insomnia78 wrote:Al’ i slicni
Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!
- arzuhal
#26 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!
-
patriot_1
#27 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!
Pa ja idem u ovom smjeru,neki slijede Muhameda neki Isusa(zadržimo se sad samo na njima),so dakle,ako slijediš Isusa onda nemožeš slijediti obadva,jer nisu sukladni!Isus kaže (točnije rekao je ) o sebi jedno,Muhghamed o njemu tvrdi nešto drugo!Da nije sin Božji i da Bog nemože imati sina!Irsar wrote:"Vjerovatno" je to poteklo od svakog ko nije Kršćanin.patriot_1 wrote:Vjerovatno je to od Muhameda poteklo da Isus nije Sin Božji!A Novi Zavjet piše da je!Tko je u krivu?Irsar wrote:Niko nikada u Islamu nije ni rekao da je Muhammed spasitelj. Allah (Bog) spašava, ne bilo koji čovjek.
A to da je Isus spasitelj...
Isus je možda jedini Spasitelj(ja sam u to siguran) i ako je,onda si u gadnoj gabuli!
Uostalom, Kršćanska dogma me ne zanima, primarno sam korigovao tvoj netačan podrazumijevan stav kako Islam tvrdi da je Muhammed a.s. "spasitelj", jer to on nije niti može biti, niti po Islamu iko osim Allaha (Boga) može spasiti.
A u Evanđeljima Isusovi sljedbenici napsaše da Isus jest Sin Božji!Da je on to za sebe tvrdio!Lažu li Evanđelja onda ili laže Kuran?Dakle Muhamed točnije kao utemeljitelj Islama!Možda si u pravu po pitanju da Muhamed nije Spasitelj ali vodi ljude na put spasenja!
E sad tko je falo,Isus ili Muhamed!Nisu na istom putu!Netko greši!Tko?
-
L u c i f e r
-
patriot_1
#29 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!
Moram priznati da nisam razumio što hoćeš reći ni gdje sam zasra!šarf"]Patriot,
pokreneš jednu divnu temu ali svojim riječima sve pokvariš.Obezvrijediš sve ono što hoćeš reći.Bez obzira koliko je tema ozbiljna i poučna ti je spustiš na nivo mahalske priče.Znaš Petrove riječi"Krist nam je ostavio primjer da u svemu slijedimo njegove stope".Da Isus pročita ono što si dosad napisao on bi rekao ,"nemoj me ti više braniti".
[quoteTvoja namjera je je vjerojatno dobra,ali način ni malo nije kršćanski.[/quote]
Ni ovo ne kužim!
Isus nas spašava od kazne za grijeh ,a svi grešimo tako što je uzeo naš grijeh na sebe i time nas oslobodio od kažnjavanja!Ako molimo oproštenje!Molim te objasni nam od čega nas Krist spašava i kako?
I ovo mi nije jasno!Hajde da pokušamo naći zajednički temelj i u ovoj temi.Počni sa ljubaznim riječima bez nekih dogmatskih izjava.
Vidjet ćeš rezultate.
-
patriot_1
#30 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!
A Isus?Krokodajl wrote:O tome sumnjam da ćemo pronaći zajednički jezik zbog pitanja tehničke prirodeConnaisseur Karlin wrote:
nesto sam znala ranije, no sad znam vise detalja, hvala
to je sve izmisljeno od strane ljudiMesije i mesijanstvo su totlano nefukncionlani
drugo, Sudnji Dan je u sustini, najvazniji dan sudjenja, opet jos jedan nonsense
pa nema smisla ni da raspravljamo.
Upis se prvenstveno odnosio na naslov teme, i upis autora iste u kojem se kritikuje stav Islama prema Isusu očito ne poznavajući tematiku.
Za Budu i Konfucija ne mogu tvrditi, odnosno Buda mislim da nije ni tvrdio da je spasitelj, ali je učitelj, a Budistima i ne treba spasitelj niti ga traže jer oni jelte traže nirvanu.
Za Konfucioniste ne mogu tvrdti ni reći, ali sumnjam i da oni vjeruju u povratak Konfucija i da će im on još šta protabiriti uz ono što je ranije rekao, već jednostavni slijede njegova učenja.
Jesi li pomno pročitao Nov Zavjet?On tvrdi da je jedino On put ,istina i život i da nitko nemože doći Ocu(tj Bogu,oltiga biti spašen za vječni život) osim po Njemu!Dakle,na ovoj temi ja neidem svojim mišljenjem protiv islama,budizma ili konfucionizma nego Novi Zavjet protiv toga svega!
-
L u c i f e r
#31 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!
eh pa to je nešto sasvim drugo
što odma ne kažeš
ako novi zavjet kaže za isusa da je božji sin, onda nema fule
što odma ne kažeš
ako novi zavjet kaže za isusa da je božji sin, onda nema fule
- Drvosjeca iz Dejcica
#32 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!
Opet ti sa svojim isključivostima. Dobro si rekao tvoj problem je što "ti vjeruješ", ali moraš dopustiti i drugima da i oni vjeruju. U zadnjem pasusu si mi kao Pontius Pilate koji je oprao ruke od Isusa i predao ga u milost i nemilost rulji na ulici.patriot_1 wrote:Zašto to vjerujem?Zato je je sam Isus to rekao: "Ja sam Put i Istina i Život: nitko ne dolazi Ocu osim po meni."
Ako laže On lažem i ja!Ili ":„Nema uistinu pod nebom drugog imena dana ljudima po kojemu se možemo spasiti.“ (Dj 4,12).
Stoga im Isus ponovno reče: "Zaista, zaista, kažem vam: ja sam vrata ovcama. Svi koji dođoše prije mene, kradljivci su i razbojnici; ali ih ovce ne poslušaše. Ja sam vrata. Kroza me tko uđe, spasit će se: i ulazit će i izlaziti i pašu nalaziti. Kradljivac dolazi samo da ukrade, zakolje i pogubi. Ja dođoh da život imaju, u izobilju da ga imaju.
Iv 10,1-10
Ovi stihovi napisani od Ivana Apostola b se mogli odnositi bitno na Muhameda koji je tvrdio da Isus NIJE Sin Božji:
"22 Tko je lažac, ako ne onaj koji tvrdi da Isus nije Krist? Antikrist je onaj
23 tko niječe Oca i Sina. Svaki koji niječe Sina, nema ni Oca, a tko priznaje Sina, ima i Oca.
24 A vi - što čuste od početka, u vama nek ostane. Ako u vama ostane što čuste od početka, i vi ćete ostati u Sinu i Ocu."
Isus je Božji Sin zato što je začet po Duhu Svetomu. Luka 1,35 obznanjuje: „Duh Sveti sići će na te – odgovori joj anđeo – sila Previšnjega zasjenit će te; zato će se dijete koje ćeš roditi zvati svetim, Sinom Božjim.“
l Novi Zavjet laže pa tako Isus i Apostoli ili je ovo sve istina!Nije moja insinuacija,ne napadam vas ja koji ovo napisah,napada vaše uvjerenje sam Novi Zavjet!Bez ljutnje,please!Samo debatiramo!
Dakle,oni koji se s time ne slažu,nemaju problem samnom nego sa Novim Zavjeto,sa Isusom i Apostolima!
Moj "problem" je jedino u tome šta ja njima vjerujem!
- Krokodajl
#33 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!
Naravno.patriot_1 wrote:Krokodajl wrote: A Isus?
Jesi li pomno pročitao Nov Zavjet?On tvrdi da je jedino On put ,istina i život i da nitko nemože doći Ocu(tj Bogu,oltiga biti spašen za vječni život) osim po Njemu!Dakle,na ovoj temi ja neidem svojim mišljenjem protiv islama,budizma ili konfucionizma nego Novi Zavjet protiv toga svega!
Jer ko ne prihvati Isusa kao svog spasitelja i ne odazove se njegovom pozivu uistinu će ga Dedžal zavesti pa će u vječnoj vatri da gori.
- arzuhal
#34 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!
Krokodajl wrote:
Naravno.
Jer ko ne prihvati Isusa kao svog spasitelja i ne odazove se njegovom pozivu uistinu će ga Dedžal zavesti pa će u vječnoj vatri da gori.
za Isusa
- arzuhal
#35 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!
Ali zašto Konfučije, on ionako ne nudi nikakav spas?

- Drvosjeca iz Dejcica
#36 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!
Ma nema veze to ovim kršćanskim talibanima, ako nisi s njima onda si protiv pa makar bio i štovalac Konfučija.arzuhal wrote:Ali zašto Konfučije, on ionako ne nudi nikakav spas?
- Krokodajl
#37 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!
Ne nudi ni Buda, on je dosego nirvanu i sebe spasio, a vas ko zaštoarzuhal wrote:Ali zašto Konfučije, on ionako ne nudi nikakav spas?
- Drvosjeca iz Dejcica
#38 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!
Srednji put, ni tamo, ni vamo, tako je govorio.Krokodajl wrote:Ne nudi ni Buda, on je dosego nirvanu i sebe spasio, a vas ko zaštoarzuhal wrote:Ali zašto Konfučije, on ionako ne nudi nikakav spas?
- Krokodajl
#39 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!
Šta ako je i Buda bio Božiji poslanikDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Srednji put, ni tamo, ni vamo, tako je govorio.Ovi talibani, što islamski što kršćanski, ne zna se ko je gori, sve iz krajnosti u krajnost.
- Irsar
#40 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!
Uredu.patriot_1 wrote:Pa ja idem u ovom smjeru,neki slijede Muhameda neki Isusa(zadržimo se sad samo na njima),so dakle,ako slijediš Isusa onda nemožeš slijediti obadva,jer nisu sukladni!Isus kaže (točnije rekao je ) o sebi jedno,Muhghamed o njemu tvrdi nešto drugo!Da nije sin Božji i da Bog nemože imati sina!
Ili lažu oni koji su napisali ta Evanđelja. Ili su naprosto pogrešno razumjeli šta im je rečeno. Ne vidim iskreno neki smisao diskusije oko ovoga, ali je poprilično smjelo tvrditi da je Muhammed a.s. navodno "slagao" kada ti vlastita Evanđelja nisu pisana od strane Isusa već njegovih sljedbenika koji ko zna šta su zaista čuli od Isusa.A u Evanđeljima Isusovi sljedbenici napsaše da Isus jest Sin Božji!Da je on to za sebe tvrdio!Lažu li Evanđelja onda ili laže Kuran?Dakle Muhamed točnije kao utemeljitelj Islama!Možda si u pravu po pitanju da Muhamed nije Spasitelj ali vodi ljude na put spasenja!
E sad tko je falo,Isus ili Muhamed!Nisu na istom putu!Netko greši!Tko?
- Irsar
#41 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!
Od propasti? Svakoga? Sad očekujem pitanje "od kakve propasti?" ili "šta je propast?".Connaisseur Karlin wrote:a od cega i koga Bog spasavaIrsar wrote:Niko nikada u Islamu nije ni rekao da je Muhammed spasitelj. Allah (Bog) spašava, ne bilo koji čovjek.
- Connaisseur Karlin
#42 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!
pa naravno da si trebao zavrsiti misao, ovako dobijem djelomican odogovorIrsar wrote:Od propasti? Svakoga? Sad očekujem pitanje "od kakve propasti?" ili "šta je propast?".Connaisseur Karlin wrote:a od cega i koga Bog spasavaIrsar wrote:Niko nikada u Islamu nije ni rekao da je Muhammed spasitelj. Allah (Bog) spašava, ne bilo koji čovjek.
- Connaisseur Karlin
#43 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!
pa nije ni Muhamed ponudio spasarzuhal wrote:Ali zašto Konfučije, on ionako ne nudi nikakav spas?
- Connaisseur Karlin
#44 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!
Buda je "god above the gods"Krokodajl wrote:Šta ako je i Buda bio Božiji poslanikDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Srednji put, ni tamo, ni vamo, tako je govorio.Ovi talibani, što islamski što kršćanski, ne zna se ko je gori, sve iz krajnosti u krajnost.
- Drvosjeca iz Dejcica
#45 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!
Siddhartha Gautama (Buda) nije nikakav Bog niti je za sebe to tvrdio. Znam da je pod navodnicima ovo god above the gods ali eto da ljudi ne shvate pogrešno.Connaisseur Karlin wrote:Buda je "god above the gods"Krokodajl wrote:Šta ako je i Buda bio Božiji poslanikDrvosjeca iz Dejcica wrote:
- Connaisseur Karlin
#46 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!
tocno, Buda nije nikad reako za sebe da je Svemoguci Bog, i nema ni mnoge karateristike Abrhamskog BogaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Siddhartha Gautama (Buda) nije nikakav Bog niti je za sebe to tvrdio. Znam da je pod navodnicima ovo god above the gods ali eto da ljudi ne shvate pogrešno.Connaisseur Karlin wrote:Buda je "god above the gods"Krokodajl wrote:
Šta ako je i Buda bio Božiji poslanik
Buda je opisan kao Sveznajuci ( sto je jedna od bozanstvenih karatetsitika) , on je znao vise od ostalih Bogova, no u budizmu, tj. njegovim sljedbneicima i vjernicma je ostavljen izbor vjerovanja u Budu kao Boga ( ne eksluzivno abrahamskog Boga)
- Drvosjeca iz Dejcica
#47 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!
Sada će tebi Patriot objasniti da ćeš završiti u paklu zbog svog vjerovanja, drži se dobro.Connaisseur Karlin wrote:tocno, Buda nije nikad reako za sebe da je Svemoguci Bog, i nema ni mnoge karateristike Abrhamskog BogaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Siddhartha Gautama (Buda) nije nikakav Bog niti je za sebe to tvrdio. Znam da je pod navodnicima ovo god above the gods ali eto da ljudi ne shvate pogrešno.Connaisseur Karlin wrote:
Buda je "god above the gods"
Buda je opisan kao Sveznajuci ( sto je jedna od bozanstvenih karatetsitika) , on je znao vise od ostalih Bogova, no u budizmu, tj. njegovim sljedbneicima i vjernicma je ostavljen izbor vjerovanja u Budu kao Boga ( ne eksluzivno abrahamskog Boga)mislim da je akcenat na Znanju,a kojism se postize unutarnji mir
- Connaisseur Karlin
#48 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!
vjerovala i nevjerovala, izgleda da abrhamski pakao ne mogu izbjeciDrvosjeca iz Dejcica wrote:Sada će tebi Patriot objasniti da ćeš završiti u paklu zbog svog vjerovanja, drži se dobro.Connaisseur Karlin wrote:tocno, Buda nije nikad reako za sebe da je Svemoguci Bog, i nema ni mnoge karateristike Abrhamskog BogaDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Siddhartha Gautama (Buda) nije nikakav Bog niti je za sebe to tvrdio. Znam da je pod navodnicima ovo god above the gods ali eto da ljudi ne shvate pogrešno.
Buda je opisan kao Sveznajuci ( sto je jedna od bozanstvenih karatetsitika) , on je znao vise od ostalih Bogova, no u budizmu, tj. njegovim sljedbneicima i vjernicma je ostavljen izbor vjerovanja u Budu kao Boga ( ne eksluzivno abrahamskog Boga)mislim da je akcenat na Znanju,a kojism se postize unutarnji mir
- triconja
#49 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!
Connaisseur Karlin wrote:vjerovala i nevjerovala, izgleda da abrhamski pakao ne mogu izbjeciDrvosjeca iz Dejcica wrote: Sada će tebi Patriot objasniti da ćeš završiti u paklu zbog svog vjerovanja, drži se dobro.

- Irsar
#50 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!
Ne, to je potpun odgovor.Connaisseur Karlin wrote:pa naravno da si trebao zavrsiti misao, ovako dobijem djelomican odogovorod propasti