Pronasli vanzemaljce
- Edin H.
#26 Re: Pronasli vanzemaljce
Ima u Americi

- mO k3
#27 Re: Pronasli vanzemaljce
Pored toliko pametnih telefona jos nisam vidio ni jedan snimak , do tada ne vjerujem da su ovdje na Zemlji ...
-
lajkujMe
#28 Re: Pronasli vanzemaljce
I nisu na zemlji ono je popular kulture,masa laznih mutnih snimaka ko fol krugova u zitu i tako i velike goverment conspiracies.
Dosli ne vjerujem da jesu.
Sta mene brine je fermijev paradox dobro je to pitanje. Ako ih ima gdje su?
Dosada smo trebali otkriti makar nesto, signal, znakove civilizacija i slicno ali joj sve prazno.
Ja se nadam da je to do nase tehnologije da jos ne gledamo kako treba a ne gledamo vrlo malo ljudi se time bavi.
Dosli ne vjerujem da jesu.
Sta mene brine je fermijev paradox dobro je to pitanje. Ako ih ima gdje su?
Dosada smo trebali otkriti makar nesto, signal, znakove civilizacija i slicno ali joj sve prazno.
Ja se nadam da je to do nase tehnologije da jos ne gledamo kako treba a ne gledamo vrlo malo ljudi se time bavi.
- Logovan
#29 Re: Pronasli vanzemaljce
Pitao bih ih:lajkujMe wrote:Pozdrav raja sorry za klick baitzivo me zanima jedna stvar i mislim da je dobra analiza ponasanja.
Sta bi vi mislili, uradili kad bi puknula vijest da su vanzemaljci pronadjeni i to inteligentni vanzemljci.
Vijest bi bila kao pronadjen umjetni radio signal s daleke zvijezde. Nemamo informacija sta je sadrzaj, ni ko su ni sta hoce. Samo smo pronasli signal.
Ja licno bi bio veoma veoma uzbudjen malo zabrinut ali generalna reakcija bi bila odusevljenje, divljenje i trazio bih sto vise informacija. Ne bih promjenio neka zivotna stajalista.
Kako bi npr vjernik reagovao? Kako bi drzave reagovale ali najbitnije kako bi obican covjek reagovao. Npr u filmovima u najvise slucaja to bude histerija, panika, strah raspad sistema u sto bas i nevjerujem.
da li imaju duge kose
da l' traperice nose
da l' vjeruju u Boga
da li uzimaju droga
Da li ima smoga
i kod njih na planetu
dive li se nama il nam zele
mozda nanjet stetu
Odakle dolaze ove
nase mljecne staze
je l' dolaze u miru ili zele
da nas zgaze
Zasto tolko paze
na svoju diskreciju
da l' zele mozda na nama
da naprave korekciju
da l' rade grafite
il' su im ulice totalno
ono totalno, jebene, ciste
tako ciste da se sve ono pravo sjaji
da l' udobno zive ili umiru od gladi
Da l' se trava sadi kod njih
ko kod nas zito
da vidim svemirca
to bih ga ja upito
Da li imaju policiju
da li i njih maltretira
da l' vole opoziciju
i kako vlast se kod njih bira
Znaju l' sta je piva
da l' rocka kod njih ima
da l' ima kod njih boli
da li zena voli
Duvaju li na flasu
ili koriste roli
je li lijepo tijelo
kod njihovih zena
da li se i oni tuku
zbog boje svoga tena
kad dodu izbori
Je l' se i kod njih laze
da li im zene vole petting
vole l' tetovaze
Koja je valuta
i da li devalvira
da li i kod njih
na ratu gore neko profitira
Kojim danom po gebiru idu
i zasto nikad, bas nikad
ne zovu nas na gidu
je li imaju u vidu
davat vize za strance
Hoce li primat
ko' izbjeglice nas Bosance
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#30 Re: Pronasli vanzemaljce
vanzemaljci ne postoje
možda će postojati ili su postojali ali sada ne postoje
ako se promatra cijeli svemir u tih nekih 15-20 milijardi godina onda postoje vanzemaljci
ali ne sigurno onako kako ih opisuje popularna umjetnost
možda će postojati ili su postojali ali sada ne postoje
ako se promatra cijeli svemir u tih nekih 15-20 milijardi godina onda postoje vanzemaljci
ali ne sigurno onako kako ih opisuje popularna umjetnost
- Point.
#31 Re: Pronasli vanzemaljce
Koliki je svemir, zvuci mi nemoguce da nema zivota osim na Zemlji. I ako nema, zasto bas jedino na Zemlji? Kakav je smisao svemira i galaksija i svega ako nema zivota? Sta je onda zivot? Uh.
- Truba
#32 Re: Pronasli vanzemaljce
kako sam naučio na forumu život je ili slučajnost jer nema B. ili Alah najbolje zna
to je sve s foruma
to je sve s foruma
- animals
#33 Re: Pronasli vanzemaljce
Jedini vanzemaljac je svevisnji...
nema drugog objasnjenja..
- Truba
#34 Re: Pronasli vanzemaljce
paša moraš misliti na udaljenosti, vremensku distancu stvaranja i nestanka zvijezda... dok je gledaš ona više ne postoji a ti misliš da u nju SADA gleda neki vanzemaljacPoint. wrote:Koliki je svemir, zvuci mi nemoguce da nema zivota osim na Zemlji. I ako nema, zasto bas jedino na Zemlji? Kakav je smisao svemira i galaksija i svega ako nema zivota? Sta je onda zivot? Uh.
i naravno teorija relativiteta... dok dođu do nas jelte mi smo nestali
gledajte širu sliku
postojanje vanzemaljaca je kao i uništenje dinosaura padom svemirskog smeća prije 65 milijuna godina
to je tu u zraku i visi ali za naših života NIŠTA
- Point.
#35 Re: Pronasli vanzemaljce
Razumijem tu daljinu i sve to al filozofiram kad kaze neko ma nema zivota. Sta je onda smisao svemira? Sta je svemir? Od cega je nastao? Sta je bilo prije big banga, ako je postojao?Black swan wrote:paša moraš misliti na udaljenosti, vremensku distancu stvaranja i nestanka zvijezda... dok je gledaš ona više ne postoji a ti misliš da u nju SADA gleda neki vanzemaljacPoint. wrote:Koliki je svemir, zvuci mi nemoguce da nema zivota osim na Zemlji. I ako nema, zasto bas jedino na Zemlji? Kakav je smisao svemira i galaksija i svega ako nema zivota? Sta je onda zivot? Uh.
gledajte širu sliku
postojanje vanzemaljaca je kao i uništenje dinosaura padom svemirskog smeća prije 65 milijuna godina
-
Fudo387
#36 Re: Pronasli vanzemaljce
E bas ce klix odgovoriti na ta pitanja,Point. wrote:Razumijem tu daljinu i sve to al filozofiram kad kaze neko ma nema zivota. Sta je onda smisao svemira? Sta je svemir? Od cega je nastao? Sta je bilo prije big banga, ako je postojao?Black swan wrote:paša moraš misliti na udaljenosti, vremensku distancu stvaranja i nestanka zvijezda... dok je gledaš ona više ne postoji a ti misliš da u nju SADA gleda neki vanzemaljacPoint. wrote:Koliki je svemir, zvuci mi nemoguce da nema zivota osim na Zemlji. I ako nema, zasto bas jedino na Zemlji? Kakav je smisao svemira i galaksija i svega ako nema zivota? Sta je onda zivot? Uh.
gledajte širu sliku
Hawkins se sav osusio kontajuc pa nista, i jos najpametniji bio medju nama, a ti nekog Ragiba na klixu pitas...kako ovo matere ti? Neozbiljan si.
- Point.
#37 Re: Pronasli vanzemaljce
Pa kazem, filozofiram sam sa sobom. Razmisljam na forumski nacin.
A znas sta kazu, klix forum zna sve.
A znas sta kazu, klix forum zna sve.
- MarlboroGold
#38 Re: Pronasli vanzemaljce
Šta bih uradio... gledao bih da me usvoje. Čovječanstvo je davno palo na svim testovima...
- animals
#39 Re: Pronasli vanzemaljce
Par su ih pronasli u Americi..sto bas u Americi...
pa otamo su i letjeli na mjesec, nece vanzemaljac valjda u Bosnu...
sta bi tamo nasao...
pa otamo su i letjeli na mjesec, nece vanzemaljac valjda u Bosnu...
sta bi tamo nasao...
- Truba
#40 Re: Pronasli vanzemaljce
Razumijem tu daljinu i sve to al filozofiram kad kaze neko ma nema zivota. Sta je onda smisao svemira? Sta je svemir? Od cega je nastao? Sta je bilo prije big banga, ako je postojao?[/quote]
jes dobro si
ALI
gledaš u zvijezdu koja je poslala svjetlo prije 5 milijuna godina...
zamisli da je tada postojala neka civilizacija kada je ta svjetlost krenula k nama...
kakva će naša civilizacija biti za 5 milijuna godina? hoće li postojati čovjek
mi pričamo ovdje je li moguće na ruletu zaredom imati ove brojeve
4 5 6 8 9 1 3 5 6
kažu da je moguće ali niko nije vidio
pokušaj vrtjeti pa da vidimo kada će se taj niz ostvariti
jednom sam vidio više nula mislim zaredom... raja se počela smijati...kažu samo treba slijediti rulet
jes dobro si
ALI
gledaš u zvijezdu koja je poslala svjetlo prije 5 milijuna godina...
zamisli da je tada postojala neka civilizacija kada je ta svjetlost krenula k nama...
kakva će naša civilizacija biti za 5 milijuna godina? hoće li postojati čovjek
mi pričamo ovdje je li moguće na ruletu zaredom imati ove brojeve
4 5 6 8 9 1 3 5 6
kažu da je moguće ali niko nije vidio
pokušaj vrtjeti pa da vidimo kada će se taj niz ostvariti
jednom sam vidio više nula mislim zaredom... raja se počela smijati...kažu samo treba slijediti rulet
-
clone8
#41 Re: Pronasli vanzemaljce
Pronađen umjetni radio signal s daleke zvijezde može svašta značiti... možda ne naiđemo na vanzemaljce još stoljećima nakon toga...
-
golman
#42 Re: Pronasli vanzemaljce
Pa i da dođu vanzemaljci i kad bi vidjeli kakvi smo,pobjegli bi glavom bez obzira nazad na svoju planetu 
-
maxell_sarajevo
#43 Re: Pronasli vanzemaljce
Tko je Njega stvorio, tko je stvorio svemir?animals wrote:Jedini vanzemaljac je svevisnji...
- apsidejzi
#44 Re: Pronasli vanzemaljce
Ne mora znaciti da su inteligentniji po automatizmu. Moze biti da su ranije poceli sa tehnoloskim razvojem. Zemlja je nastala prije nekih 5 milijardi godina a svemir je star 13,7. Tek nekad nakon prvih 5 mld godina su se kreirale planete sposobne da podrzavaju zivot kakav postoji na zemlji sto znaci da ako je tad zapocet proces evolucije na tim planetama i da je tekao istim tokom kao kod nas, onda bi civilizacija trebala biti razvijena i na nasem nivou prije 3 milijarde godina, sto im daje znacajnu prednost.animals wrote:Ako se pojave , onda su inteligentniji..
a to znaci , ili bi nas pokorili, ili unistili..
ili bi im bili hrana, ili domace zivotinje..
Eh sad, zasto ih nema kod nas? Postoji vise razloga:
* Nisu nas pronasli. Mi smo bukvalno u PM-u svemira. Ne samo svemira nego i u PM nase galakse. Oko nas je mnogo zvijezda koje blokiraju put i vidljivost.
* Signali koje smo poslali 1974e su 44 svjetlosne godine daleko od nas i bukvalno su dostigli sve zvijezde koje mozemo vidjeti sa Zemlje. Dakle, ako iko ima gore ko bi nas mogao vidjeti svojim teleskopom do sada je dobio signal od nas. Mozda nemaju tehnologiju da ga prime, a mozda su ga dobili prije par godina pa su poslali nazad svoj signal al moramo cekati jos 30-40 godina dok dodje do nas.
* Ako su nastali 3mld godina prije nas mozda su se medjusobno istrijebili sa nekim nuklearnim ratom.
* Razdaljina je velika pa ju je tesko proci. Ja vjerujem da ce ljudi uskoro poceti osvajati suncev sistem tako sto ce poslati ljude na Mars da tamo zive. TO ce se desiti u narednih 20tak godina. Cak cemo mozda i mi kad budemo u poznim godinama moci otputovati na Mars. Sa marsa ce za jos 100tinjak godina napraviti nove brodove koji ce otuputovati do Neptuna, pa onda za jos par stodina godina dalje u svemir. Mislim, ne mozes sad odputovati bezveze. Moras imati cilj i ja nesto mislim da ce se svemir osvajati u etapama.
* Mozda, mozda se smisli tehnologija koja ce omoguciti tzv wormhole tj da iskrivi prostor-vrijeme tako da predjes u drugi dio svemira veoma brzo. U tom slucaju ce bit lakse putovati ali to ima svoje konsekvence. Naime, ako je pretpostavka da se inteligentni zivot u nasem obliku mogao razviti prije tri milijarde godina onda ili oni nisu skontali wormhole, ili je ona nemoguca. MOzda su se medjusobno poubijali, mozda su cak i skontali ali nas nisu otkrili. Mozda nas jesu otkrili ali nece da se jave jer nismo napredovali dovoljno, a MOZDA je surova istina da smo zapravo mi prva i vodeca vrsta u svemiru...
Zivot vjerovatno postoji jos u svemiru na mnogo mjesta. Moguce da smo mi ljudi najvise dogurali... Nekad mi bude zao sto sam se rodio u ovoj generaciji i sto moram umrijeti te sto nikada necu saznati to. Mislim, ljudi koji su umrli prije samo 20 godina propustili su mnogo cool stvari. Propustili su internet, mobilnu telefoniju, GPS, komercijalizaciju avio prevoza, digitalizaciju svega i sl. Ovo su velike stvari koje su bile masta prije samo 20 godina. Mozes mislit za 1000 godina sta ce sve biti a sta cemo mi propustiti kada poumiremo za 50-100 godina...
Ja mislim da je covjecanstvo tek pocelo sa velikim stvarima i da ce buducnost biti veoma uzbudljiva...
- Truba
#45 Re: Pronasli vanzemaljce
ptica dodo... živjela na magadaskaru... nije upoznala sabljozube tigrove a živjeli su na istom planetu 
zamislite onda svemirska prostranstva udaljenosti vremenske distance teorije relativiteta i sve ostale stvari
a gdje su priče o dimenzijama
koje najviše mrzim
zamislite onda svemirska prostranstva udaljenosti vremenske distance teorije relativiteta i sve ostale stvari
a gdje su priče o dimenzijama
- Truba
#46 Re: Pronasli vanzemaljce
voljela sam teclone8 wrote:Pronađen umjetni radio signal s daleke zvijezde može svašta značiti... možda ne naiđemo na vanzemaljce još stoljećima nakon toga...
volio si me
jedno drugo
al ne u isto vrijeme
sad si deda
a ja baba
prođoše godine
- fakat
#47 Re: Pronasli vanzemaljce
Ako se svemir siri, unutar cega se siri, koji prostor osvaja? Ako je svemir neogranicen kako se siri kad je ionako beskrajan?!
Zivot mozda postoji u formama koje mi ne primjecjemo.
Tehnoloski napredak i zemaljski koncept morala nisu nuzno sinhronizovani. Dobro i lose su cak i na Zemlji vrlo fluidni pojmovi, izuzev za vjerski monoteisticki koncept.
Konacno dobra tema za odmoriti mozak.
Zivot mozda postoji u formama koje mi ne primjecjemo.
Tehnoloski napredak i zemaljski koncept morala nisu nuzno sinhronizovani. Dobro i lose su cak i na Zemlji vrlo fluidni pojmovi, izuzev za vjerski monoteisticki koncept.
Konacno dobra tema za odmoriti mozak.
- Truba
#48 Re: Pronasli vanzemaljce
eh ovo priznajemfakat wrote: Zivot mozda postoji u formama koje mi ne primjecjemo.
dobro zapaženo
- animals
#49 Re: Pronasli vanzemaljce
Zivjeli su i Evropljani i Australijski Abordzini ili Americki indijanci milione, doke seBlack swan wrote:ptica dodo... živjela na magadaskaru... nije upoznala sabljozube tigrove a živjeli su na istom planetu
a gdje su priče o dimenzijamakoje najviše mrzim
nisu upoznali...tako blizu,a udaljeni svjetlosnim godinama..
jel to uopce moguce, ili nas neko zajebava..
-
hAZNADAR
#50 Re: Pronasli vanzemaljce
A mozda ti svi izvjestaji o vanzemaljcima od ocevidaca,.... - mozda to nisu vanzemaljci?
Mozda nasa ljudska vrsta iz buducnosti koja je evoluirala i stvorila tehnologiju putovanja kroz vrijeme?
Mislim, uglavnom su izvjestaju o istom homidoidnom izgledu, dvije ruke i dvije noge i velika glava. Kad vidis kako su praljudi izgledali, onako krupniji, maljaviji,... mozda mi evolucijski idemo u pravcu malih zelenih cosavih i velike glave sa velikim ocima.
Samo naglas razmisljam.
Mozda nasa ljudska vrsta iz buducnosti koja je evoluirala i stvorila tehnologiju putovanja kroz vrijeme?
Mislim, uglavnom su izvjestaju o istom homidoidnom izgledu, dvije ruke i dvije noge i velika glava. Kad vidis kako su praljudi izgledali, onako krupniji, maljaviji,... mozda mi evolucijski idemo u pravcu malih zelenih cosavih i velike glave sa velikim ocima.
Samo naglas razmisljam.