Pokusava i sebe a bogami i nasinsomnia78 wrote:Zajebavas?
Lakse je okrivit bilo koga ili bilo sta nego malo poradit na sebi i vidjet sta se moze ispravit
Pokusava i sebe a bogami i nasinsomnia78 wrote:Zajebavas?
Kod mene su tu uvedene granice. Može tek kasnije, nekih sat, sat i po vremena ali tek kad se dobro iskače vani sa drugovima.dječak sa šibicama wrote:Salu na stranu, mislim da ce smartfoni djecu dosta upropastiti, ne skidaju se sa mobitela. Pilje u nekakve youtubere, kopiraju ih, prave nekakve slajmove, snimaju se kako jedu cokolade, bombone, sminkaju se pred kamerom.
Roditelji koji su prezauzeti sami sobom i koji smatraju da im dijete u određenim momentima smeta, da ga se lakše riješe - uvali mu telefon i slušalice i cijeli dan miran. E al to se sve kao bumerang vrati.insomnia78 wrote:100% samo do roditelja. Kome se mrsko zajebavati s djetetom...
Gledali putokaze, a ne blejali u telefon.colt wrote:Danas mi je smartfon pomogao da uđem (nadjem tačnu lokaciju) i izađem iz Zagreba . .. a inače nema sanse da u onoj spici (u 16 h) to bezbijedno ucinim![]()
U tom momentu sam pomislio, kako su to činili ljudi sa kartama u ruci . . smartfon![]()
arzuhal wrote:Ne uništavaju smartfoni društvo, takve stvari samo pokažu kakvo društvo doista i jest, skidaju koprenu i masku, razotkrivaju suštinu. Rambo je to lijepo objasnio definirajući turbofolk kao nesavjesnu, neprincipijelnu i površnu upotrebu savremene tehnologije. Kad su kojekakvi likovi dobili pristup sintisajzeru i mikseti, dobio si turbo-folk. Tako i sa bombama, avionima, autima, smartfonima, FB, Instagramu, itd. Ne ubija puška nego čojk.
Tako je arzo.arzuhal wrote:Ne uništavaju smartfoni društvo, takve stvari samo pokažu kakvo društvo doista i jest, skidaju koprenu i masku, razotkrivaju suštinu. Rambo je to lijepo objasnio definirajući turbofolk kao nesavjesnu, neprincipijelnu i površnu upotrebu savremene tehnologije. Kad su kojekakvi likovi dobili pristup sintisajzeru i mikseti, dobio si turbo-folk. Tako i sa bombama, avionima, autima, smartfonima, FB, Instagramu, itd. Ne ubija puška nego čojk.
Jel potreba (korisne.zivotne stvari) ili navika (zajebancija na aplikacijama, igricama, forumima)? Ovo prvo bih i shvatio a ovo drugo no no no.Velkoski wrote:moj s8 bez packe mi nije u rukama samo kad spavam, pozz
Kakav putokaz. Putokazi u velikom gradu ne daju informacije gdje su gradovi van Zagreba pa da se mozes orjentisati gdje se nalazis, nego ti govore gdje su naselja u Zagrebu. Tek kad si na izlazu ili blizu izlaza iz grada ti pocinje pisati gradovi van Zagreba . Usput, udari tolika kolona da ti putokaz kasno kaze gdje je sta i ne mozes se na vrijeme prestrojiti u traku i odvede te u nezeljenom pravcu, ali navigacija ti unaprijed kaze da za toliko i toliko metara trebas da skrenes lijevo ili desno a ti se na vrijeme spremis u odgovarajucu traku.Edin H. wrote:Gledali putokaze, a ne blejali u telefon.colt wrote:Danas mi je smartfon pomogao da uđem (nadjem tačnu lokaciju) i izađem iz Zagreba . .. a inače nema sanse da u onoj spici (u 16 h) to bezbijedno ucinim![]()
U tom momentu sam pomislio, kako su to činili ljudi sa kartama u ruci . . smartfon![]()
Kad dodje vrijeme shvatices i to, josh si mlad.insomnia78 wrote:Meni su neshvatljiviji likovi koji pisu i govore no, no, no. Cuj no, no, no. Samo jos da si napis’o meni je to big no, no, no
tacnoOmmadawn wrote:Kod mene su tu uvedene granice. Može tek kasnije, nekih sat, sat i po vremena ali tek kad se dobro iskače vani sa drugovima.dječak sa šibicama wrote:Salu na stranu, mislim da ce smartfoni djecu dosta upropastiti, ne skidaju se sa mobitela. Pilje u nekakve youtubere, kopiraju ih, prave nekakve slajmove, snimaju se kako jedu cokolade, bombone, sminkaju se pred kamerom.
S druge strane taj youtube joj potiče kreativnost - počelo je sa slajmom (jeste, i ja sam mu se najebo matere) a onda je krenulo sa igračkama, autima od kartona i plastične ambalaže, te nekakve rakete, avioni... Sad hoće da pravi svoju gitaru!!
A to jedenje bombona, čokolade i šminkanje pred kamerom - jok! Totalna zabrana.
Nije do telefona i djeteta nego do roditelja.
dječak sa šibicama wrote: Ne fakat, prije 15 godina niko me nije smarao kad odem u grad ili negdje bilo gdje... sad ne mozes zivjeti od poruka, poziva.
Ne bih se složio. Stvar je u tome da će mlada generacija pronaći modalitete ponašanja sa pametnim telefonima koje mi ne možemo ni zamisliti. I da će imati ispunjen društveni život, samo sa drugačijim pravilima ponašanja nego što su naša.Thorgerson wrote:Mislim da je ova mladja generacija najebala, ja sam u 30-im i meni fkt nisu vise zanimljive nekakve igrice, beskorisne aplikacije, gluposti. Ali ovi mladji, e to je vec zabrinjavajuce.
animals wrote:Bolje je pitanje...
jel Klix Forum unistio zivote jadnim forumasima..