Hladno oruzje?
- Russki
#26 Re: Hladno oruzje?
Ja nosam samo Jagdkommando.
- Alfons Kauders
#27 Re: Hladno oruzje?
A sad malo ozbiljnije, ne cudi me da moraju liberalizirati zakon.
Vecina ljudi koja nosi ovakvo oruzje po gradu je bezopasna - i dosta ih to cini radi pasa, ne ljudi (narocito sprej/soker, mada nije lose imati ni cakiju ako hajvan ugrize, pa nece da pusti)
a zasto cakija?
jeftinija, manja, prakticnija, laksa za upotrebu...
plus gulis si jabuke
Vecina ljudi koja nosi ovakvo oruzje po gradu je bezopasna - i dosta ih to cini radi pasa, ne ljudi (narocito sprej/soker, mada nije lose imati ni cakiju ako hajvan ugrize, pa nece da pusti)
a zasto cakija?
- O'zone
- Globalni moderator
#28 Re: Hladno oruzje?
Nije. U razmatranju. Još uvijek je kazna od 500 KM ako pronađu hladno oružije, paralizator, pepper sprej, etc u posjedu.Rofix wrote:Dozvoljeno oružje za koje nije potrebno odobrenje niti prijava nadležnom organu je kategorija D, a čine je električni paralizatori, sprejevi za omamljivanje, hladno oružje i zračno oružje čiji je kalibar manji od 4,5 mm.Po ovome ispade da je dozvoljeno nositi hladno oruzje na ulici. Je li ovo usvojeno ili nije?Zabranjeno je nošenje vatrenog, zračnog i hladnog oružja na javnim okupljanjima, u obrazovnim, zdravstvenim i drugim javnim ustanovama, u prostorijama državnih organa i institucija, ugostiteljskim objektima i prostorima koji se koriste za pružanje ugostiteljskih usluga.
Manje bi bilo napadača kada bi ljudi imali mogućnost nošenja oružija za samoodbranu...Alfons Kauders wrote:A sad malo ozbiljnije, ne cudi me da moraju liberalizirati zakon.
a zasto cakija?jeftinija, manja, prakticnija, laksa za upotrebu...
plus gulis si jabuke
- Point.
#29 Re: Hladno oruzje?
Ja bez malja ne idem nigdje. Uvijek pri ruci a i efektivan je.
- animals
#30 Re: Hladno oruzje?
Ko u Americi, pa ubija ko koga stigne..
ti ko da radis za lobi od proizvodnje oruzja..
- animals
#31 Re: Hladno oruzje?
Drzava i politika je kriva za silni olos u drzavi..
za vladavinu kriminala i bezakonja..
ne treba ti oruzje, vec vlada i zakon koja ce sankcionisati kriminal
i kriminalce..
za vladavinu kriminala i bezakonja..
ne treba ti oruzje, vec vlada i zakon koja ce sankcionisati kriminal
i kriminalce..
- Connaisseur Karlin
#32 Re: Hladno oruzje?
u americi su legalizirari jer im je izvor zaradeanimals wrote:Ko u Americi, pa ubija ko koga stigne..
- Connaisseur Karlin
#33 Re: Hladno oruzje?
Rofix wrote: koliko znam samo je sprej dozvoljen i to iskljucivo zenama.
-
TheMule
#34 Re: Hladno oruzje?
muha_sa wrote:osupnut samHAVANA wrote:Vibrator.Kad te napadne izvadis,upalis i kazes sacu te zguzit.
al cu ipak lajkat![]()
+1
Ne vjerufjem da je mali vibrator efikasan, niko se ne boji toga. Moras izvaditi veliki dildo od 30 cm, onaj sto se uvija
Ovo od onoga Grillisa sto nije smio doci na Igman? Ja bi odma vratio ovaj nozzlo zlo wrote:ja imam ovakvu čakijicu![]()
-
TheMule
#35 Re: Hladno oruzje?
Ja inace nosim rusak na ledjima, a u njemu hladno oruzje, nikad nemam problema
- Rofix
#36 Re: Hladno oruzje?
Imam jedan kljuc za tockove na izvlacenje u autu, ali nije neki izbor za marisanje.Tomahawk11 wrote:Ona kljuc za odvrtanje, svakako ga nosis, samo ga premjestis iza sjedista.
Veliki francuski kljuc je po meni mnogo bolje rjesenje

-
ciza_bliza
#37 Re: Hladno oruzje?
Može li policija pri nekom pretresu uzeti švicarski nožić za oružje?
- triconja
#38 Re: Hladno oruzje?
I taj zavrsi u zatvoru na duzi period, u zavisnosti od drzave do drzave nedje radi kao berac voca i povrca a nedje bogami na masinama za mizernu satnicuConnaisseur Karlin wrote:u americi su legalizirari jer im je izvor zaradeanimals wrote:Ko u Americi, pa ubija ko koga stigne..
ti ko da radis za lobi od proizvodnje oruzja..a vec je bilo problema sa pucanjem iz auta na druge vozace
svaka budala moze imati pistolj
- triconja
#39 Re: Hladno oruzje?
Tim ako udaris nekog po tintari nece dobro prociRofix wrote:Imam jedan kljuc za tockove na izvlacenje u autu, ali nije neki izbor za marisanje.Tomahawk11 wrote:Ona kljuc za odvrtanje, svakako ga nosis, samo ga premjestis iza sjedista.
Veliki francuski kljuc je po meni mnogo bolje rjesenje
- Connaisseur Karlin
#40 Re: Hladno oruzje?
triconja wrote:I taj zavrsi u zatvoru na duzi period, u zavisnosti od drzave do drzave nedje radi kao berac voca i povrca a nedje bogami na masinama za mizernu satnicuConnaisseur Karlin wrote:u americi su legalizirari jer im je izvor zaradeanimals wrote:Ko u Americi, pa ubija ko koga stigne..
ti ko da radis za lobi od proizvodnje oruzja..a vec je bilo problema sa pucanjem iz auta na druge vozace
svaka budala moze imati pistolj
.
grozno
- triconja
#41 Re: Hladno oruzje?
Imas priliku da nesto uradis sve dok postujes zakon, kad prekrsis ides na dugogodisnju reedukaciju na poljima feferonaConnaisseur Karlin wrote: groznoa muzdao je pusio medicinsku marihuanu, kao dio dnevne terpaije i takav usao u auto sa pucaljkom, toliko o americkoj brizi za njennim gradjanima
- Connaisseur Karlin
#42 Re: Hladno oruzje?
dzaba postoavnje drugih zakona, ako postoje zakoni legalne prodaje oruzjatriconja wrote:Imas priliku da nesto uradis sve dok postujes zakon, kad prekrsis ides na dugogodisnju reedukaciju na poljima feferonaConnaisseur Karlin wrote: groznoa muzdao je pusio medicinsku marihuanu, kao dio dnevne terpaije i takav usao u auto sa pucaljkom, toliko o americkoj brizi za njennim gradjanima
- triconja
#43 Re: Hladno oruzje?
Gle cuda i u drzavama gdje je nemoguce doci do oruzja desavaju se pucnjave. U Sarajevu i Zenici se desavaju redovno a ne moze se kupiti oruzje tek tako. U Americi su liberalni po tom pitanju, daju da se gradjani naoruzaju legalno i da imaju priliku da se brane istom silom.Connaisseur Karlin wrote:dzaba postoavnje drugih zakona, ako postoje zakoni legalne prodaje oruzjatriconja wrote:Imas priliku da nesto uradis sve dok postujes zakon, kad prekrsis ides na dugogodisnju reedukaciju na poljima feferonaConnaisseur Karlin wrote: groznoa muzdao je pusio medicinsku marihuanu, kao dio dnevne terpaije i takav usao u auto sa pucaljkom, toliko o americkoj brizi za njennim gradjanima
upravo doticni zakon narusava sigurnost gradjana
Edit: Da je kojim slucajem onaj sto je gazio ljude pa ih napadao nozem to pokusao u pojedinim Americkim drzavama mozda bi uspio zgaziti njih par i to je to
- Connaisseur Karlin
#44 Re: Hladno oruzje?
lehgaliziranje omogucava prodaju oruzja svakome, a to jeste problemtriconja wrote:Gle cuda i u drzavama gdje je nemoguce doci do oruzja desavaju se pucnjave. U Sarajevu i Zenici se desavaju redovno a ne moze se kupiti oruzje tek tako. U Americi su liberalni po tom pitanju, daju da se gradjani naoruzaju legalno i da imaju priliku da se brane istom silom.Connaisseur Karlin wrote:dzaba postoavnje drugih zakona, ako postoje zakoni legalne prodaje oruzjatriconja wrote: Imas priliku da nesto uradis sve dok postujes zakon, kad prekrsis ides na dugogodisnju reedukaciju na poljima feferonaupravo doticni zakon narusava sigurnost gradjana
zakonima se povecava ili smanjeuje legalna mogucnost kupovine oruzja, a mnogi, koji su kupili leglano oruzje, ne bi nikad kupili isto ileglano, to je poanta
- animals
#45 Re: Hladno oruzje?
Ako imas oruzje postoji mogucnost da ces ga upotrijebiti..
ako nemas i neces..
u tom i jeste fazon..
bolje je ga nemati..
ako nemas i neces..
u tom i jeste fazon..
bolje je ga nemati..
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#46 Re: Hladno oruzje?
ja s tim krewnuo u parlamentciza_bliza wrote:Može li policija pri nekom pretresu uzeti švicarski nožić za oružje?
- permanentan
#47 Re: Hladno oruzje?
Svicarski noz uvijek nosim u dzepu, vec godinama, ulazio i u sud i u parlament, predam ga na ulazu obezbjedjenju i regularno pokupim na izlazu, niko nikad rijeci nije rekao.Black swan wrote:ja s tim krewnuo u parlamentciza_bliza wrote:Može li policija pri nekom pretresu uzeti švicarski nožić za oružje?
-
Seawolf
#49 Re: Hladno oruzje?
lijepa u dusi wrote:Jedno vrijeme u mojoj mahali vozao se jedan debil koji je imao obicaj zaskakivati zene, djevojke, nekad je isao i pjeske i dobacivao, nekad bi se priblizio toliko da ga cujes kako dise... Ja nosala makaze u dzepu, kad se vracam iz skole, u dzep i namjestih ih u ruci. Jbg, trebale mi u skoli za rezanje kolaz papira
Ne znam koliko bi bilo funkcionalno da me zaista napao ali sam se ja sigurnije osjecala. Na kraju su ga lokalni mangupi uhvatili i poslali na KUM, a kasnije je i odlezao.
-
lijepa u dusi
#50 Re: Hladno oruzje?
Ne smijem ti ja ovo pregledatSeawolf wrote:lijepa u dusi wrote:Jedno vrijeme u mojoj mahali vozao se jedan debil koji je imao obicaj zaskakivati zene, djevojke, nekad je isao i pjeske i dobacivao, nekad bi se priblizio toliko da ga cujes kako dise... Ja nosala makaze u dzepu, kad se vracam iz skole, u dzep i namjestih ih u ruci. Jbg, trebale mi u skoli za rezanje kolaz papira
Ne znam koliko bi bilo funkcionalno da me zaista napao ali sam se ja sigurnije osjecala. Na kraju su ga lokalni mangupi uhvatili i poslali na KUM, a kasnije je i odlezao.