Kako se vi opustate?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#26 Re: Kako se vi opustate?

Post by Velkoski »

tučen kera
fakat

#27 Re: Kako se vi opustate?

Post by fakat »

annoy wrote:Nekad se to zvalo biti nekulturan i bezobrazan, sad je to "biti korektan prema sebi"

Nek i tebe ignorira prodavacica kad trazis sir jer joj remetis razmisljanje o tome s kakvim se kretenima susretne svaki dan na poslu

Opustam se drogama, naravno
:lol:
O'zone
Globalni moderator

#28 Re: Kako se vi opustate?

Post by O'zone »

meteorit135531 wrote: stihovi moje pjesme mi ne izlaze iz glave, cak i napolju, pjevam, ali tiho. dignem ruke , i vrtim se oko sebe.
Hmmmm imam sliku pred očima, smješno je :lol:
meteorit135531 wrote: Dobar dan, izvolite, mogu li vam pomoci? Nisam joj nista ni odgovorio. Potrajala je ta moja tisina i nekih 30 sekundi Gledam u sir, i razmisljam samo o siru, a ne o prodavacici. Nisam je ignorisao zbog svoje arogancije, nego jer mi je remetila mir i tisinu dok sam u sebi vagao koji sir da kupim. I tako sam gledao i kad sam se odlucio , tek tad sam joj se obratio.
Kad te neko uljudno pozdravi red je da se uzvrati sve ostalo je snobizam. Ako si već htio da kontempliraš to radi na onoj klupici gdje jedeš Rum pločicu a ne dok neko iz svoje "obijesti" želi da te usluži na način dostojan čovjeka.
Logovan

#29 Re: Kako se vi opustate?

Post by Logovan »

Gdje nestade @meteorit, otvorio temu i nema ga sad. :skoljka:
Ajatolah_

#30 Re: Kako se vi opustate?

Post by Ajatolah_ »

O'zone wrote:
meteorit135531 wrote: stihovi moje pjesme mi ne izlaze iz glave, cak i napolju, pjevam, ali tiho. dignem ruke , i vrtim se oko sebe.
:mrgreen:
Fakat zamisli da vidiš na sred ulice čovjeka kako diže ruke i vrti se oko sebe. :lol:
Last edited by Ajatolah_ on 15/12/2016 16:11, edited 1 time in total.
Pryda

#31 Re: Kako se vi opustate?

Post by Pryda »

Velkoski wrote:tučen kera
ahahhaha dobar dobar :lol:
radiša

#32 Re: Kako se vi opustate?

Post by radiša »

Izvedem ovce i koze da pasu a ja se zavalim u sjeno ko gospodin i uzivam u svjezem zraku.Nema veceg meraka i boljeg opustanja.
Logovan

#33 Re: Kako se vi opustate?

Post by Logovan »

Ajatolah_ wrote:
O'zone wrote:
Fakat zamisli da vidiš na sred ulice čovjeka kako diže ruke i vrti se oko sebe. :lol:
:lol: :lol:
Rockefeller

#34 Re: Kako se vi opustate?

Post by Rockefeller »

:zoka:
avetinja

#35 Re: Kako se vi opustate?

Post by avetinja »

Ajatolah_ wrote:
O'zone wrote:
Meni odmah scena onog šejtana iz Remake-a ispred očiju.
mali_balon

#36 Re: Kako se vi opustate?

Post by mali_balon »

Zimgu
Russki

#37 Re: Kako se vi opustate?

Post by Russki »

cjepam drva, koristim meskalin, spavam, šetam, jedem, gledam
condy

#38 Re: Kako se vi opustate?

Post by condy »

Sjetim se onog vica, Jede cigo govno i nađe dlaku i zgadi mu se :D
meteorit135531

#39 Re: Kako se vi opustate?

Post by meteorit135531 »

Ajatolah_ wrote:
O'zone wrote:
Ne radim ovo na semaforu sigurno. Ili bilo gdje ima ljudi. To se radi daleko od ociju javnosti, so to say. Zasto bi to bilo cudno? Sigurno ne bih radio takve stvari da privucem paznju prolaznika ili da bi me neko sa cudjenjem promatrao. Vec zbog toga jer to dodje kao zastitni bedem od okoline. Time se stitis, i elimises potencijalne negativnosti iz svoje okoline.
Posto ste se osvrnuli na niz stvari iz mog uvodnog posta, zelim objasniti i razgraniciti pojam ljubaznosti od pojma nametljivosti.
Koliko puta vam se desilo , da dok hodate ulicom neki ulicni prodavac iskoci ispred vas i ponudi vam neku slikovnicu, bojanku? pa hodajuci prosjaci, mene je tako jedan mali debeli pratio i prijetio prstom da ce me ubiti jer mu nisam dao marku.
Koliko puta vam se desilo da vas na ulici zaustavi neki covjek i pita za neku uputu? gdje se nalazi banka, posta, policija?
Nikad nisam razumio ljudi koji krenu, a ni sami ne znaju gdje idu.
Ili koliko vam se puta desilo da u tramvaju slusate pricu putnika koju ne zelite slusati? galamu, buku, cerekanje srednjoskolaca itd itd itd
Koliko puta su vas zvali iz osiguravajucih kuca, ili iz nekih prodavnica nudeci vam proizvode koje ne zelite, i koliko god bili ljubazni nisu vam se skidali sa vrata?
Sigurno , mnogo puta. Da bi se to sve izbjeglo, ne treba biti ljubazan ni pridavati paznju takvim situacijama. Tako da je ignorisanje i ravnodusnost nacin na koji mozes sacuvati svoj mir. Ponekad zapravo, trebas biti i bezobrazan.
Ne trebas biti ni ljubazan u svim prilikama. Takve osobe treba samo ignorisati. Vrijeme je novac. Ne trosi ga na gluposti ili nesto sto ti smeta.
Obicno, kad je neko nepoznat prema meni neprirodno ljubazan, mislim da mi zeli nesto prodati, ili mi odvuci paznju, pa opljackati ili me nekako prevariti.
Valjda , prirodni refleks samoodbrane. Samozastite, jer mi djeluje neprirodno.
Zasto bi neko nepoznat bio ljubazan prema bilo kome danas? iz kojih razloga? ili srdacan? Posebno u Bosni.
Razumijem donekle i Evropljane koji su poprilicno hladni i distancirani. Ne treba pricati sa nepoznatim ljudima, to su vam govorili dok ste bili mali.
Naravno , da su kasirke i prodavacice tako programirane i da im sefovi vise nad glavama, i da moraju prodavati svoju ljubaznost, i da moraju uvijek nositi lazni osmijeh na licu.
Ali , meni kao kupcu tako osmijeh nista ne donosi, nit mi znaci.
U ovom konkretnom slucaju, dok sam gledao koji sir zelim kupiti, svu sam svoju paznju posvetio bas tome, siru. Nije me zanimala prodavacica, niti sam zelio uopste ulaziti u konverzaciju sa njom. Ona u meni vidi interes jer mi zeli prodati sir, Prodajom sira, ta prodavnica dobija moj novac.
Meni je bio bitan sir, zato sam i bio tu. Sve informacije koje su mi potrebne imam tu ispred sebe, cijenovnik, opis i porijeklo sira, moja duznost, je da izgovorim koliko zapravo sira zelim, i da mi ta prodavacica, po mojim uputama, taj sir nareze i upakuje.
I to se zavrsava transakcija, nas posao.
Sjetih sam se jos da je tako prije 5 godina, komsinica bila mnogo ljubazna prema meni, uvijek je bila nasmijana, srdacna, da bi mi nedugo poslije toga, ponudila da kupim Herbalife proizvode. :oops:
Ovo uopste nije asocijalno ponasanje, nego jednostavno sistem po kojem trebas zivjeti. Ne poklanjati paznju ljudima koji ti nista ne znace, koje ne poznajes, s kim ne zelis trositi vrijeme ni rijeci. Uopsteno gledajuci, trebas voljeti sebe i svoje vrijeme.
Nismo zapravo ni svjesni koliko energije trosimo na ljude koji to ne zasluzuju.
Rjesenje je jednostavno, slusalice u usi, i slusas ono sto ti godi. Pa, ako je potrebno zaplesati, da kanalises pozitivne vibre i nalet energije jer slusas svoju omiljenu pjesmu, sto da ne?
moze bit i smijesno, i neka je , ali ako tebi godi, treba to uraditi i ne bojati se osude okoline. Sta ce ljudi reci, zar ne?
AenemA

#40 Re: Kako se vi opustate?

Post by AenemA »

Seks, droga i rokenrol.
zforumas

#41 Re: Kako se vi opustate?

Post by zforumas »

Buraz izvini sto te svi smetamo :lol:
Logovan

#42 Re: Kako se vi opustate?

Post by Logovan »

Ovaj lik mrzi sebe i sve oko sebe.
hakazvaka

#43 Re: Kako se vi opustate?

Post by hakazvaka »

:gunjastajl:
DZONPI

#44 Re: Kako se vi opustate?

Post by DZONPI »

Pustis Pink Floyd smotas joint mali ono fol nevini i lagano normala stavis slusalice i da je mrak tako ja e sad kako ostali neznam ali nekosta probat neskodi.
Ljakan

#45 Re: Kako se vi opustate?

Post by Ljakan »

Kradem po radnjama,pljackam banke...
Nadzorna_ploca

#46 Re: Kako se vi opustate?

Post by Nadzorna_ploca »

Svi nešto treniraju. Rodila majka sportiste. :lol:
insomnia78

#47 Re: RE: Re: Kako se vi opustate?

Post by insomnia78 »

AenemA wrote:Seks, droga i rokenrol.