znate, htio sam ovim putem saznati kako se vi opustate, sta su vama sitnice koje vam zivot znace? imate li svoje svakodnevne male rituale koji su vam turn off od ostatka svijeta, imate li vi svojih 5 minuta za sebe i kako ih koristite?
tek odnedavno, razmisljam na sasvim drugaciji nacin. moj dnevni ritual je plesanje. Nikad dosad nisam plesao, sad, plesem kad i kad idem u WC.
stihovi moje pjesme mi ne izlaze iz glave, cak i napolju, pjevam, ali tiho. dignem ruke , i vrtim se oko sebe. To covjeku donosi mir i odmor.
uvijek ujutro na istom mjestu kupim rum plocicu i odem, sjednem na svoju omiljenu klupu, i pojedem je, ali onako, bas polako. Uzivam u svakom zalogaju. Stvarno je istina da tisina covjeku godi. i sutnja. kupujem nedavno nesto u Konzumu u mesnici, i mene ona prodavacica usluzuje vec unaprijed osmisljenim rijecima:
Dobar dan, izvolite, mogu li vam pomoci? Gledao sam da kupim neki sir. Nisam joj nista ni odgovorio. Potrajala je ta moja tisina i nekih 30 sekundi Gledam u sir, i razmisljam samo o siru, a ne o prodavacici. Nisam je ignorisao zbog svoje arogancije, nego jer mi je remetila mir i tisinu dok sam u sebi vagao koji sir da kupim. I tako sam gledao i kad sam se odlucio , tek tad sam joj se obratio. U tramvajima je slicno. Dosta puta se desilo da me neko pita, jel slobodno mjesto do mene, a niko ne sjedi. Pa valjda je logicno da je slobodno. Ne odgovaram na takve upite, samo sutim.
Nekad ljude i njihova suvisla pitanja bas i ne razumijem
Nisam zelio poklanjati paznju onome kome ne zelim.
Bas razmisljam jesam li ispao neljubazan, ali ipak, ne . Mislim da sam ispao jako korektan prema samom sebi. Okruzujem se i posvecujem se stvarima koje volim i koje mi prijaju,. ne zelim trositi energiju na nepotrebne ljude/stvari. Kakva je situacija kod vas?
samo bi molio da se na temu ne sjate forumasi koji bas nemaju pametnijeg posla, nego da se sprdaju sa svim oko sebe, pa cak i sa ovom temom.
za to imate druga mjesta.