Kako se vi opustate?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

meteorit135531

#1 Kako se vi opustate?

Post by meteorit135531 »

Zivot je jedan , zivi ga. Pa tako nekako ide neka pjesma. :)
znate, htio sam ovim putem saznati kako se vi opustate, sta su vama sitnice koje vam zivot znace? imate li svoje svakodnevne male rituale koji su vam turn off od ostatka svijeta, imate li vi svojih 5 minuta za sebe i kako ih koristite?

tek odnedavno, razmisljam na sasvim drugaciji nacin. moj dnevni ritual je plesanje. Nikad dosad nisam plesao, sad, plesem kad i kad idem u WC.
stihovi moje pjesme mi ne izlaze iz glave, cak i napolju, pjevam, ali tiho. dignem ruke , i vrtim se oko sebe. To covjeku donosi mir i odmor.
uvijek ujutro na istom mjestu kupim rum plocicu i odem, sjednem na svoju omiljenu klupu, i pojedem je, ali onako, bas polako. Uzivam u svakom zalogaju. Stvarno je istina da tisina covjeku godi. i sutnja. kupujem nedavno nesto u Konzumu u mesnici, i mene ona prodavacica usluzuje vec unaprijed osmisljenim rijecima:
Dobar dan, izvolite, mogu li vam pomoci? Gledao sam da kupim neki sir. Nisam joj nista ni odgovorio. Potrajala je ta moja tisina i nekih 30 sekundi Gledam u sir, i razmisljam samo o siru, a ne o prodavacici. Nisam je ignorisao zbog svoje arogancije, nego jer mi je remetila mir i tisinu dok sam u sebi vagao koji sir da kupim. I tako sam gledao i kad sam se odlucio , tek tad sam joj se obratio. U tramvajima je slicno. Dosta puta se desilo da me neko pita, jel slobodno mjesto do mene, a niko ne sjedi. Pa valjda je logicno da je slobodno. Ne odgovaram na takve upite, samo sutim.
Nekad ljude i njihova suvisla pitanja bas i ne razumijem
Nisam zelio poklanjati paznju onome kome ne zelim.
Bas razmisljam jesam li ispao neljubazan, ali ipak, ne . Mislim da sam ispao jako korektan prema samom sebi. Okruzujem se i posvecujem se stvarima koje volim i koje mi prijaju,. ne zelim trositi energiju na nepotrebne ljude/stvari. Kakva je situacija kod vas?
samo bi molio da se na temu ne sjate forumasi koji bas nemaju pametnijeg posla, nego da se sprdaju sa svim oko sebe, pa cak i sa ovom temom.
za to imate druga mjesta.
zavezata-vreca

#2 Re: Kako se vi opustate?

Post by zavezata-vreca »

Izdrkaj ga ujutro i pred spavanje. Kaka klupa tišina i ćokolada. Baciš ga i spavas ko beba. Al na neke debele matorke soćnih pica
hali gali halid

#3 Re: Kako se vi opustate?

Post by hali gali halid »

:gunjastajl:
fakat

#4 Re: Kako se vi opustate?

Post by fakat »

meteorit135531 wrote:Zivot je jedan , zivi ga. Pa tako nekako ide neka pjesma. :)
znate, htio sam ovim putem saznati kako se vi opustate, sta su vama sitnice koje vam zivot znace? imate li svoje svakodnevne male rituale koji su vam turn off od ostatka svijeta, imate li vi svojih 5 minuta za sebe i kako ih koristite?

tek odnedavno, razmisljam na sasvim drugaciji nacin. moj dnevni ritual je plesanje. Nikad dosad nisam plesao, sad, plesem kad i kad idem u WC.
stihovi moje pjesme mi ne izlaze iz glave, cak i napolju, pjevam, ali tiho. dignem ruke , i vrtim se oko sebe. To covjeku donosi mir i odmor.
uvijek ujutro na istom mjestu kupim rum plocicu i odem, sjednem na svoju omiljenu klupu, i pojedem je, ali onako, bas polako. Uzivam u svakom zalogaju. Stvarno je istina da tisina covjeku godi. i sutnja. kupujem nedavno nesto u Konzumu u mesnici, i mene ona prodavacica usluzuje vec unaprijed osmisljenim rijecima:
Dobar dan, izvolite, mogu li vam pomoci? Gledao sam da kupim neki sir. Nisam joj nista ni odgovorio. Potrajala je ta moja tisina i nekih 30 sekundi Gledam u sir, i razmisljam samo o siru, a ne o prodavacici. Nisam je ignorisao zbog svoje arogancije, nego jer mi je remetila mir i tisinu dok sam u sebi vagao koji sir da kupim. I tako sam gledao i kad sam se odlucio , tek tad sam joj se obratio. U tramvajima je slicno. Dosta puta se desilo da me neko pita, jel slobodno mjesto do mene, a niko ne sjedi. Pa valjda je logicno da je slobodno. Ne odgovaram na takve upite, samo sutim.
Bas razmisljam jesam li ispao neljubazan, ali ipak, ne . Mislim da sam ispao jako korektan prema samom sebi. Okruzujem se i posvecujem se stvarima koje volim i koje mi prijaju,. ne zelim trositi energiju na nepotrebne ljude/stvari. Kakva je situacija kod vas?
samo bi molio da se na temu ne sjate forumasi koji bas nemaju pametnijeg posla, nego da se sprdaju sa svim oko sebe, pa cak i sa ovom temom.
Mislim da si ipak malo neljubazan ali nema veze, uzivaj kako ti odgovara, naravno da treba imati 5 minuta za sebe. Samo da jos dodam, ovdje na forumu se mnogi stalno snebivaju kako su danas sarajlije nekulturne, nemaju nikakve manire, itd, a kada se pravis fin e onda ih samo smetas, elem nikad ljudima udovoljiti.
KB9

#5 Re: Kako se vi opustate?

Post by KB9 »

klasicna trol tema
broj dva

#6 Re: Kako se vi opustate?

Post by broj dva »

Kako se opustam? Pa viski i dzoint, ko svak normalan.
Neko je spomeno i da ga bacis pred spavanje (mada je to recept vise za spavanje nego za opustanje, ali spavanje je opustajuce tako da :izet: )
Ta cu radit, pa necu zar meditirat i jogu picit..
Dr. Kuca

#7 Re: Kako se vi opustate?

Post by Dr. Kuca »

Trening, sex, plivanje.
KIseljak12

#8 Re: Kako se vi opustate?

Post by KIseljak12 »

Tusiranje, kupanje, :gunjastajl:, meza, rakijca, seks, ne nuznom tim redoslijedom.
hAZNADAR

#9 Re: Kako se vi opustate?

Post by hAZNADAR »

OK, znaci da i to probam - gledanje u sir i razmisljanje o siru. Kao sto stoji u uvodnom postu.
Ne kosta nista da probam. :)
Fauja Singh

#10 Re: Kako se vi opustate?

Post by Fauja Singh »

Pokusavam zamisliti sebe u situaciji gdje covjeka iz pristojnosti pitam "jel slobodno" a on me ignorise. :evil:
A sto se tice teme, sport, nekad mi godi samoca, ponekad film uz pivo i kokice... ali generalno sport me najbolje ispuse.
ferratilis

#11 Re: Kako se vi opustate?

Post by ferratilis »

Citam postove nekih forumasa, kad vidim koliko su mi pametni sunarodnjaci, opustim se do tacke da mi mozak pocne curit na nos
Tito_i_Partija

#12 Re: Kako se vi opustate?

Post by Tito_i_Partija »

meteorit135531 wrote: U tramvajima je slicno. Dosta puta se desilo da me neko pita, jel slobodno mjesto do mene, a niko ne sjedi. Pa valjda je logicno da je slobodno.
Ne, nije nimalo logicno.
meteorit135531 wrote:Ne odgovaram na takve upite, samo sutim.
Bas razmisljam jesam li ispao neljubazan, ali ipak, ne . Mislim da sam ispao jako korektan prema samom sebi.
Ne, jako si neljubazan, jer (ocigledno) mislis samo o sebi.
meteorit135531 wrote:Okruzujem se i posvecujem se stvarima koje volim i koje mi prijaju,. ne zelim trositi energiju na nepotrebne ljude/stvari
Onda se ne vozi tramvajem, ne idi u prodavnice, i generalno izbjegavaj sve ljude. Najbolje je da nadjes sebi kakvu pecinu, jer tu si slobodan da po cijeli dan mislis samo o sebi.
detroit-mercy

#13 Re: Kako se vi opustate?

Post by detroit-mercy »

hAZNADAR wrote:OK, znaci da i to probam - gledanje u sir i razmisljanje o siru. Kao sto stoji u uvodnom postu.
Ne kosta nista da probam. :)
Lakse bi ti bilo da izdrkas :D .
dobar osjecaj

#14 Re: Kako se vi opustate?

Post by dobar osjecaj »

Brzinski samo da napisem da je i meni besmisleno pitanje u javnom prevozu "je li slobodno". Javni prevoz. Platis u najboljem slucaju kartu samo za sebe. Ne dozivljavam to pitanje kao ikakav oblik pristojnosti ili uctivosti nego kao nesto besmisleno i suvisno. Najcesce odgovorim na to pitanje a u sebi pomislim "kakva glupost". Kad se vozim medjugradskim prevozom ne pitam nikad je li slobodno. Ljudi najcesce zauzmu dva sjedista. Jedno svojim tijelom. Drugo stvarima. Ako ima dovoljno slobodnih potpuno praznih mjesta - sjednem negdje gdje je potpuno slobodno. Ako je jedini izbor neko sjediste zauzeto stvarima kazem "molim vas sklonite stvari da sjednem" i eventualno ponudim da im pomognem smjestiti stvari u pretinac za stvari.
Logovan

#15 Re: Kako se vi opustate?

Post by Logovan »

meteorit135531 wrote: Dobar dan, izvolite, mogu li vam pomoci? Gledao sam da kupim neki sir. Nisam joj nista ni odgovorio. Potrajala je ta moja tisina i nekih 30 sekundi Gledam u sir, i razmisljam samo o siru, a ne o prodavacici. Nisam je ignorisao zbog svoje arogancije, nego jer mi je remetila mir i tisinu dok sam u sebi vagao koji sir da kupim. I tako sam gledao i kad sam se odlucio , tek tad sam joj se obratio.
Dođeš u prodavnicu na javno mjesto i očekuješ mir i tišinu. :lol: A ne možeš odvagati koji ćeš sir, ako odgovoriš na pitanje. :lol:
U tramvajima je slicno. Dosta puta se desilo da me neko pita, jel slobodno mjesto do mene, a niko ne sjedi. Pa valjda je logicno da je slobodno. Ne odgovaram na takve upite, samo sutim.
Nije logično.
Bas razmisljam jesam li ispao neljubazan, ali ipak, ne .
Nisi.
Mislim da sam ispao jako korektan prema samom sebi.
Nisi.
ne zelim trositi energiju na nepotrebne ljude/stvari.
Najbolje ti je da ne izlaziš i kuće. :skoljka:
Romanista 101%

#16 Re: Kako se vi opustate?

Post by Romanista 101% »

muzika, trcanje, filmovi, knjige...
Laertes

#17 Re: Kako se vi opustate?

Post by Laertes »

Čitajući forum.
annoy

#18 Re: Kako se vi opustate?

Post by annoy »

Nekad se to zvalo biti nekulturan i bezobrazan, sad je to "biti korektan prema sebi"

Nek i tebe ignorira prodavacica kad trazis sir jer joj remetis razmisljanje o tome s kakvim se kretenima susretne svaki dan na poslu

Opustam se drogama, naravno
seln

#19 Re: Kako se vi opustate?

Post by seln »

Ja se nabolje opustam uz sevdalinke, pogotovo uz onu

"Sejdefuu maajkaaa trooolasheee"
zforumas

#20 Re: Kako se vi opustate?

Post by zforumas »

Ko se ba opusta :?:
SmokingMan

#21 Re: Kako se vi opustate?

Post by SmokingMan »

Opustit ću pošteno tek onda kada umrem.Iskreno,nisam se pošteno opustio,ne dozvoljava život. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#22 Re: Kako se vi opustate?

Post by _BataZiv_0809 »

dobar osjecaj wrote:Brzinski samo da napisem da je i meni besmisleno pitanje u javnom prevozu "je li slobodno". Javni prevoz. Platis u najboljem slucaju kartu samo za sebe. Ne dozivljavam to pitanje kao ikakav oblik pristojnosti ili uctivosti nego kao nesto besmisleno i suvisno. Najcesce odgovorim na to pitanje a u sebi pomislim "kakva glupost". Kad se vozim medjugradskim prevozom ne pitam nikad je li slobodno. Ljudi najcesce zauzmu dva sjedista. Jedno svojim tijelom. Drugo stvarima. Ako ima dovoljno slobodnih potpuno praznih mjesta - sjednem negdje gdje je potpuno slobodno. Ako je jedini izbor neko sjediste zauzeto stvarima kazem "molim vas sklonite stvari da sjednem" i eventualno ponudim da im pomognem smjestiti stvari u pretinac za stvari.
Ne treba to "je li slobodno" tumaciti bas tako bukvalno. Taj koji pita dovoljno je ucitiv da te konsultuje hoce li ti njegovo prisustvo remetiti mir.
JThomas

#23 Re: Kako se vi opustate?

Post by JThomas »

sjedem u kafanu i, što bi rekao rahmetli petar kralj, pijem dok se ne userem... 8-)
Org

#24 Re: Kako se vi opustate?

Post by Org »

meteorit135531 wrote:Zivot je jedan , zivi ga. Pa tako nekako ide neka pjesma. :)

E cuj ne razumije suvisla pitanja. Pa kakva onda razumijes nesuvisla?
Za trolanje covjek treba biti inteligentniji. I ja svasta citam, Boze sacuvaj...
irac300

#25 Re: Kako se vi opustate?

Post by irac300 »

Budala i krivih drva nam nikad nije falilo.
Post Reply