Kako su izvjesni stranački preletač Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo
- Sanjarko
#26 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo
Ma nisam htjeo ovo da komentarisem. Ali sam na strani Nesanice. Nesanice +1.
-
pemanapemani
#27 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo
Onda sutra nemojte kmečati kad srpskohrvatska bagra titra muda Beogradu i Zagrebu.
Jebi ga, oni to samo rade da ne naljute vlasti u Srbiji i Hrvatskoj.
- insomnia78
#28 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo
pemanapemani wrote:Onda sutra nemojte kmečati kad srpskohrvatska bagra titra muda Beogradu i Zagrebu.
- Ned071
#29 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo
hm hm hmm
dakle ima neki bookstan. ima neki bajbuk. ima neki fazlic sto radi u tom bajbuku. ima neki pamuk kojem bajbuk izdaje knjige. pa treba dovest pamuka na taj bookstan al ne bi se potroslia koja kinta. pa daj mu nagradu, nek grad plati da nam dođe dzaba da mi budemo malo fgr. a ako ne dobije, onda cemo zakrestat o erdoganu, bakiru, dzamahiriji...
jel ispunjava uslove, jel ista vazno uradio za grad, jel ima neko bitniji za grad od pamuka a da nije dobio... jebo ba to, hajmo mi svoju privatnu zajebanciju plaćat iz gradskog budžeta a plus dobit koji poenčić usred histerije o turcima i sda...
dakle ima neki bookstan. ima neki bajbuk. ima neki fazlic sto radi u tom bajbuku. ima neki pamuk kojem bajbuk izdaje knjige. pa treba dovest pamuka na taj bookstan al ne bi se potroslia koja kinta. pa daj mu nagradu, nek grad plati da nam dođe dzaba da mi budemo malo fgr. a ako ne dobije, onda cemo zakrestat o erdoganu, bakiru, dzamahiriji...
jel ispunjava uslove, jel ista vazno uradio za grad, jel ima neko bitniji za grad od pamuka a da nije dobio... jebo ba to, hajmo mi svoju privatnu zajebanciju plaćat iz gradskog budžeta a plus dobit koji poenčić usred histerije o turcima i sda...
- dulekrele
#30 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo
Ja ne znam da je Orhan Pamuk ista uradio za grad sarajevo. ako jeste molio bih nekoga da me prosvijetli.
-
pemanapemani
#31 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo
Šta je smješno?insomnia78 wrote:pemanapemani wrote:Onda sutra nemojte kmečati kad srpskohrvatska bagra titra muda Beogradu i Zagrebu.
Svako u BiH blokira šta mu naredi veliki brat. Od pristupa NATO, preko sporazuma sa IZ do dodjele nagrade počasnog građanina Sarajeva.
Bošnjaci do prije nekoliko godina nisu imali velikog brata. Pojavio se Erdogan i mali Bošnjaci po uzoru na retardirane komšije odlučiše da više nije ptravedno da oni budu jedino dijete bez posebnih potreba i da nakon iscrpljujućih 20 godina samostalnog života moraju naći velikog brata, koji će se brinuti o njima.
Znači, samo gledati šta rade Srbi i Hrvati i pokušavati na svaki način to kopirati.
- ultima_palabra
#32 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo
A ne bi bio pozitivan PR za Sarajevo da dođe Pamuk?Ned071 wrote:hm hm hmm
Titra se i Purivatrinim gostima, i dodjeljuju nagrade iako prvi put čuju za Sarajevo. Ali badžo je badžo.
-
pemanapemani
#33 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo
Ovo ko zapisnik za EHF i delegat Darko.dulekrele wrote:Ja ne znam da je Orhan Pamuk ista uradio za grad sarajevo. ako jeste molio bih nekoga da me prosvijetli.
Prvo ga odabrali, onda naknadno skontali da nije ništa uradio za Sarajevo, pa ga odjebali.
- Banksy
#34 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo
Ima Grad, ima neka 'Komisija', pa komisija odmah kaže, žao nam je, drugovi, to neće ići, taj prijedlog, a ne da se nakon završene stvari blamiramo, po ko zna koji put. 'Ispali smo' u Guardianu ne zbog Buybooka, već zbog nekompetentne, potkupljive, smiješne komisije - pa pogledaj ta imena - koja, u naše ime, donosi odluke po ovom, za svaki grad, važnom pitanju.Ned071 wrote:hm hm hmm
A kad smo kod zasluga, hoćemo li pročešljati svaku odluku i svakog laureata dosad, pa da vidimo ko je to i kako u ovih 20 godina zadužio Sarajevo?
https://www.theguardian.com/books/2018/ ... ey-erdogan
- insomnia78
#35 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo
Ko je Bosnjak sa onog spiska?pemanapemani wrote:Šta je smješno?insomnia78 wrote:pemanapemani wrote:Onda sutra nemojte kmečati kad srpskohrvatska bagra titra muda Beogradu i Zagrebu.
Svako u BiH blokira šta mu naredi veliki brat. Od pristupa NATO, preko sporazuma sa IZ do dodjele nagrade počasnog građanina Sarajeva.
Bošnjaci do prije nekoliko godina nisu imali velikog brata. Pojavio se Erdogan i mali Bošnjaci po uzoru na retardirane komšije odlučiše da više nije ptravedno da oni budu jedino dijete bez posebnih potreba i da nakon iscrpljujućih 20 godina samostalnog života moraju naći velikog brata, koji će se brinuti o njima.
Znači, samo gledati šta rade Srbi i Hrvati i pokušavati na svaki način to kopirati.
- insomnia78
#36 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo
Mislis da bi Srbija postupila drugacije? Mi smo buranija, nismo jedna Njemacka koja moze reci Erdoganu da im se napusi nepbrezane kurcine
-
pemanapemani
#37 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo
Ko je vlast u gradu Sarajevu?insomnia78 wrote:
Ko je Bosnjak sa onog spiska?
-
pemanapemani
#38 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo
Da se nagrada trebala dati Gulenu, onom košarkašu Kanteru, Hakanu Šukuru..., pa hajde, jebi ga ne treba ljutiti Erdogana.insomnia78 wrote:Mislis da bi Srbija postupila drugacije? Mi smo buranija, nismo jedna Njemacka koja moze reci Erdoganu da im se napusi nepbrezane kurcine
Ali brukati se oduzimanjem nagrade piscu svjetskog renomea, koji bi bio reklama gradu, je totalna budalaština.
Mislim da čak Erdogan nije niti reagovao, nego da su male sluge pomislile da bi on mogao pomisliti kako ga sluge ne poštuju i daju nagradu nekome koga on ne simpatiše.
- Banksy
#39 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo
Nije poenta u Pamuku i u komisiji, već u par činjenica koje iz ovog slučaja čitamo,
prvo, živimo društvo samo jedne stranke koja nam sama i bez ikakve kontrole, a prema svojim svjetonazorima, kroji i uređuje život po baš SVAKOM pitanju, drugo, otegotna okolnost je što je ta stranka krajnje primitivna i zatucana, dalje, ta stranka svoje djelovanje organizira prema uputama koje dolaze iz centara van BiH, i na koncu, ti centri su još primitivniji i još zatucaniji od njih samih,
i svaka od ovih tačaka je problematična.
prvo, živimo društvo samo jedne stranke koja nam sama i bez ikakve kontrole, a prema svojim svjetonazorima, kroji i uređuje život po baš SVAKOM pitanju, drugo, otegotna okolnost je što je ta stranka krajnje primitivna i zatucana, dalje, ta stranka svoje djelovanje organizira prema uputama koje dolaze iz centara van BiH, i na koncu, ti centri su još primitivniji i još zatucaniji od njih samih,
- jao_situacije
#40 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo
glaj bošnja glaj pameti
samo da se kurčiti i to obavezno jačima i onda pričati jes vidio kako sam mu reko, baš sam mu vikno
jedini smislen komentar je dao insomnija
najbolje je da provociramo što veće i jače sile, da imitiramo genijalne nam komšije i onda da plačemo kad nas raspale avio bombama
ja predlažem da damo azil snovdenu i asanžu da im država dodijeli stan, penziju i da budu barem kantonalni ministri
može i onaj rus što ga putin ganja
i tajvan da se prizna i da uvedemo bezvizni režim
samo da se kurčiti i to obavezno jačima i onda pričati jes vidio kako sam mu reko, baš sam mu vikno
najbolje je da provociramo što veće i jače sile, da imitiramo genijalne nam komšije i onda da plačemo kad nas raspale avio bombama
ja predlažem da damo azil snovdenu i asanžu da im država dodijeli stan, penziju i da budu barem kantonalni ministri
- insomnia78
#41 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo
Muslimani?pemanapemani wrote:Ko je vlast u gradu Sarajevu?insomnia78 wrote:
Ko je Bosnjak sa onog spiska?
Ta nije 43-a
- insomnia78
#42 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo
Koja stranka, DF?Banksy wrote:Nije poenta u Pamuku i u komisiji, već u par činjenica koje iz ovog slučaja čitamo,
-
broj dva
#43 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo
Pri izboru izmedju despota i uglednog knjizevnika zar je bilo dileme koga podrzati?
- ultima_palabra
#44 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo
Samo što čovjek nije u egzilu niti se vodi proces ikakav, živi u Stambolu prav zdrav.jao_situacije wrote:glaj bošnja glaj pameti
- Banksy
#45 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo
Ono kad Živinice iz Amsterdama počnu bistriti Bihać...
- Ned071
#46 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo
hajde da procesljamo...Banksy wrote: Ima Grad, ima neka 'Komisija', pa komisija odmah kaže, žao nam je, drugovi, to neće ići, taj prijedlog, a ne da se nakon završene stvari blamiramo, po ko zna koji put. 'Ispali smo' u Guardianu ne zbog Buybooka, već zbog nekompetentne, potkupljive, smiješne komisije - pa pogledaj ta imena - koja, u naše ime, donosi odluke po ovom, za svaki grad, važnom pitanju.
A kad smo kod zasluga, hoćemo li pročešljati svaku odluku i svakog laureata dosad, pa da vidimo ko je to i kako u ovih 20 godina zadužio Sarajevo?
https://www.theguardian.com/books/2018/ ... ey-erdogan
Dakle, Valentin Inzko (Austrija), Viktor Jackovich (SAD), Christiane Amanpour (SAD), Nenad Popović (Hrvatska), Jean-Claude Carreau (Francuska), Ahmad Mohamed Ali (Saudijska Arabija);
Arend D. Lubbers (SAD), Thomas Miller (SAD), Salah Riyad El Ashry (Egipat);
Wolfgang Benedek (Austrija), Tadeusz Mazowiecki (Poljska);
Sükrü Tufan (Turska);
Lucciano Pavarotti (Italija), Nataša Kandić (Srbija), Otto von Habsburg (Austrija);
Ahmet Kemal Baysak (Turska), Klaus Kloth (Njemačka), Pasqual Maragall i Mira (Španija), Renzo Piano (Italija);
Bill Carter (SAD), Erçan Uslu (Turska), Massimo Cacciari (Italija);
Sonja Biserko (Srbija), Juan Maria Tintore (Španija), Petar Luković (Srbija), Francis Bueb (Francuska);
Jacques Chirac (Francuska);
Đelo Jusić (Hrvatska), Bernard-Henri Levy (Francuska), Predrag Matvejević (Hrvatska / Bosna i Hercegovina);
Tilman Zülch (Njemačka);
– Florence Hartmann (Francuska), Manel Vila (Španija);
Edmond Offermann (SAD). Mitterand, John Jordan, Susan Sontag , Stefan Schwarz , Vladimir Prelog , Claudio Martini , Juan Antonio Samaranch , Primo Nebiolo, John Kornblum .
e sad ti meni reci po kojem se osnovu, kada je Sarajevo u pitanju, Pamuk moze naci u ovom drustvu?
- Ned071
#47 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo
Pamuk je vec dolazio u Sarajevo...ultima_palabra wrote: A ne bi bio pozitivan PR za Sarajevo da dođe Pamuk?
Titra se i Purivatrinim gostima, i dodjeljuju nagrade iako prvi put čuju za Sarajevo. Ali badžo je badžo.
- jao_situacije
#48 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo
ne govorim ja o pamuku, ni o erdoanu, ni o bakiru, ni o sdaultima_palabra wrote:Samo što čovjek nije u egzilu niti se vodi proces ikakav, živi u Stambolu prav zdrav.jao_situacije wrote:glaj bošnja glaj pameti
govorim o nama
pamuk je samo primjer glupiranja mudrih bošnja
vazda ispravljanje nekih krivih drina, traženja svjetskih pravdi kuraca palaca
gledaj svoja posla i ne kurči se jačima
- Lakat Jebić
#49 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo
Da ponovim post s druge teme od neki dan
Pamuk povucen kao kandidat iz istog razloga iz kojeg je i predlozen: ne voli ga erdogan.
Pamuk povucen kao kandidat iz istog razloga iz kojeg je i predlozen: ne voli ga erdogan.
- kamen spoticanja
#50 Re: Kako su izvjesni Velija Katica, Abdulah Skaka i SDA ponovo obrukali Sarajevo
a cek jel to znaci da je i predlozen zato sto ga ne voli erdogan?
zanimljivo da saginjanje cudicke i ekipe teti s marindvora nije problematicno?
i pitanje za ekstrabonus
ko je i zasto predlozio onog profesora matematike s burch koledza prosle godine?
zanimljivo da saginjanje cudicke i ekipe teti s marindvora nije problematicno?
i pitanje za ekstrabonus
ko je i zasto predlozio onog profesora matematike s burch koledza prosle godine?