Zasto nema.ibi wrote:Hrle/Zviz bi se vratio da ima gdje, ali bi mu ukinuli Dansku socijalu zato ne moze, a i sva rodbina ga tuzila.
Budem li se vracala,samo iznajmljivanje stana/kuce dolazi u obzir.
Zasto nema.ibi wrote:Hrle/Zviz bi se vratio da ima gdje, ali bi mu ukinuli Dansku socijalu zato ne moze, a i sva rodbina ga tuzila.
ExNihilo wrote:Smoriše vala više i ove teme. Kako otići, kako se vratiti, đe je bolje, itd. Tačno su refleksija jedne izgubljene generacije.
Zamaras se glupostima, jebo te, ti si od milion stvari kojima mozes da se bavis sebi iskopao neke lude Kurde?Kikibombona wrote:Ma ima, nije da nema, ali tanko.Fudo387 wrote:Cuj nema desavanja?
Bas me briga za desavanja.
Tih mjesec provedem sa ljudima koje volim, i dok dlanom o dlan prodje me. Nabij to nogom kad drugi put dodju, reci, evo vam desavanja.
Ako recimo volis prirodu, u BiH ti moze biti super.
Ja ih razumijem. I meni samom smeta kuknjava i kolektivna depresija koja se osjeti. Bude tu pozitivnih trenutaka al' kuknjava i negativna atmosfera kvare utisak. Sve u svemu, od ovih ljudi koje znam, porodica i prijatelji, svima je 10 dana provedenih ovdje vise nego dovoljno da uzmu dozu Bosne... i onda bjezi kuci, tamo gdje je bolje...
Ako bih otisao, meni lova ne bi bila motiv. Ubija me opsta situacija u drzavi. Kada pocnem razmisljati o tome momentalno me glava zaboli. Osjecam potrebu da pobjegnem od toga. Dnevnik nisam pogledao ima sigurno 3-4 godina, a i prije toga rijetko... Pogledam politicku emisiju i zivot mi se zgadi. I onda Insomnia pita zasto se ne bavim BH politikom, pa nisam mazohista jebote, nemam sklonost ka samounistenju, obicno bjezim od onoga sto mi dize pritisak i kvari raspolozenje. Narod je u sjebanoj situaciji i to me tisti. Sada bih pristao da mi odbiju 20% od plate samo da svi radimo. Jebi mi sve ako ne bi. Gledam dobre ljude kako propadaju koji hoce da rade a nemaju gdje. Cope tu i tamo, istovare sleper i sl. Kada vidis covjeka koji ima kapacitet za puno vise kako istovara sleper, kako mu zivot bezveze prolazi, tacno covjeka tuga opuca. Ovdje je jebeno za ljude koji nisu podobni i nemaju stele. Veoma, veoma jebeno.
Davno jos za bivse Juge otisao...Kikibombona wrote:Docepao se Beca i ne pada mu na pamet da se vrati u Vitez, a vamo kuknjava radi izbornog zakona.animals wrote:Mozda da umrem..
ono ko Indijanac..
sjednem pod drvo i kazem..
bas lijep dan za umiranje..![]()
![]()
Treba vas samo preglasavati. Il' se vratite il' sutite.![]()
![]()
I to dobar sa Baketovom kcerkom, jarani. Jedva sam ga ubjedio da je Bake lopov, ne prati politiku._BataZiv_0809 wrote:I ti jednog milionera uzimas za referentnu tacku
U 90% slucajeva (intenzivnije) tipkam dok sam na poslu.Fudo387 wrote:Zamaras se glupostima, jebo te, ti si od milion stvari kojima mozes da se bavis sebi iskopao neke lude Kurde?
Pa vidis da nisi zdrav.
Idi malo s rajom, zanatski, granap...nesta, nadji neku zbljohu, ubij vrijeme...
al' ne, daj tebi kurda...sad bih ti samar zvekno.
I sta ih sprjecava?mali jomu wrote:Sve nesto price da se ide negdje vani, kao posao, lova, zivot, ovo ono...... svugdje negdje tamo regulare sve, a poznam ih masu koji bi sve tamo negdje gdje se nalaze ostavili, i vratili u BiH odmah sad.
U jutro pakiraju stvari..... u vece raspakivaju stvari..... pa opet svako jutro i vece isto.
Znam da svako ima svoje dobro dobre razloge..... zasto je neko negdje, ali kako mi se pricinjava svi bi se vratili nazad.
Fudo387 wrote:To su teski supci.Kikibombona wrote:Kakvo vracanje ljudi. Vrati se 1 od 1 000.
Niko ne voli pasti sa konja na magarca.
Nedavno u posjeti bila porodica iz Amerike. Smorili se za sedam dana, mozak ih zabolio od svega, jedva cekali da se vrate kuci. Njima puno ovdje provesti 7 dana a meni nije par decenija.![]()
I što bi se vraćali... Neka ih tamo, što će nam. Ni pare nek ne šalju. Pošalju, pa misle i ponašaju se kao da su sve kupili.ibi wrote:ja ne znam nikog da se vratio
Kikibombona wrote:Kakvo vracanje ljudi. Vrati se 1 od 1 000.
Niko ne voli pasti sa konja na magarca.
Nedavno u posjeti bila porodica iz Amerike. Smorili se za sedam dana, mozak ih zabolio od svega, jedva cekali da se vrate kuci. Njima puno ovdje provesti 7 dana a meni nije par decenija.![]()
hAZNADAR wrote:Do jedno 10 god. manje vise zivota vani - moze se pricati o povratku, vracanju,...
Poslije 20 god zivota vani mozes se samo preseliti. Isto kao preseliti u bilo koju drugu drzavu.
Isuvise dugo vremena je proslo. Domovina je skroz druga drzava, narod je skroz drugaciji, mentalitet drugi,...
Banjaluka danas mi je samo mjesto gdje imam kucu, tj dzabe smjesta gdje ne placam hotel, razumijem jezik i Vrbas za rashladiti. Nema vise osjecaja da si dosao kuci. A jos manje u Sarajevu gdje mrze dijasporu. Ali si Bosnjo do kraja zivota i koliko se god negdje integrisao, asimilirao,... opet si Bosnjo i eto zato je BiH jedina domovina. Vise tehnicki nego emotivno.
Da dobijem na lotu - radije bih preselio u Hrvatsku nego u BiH.
Ne vole ni Dzeku, kazu sve zivo pokupovao.hAZNADAR wrote:A jos manje u Sarajevu gdje mrze dijasporu.
Melbourne_Australia wrote:Vratio se![]()
20 godina Australije i 10 godina evo kuci u Sarajevu
![]()
Najbolja odluka u mom zivotu
![]()
Fantasticna konstatacija. Ni najbolki hirurg ne bi napravio bolji rez. Svaka cast.ExNihilo wrote:Smoriše vala više i ove teme. Kako otići, kako se vratiti, đe je bolje, itd. Tačno su refleksija jedne izgubljene generacije.