FOBIJE!
-
car-x
imam cudan problem s visinom.. toliko se bojim visine, da u svakom trenutku na nesigurnoj visini (nesto neogradjeno ili otvoreno preko 3 metra visine) osjecam neki cudan nagon da skocim i svim pokazem kako mogu letiti..
smijesno jeste, ali mene ovo muci od kad znam za sebe..
jbg
jbg
-
digger
Zadig, "skini cvike" je odlican savijet. Ja prob'o. Nazalost, Pitt nema imaginacije pa to nece proci...pitt wrote:Jasta....onda su gorile u magliZadig wrote:pa pocni pit, i skini cvikepitt wrote:Imam fobiju od ruznih zena:D
![]()
i rijesices se toga:D:D
- flora.sa
ja ludim, ako nema kakve ograde i sl.car-x wrote:imam cudan problem s visinom.. toliko se bojim visine, da u svakom trenutku na nesigurnoj visini (nesto neogradjeno ili otvoreno preko 3 metra visine) osjecam neki cudan nagon da skocim i svim pokazem kako mogu letiti..
jbg
zamisli samo Maslenički most, pa ona silna voda ispod.
uh!
mene strah nekad i preko mosta preći, skoro pa idem ulicom!
(al" samo oni veliki mostovi..., ovi preko Miljacke jok
i uopće nemam želju da skočim!
-
Lojo_Hasanovic
Muskarci vladaju svijetom a zene muskarcima!Zadig wrote:Licno, jedina fobija mi je da ce me zena ufatiti da radim nesto sto nebih smio da radim
![]()
Kazu gluplji od plavuse je samo njezin momak/cojk!Zadig wrote:Ali zato znam njene fobije, he he he
![]()
1. sljepi mis (jednom joj se upleo u kosu i ono klepeto krilima dok se nije umorio (zena ima dugu plavu kosu)
Hehe pametniji uvijek popusta!Zadig wrote: 2. golubovi, zena kad vidi goluba na ulici dobije slom zivaca (sto se normalno desava VRLO CESTO), i kada recimo hodamo zajedno, a pored nas su golubovi ona se pribije uz mene ko da oni grizu.
![]()
Vrlo cesto koristim taj argument ako se posvadjamo na ulici.
Samo kazem: pusticu cu da te pojedu golubovi, i onda popusti (dobro, poslje mi kuci hebe mater, ali to se ne pika)
![]()
-
digger
Freud: nesvjesna akcija mozga za seksualno opustanje! Jednostavno rjesenje...Lace wrote:ja sam par puta sanjala da skacem s velike visine...s pocetka me strah a onda se odvazim...i kad skocim...vratim se da ponovim ...nevjerovatan osjecaj
- pitt
Pitta uvijek crne misli prate tako da je bolje da ne mislim o tomedigger wrote:Zadig, "skini cvike" je odlican savijet. Ja prob'o. Nazalost, Pitt nema imaginacije pa to nece proci...pitt wrote:Jasta....onda su gorile u magliZadig wrote: pa pocni pit, i skini cvike
![]()
i rijesices se toga:D:D
- flora.sa
ma, meni je sad nekako i lakše kada vidim da nisam sama!pitt wrote:Sve bih ja vas na svoj 37 sprat u conference room sav u staklu.......da citate brojeve sa avinskih krila:D
svaki drugi forumaš ima strah od visine.
mogu gledati na taj način, nije mi to prblem jer ima STAKLO!
problem bi mi bio kakav balkon sa niskom ogradom, ili ne daj BOže krov!!!
-
car-x
uh.. ja sam jednom iso na intervju u milenium tower ovdje u becu.. 36 sprat.. 99. metar.. pogledo kroz prozor.. ufff.. prekrasan pogled.. ali fala.. da su mi dali tri plate, ne bi ja..pitt wrote:Sve bih ja vas na svoj 37 sprat u conference room sav u staklu.......da citate brojeve sa avinskih krila:D
- Kareem Abdul-Jabbar
flora.sa wrote:kareem
možda ti imaš fobiju od bankrota Sarajeva!!
- flora.sa
ja ne bih oprala ni za milion dolara!pitt wrote:Sta bi da si perac prozora:D neki dan prao levat znak na krovu naseg nebodera i zaglavio mu se lift kad je silazio dole
Morali ga helikopterom skidat odozgo
:D
ISTINA!
mislim da bi bili još prljaviji, nego što su bili!
ispovraćala bih sve što sam pojela 20 dana u nazad!
- Kareem Abdul-Jabbar
digger wrote:Mi davno sjedili u basti hotela Evropa i u po razgovara, moja prijatelj se dize, uhvati za rub pantalona i protrese ih i dolje ispade mali mis koga je valjda ganjala macka. Nije prekinuo konverzaciju ni za momenat!horoz wrote:Zamisli scenu, sjediš u bašti - neka kafana, atmosfera solidna i u po frke osjetiš nešto ti gmiže uz nogu, ti u sandalicama i havajkama
-
Constantine
#45 Re: FOBIJE!
flora.sa wrote:imate li problema sa fobijama?
kako se snalazite u situacijama kada vam se jave fobije itd....
ja npr. veoooma volim prirodu, ali ljeti jedva i na Vrelo Bosne smijem otići, a sjesti na travu, za mene je prava mora!
naime imam strah od ZMIJA!!!
nevjerovatno, iako znam da je mala mogućnost da je bilo gdje vidim, ja u prirodu ne idem tako često.
![]()
imam i problema sa strahom od visine-Zmajevac za mene strava i užas!!!
eto, baš me zanima šta vi mislite o svemu ovome, i da li i vi imate sličnih problema.
Najgore je kad ti zmije siđu u grad. Nedavno sam pročitao na jednom site-u da je čovjeka u sred bijela dana ujeo poskok(hercegovačka domaća zmija) u gradu kod katoličke katedrale. Kažu ima ih i oko Partizanskog groblja i na trim stazi. Ko kad je sve zaraslo i godinama se ne održava.
Što se tiče mojih fobija eto pored zmija ja od 1997. patim i od blage aerofobije.
Zaboravio sam dodati i pčele i posebno ose. Od tih napasti bježim čim ih ugledam u blizini.
Last edited by Constantine on 02/06/2005 16:23, edited 1 time in total.
- Kareem Abdul-Jabbar
Zadig, piĆkoZadig wrote: 2. golubovi, zena kad vidi goluba na ulici dobije slom zivaca (sto se normalno desava VRLO CESTO), i kada recimo hodamo zajedno, a pored nas su golubovi ona se pribije uz mene ko da oni grizu.
![]()
toga sto ti seres po kuci k'o golub
- Kareem Abdul-Jabbar
flora.sa wrote:ljudi bar imaju šta prodati!!!!!!!!!!Kareem Abdul-Jabbar wrote:flora.sa wrote:kareem
možda ti imaš fobiju od bankrota Sarajeva!!
![]()
uvijek ce se naci nachin da se kupi koji bod na pijaci "strumfovi"
:lol:
![]()
![]()
to su strumfovi!!!
- flora.sa
#48 Re: FOBIJE!
uh hebote!Constantine wrote:flora.sa wrote:imate li problema sa fobijama?
kako se snalazite u situacijama kada vam se jave fobije itd....
ja npr. veoooma volim prirodu, ali ljeti jedva i na Vrelo Bosne smijem otići, a sjesti na travu, za mene je prava mora!
naime imam strah od ZMIJA!!!
nevjerovatno, iako znam da je mala mogućnost da je bilo gdje vidim, ja u prirodu ne idem tako često.
![]()
imam i problema sa strahom od visine-Zmajevac za mene strava i užas!!!
eto, baš me zanima šta vi mislite o svemu ovome, i da li i vi imate sličnih problema.
Najgore je kad ti zmije siđu u grad. Nedavno sam pročitao na jednom site-u da je čovjeka u sred bijela dana ujeo poskok(hercegovačka domaća zmija) u gradu kod katoličke katedrale. Kažu ima ih i oko Partizanskog groblja i na trim stazi. Ko kad je sve zaraslo i godinama se ne održava.
Što se tiče mojih fobija eto pored zmija ja od 1997. patim i od blage aerofobije.
čitam i sve zamišljam da mi je sada ispod stola!!!
strašno!!!
-
Zadig
Zadig, piĆko Very Happy, to sto ti se zena boji golubova Very Happy je posljedica
toga sto ti seres po kuci k'o golub Very HappyVery Happy-pa je njena podsvijest u nemoci Very Happy da pobijedi svijest (koja joj kaze "to je tvoj muz i ne mozes ga ubit' tek tako Very Happy - jer ces u zatvor LaughingLaughingLaughing) usmjerila netrpeljivost prema golubovima-cista psihologija LaughingLaughing Freud, pa to ti je!!! Very HappyVery Happy
LaughingLaughing
bice da ta groznice jos nije popustila
buncas i dalje
-
digger
Salu na stranu narode, fobija je veliki problem za one koji je imaju. Zato sam i postavio odgovor da mogu da pomognem kroz NLP (Neuro-linguistic programming) koji je jednostavan ali definitivan nacin da se ista prevazidje.
U najkracim crtama radi se o tome da je nas mozak--suprotno od onoga sto mnogi pogresno shvataju--nije instrumenat koji "misli." Komande koje mu mi dajemo svijesno ili ne su iste koje ga aktiviraju.
Mozak radi na principu hard drive. Ukoliko ne trazimo odredjenu informaciju, mozak je tu ali ne reaguje. Tek onda kada mu damo "komandu" za nesto, on je izvrsava.
Fobija je veza (link) sa odredjenim dogajem ili dogadjajima koji su u mozgu multipicirani u intenzitetu jer je ista registrovana u sklopu posebnih okolnosti. Da bolje razumijemo, uzmimo zaljubljenost. U tom stanju, sva nasa osjetila rade: vid, sluh, miris, okus, i dodir. Kada su svi ovi elementi povezani a mi smo u povecanom emocionalnom stanju, isto se "ureze" u mozak. Svaki put kada dodirnes voljenu osobu ili osjetis miris (stvarni miris koze ili parfem koji ona upotrebljava), to je "trigger" tj. okidac (odvratna rijec u nasem jeziku!) koja nas vraca u to blazeno i pozitivno stanje zaljubljenosti. Niste li nekada prolazili ulicom gdje vas je zapuhnuo poznati miris parfema koji je "triggerovao" osjecaj zadovoljstva, pa cak su se pred ocima pojavile slike nekih ranijih prijatnih iskustava?
Kod kreiranja fobije, postojali su neki od gornjih elemenata koji su nastali kroz intenzifikovano emotivno stanje i ucinili tu fobiju jakom tj. intenzivnom, a naravno u negativnom rezultatu.
Posto rekoh da je mozak maltene hard-drive, kako je bilo moguce istu steci, tako je mozemo i izbrisati. Kako? Ako dovedemo osobu u intenzificirano tj. pojacano fiziolosko i emotivno stanje oko fobije ili slicnog stanja, i istovremeno dajemo komande mozgu koje ce da dovedu isti u konfuziju, mozak ce nakon nekoliko takvih repeticija povezati ove akcije sa fobijom i istu eliminisati. Zasto? Jer mozak nije u stanju da razluci sta je stvarni dogadjaj a sta nije. Mozda ste dobili fobiju direktnim negativnim iskustvom, a mozda ste istu dobili citajuci ili u kinu. Znaci, kako moze da nastane, tako moze i da nestane.
Da uprostim do kraja: zamisli gramofonsku plocu sa muzikom preko koje smo namjerno povlacili gramofonsku iglu lijevo-desno i ostetili je. Ista nikada vise nece moci da se slusa kao originalna.
Ja sam isto praktikovao na drugima a i na sebi. U vecini slucajeva, nekih pola sata je sasvim dovoljno da se ova fobija, stanje, strah i slicno eliminisu.
Ko je ozbiljan i zeli da proba (besplatno), ja sam u Sarajevu negdje krajem augusta, Posaljite mi PM za kontakt.
U najkracim crtama radi se o tome da je nas mozak--suprotno od onoga sto mnogi pogresno shvataju--nije instrumenat koji "misli." Komande koje mu mi dajemo svijesno ili ne su iste koje ga aktiviraju.
Mozak radi na principu hard drive. Ukoliko ne trazimo odredjenu informaciju, mozak je tu ali ne reaguje. Tek onda kada mu damo "komandu" za nesto, on je izvrsava.
Fobija je veza (link) sa odredjenim dogajem ili dogadjajima koji su u mozgu multipicirani u intenzitetu jer je ista registrovana u sklopu posebnih okolnosti. Da bolje razumijemo, uzmimo zaljubljenost. U tom stanju, sva nasa osjetila rade: vid, sluh, miris, okus, i dodir. Kada su svi ovi elementi povezani a mi smo u povecanom emocionalnom stanju, isto se "ureze" u mozak. Svaki put kada dodirnes voljenu osobu ili osjetis miris (stvarni miris koze ili parfem koji ona upotrebljava), to je "trigger" tj. okidac (odvratna rijec u nasem jeziku!) koja nas vraca u to blazeno i pozitivno stanje zaljubljenosti. Niste li nekada prolazili ulicom gdje vas je zapuhnuo poznati miris parfema koji je "triggerovao" osjecaj zadovoljstva, pa cak su se pred ocima pojavile slike nekih ranijih prijatnih iskustava?
Kod kreiranja fobije, postojali su neki od gornjih elemenata koji su nastali kroz intenzifikovano emotivno stanje i ucinili tu fobiju jakom tj. intenzivnom, a naravno u negativnom rezultatu.
Posto rekoh da je mozak maltene hard-drive, kako je bilo moguce istu steci, tako je mozemo i izbrisati. Kako? Ako dovedemo osobu u intenzificirano tj. pojacano fiziolosko i emotivno stanje oko fobije ili slicnog stanja, i istovremeno dajemo komande mozgu koje ce da dovedu isti u konfuziju, mozak ce nakon nekoliko takvih repeticija povezati ove akcije sa fobijom i istu eliminisati. Zasto? Jer mozak nije u stanju da razluci sta je stvarni dogadjaj a sta nije. Mozda ste dobili fobiju direktnim negativnim iskustvom, a mozda ste istu dobili citajuci ili u kinu. Znaci, kako moze da nastane, tako moze i da nestane.
Da uprostim do kraja: zamisli gramofonsku plocu sa muzikom preko koje smo namjerno povlacili gramofonsku iglu lijevo-desno i ostetili je. Ista nikada vise nece moci da se slusa kao originalna.
Ja sam isto praktikovao na drugima a i na sebi. U vecini slucajeva, nekih pola sata je sasvim dovoljno da se ova fobija, stanje, strah i slicno eliminisu.
Ko je ozbiljan i zeli da proba (besplatno), ja sam u Sarajevu negdje krajem augusta, Posaljite mi PM za kontakt.