Ko vam je bitniji?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sadie_forever

#26 Re: Ko vam je bitniji?

Post by sadie_forever »

foton wrote:
sadie_forever wrote:
JedanOdBraceMorica wrote:Pa zavisi koja je strana u pravu, ne bih podrzao brata samo zato sto mi je brat ako nije u pravu, ali generalno radije bih stao uz clana familije nego uz bracnog partnera ili prijatelje, svi oni budu i prodju a familija je zauvijek (osim ako nije bas neki pakash super teske kategorije)

ali sa zenom si stvorio novu obitelj,eto recimo brat i zena se otimaju za jedan posao,oboje su u pravu

ali ako zena izgubi posao,to utice i na tebe i tvoju djecu
Ko o cemu, ljubomorne zene o tome koliko je bitna... Ona koja postavlja ovakvo pitanje nije bas zrela osoba... Evo ja imam i zenu i djecu i brata i sestru i nikad nije doslo do momenta kad "moram da biram". To mi je apsurdno. Ako bi me bas neko tjerao da biram, naravno djeca su na prvom mjestu. Onda ide nekoliko praznih mjesta, cisto da niko ne misli da je odmah poslije djece. Onda idu brat i sestra, pa onda zena :D :shock: . Ni ja ne ocekujem da sam preci zeni od njene familije. A sto se posla tice, neka se otimaju i bore za taj posao, podrzacu i jedno i drugo pa sta bude. A ako ja vec odlucujem ko ce raditi, onda uvijek buraz, nije mi bas neka velika zelja da radim sa zenom.

Vidio sam par primjera ovakvih jedinki - hoce da budu muzu no. 1, ali ako je npr. njena mama/sestra/brat u pitanju, nisi ni no.117. A jos gore ako jesi no. 1. Bjezanija od takvih.
Ti mora da si sandzo,cim imas ove macho stavove
ali hajde,to je balkan

ps:kazes dao bi bratu posao,da ti nece on hraniti djecu?
Matzan

#27 Re: Ko vam je bitniji?

Post by Matzan »

sadie_forever wrote:
Matzan wrote:Brat i sestra su tvoja krv.
Žena ti nije ništa u rodu.
Samo nužno zlo.
Hahah pa valjda je brat i sestra nuzno zlo ,jer nisi ih birao,htio ili ne tu su

Brat i sestra su rod, krv, odnos se (ukoliko nisu baš naopaki) ne mijenja.
A sa ženom imaš jedan ugovor koji se vrlo lako poništi... a onda, ako hoćeš, sklopiš drugi, treći...
sumirprimus

#28 Re: Ko vam je bitniji?

Post by sumirprimus »

najbitniji si sam sebi.
BarbaDue

#29 Re: Ko vam je bitniji?

Post by BarbaDue »

sadie_forever wrote:
BarbaDue wrote:Ne možeš ovo dvoje porediti i ne može doć u situaciju da se mora birati jedno ili drugo.

opisala sam situaciju eno gore ,ili jos radikalnije....kad bi mogao nekom spasit zivot? bratu ili zeni? kome? ako spasis bratu ostadose djeca bez matere,i sumnjam da bi oprostili
Jel se neko našao u toj situaciji? Ne vjerujem da se našao. A volio bi da mi ako se našao kako je reagovao.
Tomahawk11
Globalni moderator

#30 Re: Ko vam je bitniji?

Post by Tomahawk11 »

Koja je to konkretno situacija da moras birati kome ces spasiti zivot?
Neki triler u pitanju?
dječak sa šibicama

#31 Re: Ko vam je bitniji?

Post by dječak sa šibicama »

Od zene se mozes razvesti, od sestre jok.

Tema malo jaca... ko je jaci, Supermen ili Tarzan.
Logovan

#32 Re: Ko vam je bitniji?

Post by Logovan »

Tomahawk11 wrote:Koja je to konkretno situacija da moras birati kome ces spasiti zivot?
Neki triler u pitanju?
Pročitaj uvodni post, sve je napisano.
Retro_Eskobar

#33 Re: Ko vam je bitniji?

Post by Retro_Eskobar »

Meni je najbitnija zenina sestra,pa onda zena.Od zenine sestre djeca pa "moja" djeca. :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#34 Re: Ko vam je bitniji?

Post by Tomahawk11 »

Logovan wrote:
Tomahawk11 wrote:Koja je to konkretno situacija da moras birati kome ces spasiti zivot?
Neki triler u pitanju?
Pročitaj uvodni post, sve je napisano.
Hell yeah.
dobojlija81

#35 Re: Ko vam je bitniji?

Post by dobojlija81 »

punica odnosno svekrva
insomnia78

#36 Re: Ko vam je bitniji?

Post by insomnia78 »

Brat i sestra. 'ta ce zena
foton

#37 Re: Ko vam je bitniji?

Post by foton »

sadie_forever wrote: Ti mora da si sandzo,cim imas ove macho stavove ali hajde,to je balkan

ps:kazes dao bi bratu posao,da ti nece on hraniti djecu?
Ne vidim zasto su moji stavovi "macho", ja sam za jednakopravnost. I tipicno za one koji ne prihvataju drugacije stavove kazes "ti mora da si sandzo" ili "to je balkan" sto bi me trebalo gurnuti u kutiju primitivizma? Ne, niti sam sandzo niti balkan govori iz mene, jednostavno imam vrlo jednostavan stav. Po meni jednostavno nije u redu da zena ocekuje da bude iznad brata/sestre muza, cak mi nije normalno ni da se postavlja takvo pitanje.

I cuj zena da mi "hrani djecu"... ccc... mi ih skupa hranimo. Sad si ti pomalo svedski matrijarhalna, da ne kazem skandinavski machu-pichu je to... :D :D :-D :-)
Bodkin

#38 Re: Ko vam je bitniji?

Post by Bodkin »

stakasa wrote:
JedanOdBraceMorica wrote:Nemam ni jedno ni drugo, a da imam oboje vazniji bi mi bili brat/sestra, logicno, mozes promijeniti 100 muzeva i zena ali bracu i sestre nikada
Suplja momacka :D
To :mrgreen:
JedanOdBraceMorica

#39 Re: Ko vam je bitniji?

Post by JedanOdBraceMorica »

Bodkin wrote:
stakasa wrote:
JedanOdBraceMorica wrote:Nemam ni jedno ni drugo, a da imam oboje vazniji bi mi bili brat/sestra, logicno, mozes promijeniti 100 muzeva i zena ali bracu i sestre nikada
Suplja momacka :D
To :mrgreen:
Pa hvala na komplimentima ali mislim da sam malo prerastao momacki uzrast bar sto se godina tice, a sto se tice bracnog statusa valjda je svako neozenjen momak :zoka:
Stari_Jarac

#40 Re: Ko vam je bitniji?

Post by Stari_Jarac »

Nije ova tema bez veze, naprotiv. Dobar pokazatelj zašto nam danas veliki broj brakova puca u vrlo kratkom vremenu.
raoul duke

#41 Re: sto ti je zensko

Post by raoul duke »

stakasa wrote:
Klasicni balkanski primitivizam, iako nije samo na Balkanu..
sumirprimus

#42 Re: Ko vam je bitniji?

Post by sumirprimus »

porodica je osnovna organizaciona jedinica ljudskog drustva.
sastoji se od supruznika( muz zena) i potomstva.
stub svakog drustva.
pa familija.
kad se ozenis brat i sestra ti idu pod stavku familija.... :D
MyTao

#43 Re: Ko vam je bitniji?

Post by MyTao »

million faktora igra ulogu... ali ne moze ti niko biti vazniji od djece i zene. Isto tako glupo je i nerealno ocekivati da ti svom bratu budes vazniji od njegove obitelji (zena je kljucni dio obitelji i bez nje ta obitelj ili ne postoji ili je ostecena).

Isto vrijedi i za zene, brat, sestra, sve je to fino ali muz treba da bude na prvom mjestu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#44 Re: Ko vam je bitniji?

Post by Tomahawk11 »

Pitanje je glupo.
Da, glupo.

Ljubav prema supruzi i ljubav prema majci, ocu, sestri, bratu....nije to isto.
Nisu isti osjecaji.
Djeca....nisam kompetentan da pricam jos uvijek o tome, ali....siguran sam da isto tako ne mozemo reci djeca ili roditelji, djeca ili sestra/brat.
sumirprimus

#45 Re: Ko vam je bitniji?

Post by sumirprimus »

s ozbirom na obzir i zivotne situacije, dobre i lose, jedino za djecom skaces ne razmisljajuc...
sve ostalo bar zastanes.
sto ne znaci da ih manje volis ili cijenis.
spreca

#46 Re: Ko vam je bitniji?

Post by spreca »

sadie_forever wrote:Ko je bitniji u odnosu,zena/muz ili braca/sestre?
brat i sestra a zenu mogu da otjeram 3mp :lol: ....jer zena cesto izda a brat i sestra rijetko...jel to ti vise volis muza nego brata i sestru? :mrgreen:
annoy

#47 Re: Ko vam je bitniji?

Post by annoy »

MyTao wrote:million faktora igra ulogu... ali ne moze ti niko biti vazniji od djece i zene. Isto tako glupo je i nerealno ocekivati da ti svom bratu budes vazniji od njegove obitelji (zena je kljucni dio obitelji i bez nje ta obitelj ili ne postoji ili je ostecena).

Isto vrijedi i za zene, brat, sestra, sve je to fino ali muz treba da bude na prvom mjestu.
:thumbup:
sadie_forever

#48 Re: Ko vam je bitniji?

Post by sadie_forever »

spreca wrote:
sadie_forever wrote:Ko je bitniji u odnosu,zena/muz ili braca/sestre?
brat i sestra a zenu mogu da otjeram 3mp :lol: ....jer zena cesto izda a brat i sestra rijetko...jel to ti vise volis muza nego brata i sestru? :mrgreen:

Evo primjera kad je sestra izdala,,recimo kod spora oko kuce/placa/stana....odjednom se javlja i sestra/zet i hoce svoj dio,a tu recimo njen brat sa zenom gradio i tvorio

tu sestra izabrala muzevu stranu jer obicno zet navrati zenu svoju da i ona trazi svoje :D

a sukob brace oko zemljista,to necu ni spominjati
sumirprimus

#49 Re: Ko vam je bitniji?

Post by sumirprimus »

to je pretpostavljam nasljedstvo.tu su roditelji krivi sto na vrijeme nisu podijelili.kod notara ovjerili i kraj pprice.
Hakiz

#50 Re: Ko vam je bitniji?

Post by Hakiz »

annoy wrote:
MyTao wrote:million faktora igra ulogu... ali ne moze ti niko biti vazniji od djece i zene. Isto tako glupo je i nerealno ocekivati da ti svom bratu budes vazniji od njegove obitelji (zena je kljucni dio obitelji i bez nje ta obitelj ili ne postoji ili je ostecena).

:thumbup:
Ovako se raspadaju porodice. Dođe žena pa počne mužu puniti glavu kako da brata/sestru izlevati za nasljedstvo. Kada to uspije, onda se razvede i sve mu uzme.

Jadnik onda ostane i bez braće/sestara i bez žene i bez djece (i njih mu je uzela pri razvodu), i bez imovine.

Ja bih nogirao onoga ko me natjera, predloži ili dovede u situaciju da biram.
Post Reply