Isto se i meni desavalo, od avgusta do decembra dolazili racuni sa skoro duplim iznosom od normalnog, evo sad kad su zamijenili brojilo vratilo se sve u normalu. Naravno morao sam ih pogurati sa 50 KM da bi zamijenili brojilo mimo normalnog roka za zamjenu koji je svakih 12 godina.ferratilis wrote:Poredjenja radi, ovako je kod mene izgledala 2017., skoro isti racuni svaki mjesec
Negdje od septembra prosle godine, naglo su poceli stizati veci racuni, iako nemam apsolutno nikakvih promjena u potrosnji. Cak i kad sam se u decembru 2017. grijao na struju, dolazili su manji racuni.![]()
Racun za struju
- mirsek
#26 Re: Racun za struju
-
goibos
#27 Re: Racun za struju
Struja u hrvatskoj je tačno duplo skuplja nego u BiHCookie85 wrote:U Bosni je ovo veoma smjesno.
Mislim izvozi se struja u Hrvatsku, a u Bosni skuplja nego u Hrvatskoj sto je nekako nelogicno ali hajd to je Bosna.
U Austriji se obracunava godisnje, placas mjesecno ili kvartalno (kako tebi odgovara) i placas prosjek i na kraju godine kad se obracuna vidi se da li si potrosio vise ili manje, ako si vise onda doplatis, a ako si manje onda ti vrate pare.
Dok to u Bosni ne postoji, iako si mozda platio vise tokom godine, te pare ti nikad nece vratiti.
Dok sam zivio u Bosni, uvijek mi je dolazilo nekako puno struje, zivio sam (vise me nije bilo u stanu, nego sto sam bio), a "trosio" struju kao da zivi 4-oro ljudi u stanu.
Kad sam poceo da pratim koliko trosim struje i poceo se zaliti, tada se vec stavio taj trosak u normalu.
-
kiklop77
#28 Re: Racun za struju
Narode šta se dešava sa računima za struju?! Račun za mart za 40% veći od februarskog?! Grijem se na struju i znam koliko sam manje grijao tokom marta. Ovakve nebuloze se dešavaju kako čujem i kod drugih, a i meni s vremena na vrijeme. Kontroliše li iko ove iz EP?