Hladno oruzje?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Russki

#26 Re: Hladno oruzje?

Post by Russki »

Ja nosam samo Jagdkommando.
Alfons Kauders

#27 Re: Hladno oruzje?

Post by Alfons Kauders »

A sad malo ozbiljnije, ne cudi me da moraju liberalizirati zakon.

Vecina ljudi koja nosi ovakvo oruzje po gradu je bezopasna - i dosta ih to cini radi pasa, ne ljudi (narocito sprej/soker, mada nije lose imati ni cakiju ako hajvan ugrize, pa nece da pusti)

a zasto cakija? :D jeftinija, manja, prakticnija, laksa za upotrebu... :D plus gulis si jabuke
O'zone
Globalni moderator

#28 Re: Hladno oruzje?

Post by O'zone »

Rofix wrote:
Dozvoljeno oružje za koje nije potrebno odobrenje niti prijava nadležnom organu je kategorija D, a čine je električni paralizatori, sprejevi za omamljivanje, hladno oružje i zračno oružje čiji je kalibar manji od 4,5 mm.
Zabranjeno je nošenje vatrenog, zračnog i hladnog oružja na javnim okupljanjima, u obrazovnim, zdravstvenim i drugim javnim ustanovama, u prostorijama državnih organa i institucija, ugostiteljskim objektima i prostorima koji se koriste za pružanje ugostiteljskih usluga.
Po ovome ispade da je dozvoljeno nositi hladno oruzje na ulici. Je li ovo usvojeno ili nije?
Nije. U razmatranju. Još uvijek je kazna od 500 KM ako pronađu hladno oružije, paralizator, pepper sprej, etc u posjedu.
Alfons Kauders wrote:A sad malo ozbiljnije, ne cudi me da moraju liberalizirati zakon.

Vecina ljudi koja nosi ovakvo oruzje po gradu je bezopasna - i dosta ih to cini radi pasa, ne ljudi (narocito sprej/soker, mada nije lose imati ni cakiju ako hajvan ugrize, pa nece da pusti)

a zasto cakija? :D jeftinija, manja, prakticnija, laksa za upotrebu... :D plus gulis si jabuke
Manje bi bilo napadača kada bi ljudi imali mogućnost nošenja oružija za samoodbranu...
Point.

#29 Re: Hladno oruzje?

Post by Point. »

Ja bez malja ne idem nigdje. Uvijek pri ruci a i efektivan je.
animals

#30 Re: Hladno oruzje?

Post by animals »

Ko u Americi, pa ubija ko koga stigne..
ti ko da radis za lobi od proizvodnje oruzja..
animals

#31 Re: Hladno oruzje?

Post by animals »

Drzava i politika je kriva za silni olos u drzavi..
za vladavinu kriminala i bezakonja..
ne treba ti oruzje, vec vlada i zakon koja ce sankcionisati kriminal
i kriminalce..
Connaisseur Karlin

#32 Re: Hladno oruzje?

Post by Connaisseur Karlin »

animals wrote:Ko u Americi, pa ubija ko koga stigne..
u americi su legalizirari jer im je izvor zarade :D a vec je bilo problema sa pucanjem iz auta na druge vozace :-) svaka budala moze imati pistolj :-)
Connaisseur Karlin

#33 Re: Hladno oruzje?

Rofix wrote: koliko znam samo je sprej dozvoljen i to iskljucivo zenama.

:shock:
TheMule

#34 Re: Hladno oruzje?

Post by TheMule »

muha_sa wrote:
HAVANA wrote:Vibrator.Kad te napadne izvadis,upalis i kazes sacu te zguzit.
osupnut sam

al cu ipak lajkat :thumbup:

+1

Ne vjerufjem da je mali vibrator efikasan, niko se ne boji toga. Moras izvaditi veliki dildo od 30 cm, onaj sto se uvija :lol:
zlo zlo wrote:ja imam ovakvu čakijicu :mrgreen:

Image
Ovo od onoga Grillisa sto nije smio doci na Igman? Ja bi odma vratio ovaj noz
TheMule

#35 Re: Hladno oruzje?

Post by TheMule »

Ja inace nosim rusak na ledjima, a u njemu hladno oruzje, nikad nemam problema

Rofix

#36 Re: Hladno oruzje?

Post by Rofix »

Tomahawk11 wrote:Ona kljuc za odvrtanje, svakako ga nosis, samo ga premjestis iza sjedista.
Imam jedan kljuc za tockove na izvlacenje u autu, ali nije neki izbor za marisanje.
Veliki francuski kljuc je po meni mnogo bolje rjesenje :thumbup:
Image
ciza_bliza

#37 Re: Hladno oruzje?

Post by ciza_bliza »

Može li policija pri nekom pretresu uzeti švicarski nožić za oružje?
triconja

#38 Re: Hladno oruzje?

Post by triconja »

Connaisseur Karlin wrote:
u americi su legalizirari jer im je izvor zarade :D a vec je bilo problema sa pucanjem iz auta na druge vozace :-) svaka budala moze imati pistolj :-)
I taj zavrsi u zatvoru na duzi period, u zavisnosti od drzave do drzave nedje radi kao berac voca i povrca a nedje bogami na masinama za mizernu satnicu :lol: .
triconja

#39 Re: Hladno oruzje?

Post by triconja »

Rofix wrote:
Tomahawk11 wrote:Ona kljuc za odvrtanje, svakako ga nosis, samo ga premjestis iza sjedista.
Imam jedan kljuc za tockove na izvlacenje u autu, ali nije neki izbor za marisanje.
Veliki francuski kljuc je po meni mnogo bolje rjesenje :thumbup:
Image
Tim ako udaris nekog po tintari nece dobro proci :lol: , a zaglavit ces i robije pride :lol:
Connaisseur Karlin

#40 Re: Hladno oruzje?

triconja wrote:
I taj zavrsi u zatvoru na duzi period, u zavisnosti od drzave do drzave nedje radi kao berac voca i povrca a nedje bogami na masinama za mizernu satnicu :lol: .

grozno :roll: a muzdao je pusio medicinsku marihuanu, kao dio dnevne terpaije i takav usao u auto sa pucaljkom, toliko o americkoj brizi za njennim gradjanima :D
triconja

#41 Re: Hladno oruzje?

Post by triconja »

Connaisseur Karlin wrote: grozno :roll: a muzdao je pusio medicinsku marihuanu, kao dio dnevne terpaije i takav usao u auto sa pucaljkom, toliko o americkoj brizi za njennim gradjanima :D
Imas priliku da nesto uradis sve dok postujes zakon, kad prekrsis ides na dugogodisnju reedukaciju na poljima feferona :lol:
Connaisseur Karlin

#42 Re: Hladno oruzje?

triconja wrote:
Connaisseur Karlin wrote: grozno :roll: a muzdao je pusio medicinsku marihuanu, kao dio dnevne terpaije i takav usao u auto sa pucaljkom, toliko o americkoj brizi za njennim gradjanima :D
Imas priliku da nesto uradis sve dok postujes zakon, kad prekrsis ides na dugogodisnju reedukaciju na poljima feferona :lol:
dzaba postoavnje drugih zakona, ako postoje zakoni legalne prodaje oruzja :-) upravo doticni zakon narusava sigurnost gradjana :)
triconja

#43 Re: Hladno oruzje?

Post by triconja »

triconja wrote:
dzaba postoavnje drugih zakona, ako postoje zakoni legalne prodaje oruzja :-) upravo doticni zakon narusava sigurnost gradjana :)
Gle cuda i u drzavama gdje je nemoguce doci do oruzja desavaju se pucnjave. U Sarajevu i Zenici se desavaju redovno a ne moze se kupiti oruzje tek tako. U Americi su liberalni po tom pitanju, daju da se gradjani naoruzaju legalno i da imaju priliku da se brane istom silom.

Edit: Da je kojim slucajem onaj sto je gazio ljude pa ih napadao nozem to pokusao u pojedinim Americkim drzavama mozda bi uspio zgaziti njih par i to je to :lol:
Connaisseur Karlin

#44 Re: Hladno oruzje?

triconja wrote:
triconja wrote: Imas priliku da nesto uradis sve dok postujes zakon, kad prekrsis ides na dugogodisnju reedukaciju na poljima feferona :lol:
Gle cuda i u drzavama gdje je nemoguce doci do oruzja desavaju se pucnjave. U Sarajevu i Zenici se desavaju redovno a ne moze se kupiti oruzje tek tako. U Americi su liberalni po tom pitanju, daju da se gradjani naoruzaju legalno i da imaju priliku da se brane istom silom.
lehgaliziranje omogucava prodaju oruzja svakome, a to jeste problem :)

zakonima se povecava ili smanjeuje legalna mogucnost kupovine oruzja, a mnogi, koji su kupili leglano oruzje, ne bi nikad kupili isto ileglano, to je poanta :) vecina osoba koje kupuju ilegalno su kriminalci :D
animals

#45 Re: Hladno oruzje?

Post by animals »

Ako imas oruzje postoji mogucnost da ces ga upotrijebiti..
ako nemas i neces..
u tom i jeste fazon..
bolje je ga nemati..
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#46 Re: Hladno oruzje?

Post by Truba »

ciza_bliza wrote:Može li policija pri nekom pretresu uzeti švicarski nožić za oružje?
ja s tim krewnuo u parlament :lol:
permanentan

#47 Re: Hladno oruzje?

Post by permanentan »

Black swan wrote:
ciza_bliza wrote:Može li policija pri nekom pretresu uzeti švicarski nožić za oružje?
ja s tim krewnuo u parlament :lol:
Svicarski noz uvijek nosim u dzepu, vec godinama, ulazio i u sud i u parlament, predam ga na ulazu obezbjedjenju i regularno pokupim na izlazu, niko nikad rijeci nije rekao.
pinkman

#48 Re: Hladno oruzje?

Post by pinkman »

Kupi stap za golf :D
Seawolf

#49 Re: Hladno oruzje?

Post by Seawolf »

lijepa u dusi wrote:Jedno vrijeme u mojoj mahali vozao se jedan debil koji je imao obicaj zaskakivati zene, djevojke, nekad je isao i pjeske i dobacivao, nekad bi se priblizio toliko da ga cujes kako dise... Ja nosala makaze u dzepu, kad se vracam iz skole, u dzep i namjestih ih u ruci. Jbg, trebale mi u skoli za rezanje kolaz papira :D

Ne znam koliko bi bilo funkcionalno da me zaista napao ali sam se ja sigurnije osjecala. Na kraju su ga lokalni mangupi uhvatili i poslali na KUM, a kasnije je i odlezao.
lijepa u dusi

#50 Re: Hladno oruzje?

Post by lijepa u dusi »

Seawolf wrote:
lijepa u dusi wrote:Jedno vrijeme u mojoj mahali vozao se jedan debil koji je imao obicaj zaskakivati zene, djevojke, nekad je isao i pjeske i dobacivao, nekad bi se priblizio toliko da ga cujes kako dise... Ja nosala makaze u dzepu, kad se vracam iz skole, u dzep i namjestih ih u ruci. Jbg, trebale mi u skoli za rezanje kolaz papira :D

Ne znam koliko bi bilo funkcionalno da me zaista napao ali sam se ja sigurnije osjecala. Na kraju su ga lokalni mangupi uhvatili i poslali na KUM, a kasnije je i odlezao.
Ne smijem ti ja ovo pregledat :run: :mrgreen:
Post Reply