Kukavice u policiji Kantona Sarajevo
- DaysleepeR
#26 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo
Pričao mi je jaran koji je imao posla sa bučnim i nasilnim komšijama da je zvao policiju bezbroj puta bez uspjega dok jednom nije nazvao i rekao ja imam pištolj idem ih sve pobit.
Došli su u roku od minute.
Došli su u roku od minute.
- SmokingMan
#27 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo
apsidejzi wrote:Zasto bi?SmokingMan wrote:Neće policija,a ne bi ni ljudi pritekli u pomoć,to je surova stvarnost.

- dječak sa šibicama
#28 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo
Trebao si policajcima reci "eno otvara frajer novi kladionicu u SSC" i da vidis kako bi izletili iz auta.
Kakav danak neiskustvu.
Kakav danak neiskustvu.
- dječak sa šibicama
#29 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo
Treba patent prodati dok se jos neko nije sjetio... sve policije svijeta muljaju u pokusaju da rijese slucajeve, nadju jednog provalnika pa mu pripisu 15 provala i tako imaju rezultate, bitna je statistika.Stihy wrote:Zbog tog načina rada ( ne radeći ništa) svake godine broj izvršenih kaznenih djela u padu![]()
80% kaznenih djela policija svjesno ignoriše, rekao bih organizirano.
Nasa milicija je i tom problemu dohakala, ignorirajmo krivicna djela i ona se nisu ni dogodila, prodajemo patent, kupcu dajemo i rashodovanog Irfana Nefica gratis.
- JThomas
#30 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo
a ima ih da svaki stalni prestupnik može imati svog policajca.
- ho oponopono
#31 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo
...ko će da im zabrani...
- Streptokok
#32 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo
mislim da bi efekat bio bolji sa buregdžinicom ili ćevabdžinicom, ili možda da ima i bureka i ćevapa.... a kajmak gratis, ili još bolje sve gratis...dječak sa šibicama wrote:Trebao si policajcima reci "eno otvara frajer novi kladionicu u SSC" i da vidis kako bi izletili iz auta.
Kakav danak neiskustvu.
- JThomas
#33 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo
kad oni kofol ponude da plate, gazda da kaže u redu je 
- dječak sa šibicama
#34 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo
Ko Slejter u muckama, "Sid, koliko sam duzan za dorucak?"... nista inspektore 
- dembele
#35 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo
Sve je to posljedica smjene Irfana "Šiškice" Nefića. Sigurnosna situacija na području Kantona Sarajevo nikada više neće biti zadovoljavajuća."

- pecpec
#36 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo
Sto ga onda ne olesi od batina kad vidis da muriju briga?Ako mozes sam rjesavaj i fataj se noge ako ne onda se samo fataj noge.TRANCE wrote:Večeras mi se desila nevjerovatna scena (dobro, možda i ne tako nevjerovatna u našem gradu)![]()
Naime, čekam s djevojkom tramvaj kod SCC-a, prilazi mi čovjek od 40-50 godina, pijan k'o zemlja što bi rekli i napada flašom bez ikakvog razloga ili povoda. Odbranim se i zahvaljujući prisebnosti djevojke ne eskaliram dalje situaciju, jer znamo da bih ja vjerovatno bio krivac pred našim zakonom ako ga prebijem, ne daj bože usmrtim i sl.
To i nije toliko nevjerovatno, jer takve stvari se dešavaju svugdje u svakom gradu i državi, međutim ono što je nevjerovatno je reakcija policije uživo na tom mjestu, a to mislim da se ne bi desilo ni u jednoj državi na planeti.
Da skratim, odmaknem se od pijanca unatrag i slučajno vidim policijsko auto kako ide prema meni najbližom trakom gdje su tramvajske šine. Mašemo im da stanu s udaljenosti od metar, rekoh u sebi super, taman da ga uhapse i riješimo se opasnosti od budale, međutim oni samo prođoše pored nas i stadoše autom na crveno svjetlo na semaforu dvadesetak metara dalje. Opet mislim možda nas nisu shvatili, potrčimo do auta, mašemo im da otvore prozor, neće da otvore. Tek nakon mog kucanja od prozor policijskog auta otvaraju isti, i to toliko plašljivo i s ustručavanjem da je policajac skoro glavom legao u krilo svog kolege vozača, valjda bojeći se da ga ne napadnem, šta li... Obojica policajaca imaju tridesetak godina, u uniformama, sa značkama, znači radno im vrijeme, patroliraju regularno. Objasnimo problem, pitaju gdje je taj što vas je napao, pokažemo im, oni bace pogled, kad sad pijanac pred njihovim očima 20 metara dalje nasrće na drugog čovjeka, okreće se i viče "ma šta će oni, hebla te tvoja policija".
Na sve to oni samo rekoše "ma ništa to" i krenuše zatvoriti prozor. Govorim kako ništa, napao nas, pred vašim očima napada drugog čovjeka i vi govorite "ništa to", kaže najbolje je ako baš hoćete da vi nazovete informacije, pa tražite broj policijske stanice Centar, pa onda njih nazovite, pa će oni ili nekog poslati ili zovnuti vas u prostorije da naprave zapisnik... Vidim ništa od njih, pitam ih da zovnu jedinicu za podršku ako već oni neće da riješe problem, jer znam da je ta jedinica možda jedina spremna da se obračuna ako ništa barem s tim sitnim pijancima i klošarima, kažu "ih ne možemo mi to", te brže-bolje zatvoriše prozor i nagaziše po gasu.
Ostadoh opet sam sa djevojkom, pijanac viče "aaa eto ti tvoje policije hebla te policija", mi produžismo dalje, jer mi ne pada na pamet da gubim vrijeme dajući izjave u stanici koje će završiti u kanti ili nekoj prašnjavoj fascikli, a on ostade da i dalje psuje i napada slučajne prolaznike na tramvajskoj u centru grada.
Poenta priče: ili šta trenirajte ili se naoružajte ili ne izlazite iz kuće, jer policija vas neće braniti sve i da vas ubiju pred njima.
- strong69
#37 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo
Dobro si prosao. Srecom nisi usao u fizicki obracun. Niste povrijedjeni. Moj prijatelj je jednom bio napadnut od strane nekih idiota i ja uletio da mu pomognem i tom prilikom su mi slomili nos, vilicu, jagodicnu kost... Sve se desilo pred ocima policajca koji obezbjeduje jednu ambasadu u Sarajevu. Na kraju, kada vise nisam mogao da izdrzim uletio sam mu u kucicu i oteo mu pistolj i okrenuo prema njima a da to nisam uradio vjerovatno ne bih izvukao zivu glavu.
Kasnije se ispostavilo da su to sinovi nekih "faca" i da su imali party u tadasnjem Kuku, da su bilo dobro drogirani i agresivni i u Kuku a inspektor kojem sam davao izjavu sugerisao mi je da ih sam potrazim i tako zadovoljim pravdu
Sta su moji prijatelji kasnije ucinili nije tema za forumske rasprave ali budi sretan da si dobro. Ja svima savjetujem da izbjegavaju fizicke obracune pa i bjezanjem ako treba. Mnogo puta sam se potukao, kao klinac sam sa 14 godina bio na utakmicama po bivsoj Jugoslaviji ali ovakve batine nikad nisam dobio i kad su me odveli na neurohirurgiju i kasnije na maksiofacijalnu mogao sam, prema ljekarima, samo zahvaljivati Bogu sto sam ziv. I tako, zamalo ni kriv ni duzan da izgubim glavu. A inspektor mi savjetuje da ih sam ganjam. Nema drzave, nema sigurnosti i nema pravde. Ovdje je jedino dobro idiotima i budalama. Ubicama i lopovima.
Kasnije se ispostavilo da su to sinovi nekih "faca" i da su imali party u tadasnjem Kuku, da su bilo dobro drogirani i agresivni i u Kuku a inspektor kojem sam davao izjavu sugerisao mi je da ih sam potrazim i tako zadovoljim pravdu
Sta su moji prijatelji kasnije ucinili nije tema za forumske rasprave ali budi sretan da si dobro. Ja svima savjetujem da izbjegavaju fizicke obracune pa i bjezanjem ako treba. Mnogo puta sam se potukao, kao klinac sam sa 14 godina bio na utakmicama po bivsoj Jugoslaviji ali ovakve batine nikad nisam dobio i kad su me odveli na neurohirurgiju i kasnije na maksiofacijalnu mogao sam, prema ljekarima, samo zahvaljivati Bogu sto sam ziv. I tako, zamalo ni kriv ni duzan da izgubim glavu. A inspektor mi savjetuje da ih sam ganjam. Nema drzave, nema sigurnosti i nema pravde. Ovdje je jedino dobro idiotima i budalama. Ubicama i lopovima.
- JThomas
#38 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo
nijedna institucija ove države nema sama od sebe cilj da išta pomogne građaninu. a gdje god ima priliku, po pravilu će mu odmoći. da bi mu ponekad nešto i pomogla, ako nisi iz sistema ti moraš ili zaprijetiti, ili izmanipulisati, ili dati mito...
-
pinkman
#39 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo
To je ona logika "necu ja za male pare da glavu gubim", a to sto je polozio zakletvu, to nista. Nekad se pitam sto su odabrali taj posao. Pretpostavljam da nisu imali sta drugo da rade.
Nisi imao srece da naletis na one koji bi reagovali.
- pecpec
#40 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo
https://www.olx.ba/artikal/26440223/istjerivaci-dugova/JThomas wrote:nijedna institucija ove države nema sama od sebe cilj da išta pomogne građaninu. a gdje god ima priliku, po pravilu će mu odmoći. da bi mu ponekad nešto i pomogla, ako nisi iz sistema ti moraš ili zaprijetiti, ili izmanipulisati, ili dati mito...
Evo imaju istjerivaci dugova
- General War
#41 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo
" stanite u ime prezime i punu adresu zakonaRatRodRob wrote:Tako je ko iz alan forda a irfan nefić isti inspektor Brokbingov buraz wrote:Kako se usuđuješ nazvati ih kukavicama,oni su svojim iskustvom procijenili nivo prijetnje i odlučili da nema potrebe za angažovanjem i trošenjem dragocjenih resursa na trivijalne stvari
- Streptokok
#42 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo
Samo sto to za nase uslove uopce nisu male parepinkman wrote:To je ona logika "necu ja za male pare da glavu gubim", a to sto je polozio zakletvu, to nista. Nekad se pitam sto su odabrali taj posao. Pretpostavljam da nisu imali sta drugo da rade.Nisi imao srece da naletis na one koji bi reagovali.
- kockica_kockica
#43 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo
Nek je nama Bog na pomoci... citam i ne vjerujem sta citam... Boze sacuvaj..
Ja nemam neko iskustvo sa drotovima i nesto kontam onaj drot sto me svako malo opominje za svjetlo koje pregori da i ne znam nek jede gov..a... svjetlo na mom autu mu je najmanja briga...
Ja nemam neko iskustvo sa drotovima i nesto kontam onaj drot sto me svako malo opominje za svjetlo koje pregori da i ne znam nek jede gov..a... svjetlo na mom autu mu je najmanja briga...
-
TRANCE
#44 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo
Lika od 50 godina i 50 kila koji je uz to pijan da jedva stoji na nogama nije bilo teško prebiti i ostaviti da leži nasred ulice, ali sam u tom slučaju uvjeren da bi na kraju kornjače došle po mene i da bi bilo "ćelavi nasilnik pretukao nedužnog čovjeka". Misliš da bi ko od očevidaca svjedočio u moju korist, bi, kako da ne... Plus što ti pijani znaju pasti kao svijeća na prvi šamar. Da udari glavom od beton, pa da mi za ubistvo sude zbog budalepecpec wrote:Sto ga onda ne olesi od batina kad vidis da muriju briga?Ako mozes sam rjesavaj i fataj se noge ako ne onda se samo fataj noge.TRANCE wrote:Večeras mi se desila nevjerovatna scena (dobro, možda i ne tako nevjerovatna u našem gradu)![]()
Naime, čekam s djevojkom tramvaj kod SCC-a, prilazi mi čovjek od 40-50 godina, pijan k'o zemlja što bi rekli i napada flašom bez ikakvog razloga ili povoda. Odbranim se i zahvaljujući prisebnosti djevojke ne eskaliram dalje situaciju, jer znamo da bih ja vjerovatno bio krivac pred našim zakonom ako ga prebijem, ne daj bože usmrtim i sl.
To i nije toliko nevjerovatno, jer takve stvari se dešavaju svugdje u svakom gradu i državi, međutim ono što je nevjerovatno je reakcija policije uživo na tom mjestu, a to mislim da se ne bi desilo ni u jednoj državi na planeti.
Da skratim, odmaknem se od pijanca unatrag i slučajno vidim policijsko auto kako ide prema meni najbližom trakom gdje su tramvajske šine. Mašemo im da stanu s udaljenosti od metar, rekoh u sebi super, taman da ga uhapse i riješimo se opasnosti od budale, međutim oni samo prođoše pored nas i stadoše autom na crveno svjetlo na semaforu dvadesetak metara dalje. Opet mislim možda nas nisu shvatili, potrčimo do auta, mašemo im da otvore prozor, neće da otvore. Tek nakon mog kucanja od prozor policijskog auta otvaraju isti, i to toliko plašljivo i s ustručavanjem da je policajac skoro glavom legao u krilo svog kolege vozača, valjda bojeći se da ga ne napadnem, šta li... Obojica policajaca imaju tridesetak godina, u uniformama, sa značkama, znači radno im vrijeme, patroliraju regularno. Objasnimo problem, pitaju gdje je taj što vas je napao, pokažemo im, oni bace pogled, kad sad pijanac pred njihovim očima 20 metara dalje nasrće na drugog čovjeka, okreće se i viče "ma šta će oni, hebla te tvoja policija".
Na sve to oni samo rekoše "ma ništa to" i krenuše zatvoriti prozor. Govorim kako ništa, napao nas, pred vašim očima napada drugog čovjeka i vi govorite "ništa to", kaže najbolje je ako baš hoćete da vi nazovete informacije, pa tražite broj policijske stanice Centar, pa onda njih nazovite, pa će oni ili nekog poslati ili zovnuti vas u prostorije da naprave zapisnik... Vidim ništa od njih, pitam ih da zovnu jedinicu za podršku ako već oni neće da riješe problem, jer znam da je ta jedinica možda jedina spremna da se obračuna ako ništa barem s tim sitnim pijancima i klošarima, kažu "ih ne možemo mi to", te brže-bolje zatvoriše prozor i nagaziše po gasu.
Ostadoh opet sam sa djevojkom, pijanac viče "aaa eto ti tvoje policije hebla te policija", mi produžismo dalje, jer mi ne pada na pamet da gubim vrijeme dajući izjave u stanici koje će završiti u kanti ili nekoj prašnjavoj fascikli, a on ostade da i dalje psuje i napada slučajne prolaznike na tramvajskoj u centru grada.
Poenta priče: ili šta trenirajte ili se naoružajte ili ne izlazite iz kuće, jer policija vas neće braniti sve i da vas ubiju pred njima.
- pecpec
#45 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo
Da si ga nalemo sigurno bi neciju glavu spasio jer ko zna kome je sve poslje mlataro vlasom iza glave.Posto vidis da nece ni murija da reaguje kao ni ti ne znam sto se onda zalis.Oni sigurno znaju ko je i nece da mu kazne pisu jer ih ima vjerovatno hejbet,cekaju da mu neko picku slomi i da se tad sam smiri.TRANCE wrote: Lika od 50 godina i 50 kila koji je uz to pijan da jedva stoji na nogama nije bilo teško prebiti i ostaviti da leži nasred ulice, ali sam u tom slučaju uvjeren da bi na kraju kornjače došle po mene i da bi bilo "ćelavi nasilnik pretukao nedužnog čovjeka". Misliš da bi ko od očevidaca svjedočio u moju korist, bi, kako da ne... Plus što ti pijani znaju pasti kao svijeća na prvi šamar. Da udari glavom od beton, pa da mi za ubistvo sude zbog budale
- Streptokok
#46 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo
I da mu onda uredno naplate kaznu po jrm, ovom sto ga je slomio.pecpec wrote:Da si ga nalemo sigurno bi neciju glavu spasio jer ko zna kome je sve poslje mlataro vlasom iza glave.Posto vidis da nece ni murija da reaguje kao ni ti ne znam sto se onda zalis.Oni sigurno znaju ko je i nece da mu kazne pisu jer ih ima vjerovatno hejbet,cekaju da mu neko picku slomi i da se tad sam smiri.TRANCE wrote: Lika od 50 godina i 50 kila koji je uz to pijan da jedva stoji na nogama nije bilo teško prebiti i ostaviti da leži nasred ulice, ali sam u tom slučaju uvjeren da bi na kraju kornjače došle po mene i da bi bilo "ćelavi nasilnik pretukao nedužnog čovjeka". Misliš da bi ko od očevidaca svjedočio u moju korist, bi, kako da ne... Plus što ti pijani znaju pasti kao svijeća na prvi šamar. Da udari glavom od beton, pa da mi za ubistvo sude zbog budale
- pecpec
#47 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo
Pa ako ces tako razmisljat onda bilo ko drugi da ga je nalupo po tvom bi dosli pokretacu teme jer bi mislili da je on.Sve i da mu dodju kaze nisam ja pijan zapeo nedje i cao,nema dokaza.Normalno nalupa ga nedje dje nema niko.
-
kakavdanakneiskustvu
#48 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo
tacnobumerangss wrote:Pa bice nam tako dok svi kao ti "sta cu ja zvati, prijava ce zavrsiti u kanti za smece..." Trebao si odma nazvati 122 i ti imas dokaz da si zvao i u mkoliko sati i reci im to da im kolege nisu htjele izaci iz auta... mislim nesta prvo mi moramo mjenjati odnos prema drzavi i drzavnim uhljebima kao sto su policajci da bi ocekivali neki rezultat a ne samo forumati po klix-u
-
kakavdanakneiskustvu
#49 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo
dječak sa šibicama wrote:Trebao si policajcima reci "eno otvara frajer novi kladionicu u SSC" i da vidis kako bi izletili iz auta.
Kakav danak neiskustvu.
molim?
- SmokingMan
#50 Re: Kukavice u policiji Kantona Sarajevo
Policija više nije zadovoljan ni sa 20 KM mita,odma te hapse.Baš moraš biti izdašan da bi ih potkupio.