Gliser, jahta, brod.
- karanana
#26 Re: Gliser, jahta, brod.
A samo u marini ste se planirali ljuljati? Bez vozanja? E onda je 600 eura dovoljno. Taman htjedoh reci da vesla poneses ako kontas mjesec dana voznje za 600 eura goriva.
A i za dvije hefte je to malo para za gorivo
-
Kocka25
#27 Re: Gliser, jahta, brod.
Pa posjetiti grad i budemo u marini spavamo, pijemo vino i onda dalje. Maximalno 1000 eura za gorivo ali 600 je plan.karanana wrote:A samo u marini ste se planirali ljuljati? Bez vozanja? E onda je 600 eura dovoljno. Taman htjedoh reci da vesla poneses ako kontas mjesec dana voznje za 600 eura goriva
- karanana
#28 Re: Gliser, jahta, brod.
Sto edin rece....a vezovi u svakoj marini?Kocka25 wrote:Pa posjetiti grad i budemo u marini spavamo, pijemo vino i onda dalje. Maximalno 1000 eura za gorivo ali 600 je plan.karanana wrote:A samo u marini ste se planirali ljuljati? Bez vozanja? E onda je 600 eura dovoljno. Taman htjedoh reci da vesla poneses ako kontas mjesec dana voznje za 600 eura goriva
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#29 Re: Gliser, jahta, brod.
Haram je piti vino.
-
Kocka25
#30 Re: Gliser, jahta, brod.
Bobi wrote:Haram je piti vino.
Zasto? Haram je sve. I sexati prije braka je haram.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#31 Re: Gliser, jahta, brod.
Samo spavate i pijete vino? Je li u isto vrijeme?
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#32 Re: Gliser, jahta, brod.
Ha...?, ne spamaj temu_BataZiv_0809 wrote:Bobi kakav je ovo sljasteci fazon?
-
Kocka25
#33 Re: Gliser, jahta, brod.
Pa to se plati at sight. To je odvojeno od goriva. Ali ako posjetis grad bez broda opet moras platiti hotel ovo ono. Ovako imamo sve na brodu, kupimo jeftino hrane i cao djaci. Platis taxu marini i kad ti dosadi Sicilija ides dalje do Napolija kad ti dosadi Napoli ides dalje itd. Moramo jos sve isplanirati ali imamo jos godinu.karanana wrote:Sto edin rece....a vezovi u svakoj marini?Kocka25 wrote:Pa posjetiti grad i budemo u marini spavamo, pijemo vino i onda dalje. Maximalno 1000 eura za gorivo ali 600 je plan.karanana wrote:A samo u marini ste se planirali ljuljati? Bez vozanja? E onda je 600 eura dovoljno. Taman htjedoh reci da vesla poneses ako kontas mjesec dana voznje za 600 eura goriva
- karanana
#34 Re: Gliser, jahta, brod.
Valjda je neces do tad nogirat
-
Kocka25
#35 Re: Gliser, jahta, brod.
Necu previse je volim da bi je ikada mogao nogirati ja mislim a nije zbog para.karanana wrote:Valjda je neces do tad nogirat
- JThomas
#36 Re: Gliser, jahta, brod.
lakše iznajmiti od hrletove firme. dobiješ i sekretarice iz češkog plejboja gratiseltroxin wrote:Sa'ce Hrle, pa ti prenese iskustva posjedovanja jahte sa pomocnim gliserom i helikopterom.
- zavezata-vreca
#37 Re: Gliser, jahta, brod.
Imam jahtu od 16 m. Da je gotiva, gotiva je. Da zene ulijecu, ulijecu. Da trosi, trosi. Da imam, imam.
-
Kocka25
#38 Re: Gliser, jahta, brod.
Ko je hrle?JThomas wrote:lakše iznajmiti od hrletove firme. dobiješ i sekretarice iz češkog plejboja gratiseltroxin wrote:Sa'ce Hrle, pa ti prenese iskustva posjedovanja jahte sa pomocnim gliserom i helikopterom.
- Edin H.
#39 Re: Gliser, jahta, brod.
Cuj ko je hrleKocka25 wrote:Ko je hrle?JThomas wrote:lakše iznajmiti od hrletove firme. dobiješ i sekretarice iz češkog plejboja gratiseltroxin wrote:Sa'ce Hrle, pa ti prenese iskustva posjedovanja jahte sa pomocnim gliserom i helikopterom.
Ma ko si ti?
-
Tuzla111
#40 Re: Gliser, jahta, brod.
Ma nisam nista mislio preveliko, valja to vozati po bosanskim putevima.
Ovako nesto sam mislio. Zanima me kakve su opcija za bosanske drzavljane kad je u pitanju kupovina i koristenje broda u Hrvatskoj?
http://www.njuskalo.hr/motorni-brodovi/ ... as-8341705
Ovako nesto sam mislio. Zanima me kakve su opcija za bosanske drzavljane kad je u pitanju kupovina i koristenje broda u Hrvatskoj?
- eltroxin
#41 Re: Gliser, jahta, brod.
Dobiju jahtu od milion eura na koristenje i onda ponesu pastete i bahljeKocka25 wrote:Pa to se plati at sight. To je odvojeno od goriva. Ali ako posjetis grad bez broda opet moras platiti hotel ovo ono. Ovako imamo sve na brodu, kupimo jeftino hrane i cao djaci. Platis taxu marini i kad ti dosadi Sicilija ides dalje do Napolija kad ti dosadi Napoli ides dalje itd. Moramo jos sve isplanirati ali imamo jos godinu.
Nego vidite da vam ugrade plin, manje trosi
- drndalo
#42 Re: Gliser, jahta, brod.
Camac registrujes u BiH, spustis ga u vodu u HR, koristis kao svoj auto u HR, vratis ga u BiH kad se vracas s odmora...Tuzla111 wrote:Ma nisam nista mislio preveliko, valja to vozati po bosanskim putevima.
- drndalo
#43 Re: Gliser, jahta, brod.
Kocka25 wrote:Otac moje djevojke ima ovu:
Sledece godine ce nam je dati na mjesec dana.
HAVANA wrote:Imam ja jednog,baylinera kupio i sjedi na terasi broda u krvavici.Na kopnu.Reko sta si ti konto?Ko astra h da trosi?
Ova sprava odokativno trosi 20 lit./sat, pa x2 motora, na stand-gasu... Za 600 € mozes otprilike imati 12 sati upaljenih motora, ali da ne dodajete gas... Na jahti na vezu, koja se ljuljuska, mozete za 1000 izgurati 14 dana da ne budete gladni, i da nesto i vidite od okoline... Samo u marinama bas nije dozvoljeno kupanje, pa racunajte i na taj trosak...karanana wrote:A samo u marini ste se planirali ljuljati? Bez vozanja? E onda je 600 eura dovoljno. Taman htjedoh reci da vesla poneses ako kontas mjesec dana voznje za 600 eura goriva.
- problemnatravunu
#44 Re: Gliser, jahta, brod.
Posjedovanje glisera, jahte, brodića je za one koji imaju stalni "malo obilniji" izvor prihoda, veeeliki su to troškovi, u svakom pogledu, tu nema mjesta ciganisanju, ili imaš ili nemaš!
Tako mi otprilike govori čovjek koji radi u jednom remontnom brodogradilistu na Jadranu , kao majstor, a glavne su mu mušterije ti "nautičari"!
Tu treba da ti vrijedi , ali ono, u pravom smislu tih riječi PARE NISU PROBLEM , inače niti ne pokušavaj!
Ako imaš nekih para i veliku želju, fino gledaj da iznajmis na deset petnaest, ili više dana , a i to je "masno"!
Tako mi otprilike govori čovjek koji radi u jednom remontnom brodogradilistu na Jadranu , kao majstor, a glavne su mu mušterije ti "nautičari"!
Tu treba da ti vrijedi , ali ono, u pravom smislu tih riječi PARE NISU PROBLEM , inače niti ne pokušavaj!
Ako imaš nekih para i veliku želju, fino gledaj da iznajmis na deset petnaest, ili više dana , a i to je "masno"!
- zavezata-vreca
#45 Re: Gliser, jahta, brod.
iz peve ruke ... Kad budes uzimao uzmi fabricki plin. Vjeruj da trosi ko upaljac. Manji mitoric 1.2 ili 1.4 za laganu udobnu voznju. Ja sam znao iz dubrovnika do kazablanke i nazad za 115 km plina proci. Samo ufatis povoljan vjetar zalaufas ga i ugasis motore .... Struje nastave okretati propelere a vjetar te nosi tako i po 200 milja.
- graue_maus
#46 Re: Gliser, jahta, brod.
Kocka25 wrote:
Ko je hrle?
- HAVANA
#47 Re: Gliser, jahta, brod.
Dje si skreno za kazablanku?Ja vazda profuram.zavezata-vreca wrote:iz peve ruke ... Kad budes uzimao uzmi fabricki plin. Vjeruj da trosi ko upaljac. Manji mitoric 1.2 ili 1.4 za laganu udobnu voznju. Ja sam znao iz dubrovnika do kazablanke i nazad za 115 km plina proci. Samo ufatis povoljan vjetar zalaufas ga i ugasis motore .... Struje nastave okretati propelere a vjetar te nosi tako i po 200 milja.
- mayab
#48 Re: Gliser, jahta, brod.
https://burza.com.hr/oglasi/istranku-prodajem/97926

Realno, ne bi mi trebalo nista vise od ovoga, vozikanje, obilazak i kupanje u kristalno čistim uvalama obliznjih otoka i slično, a i troškovi bi se dali trpiti, još, recimo sa nekim dijeliti sve te troskove, jer dugo je ljeto, mogu barem dvije-tri familije da se dobro navozaju i iskupaju, bez preklapanja

Realno, ne bi mi trebalo nista vise od ovoga, vozikanje, obilazak i kupanje u kristalno čistim uvalama obliznjih otoka i slično, a i troškovi bi se dali trpiti, još, recimo sa nekim dijeliti sve te troskove, jer dugo je ljeto, mogu barem dvije-tri familije da se dobro navozaju i iskupaju, bez preklapanja
-
Seawolf
#49 Re: Gliser, jahta, brod.
Jest' loše označeno ... Kod Kardeljeva okreneš u kurs 195 stepeni i onda samo upraviš ...HAVANA wrote:Dje si skreno za kazablanku?Ja vazda profuram.zavezata-vreca wrote:iz peve ruke ... Kad budes uzimao uzmi fabricki plin. Vjeruj da trosi ko upaljac. Manji mitoric 1.2 ili 1.4 za laganu udobnu voznju. Ja sam znao iz dubrovnika do kazablanke i nazad za 115 km plina proci. Samo ufatis povoljan vjetar zalaufas ga i ugasis motore .... Struje nastave okretati propelere a vjetar te nosi tako i po 200 milja.
-
Seawolf
#50 Re: Gliser, jahta, brod.
Joj ... "Istranka", ljubav moje mladosti. Sa motorom Tomos 10, bila jeftinija od Stojadina.mayab wrote:https://burza.com.hr/oglasi/istranku-prodajem/97926