Pokret za pripajanje FBiH Hrvatskoj?!?
-
Sox
Za jamaicu se u potpunostiiiii slazem, al za ovog poslanika rahmetli tudjmana nemam rijeci.
svi bi mi da nam se nesto pripaja odvaja rastavlja i sklapa, da nas drugi krpe ko poderanu loptu (sto i jesmo) a niko se ne bi sjetio mrdnuti guzicom pa da sami nesta skrojimo. revolucija-revolucija...*ebi je...makar i to. Al da sami svoju zemlju imamo i da je respektujemo...
svi bi mi da nam se nesto pripaja odvaja rastavlja i sklapa, da nas drugi krpe ko poderanu loptu (sto i jesmo) a niko se ne bi sjetio mrdnuti guzicom pa da sami nesta skrojimo. revolucija-revolucija...*ebi je...makar i to. Al da sami svoju zemlju imamo i da je respektujemo...
-
Duh sa sjekirom
"Harise" o kakvoj ti drzavi govoris ako se desi to sto ti mislis da treba da se desi...onda BiH vise nema, a od tog nema nista. Mnogi su zivote dali a i mi prezivjeli smo skoro pa zivot dali za BiH, tako da tu nema kalkulacija nit ce biti.
Cilj je ubjediti srbe da prihvate neke evropske standarde i dati im sva moguca prava da bi se osjecali sigurnim u ovj nasoj zajednickoj drzavi, A AKO NE prije ili kasnije ce ih EU "privoliti" na to jer nema ni Hrvatskoj ni SCG u EU bez nas a kad se vec svi u paketu pridruzimo jer je tako samo i moguce sve ove price o :granicama, policiji, vojsci, ...ce biti smjesne jer ih nece ni biti i tada cemo imati ustvari jednu drzavu EU gdje ce isti srbi i svi ostali ostvariti vise prava i slobode nego u nekoj RS-koj. DRZAVE CE USTVARI BITI SAMO NA MAPAMA. (ko je izlazio vani zna o cemu pricam)
Samo sto se sada siromasnom i ojadjenim narodom manipulise iz najvise kriminalnih razloga a ne nacionalnih te mu se neda da dodje sebi kako bi ustvari progledo ocima.
Al taj problem se uskoro nece rijesavatii kod nas nego u kuloarima EU-je i skinuce oni nas/njih s dnevnog reda prije ili kasnije.
mada cemo datada svi zajedno ziviti od 500KM. (jel malo previse ha?)dobro 350.
Cilj je ubjediti srbe da prihvate neke evropske standarde i dati im sva moguca prava da bi se osjecali sigurnim u ovj nasoj zajednickoj drzavi, A AKO NE prije ili kasnije ce ih EU "privoliti" na to jer nema ni Hrvatskoj ni SCG u EU bez nas a kad se vec svi u paketu pridruzimo jer je tako samo i moguce sve ove price o :granicama, policiji, vojsci, ...ce biti smjesne jer ih nece ni biti i tada cemo imati ustvari jednu drzavu EU gdje ce isti srbi i svi ostali ostvariti vise prava i slobode nego u nekoj RS-koj. DRZAVE CE USTVARI BITI SAMO NA MAPAMA. (ko je izlazio vani zna o cemu pricam)
Samo sto se sada siromasnom i ojadjenim narodom manipulise iz najvise kriminalnih razloga a ne nacionalnih te mu se neda da dodje sebi kako bi ustvari progledo ocima.
Al taj problem se uskoro nece rijesavatii kod nas nego u kuloarima EU-je i skinuce oni nas/njih s dnevnog reda prije ili kasnije.
mada cemo datada svi zajedno ziviti od 500KM. (jel malo previse ha?)dobro 350.
-
Duh sa sjekirom
Jamajka jamajka rodila je majka 
-
aris_angelis
Dobra ova Jamajka a bogami ni Hrvatice nisu lose
Harise postujem tvoje misljenje,ali pripajanje federacije Bih Hrvatskoj bi bilo kapitulacija i samar svim onim koji polozise zivot za suverenu Bih,a najvise bi se tome radovali cetnici iz republike mrske.Franjo je u.ebo puno toga...
Ako bi Hrvatska prije Bih usla u Europu sto ja mislim da hoce mogla bi se aktuelizirat i ova solucija s tim da se cjelovita Bih ujedini sa Hrvatskom.
Harise postujem tvoje misljenje,ali pripajanje federacije Bih Hrvatskoj bi bilo kapitulacija i samar svim onim koji polozise zivot za suverenu Bih,a najvise bi se tome radovali cetnici iz republike mrske.Franjo je u.ebo puno toga...
Ako bi Hrvatska prije Bih usla u Europu sto ja mislim da hoce mogla bi se aktuelizirat i ova solucija s tim da se cjelovita Bih ujedini sa Hrvatskom.
-
Puko ko kondom
E nek si him rek'o...kojsino wrote:BiH je imala dva agresora,
koji nam jos ivije ne daju mira...
Ma gonite se preko Save, Une i Drine u tri P... materine !
-
earth-simulator
Sta se uzbudjujes, sirotinju nitko ne pripaja ako bas ne mora.kojsino wrote:Ma gonite se preko Save, Une i Drine u tri P... materine !
Svi imaju dovoljno vlastite sirotinje!
Ili ona narodna:
Sirotinjo i Bogu si teska...
-
El-bosniaco
da i ja kazem nesto u vezi ove teme:
hajde inekako da hrvatska nije izvrsila agresiju na BIH (hercegovinu :mostar:konjic, jablanica i ostala mjesta) mogo bi te razmijet inekako
ta vojska koja je silovala ubijala , mucila cak ponekad i gore od cetnika, u logorima dretelj, heliodrom i ostali
i da se pirpojis takvoj drzavi, eh jadan nebio dje ti je pamet , i jos da budes gradjan drugog reda, zagreb glavni grad hrvati glavnu rijec , bili bi ponizeni do nogu nebi imali svoje drzave, svoje zastave , odes vani pitaju te odakkle si neznas izgorovit kroacia, kroatia, kroejsha, kroatien itd
govorit da si hrvat fuuj
ti sine trebas da ucis lekciju iz bosanskog ponosa sta znaci biti ponosan bosanac musliman , armija cija je s ponosom oslobadjala bosnu
kad bi se pripojili bili bi niko i nista , i ja bi se prvi odrekao te drzave
hajde inekako da hrvatska nije izvrsila agresiju na BIH (hercegovinu :mostar:konjic, jablanica i ostala mjesta) mogo bi te razmijet inekako
ta vojska koja je silovala ubijala , mucila cak ponekad i gore od cetnika, u logorima dretelj, heliodrom i ostali
i da se pirpojis takvoj drzavi, eh jadan nebio dje ti je pamet , i jos da budes gradjan drugog reda, zagreb glavni grad hrvati glavnu rijec , bili bi ponizeni do nogu nebi imali svoje drzave, svoje zastave , odes vani pitaju te odakkle si neznas izgorovit kroacia, kroatia, kroejsha, kroatien itd
govorit da si hrvat fuuj
ti sine trebas da ucis lekciju iz bosanskog ponosa sta znaci biti ponosan bosanac musliman , armija cija je s ponosom oslobadjala bosnu
-
vodolija_33
Čitam ovo i nešto razmišljam i onda dođem do sl. zaključka do kojeg je došao još jedan forumaš.
Otkud vama ideja da bi Hrvatska htjela da joj se Bosna pripoji?? Oni su već uzeli ono šta ih je interesovalo a to je luka Ploče.Ostatak, uključujući budalaste herceg-bosna fanove, ih se apsolutno ne tiče. Gdje je tu Hrvatski interes? Šta oni dobijaju u tom slučaju?
Pogledajte samo Njemačku, koja je 1999 godine imala 0 DM vanjskoga duga i važila je za najnaprediniju državu u Evropi. Otkako su se ujedinile istočna i zapadna Njemačka ni kod njih nije sjajno, jer sada valja sagraditi i modernizirati istočnu Njemačku, valja se brinuti o hiljadama socijalnih slučajeva i tako dalje. To najbolje znaju ovi koji žive u Njemačkoj. Porezi su otišli u mp3 a cijene su od uvođenja € valute uvećane za 2x dok su plaće prilagođene odnosu DM/€.
Ja volim svoju državu Bosnu i Hercegovinu ali budimo realistični. Od države imamo samo geografska obilježja (ono što određuje državu u geografskom smislu) i ništa više. Hrvatska je država. Srbija je država ali BiH sa ovakvim stanovništvom i državnim rukovodstvom to nije.
Biti će bolje? Daj Bože
Otkud vama ideja da bi Hrvatska htjela da joj se Bosna pripoji?? Oni su već uzeli ono šta ih je interesovalo a to je luka Ploče.Ostatak, uključujući budalaste herceg-bosna fanove, ih se apsolutno ne tiče. Gdje je tu Hrvatski interes? Šta oni dobijaju u tom slučaju?
Pogledajte samo Njemačku, koja je 1999 godine imala 0 DM vanjskoga duga i važila je za najnaprediniju državu u Evropi. Otkako su se ujedinile istočna i zapadna Njemačka ni kod njih nije sjajno, jer sada valja sagraditi i modernizirati istočnu Njemačku, valja se brinuti o hiljadama socijalnih slučajeva i tako dalje. To najbolje znaju ovi koji žive u Njemačkoj. Porezi su otišli u mp3 a cijene su od uvođenja € valute uvećane za 2x dok su plaće prilagođene odnosu DM/€.
Ja volim svoju državu Bosnu i Hercegovinu ali budimo realistični. Od države imamo samo geografska obilježja (ono što određuje državu u geografskom smislu) i ništa više. Hrvatska je država. Srbija je država ali BiH sa ovakvim stanovništvom i državnim rukovodstvom to nije.
Biti će bolje? Daj Bože
-
earth-simulator
tip se uzivio, daj smanji dozivljaj covjeceEl-bosniaco wrote: odes vani pitaju te odakkle si neznas izgorovit kroacia, kroatia, kroejsha, kroatien itd
od tebe ce nauciti, to nije ponos nego prkos, a boli danas nekoga ona stvar za tvoj prkos. uostalom tema nije nikakva ozbiljna tema nego zajebancija, pa nema razloga da se srdisEl-bosniaco wrote: govorit da si hrvat fuuj
ti sine trebas da ucis lekciju iz bosanskog ponosa ...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
nema to veze sa Muslimanima, vec sa drzavljanima Bosne i Hercegovine..El-bosniaco wrote: ti sine trebas da ucis lekciju iz bosanskog ponosa sta znaci biti ponosan bosanac musliman , armija cija je s ponosom oslobadjala bosnu
pripojiti se hrvatskoj ili srbiji je fix ideja....
koji se klinac onda ratovalo oko razdvajanja?!?!?!
-
Klon
Harise:
Kako mozes tako nesto misliti.
Znasli ti koliko je Bosanaca i Hercegovaca poginulo, kad su branili Bosnu i Hercegovinu od hrvatske agresije.
Sto se tice Ravne Gore, sta si ocekivao, kad su nas mogli ubijat, sto se nebi mogli naci na brdu da slave srpstvo.
I uostalom , nije Hrvatska tako glupa da sebi uvuce takav problem u zemlju.
Znasli ti koliko je Bosanaca i Hercegovaca poginulo, kad su branili Bosnu i Hercegovinu od hrvatske agresije.
Sto se tice Ravne Gore, sta si ocekivao, kad su nas mogli ubijat, sto se nebi mogli naci na brdu da slave srpstvo.
- bosan
A nismo ni mi toliko glupi da se uvalimo jos u veca govna nego sto smo trenutno.Klon wrote:Harise:
-
Nenadv24
aris_angelis wrote:Dobra ova Jamajka a bogami ni Hrvatice nisu lose![]()
Harise postujem tvoje misljenje,ali pripajanje federacije Bih Hrvatskoj bi bilo kapitulacija i samar svim onim koji polozise zivot za suverenu Bih,a najvise bi se tome radovali cetnici iz republike mrske.Franjo je u.ebo puno toga...![]()
Ako bi Hrvatska prije Bih usla u Europu sto ja mislim da hoce mogla bi se aktuelizirat i ova solucija s tim da se cjelovita Bih ujedini sa Hrvatskom
Hrvati bi u takvoj državi bili skoro pa manjina. Biće, o ne evo nam opet Srba ali ovaj put ih ima više i to 1,4 miliona. Šta ćemo sada?
Last edited by Nenadv24 on 18/05/2005 12:45, edited 1 time in total.
- Murat Sabanovic
harise ,ti ako hoces da zivis u hrvatskoj onda lijepo spakuj svoje stvari
i na more .....................
pa zar te nije stid ovako nesto pisati ,nakon onoliko zrtava koji su izginuli za suverenu i nezavisnu bosnu i hercegovinu.
bojis se cetnika, jado jedan.
e pa harise ,boricemo se jos 1000000godina sa njima i zivjet cemo ovako kako danas zivimo, ali bosne nedamo .doci ce vrijeme kada cemo mi na drini stajati.samo strpljenja treba.bosna je jedino sto imamao, a ti bi da je ukines. ovakvim razmisljanjem samo podrzavas milosevicevu i tudjmanovu politiku.
nego harise ,oni na ravnoj gori se opet pripremaju, a mi opet sutke gledamo i mislimo da nece rata biti . bice rata!!!!!! upamiti to!!!!
odlikovanjem fasiste mihajlovica amerika im zeleno svjetlo daje
harise kupi pusku ,trebat ce ti da branis i oslobadjas svoje gradove .
evropska unija je cista glupost!!!!! ona ce se raspasti jednog dana.
vecina nijemaca, francuza, holandjana ,belgijanaca su protiv nje ,ali
politicari je namecu narodu.na zapadu raste sve vise nacinalizam!!!!
pa i hrvati ako kad udju vidjet ce koliku su gresku napravili.
pa zar te nije stid ovako nesto pisati ,nakon onoliko zrtava koji su izginuli za suverenu i nezavisnu bosnu i hercegovinu.
e pa harise ,boricemo se jos 1000000godina sa njima i zivjet cemo ovako kako danas zivimo, ali bosne nedamo .doci ce vrijeme kada cemo mi na drini stajati.samo strpljenja treba.bosna je jedino sto imamao, a ti bi da je ukines. ovakvim razmisljanjem samo podrzavas milosevicevu i tudjmanovu politiku.
nego harise ,oni na ravnoj gori se opet pripremaju, a mi opet sutke gledamo i mislimo da nece rata biti . bice rata!!!!!! upamiti to!!!!
-
rei
Murat Sabanovic wrote:harise ,ti ako hoces da zivis u hrvatskoj onda lijepo spakuj svoje stvari
ma daj ba ljudi sta se palite ovo moze bilo ko napisati , a hvala
bogu godi i cetnicima i onim drugim fasistima .....
-
Sox
cuj ti onog frajera: Sta imamo od prkosa i ponosa?...
Nista, priznajem... ni po pisljive marke... nikakvu ekonomsku dobit... usmrdjeni lovatori!!! Al mi je makar dusa mirna... makar znam da necu se prodati... a sta je sa onim nasim silnim djedovima i pradjedovima koji su ginuli za ovo malo prkosa... sta bi oni uradili kad bi znali da ja hocu da prodam i dusu i djedovinu i ponos i sve sto jesam...z saku dinara. Znas sta bi oni kad bi za to culi? JEBALI BI MI MATER!!!!
I sta je sa onim nasim silnim piscima...OVO JE BOSNA... PRKOSNA OD SNA...
I oni bi mi *ebali sve po spisku...
E da se to ne bi desilo, bolje da ja *ebem ove ustase i cetnika pa da sam rahat co'ek...svoj na svom...
Nista, priznajem... ni po pisljive marke... nikakvu ekonomsku dobit... usmrdjeni lovatori!!! Al mi je makar dusa mirna... makar znam da necu se prodati... a sta je sa onim nasim silnim djedovima i pradjedovima koji su ginuli za ovo malo prkosa... sta bi oni uradili kad bi znali da ja hocu da prodam i dusu i djedovinu i ponos i sve sto jesam...z saku dinara. Znas sta bi oni kad bi za to culi? JEBALI BI MI MATER!!!!
I sta je sa onim nasim silnim piscima...OVO JE BOSNA... PRKOSNA OD SNA...
I oni bi mi *ebali sve po spisku...
E da se to ne bi desilo, bolje da ja *ebem ove ustase i cetnika pa da sam rahat co'ek...svoj na svom...
-
aris_angelis
mIRCerka wrote:nema to veze sa Muslimanima, vec sa drzavljanima Bosne i Hercegovine..El-bosniaco wrote: ti sine trebas da ucis lekciju iz bosanskog ponosa sta znaci biti ponosan bosanac musliman , armija cija je s ponosom oslobadjala bosnu
koji se klinac onda ratovalo oko razdvajanja?!?!?!
-
vodolija_33
Nenadv24 wrote: Ako bi Hrvatska prije Bih usla u Europu sto ja mislim da hoce mogla bi se aktuelizirat i ova solucija s tim da se cjelovita Bih ujedini sa Hrvatskom
To možeš komotno zaboraviti. Pripoji Herceg-Bosnu biće im sasvim dovoljno.
hehehe
Sjetim se stihova pjesme Bijelog Dugmeta koji idu otprilike ovako : "...varale su drugog, varat će i mene...". Možda na prvu ne zvuči kao nešto što je vezano za temu, ali kada malo bolje razmisliš... kome treba neko ko ne voli vlastitu zemlju? Kome treba neko ko pravi nered i probleme u vlastitom dvorištu? Ko im garantuje da ista ta stoka neće njih danas sutra izdati pokušavajući da se odvoje kao zasebna država (haj' ti njima objasni da je to nemoguće
Takvi se samo iskoriste u doba izbora i onda se u glavnom zaboravi na njih. Da je Njofra živ, možda bi i imali neke nade ali sada... Boga mi, crno im se piše, moj Nenade. Isti model je primjenjliv i u slučaju istočnih nam susjeda.
E zato ja velim da su Hrvatska i Srbija države a BiH nije. Oni razmišljaju o interesu svojih država a mi svoju dijelimo, parčama, pripajamo, uništavamo...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
ne znam koliko si imao/la uvida u recimo atlase koji su se 1996 godine koristili u francuskoj...slucajno dodjem u posjed jednog takvog atlasa...aris_angelis wrote:mIRCerka wrote:nema to veze sa Muslimanima, vec sa drzavljanima Bosne i Hercegovine..El-bosniaco wrote: ti sine trebas da ucis lekciju iz bosanskog ponosa sta znaci biti ponosan bosanac musliman , armija cija je s ponosom oslobadjala bosnu
koji se klinac onda ratovalo oko razdvajanja?!?!?!Kako mislis koji se klinac ratovalo oko razdvajanja
da li mislis na Srbe i Hrvate ili mislis da su Bosnjaci poceli rat radi razdvajanja iz Jugoslavije pretpostavljam, ili kontas iz BIH
![]()
![]()
![]()
atlas stampan 1995.godine, koristi se u srednjim skolama a tamo BiH u sklopu tadasnje SRJ....prisvajanje prisvajanje ...
e yebem ga ja, ako su CRO i SCG htjele okupirati BiH, a BiH se htjela odvojiti od njih, izboriti se za SAMOSTALNOST, koji se klinac moj tata nakon ranjavanja vratio u Armiju ako ce ga sad neki politicar "pripojiti" Hrvatskoj ili SCG?!?!?!? To je tako nebulozan prijedlog da nije humano...
to sto EU hoce da napravi SFRJ - Slo + Albanija, nek okace macku o rep...
-
aris_angelis
Pa u tome je stvar sto Bosna nikada nije bila dio SiCG ili Hrvatske i kako se moze odvojiti od njih kad nikada nije bila njihov dio,a karte crta svako, sta one znace nista, komad papira.mIRCerka wrote:ne znam koliko si imao/la uvida u recimo atlase koji su se 1996 godine koristili u francuskoj...slucajno dodjem u posjed jednog takvog atlasa...aris_angelis wrote:mIRCerka wrote: nema to veze sa Muslimanima, vec sa drzavljanima Bosne i Hercegovine..
koji se klinac onda ratovalo oko razdvajanja?!?!?!Kako mislis koji se klinac ratovalo oko razdvajanja
da li mislis na Srbe i Hrvate ili mislis da su Bosnjaci poceli rat radi razdvajanja iz Jugoslavije pretpostavljam, ili kontas iz BIH
![]()
![]()
![]()
atlas stampan 1995.godine, koristi se u srednjim skolama a tamo BiH u sklopu tadasnje SRJ....prisvajanje prisvajanje ...
e yebem ga ja, ako su CRO i SCG htjele okupirati BiH, a BiH se htjela odvojiti od njih, izboriti se za SAMOSTALNOST, koji se klinac moj tata nakon ranjavanja vratio u Armiju ako ce ga sad neki politicar "pripojiti" Hrvatskoj ili SCG?!?!?!? To je tako nebulozan prijedlog da nije humano...
to sto EU hoce da napravi SFRJ - Slo + Albanija, nek okace macku o rep...
-
earth-simulator
ma nisam lovator niti sam rekao sta ima od toga, nego sam rekao da druge za to boli neka stvar. isto kao sto tebe boli za hrvatski ili srpski prkos...jel sad jasnije?Sox wrote:cuj ti onog frajera: Sta imamo od prkosa i ponosa?...
Nista, priznajem... ni po pisljive marke... nikakvu ekonomsku dobit... usmrdjeni lovatori!!!
rekoh da nema ni kupaca bas! kad malo razmisle koje su sve pristojbe poslije, ohladit ce kupci ne boj se. a sto se tice tvog prkosa - to ti je stvar individualne terapije - svi mi imamo nesto sto nas smiruje i drzi u zivotu u ovom nemirnom vremenu...Sox wrote:Al mi je makar dusa mirna... makar znam da necu se prodati...
ajde bolan nemoj preuvelicavati. kako ciji djedovi, necijima se i nije bas ginulo i itekako su prodali i djedovinu i dusu...Sox wrote:a sta je sa onim nasim silnim djedovima i pradjedovima koji su ginuli za ovo malo prkosa... sta bi oni uradili kad bi znali da ja hocu da prodam i dusu i djedovinu i ponos i sve sto jesam...