Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
arzuhal

#26 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!

Post by arzuhal »

insomnia78 wrote:Al’ i slicni :lol:
:lol:
patriot_1

#27 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!

Post by patriot_1 »

Irsar wrote:
patriot_1 wrote:
Irsar wrote:Niko nikada u Islamu nije ni rekao da je Muhammed spasitelj. Allah (Bog) spašava, ne bilo koji čovjek.

A to da je Isus spasitelj... :lol:
Vjerovatno je to od Muhameda poteklo da Isus nije Sin Božji!A Novi Zavjet piše da je!Tko je u krivu?
Isus je možda jedini Spasitelj(ja sam u to siguran) i ako je,onda si u gadnoj gabuli!
"Vjerovatno" je to poteklo od svakog ko nije Kršćanin.

Uostalom, Kršćanska dogma me ne zanima, primarno sam korigovao tvoj netačan podrazumijevan stav kako Islam tvrdi da je Muhammed a.s. "spasitelj", jer to on nije niti može biti, niti po Islamu iko osim Allaha (Boga) može spasiti.
Pa ja idem u ovom smjeru,neki slijede Muhameda neki Isusa(zadržimo se sad samo na njima),so dakle,ako slijediš Isusa onda nemožeš slijediti obadva,jer nisu sukladni!Isus kaže (točnije rekao je ) o sebi jedno,Muhghamed o njemu tvrdi nešto drugo!Da nije sin Božji i da Bog nemože imati sina!
A u Evanđeljima Isusovi sljedbenici napsaše da Isus jest Sin Božji!Da je on to za sebe tvrdio!Lažu li Evanđelja onda ili laže Kuran?Dakle Muhamed točnije kao utemeljitelj Islama!Možda si u pravu po pitanju da Muhamed nije Spasitelj ali vodi ljude na put spasenja!
E sad tko je falo,Isus ili Muhamed!Nisu na istom putu!Netko greši!Tko?
patriot_1

#29 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!

Post by patriot_1 »

šarf"]Patriot,
pokreneš jednu divnu temu ali svojim riječima sve pokvariš.Obezvrijediš sve ono što hoćeš reći.Bez obzira koliko je tema ozbiljna i poučna ti je spustiš na nivo mahalske priče.Znaš Petrove riječi"Krist nam je ostavio primjer da u svemu slijedimo njegove stope".Da Isus pročita ono što si dosad napisao on bi rekao ,"nemoj me ti više braniti".
Moram priznati da nisam razumio što hoćeš reći ni gdje sam zasra!

[quoteTvoja namjera je je vjerojatno dobra,ali način ni malo nije kršćanski.[/quote]
Ni ovo ne kužim!
Molim te objasni nam od čega nas Krist spašava i kako?
Isus nas spašava od kazne za grijeh ,a svi grešimo tako što je uzeo naš grijeh na sebe i time nas oslobodio od kažnjavanja!Ako molimo oproštenje!
Hajde da pokušamo naći zajednički temelj i u ovoj temi.Počni sa ljubaznim riječima bez nekih dogmatskih izjava.
Vidjet ćeš rezultate.
I ovo mi nije jasno!
patriot_1

#30 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!

Post by patriot_1 »

Krokodajl wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
nesto sam znala ranije, no sad znam vise detalja, hvala

to je sve izmisljeno od strane ljudi :) Mesije i mesijanstvo su totlano nefukncionlani :) drugo, Sudnji Dan je u sustini, najvazniji dan sudjenja, opet jos jedan nonsense :-)
O tome sumnjam da ćemo pronaći zajednički jezik zbog pitanja tehničke prirode :D pa nema smisla ni da raspravljamo.
Upis se prvenstveno odnosio na naslov teme, i upis autora iste u kojem se kritikuje stav Islama prema Isusu očito ne poznavajući tematiku.

Za Budu i Konfucija ne mogu tvrditi, odnosno Buda mislim da nije ni tvrdio da je spasitelj, ali je učitelj, a Budistima i ne treba spasitelj niti ga traže jer oni jelte traže nirvanu.

Za Konfucioniste ne mogu tvrdti ni reći, ali sumnjam i da oni vjeruju u povratak Konfucija i da će im on još šta protabiriti uz ono što je ranije rekao, već jednostavni slijede njegova učenja.
A Isus?
Jesi li pomno pročitao Nov Zavjet?On tvrdi da je jedino On put ,istina i život i da nitko nemože doći Ocu(tj Bogu,oltiga biti spašen za vječni život) osim po Njemu!Dakle,na ovoj temi ja neidem svojim mišljenjem protiv islama,budizma ili konfucionizma nego Novi Zavjet protiv toga svega!
L u c i f e r

#31 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!

Post by L u c i f e r »

eh pa to je nešto sasvim drugo

što odma ne kažeš

ako novi zavjet kaže za isusa da je božji sin, onda nema fule :thumbup:
Drvosjeca iz Dejcica

#32 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

patriot_1 wrote:Zašto to vjerujem?Zato je je sam Isus to rekao: "Ja sam Put i Istina i Život: nitko ne dolazi Ocu osim po meni."
Ako laže On lažem i ja!Ili ":„Nema uistinu pod nebom drugog imena dana ljudima po kojemu se možemo spasiti.“ (Dj 4,12).

Stoga im Isus ponovno reče: "Zaista, zaista, kažem vam: ja sam vrata ovcama. Svi koji dođoše prije mene, kradljivci su i razbojnici; ali ih ovce ne poslušaše. Ja sam vrata. Kroza me tko uđe, spasit će se: i ulazit će i izlaziti i pašu nalaziti. Kradljivac dolazi samo da ukrade, zakolje i pogubi. Ja dođoh da život imaju, u izobilju da ga imaju.

Iv 10,1-10
Ovi stihovi napisani od Ivana Apostola b se mogli odnositi bitno na Muhameda koji je tvrdio da Isus NIJE Sin Božji:
"22 Tko je lažac, ako ne onaj koji tvrdi da Isus nije Krist? Antikrist je onaj

23 tko niječe Oca i Sina. Svaki koji niječe Sina, nema ni Oca, a tko priznaje Sina, ima i Oca.

24 A vi - što čuste od početka, u vama nek ostane. Ako u vama ostane što čuste od početka, i vi ćete ostati u Sinu i Ocu."
Isus je Božji Sin zato što je začet po Duhu Svetomu. Luka 1,35 obznanjuje: „Duh Sveti sići će na te – odgovori joj anđeo – sila Previšnjega zasjenit će te; zato će se dijete koje ćeš roditi zvati svetim, Sinom Božjim.“
l Novi Zavjet laže pa tako Isus i Apostoli ili je ovo sve istina!Nije moja insinuacija,ne napadam vas ja koji ovo napisah,napada vaše uvjerenje sam Novi Zavjet!Bez ljutnje,please!Samo debatiramo!

Dakle,oni koji se s time ne slažu,nemaju problem samnom nego sa Novim Zavjeto,sa Isusom i Apostolima!
Moj "problem" je jedino u tome šta ja njima vjerujem!
Opet ti sa svojim isključivostima. Dobro si rekao tvoj problem je što "ti vjeruješ", ali moraš dopustiti i drugima da i oni vjeruju. U zadnjem pasusu si mi kao Pontius Pilate koji je oprao ruke od Isusa i predao ga u milost i nemilost rulji na ulici. :oops:

Krokodajl

#33 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!

Post by Krokodajl »

patriot_1 wrote:
Krokodajl wrote: A Isus?
Jesi li pomno pročitao Nov Zavjet?On tvrdi da je jedino On put ,istina i život i da nitko nemože doći Ocu(tj Bogu,oltiga biti spašen za vječni život) osim po Njemu!Dakle,na ovoj temi ja neidem svojim mišljenjem protiv islama,budizma ili konfucionizma nego Novi Zavjet protiv toga svega!
Naravno.

Jer ko ne prihvati Isusa kao svog spasitelja i ne odazove se njegovom pozivu uistinu će ga Dedžal zavesti pa će u vječnoj vatri da gori.

:thumbup: za Isusa
arzuhal

#34 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!

Post by arzuhal »

Krokodajl wrote:
Naravno.

Jer ko ne prihvati Isusa kao svog spasitelja i ne odazove se njegovom pozivu uistinu će ga Dedžal zavesti pa će u vječnoj vatri da gori.

:thumbup: za Isusa
:lol:
arzuhal

#35 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!

Post by arzuhal »

Ali zašto Konfučije, on ionako ne nudi nikakav spas?

:mrgreen:
Drvosjeca iz Dejcica

#36 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!

arzuhal wrote:Ali zašto Konfučije, on ionako ne nudi nikakav spas?

Ma nema veze to ovim kršćanskim talibanima, ako nisi s njima onda si protiv pa makar bio i štovalac Konfučija. :mrgreen:
Krokodajl

#37 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!

Post by Krokodajl »

Ne nudi ni Buda, on je dosego nirvanu i sebe spasio, a vas ko zašto :D
Drvosjeca iz Dejcica

#38 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!

Krokodajl wrote:

Ne nudi ni Buda, on je dosego nirvanu i sebe spasio, a vas ko zašto :D
Srednji put, ni tamo, ni vamo, tako je govorio. :mrgreen: Ovi talibani, što islamski što kršćanski, ne zna se ko je gori, sve iz krajnosti u krajnost. :oops:
Krokodajl

#39 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!

Post by Krokodajl »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Srednji put, ni tamo, ni vamo, tako je govorio. :mrgreen: Ovi talibani, što islamski što kršćanski, ne zna se ko je gori, sve iz krajnosti u krajnost. :oops:
Šta ako je i Buda bio Božiji poslanik :D
Irsar

#40 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!

Post by Irsar »

patriot_1 wrote:Pa ja idem u ovom smjeru,neki slijede Muhameda neki Isusa(zadržimo se sad samo na njima),so dakle,ako slijediš Isusa onda nemožeš slijediti obadva,jer nisu sukladni!Isus kaže (točnije rekao je ) o sebi jedno,Muhghamed o njemu tvrdi nešto drugo!Da nije sin Božji i da Bog nemože imati sina!
Uredu.
A u Evanđeljima Isusovi sljedbenici napsaše da Isus jest Sin Božji!Da je on to za sebe tvrdio!Lažu li Evanđelja onda ili laže Kuran?Dakle Muhamed točnije kao utemeljitelj Islama!Možda si u pravu po pitanju da Muhamed nije Spasitelj ali vodi ljude na put spasenja!
E sad tko je falo,Isus ili Muhamed!Nisu na istom putu!Netko greši!Tko?
Ili lažu oni koji su napisali ta Evanđelja. Ili su naprosto pogrešno razumjeli šta im je rečeno. Ne vidim iskreno neki smisao diskusije oko ovoga, ali je poprilično smjelo tvrditi da je Muhammed a.s. navodno "slagao" kada ti vlastita Evanđelja nisu pisana od strane Isusa već njegovih sljedbenika koji ko zna šta su zaista čuli od Isusa.
Irsar

#41 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!

Post by Irsar »

Irsar wrote:Niko nikada u Islamu nije ni rekao da je Muhammed spasitelj. Allah (Bog) spašava, ne bilo koji čovjek.

a od cega i koga Bog spasava :D
Od propasti? Svakoga? Sad očekujem pitanje "od kakve propasti?" ili "šta je propast?".
Connaisseur Karlin

#42 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!

Post by Connaisseur Karlin »

Irsar wrote:

a od cega i koga Bog spasava :D
Od propasti? Svakoga? Sad očekujem pitanje "od kakve propasti?" ili "šta je propast?".
pa naravno da si trebao zavrsiti misao, ovako dobijem djelomican odogovor :lol: od propasti :-)
Connaisseur Karlin

#43 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!

pa nije ni Muhamed ponudio spas :D
Connaisseur Karlin

#44 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!

Krokodajl wrote:
Buda je "god above the gods" :)
Drvosjeca iz Dejcica

#45 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!

Krokodajl wrote:
Siddhartha Gautama (Buda) nije nikakav Bog niti je za sebe to tvrdio. Znam da je pod navodnicima ovo god above the gods ali eto da ljudi ne shvate pogrešno.
Connaisseur Karlin

#46 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!

Krokodajl wrote:
Siddhartha Gautama (Buda) nije nikakav Bog niti je za sebe to tvrdio. Znam da je pod navodnicima ovo god above the gods ali eto da ljudi ne shvate pogrešno.
tocno, Buda nije nikad reako za sebe da je Svemoguci Bog, i nema ni mnoge karateristike Abrhamskog Boga

Buda je opisan kao Sveznajuci ( sto je jedna od bozanstvenih karatetsitika) , on je znao vise od ostalih Bogova, no u budizmu, tj. njegovim sljedbneicima i vjernicma je ostavljen izbor vjerovanja u Budu kao Boga ( ne eksluzivno abrahamskog Boga) :) mislim da je akcenat na Znanju,a kojism se postize unutarnji mir
Drvosjeca iz Dejcica

#47 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!

tocno, Buda nije nikad reako za sebe da je Svemoguci Bog, i nema ni mnoge karateristike Abrhamskog Boga

Buda je opisan kao Sveznajuci ( sto je jedna od bozanstvenih karatetsitika) , on je znao vise od ostalih Bogova, no u budizmu, tj. njegovim sljedbneicima i vjernicma je ostavljen izbor vjerovanja u Budu kao Boga ( ne eksluzivno abrahamskog Boga) :) mislim da je akcenat na Znanju,a kojism se postize unutarnji mir
Sada će tebi Patriot objasniti da ćeš završiti u paklu zbog svog vjerovanja, drži se dobro. :lol:
Connaisseur Karlin

#48 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!

Sada će tebi Patriot objasniti da ćeš završiti u paklu zbog svog vjerovanja, drži se dobro. :lol:
vjerovala i nevjerovala, izgleda da abrhamski pakao ne mogu izbjeci :lol:
triconja

#49 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!

Post by triconja »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Sada će tebi Patriot objasniti da ćeš završiti u paklu zbog svog vjerovanja, drži se dobro. :lol:
vjerovala i nevjerovala, izgleda da abrhamski pakao ne mogu izbjeci :lol:
Image
:lol: :lol: :lol:
Irsar

#50 Re: Isus je jedini Spasitelj a ne Muhamed,Buda,Konfucije i slični!

Post by Irsar »

Connaisseur Karlin wrote:pa naravno da si trebao zavrsiti misao, ovako dobijem djelomican odogovor :lol: od propasti :-)
Ne, to je potpun odgovor.
Post Reply