Nije.zahson wrote:...39. i od njega onda dvije vrste, muškarca i ženu, stvori,
40. i zar Taj nije kadar mrtve oživiti?"[/b]
SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!
- aurora313
#26 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!
-
zahson
#27 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!
broj dva wrote:----r_faruk wrote:trudim se da zivim na nacin da niko zbog mene ne pati, da pomognem kome mogu i koliko mogu, da ne cinim lose onome drugom, da ne petljam, ne lazem, ne ubijam zato sto mislim drugacije, postujem sva seksualna opredjeljenja, apsolutno mi je nebitno ko koga, mogu biti prijatelj sa svima, druzim se sa svima, srbima, hrvatima, makedoncima, crnogorcima, bosancima..., sto se tice vjere druzim se sa pravoslavcima, katolicima, ateistima, muslimanima i sta ti ja znam kim sve ne (ja nakaradne recenice), dakle sa svima.zahson wrote: Jel moguce da covjek koji egzistira i zivi danas, i privredjuje, i ima odredjeni mentalni sklop misli kako mozda nekada se nece morati umrijeti. Sok sam dozivio upravo.
Hajde ovako. Ako ti ja kazem, da postoji zivot poslije smrti, i da postoji Stvoritelj koji je ovo sve stvorio, Stvoritelj koji je slao poslanike ljudima, kako bi im dostavili uputu, ili manual za ovaj zivot, od prvog covjeka na zemlji do danas, i da ti taj koji te je Stvorio rekao da je ovo sve test, i da te poziva da mu se pokoris kako bi sebi sutra zaradio vjecno uzivanje, a ako to ne ucinis vjecnu patnju! - Da li ce te to tangirati, barem jedne trunke. Barem toliko da se zamislis jedno 3,4 minute o tome, i da se zapitas sta ako je ovo stvarno zapravo ovako. Pa da sebi kazes u monologu. "Hejj, gendole, pa ti zivis ovdje, a uopste ne znas sta je sve ovo zasto zivis! Gdje ides, i odakle dolazis? Mora postojati objasnjeje za ovo. Pa dalje kazes sebi, hejjj tupane pa ti si stvorenje. A logicki, zar moze biti nesto sto je stvorenje, a da nema Stvoritelja, onoga ko je stvorio to stvorenje. Pa sam korijen ove dvije rijeci je isti. Pa kaze, sta ako je onaj neki zahson upravu. Hajde da vidimo, da istrazimo bit postojanja. Ako je Stvoritelj stvorio ovo sve ovako savreno, pa onda mora i on da je savrsen, i uputstvo koje je spustio mora da je savrseno, bez kontradikcija. Prepusti se razmisljanju, zasto si ovdje, i gdje ides." Slobodno...
uzmimo za pretpostavku da postoji zivot poslije smrti, a uzmimo i za cinjenicu da to ne znamo, ja ne vidim ni jedan razlog da gorim u vjecnoj vatri jer nisam klanjao, postio i ponasao se u skladu sa islamskim propisima. ja imam jako puno pitanja za stvoritelja i vjeruj mi da bih ja vise od tebe volio da on zaista postoji i iskreno se veselim nasem susretu ako ikada do njega doje. jer ako je bog zaista svemoguc, smatram da bi trebao biti u stanju da razumije zasto sam ovakav kakav jesam i zasto propitujem i sumnjam, a i mogao bi mi odgovoriti na par vjecnih pitanja.
a ovo boldirano mi svaki put para usi i to nenormalno, spomenuto je i par minuta ranije na drugoj temi, da li si ti toliko ignorantna osoba da ne vidis nikakav problem u ovom pitanju, ili smatras da bog nije stvorenje pa ides onom logikom eto sve sto je stvoreno stvorio je stvoritelj, ali stvoritelj je oduvijek pa ga niko nije stvorio.
i jos jedna stvar, ovo sto je "stvoreno" nije savrseno, u cemu ti vidis savrsenstvo meni zaista nije jasno?
Ako sam stvoren nisam trazio da me se stvori (ili mozda jesam pa smetno) tako da stvoritelju nista ne dugujem a ako me "testira" odakle mu pravo, no to nisam trazio ? Ko je to ko on da me testira, nek svoga posla gleda. I ko je on da me kaznjava, za sta ? Radi svinjetine, alkohola, seksa, misli i stavova ?
Zasto mislis da mora postojati objasnjenje za sve ?
Savrseno ? Pa zivimo li u istom svjetu medju istim ljudima, ja savrsenstvo nigdje ne vidim.
Ovim postom odgovaram oboijici. To je to, legendo samo ljudi nisu savrseni, ali dusevno, fizicki jesu. Lagano, nadolazis.
U tome je problem, zato ti i dusu jeste stavio u ovo tijelo. Da bi te testirao. I upravo ovog momenta te testira. Ti upravo, i zapravo pitas Boga, ko je on da te testira. Jel moguce da toliko kolicinu ingnorancije imas. Upravo radi toga je Iblis - sotona proklet. Radi ega. Neuzubillah, ti se oholis naspram Boga, prasko obicna, i pitas, gle hrabrosti, ko je to Bog pa da te testira, a nije te pitao. E pa pasa jedan izgubljeni, ON JE BOG, i radi sta HOCE. U tome je citava finta, ti imas izbor da to prihvatis ili ne. Ako ne prihvatis TESKO li se tebi, a ako prihvatis blago li se tebi!!
-
r_faruk
#28 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!
sjecas li se one price kada vjernik ode u pakao a nevjernik u raj? sjecas li se zbog cega je to bilo tako... prasko?
i dedera odgovori na pitanje? i ne znam koji vam je vise ku*ac, stalno napadate, te lazljivac, te tokamak te ovo te ono... umijete li bez provokacija?
i dedera odgovori na pitanje? i ne znam koji vam je vise ku*ac, stalno napadate, te lazljivac, te tokamak te ovo te ono... umijete li bez provokacija?
Last edited by r_faruk on 15/11/2016 12:18, edited 1 time in total.
-
zahson
-
broj dva
#30 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!
Ako ga ne prihvatim idem u pakao, ali ne smijem zaboraviti da je on milostiv i da me voli
Sta je savrseno, duse ili tjela ? Jer tjela se cesto rode itekako nesavrsena, a duse...kad se dokaze da postoje i kad se utemelji sta je dusa onda cemo o tome, a opet gjedajuci svjet izgleda da i ako postoji da je lahko kvarljiva roba. Nesavrsena.
Cuj okle mi oholost/hrabrost/ingorancija ? Pa bog mi dao valjda.
Ako abrahamski bog postoji rjec je o tiranu, diktatoru, masovnom ubici i tesko ga je prihvatiti kao neki autoritet ili kao nesto mjerodavno.
Ali sanse su izuzetno male za tako sta i osjecam se poprilicno komotno u kafirluku...
Sta je savrseno, duse ili tjela ? Jer tjela se cesto rode itekako nesavrsena, a duse...kad se dokaze da postoje i kad se utemelji sta je dusa onda cemo o tome, a opet gjedajuci svjet izgleda da i ako postoji da je lahko kvarljiva roba. Nesavrsena.
Cuj okle mi oholost/hrabrost/ingorancija ? Pa bog mi dao valjda.
Ako abrahamski bog postoji rjec je o tiranu, diktatoru, masovnom ubici i tesko ga je prihvatiti kao neki autoritet ili kao nesto mjerodavno.
Ali sanse su izuzetno male za tako sta i osjecam se poprilicno komotno u kafirluku...
- insomnia78
#31 Re: RE: Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!
Sta u Iranu kazu glede toga? Nije zar da koncept "vjecne patnje i nagrade" postoji samo u Kataru?asurbanipal wrote:broj dva wrote: Je'l ima ova stoka normalne poslove, od cega zive ko im racune placa ?
A jasno je ko im račune plaća i od čega žive. Dok oni pričaju o smrti i nude utjehu i lažnu nadu bezgaćnicima, gazde uživaju![]()
Ovi gore iznad su prevarili smrt, priča vrijedi samo za siću.
-
r_faruk
#32 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!
koja je svrha ovog videa iznad koji postavio zahson koji me podsjeca na smrcka?
-
broj dva
#33 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!
---r_faruk wrote:koja je svrha ovog videa iznad koji postavio zahson koji me podsjeca na smrcka?
Da te od dzehennema spasi. I mene. Fala mu na dobroj namjeri. Mada se ja mislim vise pika kad pomognes nekome konkretno, recimo izradis ljecenje nekim sto ga ne mogu priustiti (ima cjela tema humanitarni akcija ovdje na forumu) nahranis gladne, obuces bose, zastitis slabe sta li vec...
Ali i ovako se mogu skupiti bonus poeni za koristiti u dzennetu, za bolji wi-fi sta li...
-
r_faruk
#34 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!
evo da i ja stavim jedan video
ps: ne slusam balasevica... al je dobar jazz, cafiri jedni
Last edited by r_faruk on 15/11/2016 12:56, edited 2 times in total.
- irac300
#35 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!
Da ti ka'e da si bio upozoren, i da je on obavio svoju dužnost, pa sad je na nama.r_faruk wrote:koja je svrha ovog videa iznad koji postavio zahson koji me podsjeca na smrcka?
- Zaitsev
#36 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!
- Dope_Man
#37 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!
Umorite li se vi malo ekstremniji vjernici ikada od upucivanja prijetnji ostatku svijeta? Je li to nacin da se siri vjera?
PS Ovo drugo ne moras odgovoriti, nije stvarno pitanje jer svi znamo da se strahom jedino i siri.
PS Ovo drugo ne moras odgovoriti, nije stvarno pitanje jer svi znamo da se strahom jedino i siri.
- O'zone
- Globalni moderator
#38 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!
Gdje prijeti? Džehenemom? Ko ne vjeruje nije mu to neki problem.Dope_Man wrote:Umorite li se vi malo ekstremniji vjernici ikada od upucivanja prijetnji ostatku svijeta? Je li to nacin da se siri vjera?
-
r_faruk
#39 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!
ja ih ovako zamisljam... vidis kako covjek fino objasnjava prstic je tu...
- HAVANA
#40 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!
Haj sve,al sto si bolan plako?zahson wrote:Da sura 75. sura iz Kur'ana Kijamet. Ucenje Kur'ana je dirljivo, ja sam plakao ko mala beba dosta puta na ovaj klip. Pa pogledaj ove riječi samo, a montaža uz ove ajete je smrt fudbalera, koji je bio zdrav, a došao mu čas propisani, i usred terena mu je duša napustila tijelo. Jesi li svjestan, da ces i ti dozivjeti taj momenat..L u c i f e r wrote:Evo proba i ovaj zadnji sto veli jako dirljivo.
Kad ono samo ucenje kurana sa montazom videa.
Ne kontam.
Kaže Uzvišeni u toj suri:
"26. Pazi! Kada duša dopre do ključnih kosti,
27. i vikne se: "Ima li vidara (doktora)?",
28. i on se uvjeri da je to čas rastanka
29. i noga se uz nogu savije,
30. toga dana će Gospodaru tvome priveden biti:
31. "Nije vjerovao, nije molitvu obavljao,
32. nego je poricao i leđa okretao,
33. a onda svojima bahato odlazio."
34. Teško tebi! Teško tebi!
35. I još jednom: Teško tebi! Teško tebi!
36. Zar čovjek misli da će sam sebi prepušten biti, da neće odgovarati?
37. Zar nije bio kap sjemena koja se ubaci,
38. zatim ugrušak kome On onda razmjer odredi i skladnim mu lik učini,
39. i od njega onda dvije vrste, muškarca i ženu, stvori,
40. i zar Taj nije kadar mrtve oživiti?"
-
L u c i f e r
#41 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!
Velis plakao si na ove klipove.
Ok, postujem, nemam nista protiv.
Ne kontam zasto, ali nema veze.
Neka svako radi ono sto ga uveseljava i ispunjava.
To da cemo svi riknuti i da je zivot kratak nije nista novo.
Ako bog zaista postoji, i ako je svemocan i pravedan, znace da sam dobar insan i da sam bio ateist jer mi je tako nalagala pamet koju mi je on dao.
Tako da nema frke, niti razloga za plac.
Ok, postujem, nemam nista protiv.
Ne kontam zasto, ali nema veze.
Neka svako radi ono sto ga uveseljava i ispunjava.
To da cemo svi riknuti i da je zivot kratak nije nista novo.
Ako bog zaista postoji, i ako je svemocan i pravedan, znace da sam dobar insan i da sam bio ateist jer mi je tako nalagala pamet koju mi je on dao.
Tako da nema frke, niti razloga za plac.
-
r_faruk
#42 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!
ko biva neka teska poezija.... pa ga pogodilo...
- O'zone
- Globalni moderator
#43 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!
Meni je to jednostavno i sa religijske i sa evolucione tačke gledišta.
Bog/Priroda je čovjeku dala razum i mogućnost da odlučuje. Čovjek je, slažu se obje strane, superiorno umno biće u odnosu na sve ostale organizme na planeti, mada to ne pokazuje tako često. Date su mu upute kako da živi, radi i privređuje. Kako da se odnosi prema drugim bićima i prema svojoj vrsti. Upute su date kako kroz Sveta pisma tako i kroz svakodnevne naučne textove koji su rezultati kratkoročnih i dugoročnih istraživanja od eksperata u različitim oblastima.
Čovjek, jedinka, je samim time u mogućnosti da bira svoj put, da izabere "kamo dalje rođače" i niko drugi nije odgovoran za to što taj odabere.
Možeš ti njemu pričati dan i godinu ako je on sam izabrao. Ljekari pričaju pušačima da je pušenje štetno ili alkoholizam ili narkomanija i da će da pate ako nastave da se pridržavaju toga i opet slaba fajda dok se ovi sami ne promjene i ne odluče da promjene svoj način života.
Znači na čovjeku je samome da odluči kuda i kako. Upute su tu i Dogmatske i Naučne prati koje želiš ali nemoj drugoga da mrziš ili nepoštuješ ako je on odlučio drugačije jer znaj da je njemu Bog odnosno Priroda (evolucija) dali tu mogućnost da on može da odabere šta želi da bude i na kojoj strani će biti.
Potrudi se biti čovjek. Pomagati koliko možeš materijalno ili tehnički,nasmješiti se kad vidiš da su nekoga brige spopale i pokušat ga razgovoriti pa i pomoći savjetom ako ti ga osoba zatraži, ne lagati, petljati, praviti smutnju. Malo se okrenuti oko sebe i vidjeti svoje okruženje, prirodu, po mogućnosti izaći i pomesti ispred zgrade, pokupiti smeće, napraviti da se svi ugodno osjećamo na ovoj maloj plavoj kugli.
Bog/Priroda je čovjeku dala razum i mogućnost da odlučuje. Čovjek je, slažu se obje strane, superiorno umno biće u odnosu na sve ostale organizme na planeti, mada to ne pokazuje tako često. Date su mu upute kako da živi, radi i privređuje. Kako da se odnosi prema drugim bićima i prema svojoj vrsti. Upute su date kako kroz Sveta pisma tako i kroz svakodnevne naučne textove koji su rezultati kratkoročnih i dugoročnih istraživanja od eksperata u različitim oblastima.
Čovjek, jedinka, je samim time u mogućnosti da bira svoj put, da izabere "kamo dalje rođače" i niko drugi nije odgovoran za to što taj odabere.
Možeš ti njemu pričati dan i godinu ako je on sam izabrao. Ljekari pričaju pušačima da je pušenje štetno ili alkoholizam ili narkomanija i da će da pate ako nastave da se pridržavaju toga i opet slaba fajda dok se ovi sami ne promjene i ne odluče da promjene svoj način života.
Znači na čovjeku je samome da odluči kuda i kako. Upute su tu i Dogmatske i Naučne prati koje želiš ali nemoj drugoga da mrziš ili nepoštuješ ako je on odlučio drugačije jer znaj da je njemu Bog odnosno Priroda (evolucija) dali tu mogućnost da on može da odabere šta želi da bude i na kojoj strani će biti.
Potrudi se biti čovjek. Pomagati koliko možeš materijalno ili tehnički,nasmješiti se kad vidiš da su nekoga brige spopale i pokušat ga razgovoriti pa i pomoći savjetom ako ti ga osoba zatraži, ne lagati, petljati, praviti smutnju. Malo se okrenuti oko sebe i vidjeti svoje okruženje, prirodu, po mogućnosti izaći i pomesti ispred zgrade, pokupiti smeće, napraviti da se svi ugodno osjećamo na ovoj maloj plavoj kugli.
- Zaitsev
#44 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!
I to je to. Nikakva čuda, nikakva nadnaravna bića/stvorenja, nikakvi rituali ti nisu potrebni za to. Pa zašto onda nametati, truditi se, upozoravati. Treba početi od sebe, i vjernik i onaj koji to nije. Ne čini te većim vjernikom ako o tome pričaš ili ako pozivaš u vjeru, niti te čini boljim čovjekom ako to osporavaš i trudiš se dokazati/pokazati kako nešto ne postoji...O'zone wrote:
- O'zone
- Globalni moderator
#45 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!
Upravo, i to se zove tolerancija.
Ono na što se uvijek pozivamo a nikad ne praktikujemo.
s mob'tela
Ono na što se uvijek pozivamo a nikad ne praktikujemo.
s mob'tela
- asurbanipal
#46 Re: RE: Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!
insomnia78 wrote: Sta u Iranu kazu glede toga? Nije zar da koncept "vjecne patnje i nagrade" postoji samo u Kataru?
U suštini tog koncepta nema gdje nema. Od Mašrika do Magriba, od Rta Dobre nade do Arktika.
Rađanje, umiranje i ponovno rađanje:

-
Horcrux
#47 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!
Kako ovo objasnjavas?zahson wrote:To je to, legendo samo ljudi nisu savrseni, ali dusevno, fizicki jesu.
- Dope_Man
#48 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!
Naravno, za one koji nevjeruju ta prijetnja je smijesna, ali to ne mijenja cinjenicu da neki vjernici konstatno prijete drugima. Posebno bitno u tome je da vjernik zaista vjeruje u to sto prica, dakle iz njegovog ugla prijetnja je stvarna i on je kao takvu koristi da ljude ''miroljubivo'' konvertuje u vjeru. I to cesto uspjeva kod osoba koje je lako zastrasiti.O'zone wrote:Gdje prijeti? Džehenemom? Ko ne vjeruje nije mu to neki problem.Dope_Man wrote:Umorite li se vi malo ekstremniji vjernici ikada od upucivanja prijetnji ostatku svijeta? Je li to nacin da se siri vjera?
Last edited by Dope_Man on 15/11/2016 15:11, edited 1 time in total.
- Dope_Man
#49 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!
Sa svim se slazem, i sto Ozone napisa, i ti. Ali evo, ja nemam nikakvu potrebu da drugog iz cista mira uvjeravam da njegov bog ne postoji i da, po mom misljenju, grijesi u interpretaciji realnosti u kojoj zivimo. Jednostavno zivimo, druzimo se i sve. Ali ako ta osoba pocne sa prijetnjama vjecnim mucenjem, uvjeravanjem da ona zna neku istinu iz svete knjige i da je samo to tacno itd.. onda cu da odgovorim i pokusati da osporim njeno misljenje u stvarima u kojima smatram da znam bolje. I od toga se sastoji i ovaj forum, i vecina internet foruma gdje se o ovim stvarima raspravlja.Zaitsev wrote:I to je to. Nikakva čuda, nikakva nadnaravna bića/stvorenja, nikakvi rituali ti nisu potrebni za to. Pa zašto onda nametati, truditi se, upozoravati. Treba početi od sebe, i vjernik i onaj koji to nije. Ne čini te većim vjernikom ako o tome pričaš ili ako pozivaš u vjeru, niti te čini boljim čovjekom ako to osporavaš i trudiš se dokazati/pokazati kako nešto ne postoji...O'zone wrote:
Pogledaj samo ko su pokretaci vecine, pogotovo ovih najvatranijih tema na ovom podforumu. Sve su ih pokrenuli vjernici da bi uvjerili druge da oni imaju istinu, i da je samo ta istina jedina i konacna. Naravno, ateist to procita i ponudi drugaciji pogled na svijet jer primjeti ono za sta smatra da su nelogicnosti u postavci, kao sto i na ovoj temi auto pocinje sa svojom istinom, te pretpostavkom da postoji nesto vise od ovog zivota, i da ce ljudi biti nagradjeni ili kaznjeni, i ne prihvata druga misljenja ljudi koji u tu pricu ne vjeruju jer za istu nema dokaza.
-
zahson
#50 Re: SMRT i SVRHA!!! Nemoj reći da nisi bio opomenut!!
Ne vrijedi se raspravljati previse sa ljudima koji ne zele istinu. Oni koji su je zeljeli su je dobili. Sve i jedan. Hajde ovako, da mi ucinite uslugu svi ovdje.
Veceras kada legnete u krevet, kada ostanete sami sa sobom, ogoljeni, bez maski, i egotripova, zamolite Boga da vas ako postoji uputi, ali iskreno to ucinite, iz dubine duse. Budite oni koji ceznu za istinom, tako mi Onoga koji je nam je na ove frekvencije spustio Istinu, necete ostati, a da je necete dobiti.
Boga mi, nisam otvorio temu da bih se raspravljao, a pogotovo ne da bih vrijedjao nekoga dok cesto mene vrijedjaju, ali im ne zamjeram. Bio sam tamo gdje ste vi, godinama, znam kako razmisljate. Ja sam jedan obicni siromah, iako mozda po dunjaluckim mjerlima i nisam, siromah koji je izgubljen, i koji samo traga, traga za svrhom, za spasom i pronalazi je u islamu. Islamu objavljivanom svakom Poslaniku od Adama, ili Adema, pa preko Abrahama ili Ibrahima, Mojsija ili Muse, pa do Muhammeda, neka je selam njima, i salavat. Ovdje sam kao vas najbolji prijatelj, da vas pozovem u nesto sto sam spoznao i otkrio, u nesto nevjerovatno. Uzmite istrazite, ne povrsno, i ne da bi greske pronalazili, nego otvorite svoje srce, otvorite ga Gospdoaru, razmislite sada dok sjedite na tom mjestu, jel moguce da je taj film koji zivite, tek onako bezveze. Razmislite o tome, zar ne moguce da vas niko, ili nista ne nadzire sad, i ne gleda.
Veceras kada legnete u krevet, kada ostanete sami sa sobom, ogoljeni, bez maski, i egotripova, zamolite Boga da vas ako postoji uputi, ali iskreno to ucinite, iz dubine duse. Budite oni koji ceznu za istinom, tako mi Onoga koji je nam je na ove frekvencije spustio Istinu, necete ostati, a da je necete dobiti.
Boga mi, nisam otvorio temu da bih se raspravljao, a pogotovo ne da bih vrijedjao nekoga dok cesto mene vrijedjaju, ali im ne zamjeram. Bio sam tamo gdje ste vi, godinama, znam kako razmisljate. Ja sam jedan obicni siromah, iako mozda po dunjaluckim mjerlima i nisam, siromah koji je izgubljen, i koji samo traga, traga za svrhom, za spasom i pronalazi je u islamu. Islamu objavljivanom svakom Poslaniku od Adama, ili Adema, pa preko Abrahama ili Ibrahima, Mojsija ili Muse, pa do Muhammeda, neka je selam njima, i salavat. Ovdje sam kao vas najbolji prijatelj, da vas pozovem u nesto sto sam spoznao i otkrio, u nesto nevjerovatno. Uzmite istrazite, ne povrsno, i ne da bi greske pronalazili, nego otvorite svoje srce, otvorite ga Gospdoaru, razmislite sada dok sjedite na tom mjestu, jel moguce da je taj film koji zivite, tek onako bezveze. Razmislite o tome, zar ne moguce da vas niko, ili nista ne nadzire sad, i ne gleda.