Gdje li su nestali ovi... "mixed" iz 1991. godine

Panta Rei

Post by Panta Rei »

А шта смо онда требали?!
Остати у оквиру Велике Србије и сви се покрстити?!
Најпаметнија ствар у овој земљи је био онај Референдум, Бог да му душу прости, кад није изашао на добро, због твојим и мојих Срба. :sad:
Panta Rei

Post by Panta Rei »

zgmbh wrote:
Lojo_Hasanovic wrote:U tadasnjem Ustavu nije pisalo da jedna strana imao pravo rusiti,pljackati, ubijati,silovati,protjerivati....sve sto god pripada drugim dvjema stranama!!! :roll: Sto ta strana nije pokzala sama kak se postuje Ustav!
шта је било прије? узрок или посљедица?
Прије је био узрок - декларација Српске академије наука и уметности! Добриша Ћосоћ и њему слични, а још прије тога Гарашинов Начертаније и сличне национал-шовинистичке глупости. :x
Како ови Срби увијек тјерају све једно то једно; читав свијет на једну, само они на другу страну. Хвала богу да нисам ту српску црту наслиједио. :-)
Lojo_Hasanovic

Post by Lojo_Hasanovic »

zgmbh wrote:
Lojo_Hasanovic wrote:U tadasnjem Ustavu nije pisalo da jedna strana imao pravo rusiti,pljackati, ubijati,silovati,protjerivati....sve sto god pripada drugim dvjema stranama!!! :roll: Sto ta strana nije pokzala sama kak se postuje Ustav!
шта је било прије? узрок или посљедица?
Naravno uzrok je uvijek prvi! Al uzrok referendumu i jeste bilo haranje srpske vojske po Bosni i sto se tadasnja Jugoslavija pretvorila u Srboslaviju!
Panta Rei

Post by Panta Rei »

Тачно, проблем је српска похлепа за туђом земљом! Мало им Србија, па хоће и Босну. Е НЕ МОЖЕ!!! Босна је самостална и таква ће и остати, хтјели то неки или не. :P
Toozla

Post by Toozla »

...jel' se ovo Vojvotkinja vratila.... :?
Panta Rei

Post by Panta Rei »

zgmbh wrote:
Panta Rei wrote:Тачно, проблем је српска похлепа за туђом земљом! Мало им Србија, па хоће и Босну. Е НЕ МОЖЕ!!! Босна је самостална и таква ће и остати, хтјели то неки или не. :P
говоримо о похлепи муслиманских и хрватских посланика који су хтјели српску земљу у СРБиХ и који су се осилили да располажу правом на самоопредјељење једног конститутивног народа у СРБиХ и који су одлучили умјесто једног државотворног народа гдје ће тај народ живјети!

Босна не постоји-(постоји ријека Босна) - као субјект међународног права тренутно постоји само Босна и Херцеговина!

Тачно, то сам и хтио чути. Постоји Босна и Херцеговина, САМОСТАЛНА у којој може да живи ко жели. И никако и никада неће бити искључиво српска. И у БиХ нема никакве "српске" земље, него је то све једна, босанскохерцеговачка земља. 8-)
redar

Post by redar »

Panta Rei wrote:
Lojo_Hasanovic wrote:Ima jos gresaka;
recimo Zvornik, trebala bi bit crvena boja makar za nijansu svjetlija jer su se svi Bosnjaci vratili tamo, Teslic, Kotor Varos, Bosanski Novi, Vlasenica, Doboj, Bosanska Gradiska! sve su to mjesta dje se vratilo gotov 90% predratnog stanovnistva...

Za Bos. Gradisku te moram ispraviti. Sva moja familija je odatle i nisu se vratili, ni oni niti mnogi njihovi prijatelji. Neki su vratili kuce, ali ne zive u njima. U Gradisci je jos uvijek previse Srba. To sigurno znam jer idem tamo svakog ljeta. Ostalih ima samo preko odmora, ali malo ih se vratilo da stvarno tamo zive. Nazalost! :sad:
Pozz..

U pravu si sto se Gradiscanaca tice i sam sam Gradiscanac :D

Danas naj vise Muslimana Gradiscanaca ima u Svedskoj, Danskoj, Norveskoj..
Sto sa tice Katolika bilo ih je prije rata u dva-tri sela. Sad su oni vecinom u Hrvatskoj u kucama ili stanovima protijeranih Pravoslavaca.

Plus sto u Gradisci ima dosta Pravoslavaca sa Vakufskih opcina i ne misle se vratiti a u Gradisci im opcina podijelila zemlju tako da mogu da se nastane, zive i rade.

Eto..

ozz..
Lojo_Hasanovic

Post by Lojo_Hasanovic »

Toozla wrote:...jel' se ovo Vojvotkinja vratila.... :?
Ma haman da je ovo neka nova Serotkinja!
Panta Rei

Post by Panta Rei »

Lojo_Hasanovic wrote:
Ma haman da je ovo neka nova Serotkinja!

Ma ljudi ja se sheba da objasnim neke stvari, el on/a svoje pa svoje. :-) Da ja odustanem, dok su mi jos zivci na broju? :-) :D
Lojo_Hasanovic

Post by Lojo_Hasanovic »

@Panticu sve je ovo igra nista nije vrijedno tvojih zivaca! :D
Panta Rei

Post by Panta Rei »

zgmbh wrote:
Panta Rei wrote:
zgmbh wrote: говоримо о похлепи муслиманских и хрватских посланика који су хтјели српску земљу у СРБиХ и који су се осилили да располажу правом на самоопредјељење једног конститутивног народа у СРБиХ и који су одлучили умјесто једног државотворног народа гдје ће тај народ живјети!

Босна не постоји-(постоји ријека Босна) - као субјект међународног права тренутно постоји само Босна и Херцеговина!

Тачно, то сам и хтио чути. Постоји Босна и Херцеговина, САМОСТАЛНА у којој може да живи ко жели. И никако и никада неће бити искључиво српска. И у БиХ нема никакве "српске" земље, него је то све једна, босанскохерцеговачка земља. 8-)
ту се можемо сложити-све док српски народ у БиХ има гаранцију да се неће поновити '91 и угрожавање опстојности српског народа-а то је Република Српска.
Срби су апсолутно свјесни да БиХ није ''српска'-ту није проблем', проблем је у некима који покушавају промијенити предратну флоскулу ни српска ни хрватска ни муслиманска.

Ако мислиш да нема ''српске'' земље-погледај у Дејтонски споразум.

A ти погледај у измјене тог споразума па ћеш видјети да су сви народи конститутивни на цијелој територији. Па ћеш видјети и да сва "српска" имена градова нису уставна, па су према томе и промијењена. Полако, нестаће и РС па ће све бити како је и било раније. :lol:

(*Ne znam odakle mi ovoliki optimizam*)
Panta Rei

Post by Panta Rei »

Lojo_Hasanovic wrote:@Panticu sve je ovo igra nista nije vrijedno tvojih zivaca! :D

Moj Lojo, ne znam sta ovi Srbi vise hoce. I ja sam dijelom Srbin, al brate nisam ovako zadrt. Ako im se ne svida BiH, eno im onda brate Srbija, nek se gube. Meni Srbija ne treba, ja imam svoju BiH i nikome je ne dam. :D
Jesam li ovo dobro rek'o, ha? :-) :-)
Toozla

Post by Toozla »

moderator wrote:
jeste...:D:D:D
...ho's biti kavaljer i otpratiti damu do vrata....kasno je... :D
Panta Rei

Post by Panta Rei »

zgmbh wrote:
Panta Rei wrote:
Lojo_Hasanovic wrote: Ma haman da je ovo neka nova Serotkinja!

Ma ljudi ja se sheba da objasnim neke stvari, el on/a svoje pa svoje. :-) Da ja odustanem, dok su mi jos zivci na broju? :-) :D
па, хајде објасни нам како је нормално да се крши устав и да нико не буде кажњен?
објасни нам како је могуће заобићи један конститутивни народ и одлучити за њега гдје ће тај народ да живи?
чекам, баш ме занима...

Хало ба, гласало се на референдуму и БиХ се осамосталила. Шта ти више треба. То је давно готово, а твој је проблем што се то теби не свиђа.

А тада се другачије гласало, хвала богу, па је више од 60 % становништва гласало "за". Није било потребно да се још прави подјела по народима.
Прихвати да је БиХ самостална и тачка! :D
Нећу више да се узалуд расправљам.
Идем вани!
:-)
digger

Post by digger »

Stari wrote:...Pseudo kartograf izgleda nije imao zgodan izraz za podrucje gdje pripadnici ni jedne od konstituivnih nacionalnih kategorija ne cine natpolovicnu vecinu, pa je tu teritoriju onda nazvao mixed (mjesovitom). U opstini Prijedor je recimo bilo cirka 40% Srba i cirka 40% Muslimana (taj se izraz tada koristio) dok je 20% islo na Hrvate i ostale (pod ostale su brojani svi oni koji su se izjasnili drugacije ...recimo jevrej, ukrajinac, rusin, cincarin,).

Vecina vas koji sad tumacite gornju mapu na taj nacin da su najbrojniji bili ljudi u mjesovitim zajednicama ...se ili grdno varate....ili namjerno pokusavate (iz razloga koji su vama valjda poznati) manipulativno tumaciti gornje mape. ... Jos uvijek mi je poprilicno nejasno .... zasto se to ovim postom htjelo preobraziti u nesto drugo?
E jesi vala stari navalio k'o mutav. Nismo svi strucnjaci za popis stanovnistva, pa je i meni bilo nejasno sta "mixed' ovdje znaci.
Ne treba da odmah odalamis po ledjima.
Hvala na objasnjenju. As simple as that.
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

Mixed su mozda cak i u svijetu. Ovdje gdje ja zivim mixed su jedini normalni ljudi sposobni za druziti se. Ako je Musliman ozenjen/udata za Srbina/Srpkinju onda vecina Muslimanskog svjeta (gdje se ja nalazim) nece da im udje u kucu. Tako je isto sto se tice Srba, Srbina odbaci Srbina ako je u vezi neko druge vjere. Tako Mixed su onda zajedno sa sobom, i u njihovom drustvu vidim Bosnu onakvu kakvu je zelim.
aris_angel1s

Post by aris_angel1s »

Drug_Tito wrote:Mixed su mozda cak i u svijetu. Ovdje gdje ja zivim mixed su jedini normalni ljudi sposobni za druziti se. Ako je Musliman ozenjen/udata za Srbina/Srpkinju onda vecina Muslimanskog svjeta (gdje se ja nalazim) nece da im udje u kucu. Tako je isto sto se tice Srba, Srbina odbaci Srbina ako je u vezi neko druge vjere. Tako Mixed su onda zajedno sa sobom, i u njihovom drustvu vidim Bosnu onakvu kakvu je zelim.
Ne bih ja to rekao da je bas tako.Ovde isto ima mnogo mjesanih brakova i posjecuju se svi gotovo sa svakim samo neki vise sa onom stranom koja preteze u tom mjesovitom braku.
Npr. ovde zivi jedan bracni par iz Zvornika on je Srbin okolina Zvornika ona je Bosnjakinja iz Tuzle i skoro samo se druze sa Bosancima Srpske nacionalnosti cak sta vise ona ide i vodi djecu u crkvu.
Tariq_rambo

Post by Tariq_rambo »

aris_angel1s wrote:
Drug_Tito wrote:Mixed su mozda cak i u svijetu. Ovdje gdje ja zivim mixed su jedini normalni ljudi sposobni za druziti se. Ako je Musliman ozenjen/udata za Srbina/Srpkinju onda vecina Muslimanskog svjeta (gdje se ja nalazim) nece da im udje u kucu. Tako je isto sto se tice Srba, Srbina odbaci Srbina ako je u vezi neko druge vjere. Tako Mixed su onda zajedno sa sobom, i u njihovom drustvu vidim Bosnu onakvu kakvu je zelim.
Ne bih ja to rekao da je bas tako.Ovde isto ima mnogo mjesanih brakova i posjecuju se svi gotovo sa svakim samo neki vise sa onom stranom koja preteze u tom mjesovitom braku.
Npr. ovde zivi jedan bracni par iz Zvornika on je Srbin okolina Zvornika ona je Bosnjakinja iz Tuzle i skoro samo se druze sa Bosancima Srpske nacionalnosti cak sta vise ona ide i vodi djecu u crkvu.
Dok ona djecu voda u crkvu ona se je počafirila,
Samo mi je drago jer se u toj kući izgleda zna ko je muško.
aris_angel1s

Post by aris_angel1s »

Tariq_rambo wrote:
aris_angel1s wrote:
:D Kad Srbin ozeni Bosnjakinju onda se zna obicno ko je musko.
Nema mrdanja :D
Tariq_rambo

Post by Tariq_rambo »

aris_angel1s wrote:
Tariq_rambo wrote:
aris_angel1s wrote: Ne bih ja to rekao da je bas tako.Ovde isto ima mnogo mjesanih brakova i posjecuju se svi gotovo sa svakim samo neki vise sa onom stranom koja preteze u tom mjesovitom braku.
:D Kad Srbin ozeni Bosnjakinju onda se zna obicno ko je musko.
Nema mrdanja :D
I to je jedan od načina istrebljivanja bošnjaka, joj služe se svim, KONTAJU KAD NISMO MOGLI VOJNO DA IH UNIŠTIMO; možemo ih ljubavlju prekrstiti, heheheh :razz: :razz: :razz: :razz:
Mislim nemam ništa protiv toga, ali kad ona vodi djecu u crkvu tu se već vidi gdje smo, time je izgubile svoje pravo da bude musliman,vjerovatno ne smije se ponašati kao musliman, ali svakom njegovo. Takav je put izabrala i nek joj je sa srećom.
aris_angel1s

Post by aris_angel1s »

Ma i ja velim nije ni prva ni poslednja. :D
Tariq_rambo

Post by Tariq_rambo »

Ma jašta, i mi uzvraćamo istim mjerama pa srpkinje ženimo i one našu djecu onda u džamiju vode, :lol: :lol: :lol: :lol:
Sve im ga je to relativno, danas srpkinja sutra bošnjakinja, danas bošnjakinja sutra u prvom safu u crkvi,
Međutim postavlja se pitanje šta se dešava kad se tu uvali jedan Hrvat ili Hrvatica, eto problema? :razz: :razz:
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

Jasam u zagradi naglasio da govorim o mjestu gdje ja zivim. Kako je u drugom gradu ja neznam i zato ne pricam o drugim gradovima/mjestima.
Fair Life

Post by Fair Life »

Na potpuno ste krivom tragu.

Ovdje se pod "mixed" nije mislilo na mjesovite brakove i njihove potomke "od zla oca i gore majke" po Laticu.

Haj' sad iz pocetka...
farky

#50 Re: Gdje li su nestali ovi... "mixed" iz 1991. god

Post by farky »

Fair Life wrote:Image
pa fino vam pise:

Muslim - Muslim
Croat - Croat
Serb - Serb
Mixed - Deyton Accord Line

stopili se sa deytonskom linijom :-)
Post Reply