino se cuje. Kontam da nije sta do Tv ili hdmi kabla?
a postavke drivera , veliki uticaj imaju :wink:
Point.

#36 Re: Program za gledanje filmova na kompu

Post by Point. »

amar1994 wrote: a postavke drivera , veliki uticaj imaju :wink:
Imam zadnji driver za HP, danas sam provjeravao. Ako ne misliš na neki drugi driver?
amar1994

#37 Re: Program za gledanje filmova na kompu

Post by amar1994 »

Point. wrote:
Imam zadnji driver za HP, danas sam provjeravao. Ako ne misliš na neki drugi driver?
ne ne , mislio sam na ovo , na sta je namjesteno , ja recimo mogu stavit da bude mono , 2.0 , 2.1 , 4.0 , 5.1 i 7.1

ak ostavim na 5.1 a ubodem slusalice zvuk je smece i ne cuju se glasovi fino , kad stavim na 2.1 normalni zvukovi :)

Image
tap3ah75

#38 Re: Program za gledanje filmova na kompu

Post by tap3ah75 »

A kako gledati film sa ćirilićnim prevodom?
Kako treba srediti postavke?
dječak sa šibicama

#39 Re: Program za gledanje filmova na kompu

Post by dječak sa šibicama »

BS player PRO, sam nadje prijevod, fontove stimas lako, meni najbolji
avaks

#40 Re: Program za gledanje filmova na kompu

Post by avaks »

tap3ah75 wrote:A kako gledati film sa ćirilićnim prevodom?
Kako treba srediti postavke?
Ako se ne varam radilo mi je ok na MPC HC... Easteurope je pod subtitle :-)
avaks

#41 Re: Program za gledanje filmova na kompu

Post by avaks »

dječak sa šibicama wrote:BS player PRO, sam nadje prijevod, fontove stimas lako, meni najbolji
Samo je cijena paprena za nešto što već ima free:
Image
dječak sa šibicama

#42 Re: Program za gledanje filmova na kompu

Post by dječak sa šibicama »

skinem ja na warezu original free :D
avaks

#43 Re: Program za gledanje filmova na kompu

Post by avaks »

Pa MPC-HC je free i bez zajebancija i wareza :D
Šta ima ta pro verzija da ovaj nema, osim možda kakvog trojanca injectora u kreku (ili kakav majner to je sada popularno :lol: )?!
Point.

#44 Re: Program za gledanje filmova na kompu

Post by Point. »

amar1994 wrote:
Point. wrote:
ne ne , mislio sam na ovo , na sta je namjesteno , ja recimo mogu stavit da bude mono , 2.0 , 2.1 , 4.0 , 5.1 i 7.1

ak ostavim na 5.1 a ubodem slusalice zvuk je smece i ne cuju se glasovi fino , kad stavim na 2.1 normalni zvukovi :)

Image
Mislim da sam gledao i da nisam mogao naci te postavke. Ako nadjem, sta je normalno da mi zvuk bude ujednacen? 2.1?
Izludi me ovo sranje, filma ne mogu pogledati kako Bog kaze.
avaks

#45 Re: Program za gledanje filmova na kompu

Post by avaks »

Samo stereo u output ako su 2 zvučnika na TV, to 2.1 je u biti woofer + 2 satelita (zvučnika), 5.1 je woofer (bas kako ti draže) i 5 zvučnika i tako dalje.

Postavke su ti na zvučnoj, u desnom donjem uglu gdje je sat. Sada zavisi koji windows koristiš i koja je zvučna u pitanju.
Tu se malo igraj s postavkama, bitan je output koliko sam skonto jer ako je na laptopu ok onda nije do programa...
amar1994

#46 Re: Program za gledanje filmova na kompu

Post by amar1994 »

upravo tako :thumbup:
Rampage

#47 Re: Program za gledanje filmova na kompu

Post by Rampage »

Samo GOM player.
Point.

#48 Re: Program za gledanje filmova na kompu

Post by Point. »

avaks wrote:Samo stereo u output ako su 2 zvučnika na TV, to 2.1 je u biti woofer + 2 satelita (zvučnika), 5.1 je woofer (bas kako ti draže) i 5 zvučnika i tako dalje.

Postavke su ti na zvučnoj, u desnom donjem uglu gdje je sat. Sada zavisi koji windows koristiš i koja je zvučna u pitanju.
Tu se malo igraj s postavkama, bitan je output koliko sam skonto jer ako je na laptopu ok onda nije do programa...
Pokušao sam sa različitim playerima, na VLC i MPC mi zvuk varira, na km player je ok samo što se ne mogu postaviti da čita č i ć, na GOM playeru je ok zvuk što se rog variranja tiče ali je loš zvuk, isto da fali basa. Valjda imaju poseban taj neki audioz jer kad pritisnem za zvučnik kraj sata dođe mi od tv postavke i pored njega od gom playera. Kad gledam youtube ok zvuk, onakav kakav treba da bude. I haj ti sad budi pametan tu.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#49 Re: Program za gledanje filmova na kompu

Post by Hame_ »

PotPlayer odskora "prevodi" engleske prevode (u mkv fajlu ili skinute) preko Google translate... genijalno :thumbup:

Radi odlično i nema više imal' gdje prevod :mrgreen:

Image
semirsar

#50 Re: Program za gledanje filmova na kompu

Post by semirsar »

Woow, mogu mislit na sta to lici :shock: :lol:
Post Reply