Kako su izvjesni stranački preletač Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post Reply

Da li Velija Katica treba biti smijenjen sa mjesta predsjednika Komisije za izbor imenovanja?

Poll ended at 02/03/2018 17:40

Da-
39
78%
Ne-
3
6%
Ne zanima me-
8
16%

Total votes: 50

Sanjarko

#26 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by Sanjarko »

Ma nisam htjeo ovo da komentarisem. Ali sam na strani Nesanice. Nesanice +1.
pemanapemani

#27 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by pemanapemani »

Onda sutra nemojte kmečati kad srpskohrvatska bagra titra muda Beogradu i Zagrebu.

Jebi ga, oni to samo rade da ne naljute vlasti u Srbiji i Hrvatskoj. :-)
insomnia78

#28 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by insomnia78 »

pemanapemani wrote:Onda sutra nemojte kmečati kad srpskohrvatska bagra titra muda Beogradu i Zagrebu.

:lol:
Ned071

#29 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by Ned071 »

hm hm hmm

dakle ima neki bookstan. ima neki bajbuk. ima neki fazlic sto radi u tom bajbuku. ima neki pamuk kojem bajbuk izdaje knjige. pa treba dovest pamuka na taj bookstan al ne bi se potroslia koja kinta. pa daj mu nagradu, nek grad plati da nam dođe dzaba da mi budemo malo fgr. a ako ne dobije, onda cemo zakrestat o erdoganu, bakiru, dzamahiriji...

jel ispunjava uslove, jel ista vazno uradio za grad, jel ima neko bitniji za grad od pamuka a da nije dobio... jebo ba to, hajmo mi svoju privatnu zajebanciju plaćat iz gradskog budžeta a plus dobit koji poenčić usred histerije o turcima i sda...
dulekrele

#30 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by dulekrele »

Ja ne znam da je Orhan Pamuk ista uradio za grad sarajevo. ako jeste molio bih nekoga da me prosvijetli.
pemanapemani

#31 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by pemanapemani »

insomnia78 wrote:
pemanapemani wrote:Onda sutra nemojte kmečati kad srpskohrvatska bagra titra muda Beogradu i Zagrebu.

Šta je smješno?
Svako u BiH blokira šta mu naredi veliki brat. Od pristupa NATO, preko sporazuma sa IZ do dodjele nagrade počasnog građanina Sarajeva.

Bošnjaci do prije nekoliko godina nisu imali velikog brata. Pojavio se Erdogan i mali Bošnjaci po uzoru na retardirane komšije odlučiše da više nije ptravedno da oni budu jedino dijete bez posebnih potreba i da nakon iscrpljujućih 20 godina samostalnog života moraju naći velikog brata, koji će se brinuti o njima.

Znači, samo gledati šta rade Srbi i Hrvati i pokušavati na svaki način to kopirati.
ultima_palabra

#32 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by ultima_palabra »

Ned071 wrote:hm hm hmm

dakle ima neki bookstan. ima neki bajbuk. ima neki fazlic sto radi u tom bajbuku. ima neki pamuk kojem bajbuk izdaje knjige. pa treba dovest pamuka na taj bookstan al ne bi se potroslia koja kinta. pa daj mu nagradu, nek grad plati da nam dođe dzaba da mi budemo malo fgr. a ako ne dobije, onda cemo zakrestat o erdoganu, bakiru, dzamahiriji...

jel ispunjava uslove, jel ista vazno uradio za grad, jel ima neko bitniji za grad od pamuka a da nije dobio... jebo ba to, hajmo mi svoju privatnu zajebanciju plaćat iz gradskog budžeta a plus dobit koji poenčić usred histerije o turcima i sda...
A ne bi bio pozitivan PR za Sarajevo da dođe Pamuk?

Titra se i Purivatrinim gostima, i dodjeljuju nagrade iako prvi put čuju za Sarajevo. Ali badžo je badžo.
pemanapemani

#33 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by pemanapemani »

dulekrele wrote:Ja ne znam da je Orhan Pamuk ista uradio za grad sarajevo. ako jeste molio bih nekoga da me prosvijetli.
Ovo ko zapisnik za EHF i delegat Darko. :-)

Prvo ga odabrali, onda naknadno skontali da nije ništa uradio za Sarajevo, pa ga odjebali.
Banksy

#34 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by Banksy »

Ned071 wrote:hm hm hmm

Ima Grad, ima neka 'Komisija', pa komisija odmah kaže, žao nam je, drugovi, to neće ići, taj prijedlog, a ne da se nakon završene stvari blamiramo, po ko zna koji put. 'Ispali smo' u Guardianu ne zbog Buybooka, već zbog nekompetentne, potkupljive, smiješne komisije - pa pogledaj ta imena - koja, u naše ime, donosi odluke po ovom, za svaki grad, važnom pitanju.

A kad smo kod zasluga, hoćemo li pročešljati svaku odluku i svakog laureata dosad, pa da vidimo ko je to i kako u ovih 20 godina zadužio Sarajevo?

https://www.theguardian.com/books/2018/ ... ey-erdogan
insomnia78

#35 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by insomnia78 »

pemanapemani wrote:
insomnia78 wrote:

Šta je smješno?
Svako u BiH blokira šta mu naredi veliki brat. Od pristupa NATO, preko sporazuma sa IZ do dodjele nagrade počasnog građanina Sarajeva.

Bošnjaci do prije nekoliko godina nisu imali velikog brata. Pojavio se Erdogan i mali Bošnjaci po uzoru na retardirane komšije odlučiše da više nije ptravedno da oni budu jedino dijete bez posebnih potreba i da nakon iscrpljujućih 20 godina samostalnog života moraju naći velikog brata, koji će se brinuti o njima.

Znači, samo gledati šta rade Srbi i Hrvati i pokušavati na svaki način to kopirati.
Ko je Bosnjak sa onog spiska?
insomnia78

#36 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by insomnia78 »

Mislis da bi Srbija postupila drugacije? Mi smo buranija, nismo jedna Njemacka koja moze reci Erdoganu da im se napusi nepbrezane kurcine
pemanapemani

#37 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by pemanapemani »

insomnia78 wrote:

Ko je vlast u gradu Sarajevu?
pemanapemani

#38 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by pemanapemani »

insomnia78 wrote:Mislis da bi Srbija postupila drugacije? Mi smo buranija, nismo jedna Njemacka koja moze reci Erdoganu da im se napusi nepbrezane kurcine
Da se nagrada trebala dati Gulenu, onom košarkašu Kanteru, Hakanu Šukuru..., pa hajde, jebi ga ne treba ljutiti Erdogana.

Ali brukati se oduzimanjem nagrade piscu svjetskog renomea, koji bi bio reklama gradu, je totalna budalaština.
Mislim da čak Erdogan nije niti reagovao, nego da su male sluge pomislile da bi on mogao pomisliti kako ga sluge ne poštuju i daju nagradu nekome koga on ne simpatiše. :-)
Banksy

#39 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by Banksy »

Nije poenta u Pamuku i u komisiji, već u par činjenica koje iz ovog slučaja čitamo,
prvo, živimo društvo samo jedne stranke koja nam sama i bez ikakve kontrole, a prema svojim svjetonazorima, kroji i uređuje život po baš SVAKOM pitanju, drugo, otegotna okolnost je što je ta stranka krajnje primitivna i zatucana, dalje, ta stranka svoje djelovanje organizira prema uputama koje dolaze iz centara van BiH, i na koncu, ti centri su još primitivniji i još zatucaniji od njih samih,
i svaka od ovih tačaka je problematična.
jao_situacije

#40 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by jao_situacije »

glaj bošnja glaj pameti
samo da se kurčiti i to obavezno jačima i onda pričati jes vidio kako sam mu reko, baš sam mu vikno

jedini smislen komentar je dao insomnija
najbolje je da provociramo što veće i jače sile, da imitiramo genijalne nam komšije i onda da plačemo kad nas raspale avio bombama

ja predlažem da damo azil snovdenu i asanžu da im država dodijeli stan, penziju i da budu barem kantonalni ministri
može i onaj rus što ga putin ganja
i tajvan da se prizna i da uvedemo bezvizni režim
insomnia78

#41 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by insomnia78 »

pemanapemani wrote:
insomnia78 wrote:

Ko je vlast u gradu Sarajevu?
Muslimani?
Ta nije 43-a
insomnia78

#42 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by insomnia78 »

Banksy wrote:Nije poenta u Pamuku i u komisiji, već u par činjenica koje iz ovog slučaja čitamo,
prvo, živimo društvo samo jedne stranke koja nam sama i bez ikakve kontrole, a prema svojim svjetonazorima, kroji i uređuje život po baš SVAKOM pitanju, drugo, otegotna okolnost je što je ta stranka krajnje primitivna i zatucana, dalje, ta stranka svoje djelovanje organizira prema uputama koje dolaze iz centara van BiH, i na koncu, ti centri su još primitivniji i još zatucaniji od njih samih,
i svaka od ovih tačaka je problematična.
Koja stranka, DF?
broj dva

#43 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by broj dva »

Pri izboru izmedju despota i uglednog knjizevnika zar je bilo dileme koga podrzati?
ultima_palabra

#44 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by ultima_palabra »

jao_situacije wrote:glaj bošnja glaj pameti
samo da se kurčiti i to obavezno jačima i onda pričati jes vidio kako sam mu reko, baš sam mu vikno

najbolje je da provociramo što veće i jače sile, da imitiramo genijalne nam komšije i onda da plačemo kad nas raspale avio bombama

ja predlažem da damo azil snovdenu i asanžu da im država dodijeli stan, penziju i da budu barem kantonalni ministri
Samo što čovjek nije u egzilu niti se vodi proces ikakav, živi u Stambolu prav zdrav.
Banksy

#45 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by Banksy »

Ono kad Živinice iz Amsterdama počnu bistriti Bihać...
Ned071

#46 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by Ned071 »

Banksy wrote: Ima Grad, ima neka 'Komisija', pa komisija odmah kaže, žao nam je, drugovi, to neće ići, taj prijedlog, a ne da se nakon završene stvari blamiramo, po ko zna koji put. 'Ispali smo' u Guardianu ne zbog Buybooka, već zbog nekompetentne, potkupljive, smiješne komisije - pa pogledaj ta imena - koja, u naše ime, donosi odluke po ovom, za svaki grad, važnom pitanju.

A kad smo kod zasluga, hoćemo li pročešljati svaku odluku i svakog laureata dosad, pa da vidimo ko je to i kako u ovih 20 godina zadužio Sarajevo?

https://www.theguardian.com/books/2018/ ... ey-erdogan
hajde da procesljamo...

Dakle, Valentin Inzko (Austrija), Viktor Jackovich (SAD), Christiane Amanpour (SAD), Nenad Popović (Hrvatska), Jean-Claude Carreau (Francuska), Ahmad Mohamed Ali (Saudijska Arabija);

Arend D. Lubbers (SAD), Thomas Miller (SAD), Salah Riyad El Ashry (Egipat);

Wolfgang Benedek (Austrija), Tadeusz Mazowiecki (Poljska);

Sükrü Tufan (Turska);

Lucciano Pavarotti (Italija), Nataša Kandić (Srbija), Otto von Habsburg (Austrija);

Ahmet Kemal Baysak (Turska), Klaus Kloth (Njemačka), Pasqual Maragall i Mira (Španija), Renzo Piano (Italija);

Bill Carter (SAD), Erçan Uslu (Turska), Massimo Cacciari (Italija);

Sonja Biserko (Srbija), Juan Maria Tintore (Španija), Petar Luković (Srbija), Francis Bueb (Francuska);

Jacques Chirac (Francuska);

Đelo Jusić (Hrvatska), Bernard-Henri Levy (Francuska), Predrag Matvejević (Hrvatska / Bosna i Hercegovina);

Tilman Zülch (Njemačka);

– Florence Hartmann (Francuska), Manel Vila (Španija);

Edmond Offermann (SAD). Mitterand, John Jordan, Susan Sontag , Stefan Schwarz , Vladimir Prelog , Claudio Martini , Juan Antonio Samaranch , Primo Nebiolo, John Kornblum .

e sad ti meni reci po kojem se osnovu, kada je Sarajevo u pitanju, Pamuk moze naci u ovom drustvu?
Ned071

#47 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by Ned071 »

ultima_palabra wrote: A ne bi bio pozitivan PR za Sarajevo da dođe Pamuk?

Titra se i Purivatrinim gostima, i dodjeljuju nagrade iako prvi put čuju za Sarajevo. Ali badžo je badžo.
Pamuk je vec dolazio u Sarajevo...
jao_situacije

#48 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by jao_situacije »

ultima_palabra wrote:
jao_situacije wrote:glaj bošnja glaj pameti

Samo što čovjek nije u egzilu niti se vodi proces ikakav, živi u Stambolu prav zdrav.
ne govorim ja o pamuku, ni o erdoanu, ni o bakiru, ni o sda
govorim o nama
pamuk je samo primjer glupiranja mudrih bošnja
vazda ispravljanje nekih krivih drina, traženja svjetskih pravdi kuraca palaca
gledaj svoja posla i ne kurči se jačima
Lakat Jebić

#49 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by Lakat Jebić »

Da ponovim post s druge teme od neki dan

Pamuk povucen kao kandidat iz istog razloga iz kojeg je i predlozen: ne voli ga erdogan.
kamen spoticanja

#50 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo

Post by kamen spoticanja »

a cek jel to znaci da je i predlozen zato sto ga ne voli erdogan?
zanimljivo da saginjanje cudicke i ekipe teti s marindvora nije problematicno?
i pitanje za ekstrabonus
ko je i zasto predlozio onog profesora matematike s burch koledza prosle godine?
Post Reply