Hakiz wrote:Connaisseur Karlin wrote:Hakiz wrote:
Socijalnu državu, zdravstvenu zaštitu treba platiti. I Amerikanci se dive socijalnoj zaštiti u skandinavskim zemljama. Ali ne pada im na pamet da pristanu na skandinavske poreze. Pa zato i nemaju takvu socijalnu zaštitu.
ma ne dive se : kazu ako su zdravi npr. prvih 50 godina zivota,bacaju pare na zdrastvno osiguranje
ali defitivno ih dosuevlajva period od godinu dana za majke sa bebama ,i mislim da bi na to pristali ,i u SAD upravo rade na tome

Problem je u tome što oni koji imaju manje od 50 godina a nisu zdravi, imaju bolesti koje zahtijevaju skupe zahvate ili lijekove, ne mogu da se liječe jer nemaju dovoljno novca. Osiguranje im ne pokriva te zahvate ili lijekove, dijagnostiku.
Dok u nekim drugim zemljama, preko bare, to plaća država. ima novca jer ima visoke poreze. A pacijent ne zavisi od volje činovnika u osiguravajućoj kući.
Super je Amerika. Samo, neka je što dalje

Hronicni bolsenici najcesce imaju dodatno osiguranje ,koje pokriva doadtne troskove ,inace bi trecina amerike bila neposobana ici na posao
Moja prijateljice je rodila bebu carski rez tri dana u bolnici,platila licno $500 ,jer je imala dobro osiguranje
Vrsta osigruanja je jako vazna , ja sam imala manji hiruski zahvata i platila $450 dolara , ostatak osiguranje
Zubari su skupi , to je tocno ,ali ako odrzavas zdravlje zuba,nije skupo
Osobe koje ne mogu platiti hirurski zahvat mogu dokazati da nemaju dovoljno novca i uraditi operaciju na univerzittkoj bolnici bez problema
Treba jednsotavno biti detaljno infmormiran sa mogucnostima zdrastvenog osiguranja
Osigurajavajuca kuca najcesce pravi deal sa bolnicama prije hiruskih zahvata , zato mozes burati razne lokacije
nije sve bas toliko crno
relalno receno,Norveska i Svajcarska su najbolje drzave u EU