ABS ESP fault passat 5+

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

dgL_

#26 Re: ABS ESP fault passat 5+

Post by dgL_ »

NediM17 wrote:Ma ima po raznim bjelosvjetskim forumima o tom problemu, u pitanju je neka smetljarska ABS puNpa koju su ugradjivali u falšwagen. Švabo je to. :shock:
Mislis na modul? Zasto ga dijagnost. Ne pokaze?
TDK-90

#27 Re: ABS ESP fault passat 5+

Post by TDK-90 »

dgL_ wrote:
Odem na dijagnostiku kod Dzevada elektricara u B. Potoku i greska izbaci yaw rate senzor (G202) koji se kod ovog passata nalazi pod zadnjom sjedistem... Nekad jesenas je izbacio istu ovu gresku ali se sve to poklopilo sa prestanom paljenja lampica pa sam to zanemario u tom trenu.

Ima li nesto trece sto bi moglo biti mimo abs pumpe i nelog od senzora na tockovima. Zasto dijagnostika ocitava laznu gresku?

Hvala. Pozz
Voda ispod sjedista ,tj. ispod tepiha zna biti i 20 l vode a da ne primjetis.
Ako ti je prostor kod akumulatora pod vodom ili je odvod zacepljen 100 % voda poplavila elektroniku :cry:
Ommadawn

#28 Re: ABS ESP fault passat 5+

Post by Ommadawn »

dgL_ wrote:Update. Greske abs i esp preko zime se nisu javljale... Nisam radio nista jednostavno su prestale da zezaju i par mjeseci nisam imao nikakav problem ni sa abs ni sa espom... Otprilike prije 15ak dana se problem intenzivirao opet... Obje lampice, aktiviranje espa uz blinkanje lampoce bez potrebe i kocenje auta dok se krecem 30 km/h, aktivacija ABSa bez ikakve potrebe za njim... Nakon toga upali ABS i ESP i tad mogu rahat vozit... Climatronic je nastavio da se resetuje... 2-3 sekunde izgubi struju skroz ugasi se u toku voznje i onda se opet upali (sad cak i kad je off se resetuje) ovo sa climatronicom sam ubjedjen da ima veze i sa absom i espom jer se desava uzajamno...

Odem na dijagnostiku kod Dzevada elektricara u B. Potoku i greska izbaci yaw rate senzor (G202) koji se kod ovog passata nalazi pod zadnjom sjedistem... Nekad jesenas je izbacio istu ovu gresku ali se sve to poklopilo sa prestanom paljenja lampica pa sam to zanemario u tom trenu.

Helem kaze mi elektricar nadji polovan yaw rate, tako i bi nadjem, montiram... Auto se ponasa potpuno isto kao i sa mojim senzorom... Bez razlike doslovno... Senzor novi je testiran na drugom passatu i ispravan je...

Sta raditi dalje? Drugih gresaka nema...

ABS pumpa ili neki od senzora na tockovima? Ne znam samo zasto je svima mrsko dici auto, skinuti dzekove i izmjerit otpore na senzorima... Cim vide yaw rate svi krenu pametovat...

Ima li nesto trece sto bi moglo biti mimo abs pumpe i nelog od senzora na tockovima. Zasto dijagnostika ocitava laznu gresku?

Hvala. Pozz
Ja sam imao problema sa ABS-pumpom i prilikom dijagnostike mi je izbacivalo masu nekih grešaka koje uopšte nisu bile u kvaru (recimo prednja svjetla, spricaljke za farove itd.).
Jesi li bio u ovlaštenom servisu?
NediM17

#29 Re: ABS ESP fault passat 5+

Post by NediM17 »

dgL_ wrote:
NediM17 wrote:Ma ima po raznim bjelosvjetskim forumima o tom problemu, u pitanju je neka smetljarska ABS puNpa koju su ugradjivali u falšwagen. Švabo je to. :shock:
Mislis na modul? Zasto ga dijagnost. Ne pokaze?
To ti stvarno ne bih znao reci, ali prorovi malo ako umijes engleski, uglavnom je ABS pumpa problem.
Ommadawn

#30 Re: ABS ESP fault passat 5+

Post by Ommadawn »

TDK-90 wrote:
dgL_ wrote:

Hvala. Pozz
Ako ti je prostor kod akumulatora pod vodom ili je odvod zacepljen 100 % voda poplavila elektroniku :cry:
20 litara vode?
Bukvalno??
NediM17

#31 Re: ABS ESP fault passat 5+

Post by NediM17 »

https://www.youtube.com/watch?v=qy--qM-mm_4
Moze se uraditi i reparacija jer je nova bas onako povoljne cijene.
TDK-90

#32 Re: ABS ESP fault passat 5+

Post by TDK-90 »

Ommadawn wrote:
TDK-90 wrote:
20 litara vode?
Bukvalno??
Na lijevoj i desnoj moze biti po 20 i vise litara vode , toliko ima mjesta ispod tepiha.
Ja evo svog susim, prostor oko akumulatora bio pun vode jer je fabrika ubacila neodgovarajuci cep za odvod vode, i voda nadje sebi put u kabinu + tu blizu ima filter zraka za kabinu koji ima los dihtung i tu ulazi voda 8 (ne vezano za prvi problem)
Voda podmuklo ulazi ispod tepiha i ne primjeti se TEK kada se nalije 20 i vise lit. vode pocne da vlazi gornji dio tepiha :thumbup:

Ispod tepiha je postavljeno dosta nekih modula , ABS , centralno zaklj. , Airbag ..... i kada se poplavi to moze da bude cirkus :wink:

Last edited by TDK-90 on 09/03/2019 19:28, edited 4 times in total.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#33 Re: ABS ESP fault passat 5+

Post by bitanga_sa_otesa »

to je cest problem na tim passatima
NediM17

#34 Re: ABS ESP fault passat 5+

Post by NediM17 »

Pa šta se dešaJe sa VAGom. Jutros malo jača kiša i poplave ko 2014. :hmpf:
dgL_

#35 Re: ABS ESP fault passat 5+

Post by dgL_ »

TDK-90 wrote:
Ommadawn wrote:
TDK-90 wrote:
20 litara vode?
Bukvalno??
Na lijevoj i desnoj moze biti po 20 i vise litara vode , toliko ima mjesta ispod tepiha.
Ja evo svog susim, prostor oko akumulatora bio pun vode jer je fabrika ubacila neodgovarajuci cep za odvod vode, i voda nadje sebi put u kabinu + tu blizu ima filter zraka za kabinu koji ima los dihtung i tu ulazi voda 8 (ne vezano za prvi problem)
Voda podmuklo ulazi ispod tepiha i ne primjeti se TEK kada se nalije 20 i vise lit. vode pocne da vlazi gornji dio tepiha :thumbup:

Ispod tepiha je postavljeno dosta nekih modula , ABS , centralno zaklj. , Airbag ..... i kada se poplavi to moze da bude cirkus :wink:

Sta susis pajdo? Da dodjem da i mog osusimo skupa?
TDK-90

#36 Re: ABS ESP fault passat 5+

Post by TDK-90 »

dgL_ wrote: Sta susis pajdo? Da dodjem da i mog osusimo skupa?
Pasata, evo sad sam po mraku isao da uslikam :sad:

Image

Sada znam zasto mi je zimi sofersajba iznutra ledila :-)

Ja sam samo naveo trecu mogucnost koju si ti trazio :D - mogucnost VODA
dgL_

#38 Re: ABS ESP fault passat 5+

Post by dgL_ »

TDK-90 wrote:
dgL_ wrote: Sta susis pajdo? Da dodjem da i mog osusimo skupa?
Pasata, evo sad sam po mraku isao da uslikam :sad:

Image

Sada znam zasto mi je zimi sofersajba iznutra ledila :-)

Ja sam samo naveo trecu mogucnost koju si ti trazio :D - mogucnost VODA
I moja je ledila na -10... Pa stani kako je moguce da kad dzaljuljas auto ne cujes da ima vode u njemu? Kako si posumnjao da imas vodu unutra ? Moracu provjerit kakvo je stanje kod mene...mada dzaba ga je susit kad ce bit isto opet :)
TDK-90

#39 Re: ABS ESP fault passat 5+

Post by TDK-90 »

dgL_ wrote: I moja je ledila na -10... Pa stani kako je moguce da kad dzaljuljas auto ne cujes da ima vode u njemu? Kako si posumnjao da imas vodu unutra ? Moracu provjerit kakvo je stanje kod mene...mada dzaba ga je susit kad ce bit isto opet :)
Problem ne detektiranja vode je podmukao :wink: kako i rekoh.
Imas puno materijala na Youtube i kojekakvim forumima , razlozi i rjesenja.
Ja sam slucajno dodirnu tepih iza vozaca i bio je dobro mokar , i onda sta kako ....nadjem sta je :izet:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#40 Re: ABS ESP fault passat 5+

Post by sime_cipol »

commendatore wrote:prodaj
Govno.
Mislim auto :D
dgL_

#41 Re: ABS ESP fault passat 5+

Post by dgL_ »

TDK-90 wrote:
dgL_ wrote: I moja je ledila na -10... Pa stani kako je moguce da kad dzaljuljas auto ne cujes da ima vode u njemu? Kako si posumnjao da imas vodu unutra ? Moracu provjerit kakvo je stanje kod mene...mada dzaba ga je susit kad ce bit isto opet :)
Problem ne detektiranja vode je podmukao :wink: kako i rekoh.
Imas puno materijala na Youtube i kojekakvim forumima , razlozi i rjesenja.
Ja sam slucajno dodirnu tepih iza vozaca i bio je dobro mokar , i onda sta kako ....nadjem sta je :izet:
Pa bas htjedoh napisat... Da. I to detektovao mora biti mokro... Kod mene je kompletan tepis suh... Kad sam mjenjao senzor ispod sjedista zadnjeg takodjer sam gledao i ne bih rekao da ima ista mokro... Hvala na savjetu pogledat cu svakako... Mada sve vise mislim da mi je rikavela ABS pumpa..
amar1994

#42 Re: ABS ESP fault passat 5+

Post by amar1994 »

eto avdije 4 od poznanika..

Image

Image

Image
Ommadawn

#43 Re: ABS ESP fault passat 5+

Post by Ommadawn »

TDK-90 wrote:
Ommadawn wrote:
TDK-90 wrote:
20 litara vode?
Bukvalno??

Eh pa svašta...
Nikad za ovakvo nešto nisam čuo niti vidio.
dgL_

#44 Re: ABS ESP fault passat 5+

Post by dgL_ »

Ljudi imam abs i esp problem... Nemam problem sa vodom u autu :)) bar mislim da nemam :D
amar1994

#45 Re: ABS ESP fault passat 5+

Post by amar1994 »

Ulazi i izlazi iz ECU/modula se ne provjeravaju dijagnostiĆkim uredjajem nego unimjerom i pipalicama :wink:
Ommadawn

#46 Re: ABS ESP fault passat 5+

Post by Ommadawn »

Buraz nađi polovan dio ili vidi ima li ko da to popravlja u BiH.
Meni su na Superbu popravljali i izašla me 10 puta manje nego nov dio, plus mi je VAG-ov ovlašten servis davao garanciju godinu dana a firma koja je popravljala 2 godine garancije.
I kad staviš novu, moraš je ozračiti, a gledaj isto da ozračiš i kočnice. Meni su ozračili samo ABS jedinicu, no nakon mjesec dva počela zajebavati opet i kočnica tvrda, lampice se pale/gase... Ozračimo kočnice, radi bez problema no tada sam u planu već imao da mijenjam auto pa sad ne znam da li je problema bilo kasnije.
dgL_

#47 Re: ABS ESP fault passat 5+

Post by dgL_ »

Ommadawn wrote:Buraz nađi polovan dio ili vidi ima li ko da to popravlja u BiH.
Meni su na Superbu popravljali i izašla me 10 puta manje nego nov dio, plus mi je VAG-ov ovlašten servis davao garanciju godinu dana a firma koja je popravljala 2 godine garancije.
I kad staviš novu, moraš je ozračiti, a gledaj isto da ozračiš i kočnice. Meni su ozračili samo ABS jedinicu, no nakon mjesec dva počela zajebavati opet i kočnica tvrda, lampice se pale/gase... Ozračimo kočnice, radi bez problema no tada sam u planu već imao da mijenjam auto pa sad ne znam da li je problema bilo kasnije.
Ko ti je reparirao? Ma nije ni jos niko rekao da je ona... Hocu da nadjem nekog ko ce se malo posvetit da vidi sta je.. Necu je kupovat napamet... Jbg moram vidjet da mi nelo unimerom ispita senzore na tockovima.. Pa cu onda dalje.. Jbg
Ommadawn

#48 Re: ABS ESP fault passat 5+

Post by Ommadawn »

dgL_ wrote:
Ommadawn wrote:Buraz nađi polovan dio ili vidi ima li ko da to popravlja u BiH.
Ko ti je reparirao? Ma nije ni jos niko rekao da je ona... Hocu da nadjem nekog ko ce se malo posvetit da vidi sta je.. Necu je kupovat napamet... Jbg moram vidjet da mi nelo unimerom ispita senzore na tockovima.. Pa cu onda dalje.. Jbg
Firma u Swe :D Bave se autoelektronikom.

Nađi nekog ćoru sa unimerom što sam sastavlja svog robota i neka ti onda ispita te senzore.
dgL_

#49 Re: ABS ESP fault passat 5+

Post by dgL_ »

bitanga_sa_otesa wrote:to je cest problem na tim passatima
Sta ti mislis bitango?
commendatore

#50 Re: ABS ESP fault passat 5+

Post by commendatore »

Image
Post Reply