Carinska unija Balkana

Podržavate li carinsku uniju Balkana?

Poll ended at 22/12/2019 21:17

DA
2
50%
NE
2
50%
Nisam siguran/sigurna
0
No votes

Total votes: 4

Gojeni H

#26 Re: Carinska unija Balkana

Post by Gojeni H »

Bodkin wrote:Ajd iz politickih da budes protiv ima smisla. Iz ekonomskih? Moras biti totalna neznalica.
Evo ja sam neznalica. Srbija daleko veca sa vecim trzistem. Sta bi sa borbom za Evropsku uniju, pravo veliko trziste? ... mi, zdrava hrana, planinski turizam, folovi-golovi ... sad odjednom, unija sa Srbijom. :-)
BHCluster

#27 Re: Carinska unija Balkana

Post by BHCluster »

I ako ce sjediste te "carinske unije" biti u BiH (Sarajevo ili Tuzla).
TheMule

#28 Re: Carinska unija Balkana

Post by TheMule »

Nema unija, nek trgovci trguju kroz normalne kanale izmedju dvije zemlje, nek placaju carinu, placaju poreze, i nek ne kenjaju previse.
Bodkin

#29 Re: Carinska unija Balkana

Post by Bodkin »

Gojeni H wrote:
Bodkin wrote:Ajd iz politickih da budes protiv ima smisla. Iz ekonomskih? Moras biti totalna neznalica.
Evo ja sam neznalica. Srbija daleko veca sa vecim trzistem. Sta bi sa borbom za Evropsku uniju, pravo veliko trziste? ... mi, zdrava hrana, planinski turizam, folovi-golovi ... sad odjednom, unija sa Srbijom. :-)
Pa to dvoje nije iskljucivo. Bila je i hr u cefti prije eu.
Dacu ti primjer sarajevske pivare. Jel mislis da novo trziste od 6 miliona ljudi nece pomoci firmi u situaciji gdje svakako ne moze da plasira proizvod u mostaru ili banjaluci?

I to vrijedi za svaku firmu. Trzidte od 3,5 mil ili od 10. Pa onda pristup kapitalu. A i ako vidis da ne ide razjebes i zdravo
Post Reply