Evo ja sam neznalica. Srbija daleko veca sa vecim trzistem. Sta bi sa borbom za Evropsku uniju, pravo veliko trziste? ... mi, zdrava hrana, planinski turizam, folovi-golovi ... sad odjednom, unija sa Srbijom.Bodkin wrote:Ajd iz politickih da budes protiv ima smisla. Iz ekonomskih? Moras biti totalna neznalica.
Carinska unija Balkana
- Gojeni H
#26 Re: Carinska unija Balkana
- BHCluster
#27 Re: Carinska unija Balkana
I ako ce sjediste te "carinske unije" biti u BiH (Sarajevo ili Tuzla).
-
TheMule
#28 Re: Carinska unija Balkana
Nema unija, nek trgovci trguju kroz normalne kanale izmedju dvije zemlje, nek placaju carinu, placaju poreze, i nek ne kenjaju previse.
-
Bodkin
#29 Re: Carinska unija Balkana
Pa to dvoje nije iskljucivo. Bila je i hr u cefti prije eu.Gojeni H wrote:Evo ja sam neznalica. Srbija daleko veca sa vecim trzistem. Sta bi sa borbom za Evropsku uniju, pravo veliko trziste? ... mi, zdrava hrana, planinski turizam, folovi-golovi ... sad odjednom, unija sa Srbijom.Bodkin wrote:Ajd iz politickih da budes protiv ima smisla. Iz ekonomskih? Moras biti totalna neznalica.
Dacu ti primjer sarajevske pivare. Jel mislis da novo trziste od 6 miliona ljudi nece pomoci firmi u situaciji gdje svakako ne moze da plasira proizvod u mostaru ili banjaluci?
I to vrijedi za svaku firmu. Trzidte od 3,5 mil ili od 10. Pa onda pristup kapitalu. A i ako vidis da ne ide razjebes i zdravo