Gliser, jahta, brod.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
karanana

#26 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by karanana »

A samo u marini ste se planirali ljuljati? Bez vozanja? E onda je 600 eura dovoljno. Taman htjedoh reci da vesla poneses ako kontas mjesec dana voznje za 600 eura goriva.
A i za dvije hefte je to malo para za gorivo
Kocka25

#27 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by Kocka25 »

karanana wrote:A samo u marini ste se planirali ljuljati? Bez vozanja? E onda je 600 eura dovoljno. Taman htjedoh reci da vesla poneses ako kontas mjesec dana voznje za 600 eura goriva
Pa posjetiti grad i budemo u marini spavamo, pijemo vino i onda dalje. Maximalno 1000 eura za gorivo ali 600 je plan.
karanana

#28 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by karanana »

Kocka25 wrote:
karanana wrote:A samo u marini ste se planirali ljuljati? Bez vozanja? E onda je 600 eura dovoljno. Taman htjedoh reci da vesla poneses ako kontas mjesec dana voznje za 600 eura goriva
Pa posjetiti grad i budemo u marini spavamo, pijemo vino i onda dalje. Maximalno 1000 eura za gorivo ali 600 je plan.
Sto edin rece....a vezovi u svakoj marini?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#29 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by Bobi »

Haram je piti vino.
Kocka25

#30 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by Kocka25 »

Bobi wrote:Haram je piti vino.

Zasto? Haram je sve. I sexati prije braka je haram. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#31 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by _BataZiv_0809 »

Samo spavate i pijete vino? Je li u isto vrijeme?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#32 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by Bobi »

_BataZiv_0809 wrote:Bobi kakav je ovo sljasteci fazon?
Ha...?, ne spamaj temu :D.
Kocka25

#33 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by Kocka25 »

karanana wrote:
Kocka25 wrote:
Sto edin rece....a vezovi u svakoj marini?
Pa to se plati at sight. To je odvojeno od goriva. Ali ako posjetis grad bez broda opet moras platiti hotel ovo ono. Ovako imamo sve na brodu, kupimo jeftino hrane i cao djaci. Platis taxu marini i kad ti dosadi Sicilija ides dalje do Napolija kad ti dosadi Napoli ides dalje itd. Moramo jos sve isplanirati ali imamo jos godinu. :D
karanana

#34 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by karanana »

Valjda je neces do tad nogirat
Kocka25

#35 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by Kocka25 »

karanana wrote:Valjda je neces do tad nogirat
Necu previse je volim da bi je ikada mogao nogirati ja mislim a nije zbog para. :D
JThomas

#36 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by JThomas »

eltroxin wrote:Sa'ce Hrle, pa ti prenese iskustva posjedovanja jahte sa pomocnim gliserom i helikopterom.
lakše iznajmiti od hrletove firme. dobiješ i sekretarice iz češkog plejboja gratis :lol:
zavezata-vreca

#37 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by zavezata-vreca »

Imam jahtu od 16 m. Da je gotiva, gotiva je. Da zene ulijecu, ulijecu. Da trosi, trosi. Da imam, imam.
Kocka25

#38 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by Kocka25 »

JThomas wrote:
eltroxin wrote:Sa'ce Hrle, pa ti prenese iskustva posjedovanja jahte sa pomocnim gliserom i helikopterom.
lakše iznajmiti od hrletove firme. dobiješ i sekretarice iz češkog plejboja gratis :lol:
Ko je hrle?
Edin H.

#39 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by Edin H. »

Kocka25 wrote:
JThomas wrote:
Ko je hrle?
Cuj ko je hrle :shock:

Ma ko si ti? :twisted:
Tuzla111

#40 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by Tuzla111 »

Ma nisam nista mislio preveliko, valja to vozati po bosanskim putevima.
Ovako nesto sam mislio. Zanima me kakve su opcija za bosanske drzavljane kad je u pitanju kupovina i koristenje broda u Hrvatskoj?
http://www.njuskalo.hr/motorni-brodovi/ ... as-8341705
eltroxin

#41 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by eltroxin »

Kocka25 wrote:Pa to se plati at sight. To je odvojeno od goriva. Ali ako posjetis grad bez broda opet moras platiti hotel ovo ono. Ovako imamo sve na brodu, kupimo jeftino hrane i cao djaci. Platis taxu marini i kad ti dosadi Sicilija ides dalje do Napolija kad ti dosadi Napoli ides dalje itd. Moramo jos sve isplanirati ali imamo jos godinu. :D
Dobiju jahtu od milion eura na koristenje i onda ponesu pastete i bahlje :D Zakon! :thumbup:
Nego vidite da vam ugrade plin, manje trosi :lol:
drndalo

#42 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by drndalo »

Tuzla111 wrote:Ma nisam nista mislio preveliko, valja to vozati po bosanskim putevima.
Ovako nesto sam mislio. Zanima me kakve su opcija za bosanske drzavljane kad je u pitanju kupovina i koristenje broda u Hrvatskoj?
http://www.njuskalo.hr/motorni-brodovi/ ... as-8341705
Camac registrujes u BiH, spustis ga u vodu u HR, koristis kao svoj auto u HR, vratis ga u BiH kad se vracas s odmora...
drndalo

#43 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by drndalo »

Kocka25 wrote:Otac moje djevojke ima ovu:

Sledece godine ce nam je dati na mjesec dana.
HAVANA wrote:Imam ja jednog,baylinera kupio i sjedi na terasi broda u krvavici.Na kopnu.Reko sta si ti konto?Ko astra h da trosi?
karanana wrote:A samo u marini ste se planirali ljuljati? Bez vozanja? E onda je 600 eura dovoljno. Taman htjedoh reci da vesla poneses ako kontas mjesec dana voznje za 600 eura goriva.
A i za dvije hefte je to malo para za gorivo
Ova sprava odokativno trosi 20 lit./sat, pa x2 motora, na stand-gasu... Za 600 € mozes otprilike imati 12 sati upaljenih motora, ali da ne dodajete gas... Na jahti na vezu, koja se ljuljuska, mozete za 1000 izgurati 14 dana da ne budete gladni, i da nesto i vidite od okoline... Samo u marinama bas nije dozvoljeno kupanje, pa racunajte i na taj trosak...
problemnatravunu

#44 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by problemnatravunu »

Posjedovanje glisera, jahte, brodića je za one koji imaju stalni "malo obilniji" izvor prihoda, veeeliki su to troškovi, u svakom pogledu, tu nema mjesta ciganisanju, ili imaš ili nemaš!
Tako mi otprilike govori čovjek koji radi u jednom remontnom brodogradilistu na Jadranu , kao majstor, a glavne su mu mušterije ti "nautičari"!
Tu treba da ti vrijedi , ali ono, u pravom smislu tih riječi PARE NISU PROBLEM , inače niti ne pokušavaj!
Ako imaš nekih para i veliku želju, fino gledaj da iznajmis na deset petnaest, ili više dana , a i to je "masno"!
zavezata-vreca

#45 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by zavezata-vreca »

iz peve ruke ... Kad budes uzimao uzmi fabricki plin. Vjeruj da trosi ko upaljac. Manji mitoric 1.2 ili 1.4 za laganu udobnu voznju. Ja sam znao iz dubrovnika do kazablanke i nazad za 115 km plina proci. Samo ufatis povoljan vjetar zalaufas ga i ugasis motore .... Struje nastave okretati propelere a vjetar te nosi tako i po 200 milja.
graue_maus

#46 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by graue_maus »

Kocka25 wrote:
Ko je hrle?

:shock: :shock: cuj da ima neko ko nezna hrleta :shock:
HAVANA

#47 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by HAVANA »

zavezata-vreca wrote:iz peve ruke ... Kad budes uzimao uzmi fabricki plin. Vjeruj da trosi ko upaljac. Manji mitoric 1.2 ili 1.4 za laganu udobnu voznju. Ja sam znao iz dubrovnika do kazablanke i nazad za 115 km plina proci. Samo ufatis povoljan vjetar zalaufas ga i ugasis motore .... Struje nastave okretati propelere a vjetar te nosi tako i po 200 milja.
Dje si skreno za kazablanku?Ja vazda profuram.
mayab

#48 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by mayab »

https://burza.com.hr/oglasi/istranku-prodajem/97926
Image

Realno, ne bi mi trebalo nista vise od ovoga, vozikanje, obilazak i kupanje u kristalno čistim uvalama obliznjih otoka i slično, a i troškovi bi se dali trpiti, još, recimo sa nekim dijeliti sve te troskove, jer dugo je ljeto, mogu barem dvije-tri familije da se dobro navozaju i iskupaju, bez preklapanja :thumbup:
Seawolf

#49 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by Seawolf »

HAVANA wrote:
zavezata-vreca wrote:iz peve ruke ... Kad budes uzimao uzmi fabricki plin. Vjeruj da trosi ko upaljac. Manji mitoric 1.2 ili 1.4 za laganu udobnu voznju. Ja sam znao iz dubrovnika do kazablanke i nazad za 115 km plina proci. Samo ufatis povoljan vjetar zalaufas ga i ugasis motore .... Struje nastave okretati propelere a vjetar te nosi tako i po 200 milja.
Dje si skreno za kazablanku?Ja vazda profuram.
Jest' loše označeno ... Kod Kardeljeva okreneš u kurs 195 stepeni i onda samo upraviš ...

Seawolf

#50 Re: Gliser, jahta, brod.

Post by Seawolf »

mayab wrote:https://burza.com.hr/oglasi/istranku-prodajem/97926
Image

Realno, ne bi mi trebalo nista vise od ovoga, vozikanje, obilazak i kupanje u kristalno čistim uvalama obliznjih otoka i slično, a i troškovi bi se dali trpiti, još, recimo sa nekim dijeliti sve te troskove, jer dugo je ljeto, mogu barem dvije-tri familije da se dobro navozaju i iskupaju, bez preklapanja :thumbup:
Joj ... "Istranka", ljubav moje mladosti. Sa motorom Tomos 10, bila jeftinija od Stojadina.
Post Reply