Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Locked

Sta Mislite o Mogucem Novom Rata ili Podjeli Bosne?

Da. Moguc je.
47
31%
Ne. Nije Moguc.
50
33%
Ne znam sta da Mislim.
20
13%
Ocekujem Novi Rat.
8
5%
Prizeljkujem Novi Rat.
14
9%
Svejedno mi je.
13
9%

Total votes: 152

Mrljavi

#26 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by Mrljavi »

Eh kad bi meni zena dala da puknem ovo ustedevine na cizme, uniforme, ranac... Da ja budem vojnicina par sedmica, zatim da poginem i osiguram njoj i jebacu 350 maraka svaki mjesec. :bih:
Last edited by Mrljavi on 14/11/2017 19:45, edited 1 time in total.
Last December

#27 Re: Moguci Novi Rat i Podjela Bosne?

Post by Last December »

insomnia78 wrote: Pa je l’ te stra’?
Jok :D

Nije to klasična srpska propaganda, uopšte ne pišem iz te perspektive jer i ne pripadam tom narodu. Spomenuo sam islamsku državu jer je to trenutno najjača vojna sila koja bi mogla imati neke tendencije širenja ka zapadu. Srbi iz Bosne a ni oni iz Srbije nemaju nikakvu vojnu snagu. Rusiju boli dupe za Srbima i to su dokazali više puta. Hrvati su u NATO.
Bošnjaci nemaju ništa bez Turske ili Arapske pomoći. Sve u svemu nema tu šta da sa se ratuje i oko čega, ovdje prolazi samo keš a arapi su puni keša ko brod, biće kako oni kažu. Rusi ne vjerujem da će se previše ovdje uplitati jer se već okreću ka BRICSu, mi smo beznačajni za njih.
Sanjarko

#28 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:Pa dobro ne mora izbit u Bosni. Recimo Koreja trusno podrucje, mozda u Koreji izbije. Naravno ne zelim im ja to ali opet ko zna. A mozda i kod nas izbije negdje. Ima kazu jos jedan pozivni broj dodjeljen za Jugoslaviju a koji nije zauzet. Mislim da je +383 ali nisam siguran.

Kazu nedostaje jedna nova drzava.
http://www.intermagazin.rs/kroz-pozivne ... da-citamo/

Evo Kosovu je dodjeljen ali preostaju neki koji nisu dodjeljeni. Naravno ovo je sve spekulacija i sa dozom sumnje treba ovo uzeti.
triconja

#29 Re: Moguci Novi Rat i Podjela Bosne?

Post by triconja »

insomnia78 wrote:
Last December wrote:Ovdje može bit samo nešto onako kao u Siriji/Iraku, znači da nekakav vehabijski pokret obrazuje islamsku državu i da odatle djeluje. Al nema tu snage, previše je Bosna sekularna da bi takav pokret bio jak. Dolazak većeg broja islamista iz Azije ovamo više nije moguć kao u prošlom ratu tako da i to otpada.

Običan narod, iz sve tri nacije nema ni volje ni snage a ni mladosti da ratuje, niti ih to zanima u vremenu interneta. Omladinu više nije lako zatrovati a matorci sigurno neće u rat. Mi smo narod u izumiranju. Ono će sve eventualno pripasti Rusiji ili Turskoj/Emiratima/Arabiji. Vrlo vjerovatno ovo drugo jer je kupovina već u toku.
Pa je l’ te stra’?
E insomnia eto nas po' foruma kod tebe u izbjeglistvo, spremi duseke :lol:
Sanjarko

#30 Re: Moguci Novi Rat i Podjela Bosne?

Post by Sanjarko »

triconja wrote: E insomnia eto nas po' foruma kod tebe u izbjeglistvo, spremi duseke :lol:
:lol:
Streptokok

#31 Re: Moguci Novi Rat?

Post by Streptokok »

insomnia78 wrote:
He1972 wrote:Jedan mali problem, ko će im ratovati, ja sigurno ne namjeravam biti tu ako krene!
S dje ces?
U francusku
insomnia78

#32 Re: Moguci Novi Rat i Podjela Bosne?

Post by insomnia78 »

Last December wrote:

Nije to klasična srpska propaganda, uopšte ne pišem iz te perspektive jer i ne pripadam tom narodu. Spomenuo sam islamsku državu jer je to trenutno najjača vojna sila koja bi mogla imati neke tendencije širenja ka zapadu. Srbi iz Bosne a ni oni iz Srbije nemaju nikakvu vojnu snagu. Rusiju boli dupe za Srbima i to su dokazali više puta. Hrvati su u NATO.
Bošnjaci nemaju ništa bez Turske ili Arapske pomoći. Sve u svemu nema tu šta da sa se ratuje i oko čega, ovdje prolazi samo keš a arapi su puni keša ko brod, biće kako oni kažu. Rusi ne vjerujem da će se previše ovdje uplitati jer se već okreću ka BRICSu, mi smo beznačajni za njih.
Naravno da jeste. Nego da vidimo o kojem to velikom broju islamista u onom ratu pricamo?
triconja

#33 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by triconja »

Jimmy McNulty wrote:Tačno bih volio da se zarati, da me pokupi vojna policija i da odmah prvi poginem kad već nisam bio dovoljno pametan da pobjegnem iz ovog ludila i da živim normalan život bez balija, ustaša, četnika, Bakira i Milorada i struktuiranja i qrcu sviranja.
30% vojnika pogine a 20 posto ih prezivi fino. Ostalo invalidi, pa ti vidi kolike su sanse da ne ostanes invalid :lol: .
karanana

#34 Re: Moguci Novi Rat i Podjela Bosne?

Post by karanana »

Last December wrote:

aha znaci vece sanse vidis u tome da bi se islamisti mogli klonirati i iz sirije se samo tako pojaviti u bosni nego da bi hrpa vikend chetnika i ustasha ponovo sjela u autobus i u roku od par sati bili "u poslu"?
Streptokok

#35 Re: Moguci Novi Rat?

Post by Streptokok »

Vizionar 1985 wrote:
Ne govorim ovo ja, nego drugi. Evo na Posteno Govoreci, Lukac kaze da ostaje jos u policiji iako je imao infrakt radi moguceg novog rata.
a.
Biva on bi u penziju ali ne moze jer mora biti u fotelji ako zarati.

Sprco si 30 godina i jos vjerujes u ovakve gluposti.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#36 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by pici »

ja sam na polozaju u stabu u semizovcu... molim sve patriJote da se jave pukovniku Hizi u etno begovom selu na nisickoj visoravni na dalji raspored i zadatke... POZDRAV DOMOVINI!!!

Sanjarko

#37 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by Sanjarko »

triconja wrote:
Jimmy McNulty wrote:Tačno bih volio da se zarati, da me pokupi vojna policija i da odmah prvi poginem kad već nisam bio dovoljno pametan da pobjegnem iz ovog ludila i da živim normalan život bez balija, ustaša, četnika, Bakira i Milorada i struktuiranja i qrcu sviranja.
30% vojnika pogine a 20 posto ih prezivi fino. Ostalo invalidi, pa ti vidi kolike su sanse da ne ostanes invalid :lol: .
To je mislim jedan stroj. Ako se ne varam. Jedna tura vojnika, a kada potraje rat bude ih vise ako se ne varam. To bi objasnilo kako imamo pola miliona boraca ARBiH a ARBiH imala 1/4 miliona vojnika.
PM72

#38 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by PM72 »

U slučaju novog sranja prvo bi stradali članovi klana Izetbegović i vrhuška SDA.Handre nas 27 godina i dosta je više.
Sanjarko

#39 Re: Moguci Novi Rat?

Post by Sanjarko »

Streptokok wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Ne govorim ovo ja, nego drugi. Evo na Posteno Govoreci, Lukac kaze da ostaje jos u policiji iako je imao infrakt radi moguceg novog rata.
a.
Biva on bi u penziju ali ne moze jer mora biti u fotelji ako zarati.

Sprco si 30 godina i jos vjerujes u ovakve gluposti.
Ma ne vjerujem. Veca mu plata nego eventualna penzija pa zato i izglasavaju da se sto duze ceka na penziju kako moj stari kaze mozda. Ne isplati se foteljasima ici u penziju. :D
choxnox

#40 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by choxnox »

Vizionar 1985 wrote:Pa dobro ne mora izbit u Bosni. Recimo Koreja trusno podrucje, mozda u Koreji izbije. Naravno ne zelim im ja to ali opet ko zna. A mozda i kod nas izbije negdje. Ima kazu jos jedan pozivni broj dodjeljen za Jugoslaviju a koji nije zauzet. Mislim da je +383 ali nisam siguran.

Super stvar, znaci Vojvodina vec ima osiguran i pozivni broj.
Tito_i_Partija

#41 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by Tito_i_Partija »

Opet tema o novom ratu. :roll: Sto fali onim ostalim? Jer ima ih jedno pedesetak.
Ci-Nick

#42 Re: Moguci Novi Rat i Podjela Bosne?

Post by Ci-Nick »

Last December wrote:Ovdje može bit samo nešto onako kao u Siriji/Iraku, znači da nekakav vehabijski pokret obrazuje islamsku državu i da odatle djeluje. Al nema tu snage, previše je Bosna sekularna da bi takav pokret bio jak. Dolazak većeg broja islamista iz Azije ovamo više nije moguć kao u prošlom ratu tako da i to otpada.

Običan narod, iz sve tri nacije nema ni volje ni snage a ni mladosti da ratuje, niti ih to zanima u vremenu interneta. Omladinu više nije lako zatrovati a matorci sigurno neće u rat. Mi smo narod u izumiranju. Ono će sve eventualno pripasti Rusiji ili Turskoj/Emiratima/Arabiji. Vrlo vjerovatno ovo drugo jer je kupovina već u toku.
Sad su mladi deset puta veći nacionalisti i mrzitelji od omladine 1992. godine. Prema toma ta ne pije vode.
Uvijek se odlučivalo van BiH da li će da bude rata u BiH i tako će biti i u budućnosti.
Bosanci su bezoblična masa koju oblikuju drugi već hiljadu godina.
Sanjarko

#43 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by Sanjarko »

choxnox wrote:

:evil: :lol:
triconja

#44 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by triconja »

Vizionar 1985 wrote:
triconja wrote:
To je mislim jedan stroj. Ako se ne varam. Jedna tura vojnika, a kada potraje rat bude ih vise ako se ne varam. To bi objasnilo kako imamo pola miliona boraca ARBiH a ARBiH imala 1/4 miliona vojnika.
Ja stroja i govana, ljudi nisu nista nategli duze vremena, bojis se vise za guzicu nego kad te posalju na prvu liniju. Naravno vode te ljudi koji nemaju dva zuba u glavi i koji su kupili sve od osnovne pa do fakulteta.
Last December

#45 Re: Moguci Novi Rat i Podjela Bosne?

Post by Last December »

@ insomnia

Nepotrebno dižeš tenzije, možda se nisam pravilno izrazio. Nije bitan broj islamista nego lakoća njihovog ulaska na prostor Evrope a skupa s njima i oružja. Sve je to otežano u modernom vremenu (iako su kontrole na ovim prostorima i dalje katastrofalne).

@karanana

Mislim da kritična masa četnika i ustaša jednostavno ne postoji. Oni što su ratovali onda osigurali su sebi danas top pozicije u politici i ništa više ih i ne zanima od toga. Zatrovani narod što ih je pratio do sad se već smanjio na zanemarljivu cifru. Mislim da jednostavno nemaju nikakav vojni značaj. Samo politički ali im je otežano djelovanje jer se mladi informišu danas iz raznih izvora.
PM72

#46 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by PM72 »

choxnox wrote:

U Vojvodini živi 65 % Srba.Znači,nema tu nikakvih iznenađenja i separacije.
triconja

#47 Re: Moguci Novi Rat ili Podjela Bosne?

Post by triconja »

PM72 wrote:U slučaju novog sranja prvo bi stradali članovi klana Izetbegović i vrhuška SDA.Handre nas 27 godina i dosta je više.
Sta mislis kolika je sansa da bi se u slucaju sukoba prvo krenulo kod ove vladajuce kaste pa tek onda dalje?
Last December

#48 Re: Moguci Novi Rat i Podjela Bosne?

Post by Last December »

Ci-Nick wrote: Sad su mladi deset puta veći nacionalisti i mrzitelji od omladine 1992. godine. Prema toma ta ne pije vode.
Ne mislim tako. Mislim da je to uglavnom šuplja priča ta raju. kad bi se zakuvalo sve bi se to razbježalo ko zečevi. Pas koji laje ne ujeda.
Sanjarko

#49 Re: Moguci Novi Rat i Podjela Bosne?

Post by Sanjarko »

Last December wrote:
Ci-Nick wrote: Sad su mladi deset puta veći nacionalisti i mrzitelji od omladine 1992. godine. Prema toma ta ne pije vode.
Uvijek se odlučivalo van BiH da li će da bude rata u BiH i tako će biti i u budućnosti.
Ne mislim tako. Mislim da je to uglavnom šuplja priča ta raju. kad bi se zakuvalo sve bi se to razbježalo ko zečevi. Pas koji laje ne ujeda.
Jb-ga na mene jedan lajo, i ujeo me za nogu. :D
Last December

#50 Re: Moguci Novi Rat i Podjela Bosne?

Post by Last December »

Vizionar 1985 wrote:
Last December wrote:
Jb-ga na mene jedan lajo, i ujeo me za nogu. :D

Hahah, jebiga jarane onda nisam u pravu, imaš iskustvo iz prve ruke (tj. noge :lol: ):D
Locked