Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
moonca

#26 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by moonca »

ibi wrote:Hrle/Zviz bi se vratio da ima gdje, ali bi mu ukinuli Dansku socijalu zato ne moze, a i sva rodbina ga tuzila.
Zasto nema.
Budem li se vracala,samo iznajmljivanje stana/kuce dolazi u obzir.
ExNihilo

#27 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by ExNihilo »

Smoriše vala više i ove teme. Kako otići, kako se vratiti, đe je bolje, itd. Tačno su refleksija jedne izgubljene generacije.
alijagoro

#28 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by alijagoro »

ExNihilo wrote:Smoriše vala više i ove teme. Kako otići, kako se vratiti, đe je bolje, itd. Tačno su refleksija jedne izgubljene generacije.
:thumbup:
Fudo387

#29 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Fudo387 »

Kikibombona wrote:
Fudo387 wrote:Cuj nema desavanja?
Bas me briga za desavanja.
Tih mjesec provedem sa ljudima koje volim, i dok dlanom o dlan prodje me. Nabij to nogom kad drugi put dodju, reci, evo vam desavanja. :D
Ma ima, nije da nema, ali tanko.

Ako recimo volis prirodu, u BiH ti moze biti super.

Ja ih razumijem. I meni samom smeta kuknjava i kolektivna depresija koja se osjeti. Bude tu pozitivnih trenutaka al' kuknjava i negativna atmosfera kvare utisak. Sve u svemu, od ovih ljudi koje znam, porodica i prijatelji, svima je 10 dana provedenih ovdje vise nego dovoljno da uzmu dozu Bosne... i onda bjezi kuci, tamo gdje je bolje...

Ako bih otisao, meni lova ne bi bila motiv. Ubija me opsta situacija u drzavi. Kada pocnem razmisljati o tome momentalno me glava zaboli. Osjecam potrebu da pobjegnem od toga. Dnevnik nisam pogledao ima sigurno 3-4 godina, a i prije toga rijetko... Pogledam politicku emisiju i zivot mi se zgadi. I onda Insomnia pita zasto se ne bavim BH politikom, pa nisam mazohista jebote, nemam sklonost ka samounistenju, obicno bjezim od onoga sto mi dize pritisak i kvari raspolozenje. Narod je u sjebanoj situaciji i to me tisti. Sada bih pristao da mi odbiju 20% od plate samo da svi radimo. Jebi mi sve ako ne bi. Gledam dobre ljude kako propadaju koji hoce da rade a nemaju gdje. Cope tu i tamo, istovare sleper i sl. Kada vidis covjeka koji ima kapacitet za puno vise kako istovara sleper, kako mu zivot bezveze prolazi, tacno covjeka tuga opuca. Ovdje je jebeno za ljude koji nisu podobni i nemaju stele. Veoma, veoma jebeno.
Zamaras se glupostima, jebo te, ti si od milion stvari kojima mozes da se bavis sebi iskopao neke lude Kurde?
Pa vidis da nisi zdrav.
Idi malo s rajom, zanatski, granap...nesta, nadji neku zbljohu, ubij vrijeme...
al' ne, daj tebi kurda...sad bih ti samar zvekno. :D
animals

#30 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by animals »

Kikibombona wrote:
animals wrote:Mozda da umrem..
ono ko Indijanac..
sjednem pod drvo i kazem..
bas lijep dan za umiranje.. :D
Docepao se Beca i ne pada mu na pamet da se vrati u Vitez, a vamo kuknjava radi izbornog zakona. :lol: :lol:

Treba vas samo preglasavati. Il' se vratite il' sutite. :evil: :lol: :lol:
Davno jos za bivse Juge otisao...
dole nemam nista, ni kuce, ni imanja..
znaci, ostaje mi samo drvo...
a za preglasavanje me zaboli..
oni koji zive dole , nek glasaju i sebi kroje sudbinu..
sta cu im ja..
Kikibombona

#31 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Kikibombona »

_BataZiv_0809 wrote:I ti jednog milionera uzimas za referentnu tacku :D
I to dobar sa Baketovom kcerkom, jarani. Jedva sam ga ubjedio da je Bake lopov, ne prati politiku. :D

Imam drugu tetku... Ona, istina je, dodje ovdje i ostane 20 dana (starija zena, 7 dana na moru i onda culi ovdje :D ). Potuca se sa kafe na kafu, jede po cijeli dan cevape i bureke. Njena djeca, moji rodjaci, dodju na par dana i idu dalje. Nisu bogatasi al' imaju dosta para da mogu ici gdje hoce.

Isto je sa drugarima, niko ne ostaje vise od 7 dana, uglavnom budu manje od toga. Jebes ih, svi imaju pare i dosadno im u Zenici. :D Sta u Zenici moze raditi, matere ti?

Ima jedan drug koji ostane duze, ali on voli pecanje i prirodu. Ima kucu u Sani. Bude ovdje 7 dana, a onda ide tamo, pecati i pustiti travu pored rijeke. Njemu je to odmor. Raznih ljudi.

Sve u svemu, imam dosta rodbine i prijatelja vanka, malo ko se zadrzi vise od sedam dana, uglavnom manje od toga.
Kikibombona

#32 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Kikibombona »

Fudo387 wrote:Zamaras se glupostima, jebo te, ti si od milion stvari kojima mozes da se bavis sebi iskopao neke lude Kurde?
Pa vidis da nisi zdrav.
Idi malo s rajom, zanatski, granap...nesta, nadji neku zbljohu, ubij vrijeme...
al' ne, daj tebi kurda...sad bih ti samar zvekno. :D
U 90% slucajeva (intenzivnije) tipkam dok sam na poslu. :D Tacnije, ubijam vrijeme. Ranije sam citao knjige, sada se nafurao na jebenu Siriju... Da hoce rat zavrsiti, sve mu jebem, da se vratim knjigama. :D
512MB

#33 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by 512MB »

mali jomu wrote:Sve nesto price da se ide negdje vani, kao posao, lova, zivot, ovo ono...... svugdje negdje tamo regulare sve, a poznam ih masu koji bi sve tamo negdje gdje se nalaze ostavili, i vratili u BiH odmah sad.

U jutro pakiraju stvari..... u vece raspakivaju stvari..... pa opet svako jutro i vece isto.

Znam da svako ima svoje dobro dobre razloge..... zasto je neko negdje, ali kako mi se pricinjava svi bi se vratili nazad.
I sta ih sprjecava? :)
512MB

#34 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by 512MB »

Fudo387 wrote:
Kikibombona wrote:Kakvo vracanje ljudi. Vrati se 1 od 1 000.

Niko ne voli pasti sa konja na magarca.

Nedavno u posjeti bila porodica iz Amerike. Smorili se za sedam dana, mozak ih zabolio od svega, jedva cekali da se vrate kuci. Njima puno ovdje provesti 7 dana a meni nije par decenija. :D :D
To su teski supci.
:lol:
Maraschino

#35 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Maraschino »

Nista.

Sutra se mogu vratiti AKO hocu...sledece pitanje.
orinoco

#36 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by orinoco »

ibi wrote:ja ne znam nikog da se vratio
I što bi se vraćali... Neka ih tamo, što će nam. Ni pare nek ne šalju. Pošalju, pa misle i ponašaju se kao da su sve kupili.
512MB

#37 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by 512MB »

Ja kad idem u BiH opremim se ko da idem na safari :D
moonca

#38 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by moonca »

Ja uvijek u istoj odjeci. :lol:
Jack Be Nimble

#39 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Jack Be Nimble »

Kada bi se čitava familija vratila možda bi i ja. Ipak sam najsretniji na dzenazama i vjenčanjima.
Edin H.

#40 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Edin H. »

Dao bi svoj glas SDA i Sebiji. :D
bosan

#41 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by bosan »

Do skora su se ljudi vracali makar u sanducima sad je i to prestalo . Zaboli ljude vise i gdje ce ih ukopati . Vjerovatno da su bar Federacijom vladali pametni i posteni politicari veliki broj bi se vratio i jos veci broj ljudi bi ostao . Mogu samo reci da je veliki peh roditi se u tako lijepoj i bogatoj zemlji a morati po svijetu zaradjivati komad kruha . Egoizam je najveca boljka covjecanstva i ta boljka ce unistiti covjecanstvo a nismo bolje ni zasluzili .
JThomas

#42 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by JThomas »

znači kiki i hrle su rođaci...
SaraFina

#43 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by SaraFina »

Kikibombona wrote:Kakvo vracanje ljudi. Vrati se 1 od 1 000.

Niko ne voli pasti sa konja na magarca.

Nedavno u posjeti bila porodica iz Amerike. Smorili se za sedam dana, mozak ih zabolio od svega, jedva cekali da se vrate kuci. Njima puno ovdje provesti 7 dana a meni nije par decenija. :D :D

Ja sam pet i po nedelja bila. Ako oduzmem more 4 :)

I bilo mi fenomenalno. Moraš biti teški luzer da ti nije lijepo kod tvoje kuće.
hrle1976

#44 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by hrle1976 »

hAZNADAR wrote:Do jedno 10 god. manje vise zivota vani - moze se pricati o povratku, vracanju,...

Poslije 20 god zivota vani mozes se samo preseliti. Isto kao preseliti u bilo koju drugu drzavu.

Isuvise dugo vremena je proslo. Domovina je skroz druga drzava, narod je skroz drugaciji, mentalitet drugi,...
Banjaluka danas mi je samo mjesto gdje imam kucu, tj dzabe smjesta gdje ne placam hotel, razumijem jezik i Vrbas za rashladiti. Nema vise osjecaja da si dosao kuci. A jos manje u Sarajevu gdje mrze dijasporu. Ali si Bosnjo do kraja zivota i koliko se god negdje integrisao, asimilirao,... opet si Bosnjo i eto zato je BiH jedina domovina. Vise tehnicki nego emotivno.

Da dobijem na lotu - radije bih preselio u Hrvatsku nego u BiH.

Ako se ne varam ti zivis u Danskoj. Kako onda gledas na one vase koji provode po 7,8 ili 9 mjeseci godisnje u BiH, a ostalo gore u Danskoj? Ima ih slicnih i po Njemackoj ali ne bas na tako dug period. Ja bi rekao da neko ko provodi 7,8 mjeseci godisnje u BiH taj se je vratio samo sto i dalje laze samog sebe da nije.

A to da u Sarajevu mrze dijasporu, prvi put cujem. Ja mislim da nema u BiH dijela gdje se dijaspora mrzi vise ili manje. To je vise individualno pitanje a ne kolektivno.
Melbourne_Australia

#45 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Melbourne_Australia »

Vratio se :thumbup: :thumbup: 20 godina Australije i 10 godina evo kuci u Sarajevu :thumbup: :thumbup: Najbolja odluka u mom zivotu :thumbup: :thumbup:
SaraFina

#46 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by SaraFina »

Sad će zviz o penzijama i kerafekama i ode tema u helać.
Edin H.

#47 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Edin H. »

hAZNADAR wrote:A jos manje u Sarajevu gdje mrze dijasporu.
Ne vole ni Dzeku, kazu sve zivo pokupovao. :D
SaraFina

#48 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by SaraFina »

Melbourne_Australia wrote:Vratio se :thumbup: :thumbup: 20 godina Australije i 10 godina evo kuci u Sarajevu :thumbup: :thumbup: Najbolja odluka u mom zivotu :thumbup: :thumbup:

Sa srećom. Uživaj :)
svi u napad

#49 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by svi u napad »

ExNihilo wrote:Smoriše vala više i ove teme. Kako otići, kako se vratiti, đe je bolje, itd. Tačno su refleksija jedne izgubljene generacije.
Fantasticna konstatacija. Ni najbolki hirurg ne bi napravio bolji rez. Svaka cast. :thumbup: :izet: :bih:
512MB

#50 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by 512MB »

Vraca se samo onaj ko ili vani nije uspio, sta je priznajem jako tesko jer uvjek moras bit dva koraka ispred domacih, ili penzosi zbog jeftinog zivota.

Edit: pardon, i ko trazi zagundziju za udaju :lol:
Post Reply